6. července 2016

/BEAUTY/ Little Ondine aneb šetrnější lakování nehtů

Ahoj! Dva dny volna máme pomalu za sebou a já jsem moc ráda, že byly, jelikož jsem si potřebovala moc a moc odpočinout, protože vypadám jak hromádka neštěstí s obrovským oparem - opary nikdy nemívám!!, bolavými zuby, zkopnutým prstem na noze a k tomu všemu jsem se ještě dneska opařila vřelou polévkou, takže když se daří, tak se daří! :D

Ale dneska nechci probírat to, jak se mám po fyzické stránce špatně, ale spíše něco co by vás z kosmetického hlediska mohlo zajímat a to především v tom případě, pokud milujete laky na nehty!

IMG_3562
Jsem hrozně moc ráda, že jsem mohla vyzkoušet novinku v podobě laků Little Ondine z Liviny.cz, které mají mnohem šetrnější složení, než klasické laky. Nemají nepříjemný chemický zápach a hrozně jednoduše se odstraňují a také jako lusknutím prstů zasychají!
Laky mám doma už delší dobu, tudíž jsem je mohla hezky v klidu pořádně odzkoušet a bez výčitek mohu říct, že jednoznačně splňují vše co slibují a to do puntíku.

IMG_3565 
Já osobně mám s klasickými laky docela problém - nedrží mi, rychle je mám oprýskané, dlouho zasychají, atd.. To už určitě všechno o mých nehtech víte. Navíc mě neskutečně rozčiluje, že když někam jedu na delší dobu, musím si sebou vzít jak laky, tak odlakovač, tampónky, uchošťoury, leštící pilník a spoustu dalších blbinek, protože když se vám lak odloupne jde docela špatně opravit. Navíc já většinou na klasické lakování nemám ani čas - každý druhý den odlakovat, znovu nalakovat a tak pořád dokonala - je to otrava. A co mě vytáčí úplně nejvíc je to, že všechny laky bez výjimky - i ty rychleschnoucí, prostě strááášně pomalu schnou. A pak na nich mám rýhy, otisky a nalepený prach.. Prostě "neverendingstory"!

IMG_3578A co tedy Little Ondine? 
Laky jsou složeny ve větší míře z přírodních ingrediencí, jejich základem je pryskyřice a voda. Pro lesk a barvy se používají různé minerály z celého světa. Hojně používají přírodní pigmenty, což může být karmin, oxidy titanu, oxidy železa a slída. 
Laky můžete aplikovat kdekoliv - ve škole, v práci, mezi lidmi - nikoho nebudete otravovat nepříjemným zápachem, který většina lidí nemá příliš v lásce. Takto ani nikdo nezaregistruje, že si děláte manikúru a vy budete vždy oslňovat krásnými nehty.
Na lacích mě nejvíc baví, že jdou hezky sloupnout! Jdete do společnosti, na rande, jste na cestách nebo v práci, kde se dbá na upravené ruce a máte některý z nehtů už oprýskaný? Stačí sloupnout a během pár vteřin nalakovat a můžete fungovat dál - je hned suchý! A když říkám, hned, tak myslím skutečně hned! :)
Jedinou nevýhodu jakou shledávám je fakt, že se doporučuje pro velmi dobré přilnutí a následnou výdrž ruce v následujících pár hodinách nevystavovat příliš vodě, aby proběhly všechny procesy a lak hezky na nehty vydržel bez problémů :).

IMG_3583

A moje zkušenost? Ta je úplně skvělá. Lak přežil několika hodinové ťukání do klávesnice, nošení těžkých přepravek a následnou manipulaci zhruba se 400 šanony, které jsem řadila do polic, také přežil umývání nádobí a veškerou manuální práci - uklízení a vaření, trhání plevele. Lak jsem měla na rukou 4 dny bez poškození a oprýskání. Byl krásně lesklý a ve stavu, jako bych si nehty právě nalakovala. A když jsem jej potřebovala sundat, tak stačí jemně sloupnout a můžete hned nalakovat jiný lak, nehty zůstávají v krásném stavu, nevysušené a přirozeně lesklé/vyživené. 

Beze jména IMG_3918 IMG_3923

Tímto vám Little Ondine můžu jedině doporučit. Mě osobně moc mile překvapil a určitě pouvažuji o dalších výraznějších barvičkách :). 

Laky seženete na stránkách Pureway.cz. Barevné odstíny za 369,- ( já mám odstíny Cuddle L066 a Back to Black L100) a base&top coat za 329,- . 

Pokud by vás ještě něco zajímalo, co jsem nezmínila, tak dejte určitě vědět! :)

Mějte krásný den!

8 komentářů:

  1. Ten nápad se mi hodně líbí, cena už tolik ne. Navíc mám hodně zásob klasických laků. Ale někdy je možná zkusím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tie vyzerajú nádherne ♥ Možno by som si jeden zaobstarala, skutočne ma zaujali :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jituš, chci se zeptat, zda je nutné použít ten bezbarvý lak (base&top coat) nebo stačí nalakovat jen barvičkou??? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ja bych rekla, ze ano. Preci jen jde o to, ze laky jsou na jine bazi, nez ty klasicke a podklad zajistuje, ze lak krasne prilne a jde pak take jednoduse sundat. Ale je mozne, ze to jde i bez baze/coatu , akorat treba lak vydrzi min :).

      Vymazat
  4. Teda Jituš, to vypadá vážně skvěle! Já mám úplně stejné problémy s lakováním jako ty, hlavně teda s tím nekonečným zasycháním. Tohle by bylo skvělé řešení, určitě nějaký vyzkouším, děkuji za tip! Jen bych se chtěla zeptat jak to je s vrstvením, třeba ten tělový vypadá nádherně, ale já osobně mám ráda plně krycí laky - neprůsvitné, tak jestli to není problém. Nebo zrovna ten tělový není příliš krycí? A ještě mám stejný dotaz jako je nade mnou, zda je nutné používat podlak a nadlak. Děkuji za odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten cerny je super kryci! U nej staci krasne jedna vrstva, ale ten telovy je spise takovy pruhlednejsi a i po naneseni dvou vrstev nehet prosvita. A brzy budou na eshopu nove barvicky, tak pak mrkni :). A posledni odpoved najdes o komentar vyse :).

      Vymazat
  5. To zní úplně dokonale, až se tomu nechce věřit :) Asi jeden vyzkouším. Ten nude podle fotky asi moc nekryje nebo ano?

    Simple living: Proč jsem (skoro) paleo

    OdpovědětVymazat