19. září 2017

/LIFESTYLE/ Aktivní životní styl?

Krásný den, dnes mám pro vás nachystaný článek týkající se aktivního životního stylu. Myslím, že tyto tři slova na nás skáčou dnes a denně z mnoha stran a celkově se může zdát, že člověk, který nevede aktivní životní styl - jako by ani nebyl. Já tyto tři slova vnímám tak, že pokud chce být žena krásná, upravená, zdravá a celkově fit, tak je nezbytné být aktivní. Do těchto svých aktivit zařazuji široké spektrum věcí - ať už je to cvičení, zdravá strava, práce, relax, posezení s kamarádkami nebo nějaká ta zkrášlovací procedura. Na ženy je jednoduše kladen velký nátlak, aby byly dokonalé, nestárly a nedělaly chyby. Ale abychom mohly zůstat aktivní, je potřeba i odpočívat. Někdo odpočívá při sportu, nebo při dobré večeři, vínu nebo na večerním dýchánku s kamarádkami. Já preferuji sport a pak taky ty dýchánky  či jiné aktivity jako je kino, procházka se psem nebo večeře s přítelem. Dny nejsou nafukovací, tudíž je fajn si určit co vás dobíjí (sport) a naopak co vás vybíjí (práce) a pak tyto činnosti vyrovnávat a udržovat tak určitý balanc. Ruku na srdce, pokud máte v rovnováze stravu, práci, sport, odpočinek, tak vám nic nemůže bránit v tom být aktivní a plní síly. Můj přítel by v tomto směru možná pronesl, že já jsem spíše už radioaktivní, protože se snažím pořád něco dělat, něco vytvářet, něco podnikat až toho má chudák občas nad hlavu a musí mě malinko brzdit. 

K tomu ale, abych mohla takto fungovat, je taky zapotřebí mít sebou vždy produkty, které bych mohla potřebovat a které mají místo v mé kabelce/batohu.

IMG_9075

První se mrkneme na to, co nosím ve své malé kabelce Paul´s Boutique, když vyrážím na posezení s kamarádkami nebo s přítelem do kina či na večeři.  Kromě všech možných dokladů nesmí chybět něco na rty – nejčastěji nude rtěnka od Maybelline v odstínu 210, nějaký korektor, kdyby se mi rozhodl vyrazit na obličeji nějaký vetřelec, samozřejmě zrcátko, protože jsem přesně ten typ člověka, který je schopný si při jídle ušpinit celý obličej, rozmazat si řasenku a rtěnku. Dále určitě tampóny, nejlepší věc v kabelce ať už pro vás nebo pro zapomnětlivé okolí. Samozřejmě také deodorant, protože příroda ke mně v tomto směru nebyla zrovna vlídná a tak se stává, že se potím a ani k tomu nemám důvod. Krém na ruce, jelikož jsem sušenka a kolikrát mám po umytí mýdlem někde v restauraci, baru - šíleně suché ruce, což pro mě není příjemné. Suchy šampon – ten tedy beru, když mám rozpuštěné vlasy a nejsou v nejlepší kondici, tak ať si je mohu trošku „oživit“.

IMG_9132

Za druhé jsem zvolila variantu toho, co mám obvykle sebou na sport. Samozřejmě, že kromě sportovního oblečení a obuvi sebou tahám další potřebné (nepotřebné) věci, které využívám. Na prvním místě je to určitě voda a je jedno jestli jedu do fitka nebo na kolo – vodu mám sebou vždy! Druhá hrozně důležitá věc je jídlo – jídlo obecně! Ať už je to nějaká tyčinka, nebo ovoce, když mám během sportování hlad nebo až po, tak si dopřeji nějakou svačinku – pokud tedy nejsem tak mrtvá, že bych to do sebe nenasoukala. Z kosmetických věcí je to zase deodorant – naprostá nezbytnost, kartáč na vlasy a hlavně zásoba gumiček. Bez gumiček se neobejdu, kolikrát vyrazím s culíkem, ale nakonec ho dávám do drdolu, jelikož mi vlasy hrozně moc zavazí a nedá se to vydržet. Pak také balzám na rty, při sportu je vám vždy nepříjemně suché (málo piju?) a také tampóny, nikdy nevíte, kdy se vašemu klukovi spustí krev z nosu (vtípek) :D. Navíc tyto Tampax* jsou i s aplikátorem, což se v bojových podmínkách někde mimo civilizaci může hodit a usnadní vám to život. A samo sebou nesmí chybět sluchátka, protože s hudbou se žije a sportuje mnohem lépe! J

A co vy a Váš aktivní životní styl? Co si pod tím představujete? 

4 komentáře:

  1. Jity velmi zajímavý článek :). Odkud je batoh? Je uplně krásný a podobný sháním :). Jinak věci v kabelce máme zhruba tak stejné. Jen já musím mít ještě pro aktivní život diář - bez něho nedám ani ránu :). Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Batoh je Under armour seženeš skoro v každém sportu :).

      Vymazat
  2. Zajimavy clanek. Jinak co jeste doporucim, tak pribalit do kabelky nejakou mensi dezinfekci na ruce - ja osobne pouzivam tuto https://www.distrimedpomucky.cz/dezinfekce-na-ruce-a-pokozku/septoderm-gel-50ml.html . je mala, skladna a clovek vzdy kdyz na neco sahne, tak nevi, kdo na to sahnul pred nim.

    OdpovědětVymazat