20. ledna 2018

/TIP/ Oblíbená vůně, praktický diář a krásná pokožka

Krásný den! Dnes to bude souhrn čtyř věcí, které jsem si za poslední měsíc velmi oblíbila. Určitě nikoho nepřekvapí, když se v dnešním článku objeví kosmetické produkty a to především ty hydratační na pokožku, protože to jsem zde omílala již několikrát, že je potřeba se v tomto směru o sebe starat. Pak tip na krásnou vůni a společně s tím i na e-shop. A nakonec vám trošku blíže představím můj nový diář, který používám jak k pracovním, tak osobním zápiskům a poznámkám.

Krásné vůně mám moc ráda. Ale upřímně se přiznám, že si je neumím moc vybírat. V parfumériích se hned načichám a pak mi všechny vůně splývají. Takže v tomto dám často buď na doporučení, nebo přímo na složení. Popřípadě na to co kde kdo vychválí, jelikož já bývám nerozhodná. Mám ráda jak květinové vůně, které jsou spíše svěží a vhodné do letních dní, tak ty silnější. Častěji i kořeněnější a podstatně výraznější. A jelikož jsem se poslední dobou zaměřovala spíše na vůně, které byli lehčí, sladké a rovněž s květinové, tak to chtělo změnu. Na rovinu přiznám, že u vůně Marc Jacobs Decadence mě zaujal především obal. Je ve vzhledu malé kabelky v krásných zeleno modrých tónech. Prostě slast pro oči. Již při prvním přivonění mi bylo jasné, že vůně je vhodná právě na podzimní a zimní měsíce, ke kterým se perfektně hodí. Je nádherná ženská, dodává mi pocit sebejistoty a určité síly. Asi bych měla říct, že se jedná o EDP, tedy Eau De Parfum, tudíž vydrží vonět celý den a to velmi intenzivně. 

IMG_9976

Složení vůně je následovné: 

Hlava - kosatec, šafrán, švestka, srdce - jasmín, orris, růže, základ - ambra, papyrus, vetiver

K samotné stránce Clinia.cz. Jedná se především o prodejce originálních parfému. V dnešní době je s parfémy poměrně problém a pokud kupujete na internetu je potřeba si dávat pozor. Celkově mi přijde tento parfémový byznys trošku šílený. Navíc kolikrát mají vůně různé verze na různé trhy. Ale pokud chcete malinko pochopit tuto problematiku, doporučuji mrknout na tento článek Nekupujete levné parfémy... Protože i parfémy stárnou a tím se jejich vůně mění a myslím, že někteří tam najdete odpověď na otázky, proč jeden a ten stejný parfém voněl jinak v parfumérii a jinak v př zakoupení v internetovém obchodě. 

IMG_9926

Další dva produkty, které vám chci prostřednictvím dnešního článku představit jsou od značky Eco by Sonya. Kdo mě sleduje delší dobu, tak ví, že jejich produkty sloužící k opálení pokožky miluji. Jsou přírodní a neobsahuj nic co by naší pokožce mohlo uškodit.  Momentálně mám doma tedy tyto dva produkty, jeden na rty ( ale nejenom na rty!) a druhý na pokožku celého těla, včetně obličeje.

Glory lips je tedy přírodní balzám na rty, který neobsahuje žádné toxické, syntetické a ani chemické látky. Je ručně vyráběn v Austrálii a voní nádhernou kokosovou vůní. Balzám je sám o sobě obrovský! Používám jej každý den a upřímně z něho ještě moc neubylo. Ale nepoužívám jej jenom na rty, ale také na promazání obočí, či menší suchá místa na tělo. Nádherně hydratuje a po delším čase používání rty nevysušuje jako některé balzámy. Nikdy po něm nemám nepříjemnou chuť na rtech, za to jen krásné hebké a hydratované rty.

Druhým produktem je přírodní tělové mléko Coconut body milk. Spíše než mléko je to pro mě krásně hutný tělový krém. To co se prodává normálně v drogériích pod názvem tělové mléko je oproti tomuto produktu skutečně mléko. Tento produkt je vyloženě úlevou od suché pokožky těla. Co jsme viděla i fotky na internetu, tak je to skvělý pomocník při ekzémech a vyrážkách. Obsahuje kokosový a makadamiový olej a taktéž regenerační aloe vera. Takže je to takový malý velký zázrak, který skutečně pomáhá. 
Konkrétně jsme tedy našla, že je to skvělý pomocník při atopickém ekzému, lupence, opruzeninách a dalších kožních problémech. S tím, že je vhodný jak pro dospělé, tak i pro děti. A navíc ho můžete jemně vetřít i do konečků vlasů pro vyživení. Funguje to! Já jsme s tímto mlékem moc spokojená. Skrz to, že není mléko "těžké", tak jde použít i klidně jako podklad pod make-up, stačí ho úplně malinko a vyživí celou pokožku.

Produkty zakoupíte na ecopure.cz 💗

IMG_9996 IMG_9985

A na konec tu mám tip na diář pro tento rok. Já jsem tento rok pořízení jakéhokoliv diáře úplně zazdila  a spokojila se s tím, který jsem dostala v práci. No, žádný zázrak to nebyl. Do kabelky byl obrovský a celkově to byla prostě taková za klasika, která nenadchne. Proto mě moc mile potěšilo, když jsem dostala možnost vyzkoušet nový  diář Black Brick, jehož zakladatelkou je Barbora Lípova. Jedná se o skvěle organizovaný diář, který je přehledný. Najdete v něm  stránky na poznámky, na roční či týdenní cíle. Můžete si v něm pohodlně odškrtávat splněné úkoly a také perfektně organizovat svůj čas. Pro mě je to skvělý pomocník, ať už při práci nebo právě při organizování mého volného čas a jeho náplně. Jsem totiž ten typ člověka, že to co si nenapíšu, jako by se nestalo. Diář si můžete pořídit ve třech barvách - v černé, růžové a nebo červené. Já zvolila červený, abych ho nepřehlédla a popřípadě někam nezašantročila jako já to umím. A abych nezapomněla. Kromě diáře si na stránkách můžete pořídit i zápisník.
 Jako plusy hodnotím, že se jedná o českou ruční práci. Diář samovolně neotáčí strany. Je vytvořen z velmi kvalitního materiálu a jeho obal je příjemný na dotek - jedná se o italskou umělou kůži.  A jednoznačně mě baví samotné detaily uvnitř diáře jak právě již zmíněné plánovače a místa na poznámky.

IMG_0037 IMG_0044
IMG_0039
Přeji Vám krásný den!

4 komentáře:

  1. ÁÁÁ vůně kokosu??? Miluji! :) skvělý typy!:) Jinak parfém se mi moc líbí také vzhledem :D

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  2. Ten prafém vyzerá úžasne :) ja mám diár doller a som sním spokojná úplne najviac, tento rok som si ho kúpila znova .... a to telové mlieko! ach bože, milujem vôňu kokosu... od tejto značky mám doma samoopalováky a sú super :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  3. O té vůni jsem slyšela už několikrát a láká mě si jí koupit :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  4. O tom parfému jsem již slyšela, chtěla bych si v budoucnu pořídit CK One :)

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat