22. června 2016

/INSPIRATION/ Nosíš větší konfekční velikost než 40?

Ahoj! Nedávno tu byl inspirační post na krásné letní věci. Ale na věci, které jsou šité ve velikostech pro hubenější slečny/ženy -> maximálně do velikosti XL. Jenže.. takové nejsme všechny.
Dnes žijeme ve společnosti, kde se odsuzuje každé kilo navíc a pokud nemáte velikost XS,S, tak jste automaticky tlusté, macaté, boubelky a bůhví co a nesmíte si obléct tamto a tamto, protože to je přece pro ty "hubené", jistě víte co tím myslím :). A tak se většina silnějších žen/dívek i mladých slečen staví do pozice, kdy samy o sobě pochybují a nechtějí se ukazovat světu...

Každopádně, po tom inspiračním článku mi psala jedna slečna, která mě poprosila o inspiraci na velikosti 40+.  Což mě potěšilo, protože je potřeba si uvědomit, že pokud máte větší konfekční velikost než je XL, tak to nutně neznamená, že musíte chodit v černém nevzhledném "něčem" co zakryje "všechno".
A tak jsem prostě začala hledat na mně známých e-shopech a trochu se zajímat. No a zjistila jsem, že na běžným e-shopech, pokud nemají kategorii "plus size", tak pěkné oblečení větších velikostí prostě neseženete.
Tudíž jsem hledala dál a tak mám pro vás dneska první inspiraci týkající se oblečení, které je od velikosti 40 až po 58!

Beze jména

Oblečení seženete na stránce Sheego.cz , která je zaměřená právě na velikosti 40+ :).


A co se týče mě, tak pro vás mám pár mých tipů: 
1. Pokud máte větší velikost, tak nezapomínejte, že základem toho, aby tělo vypadalo hezky je spodní prádlo. Pracujte s kalhotkami s vysokým pasem, které vám hezky zpevní boky a vyhladí bříško. Pracujte s podprsenkami a najděte si tu pravou, která vám krásně pozvedne prsa a vytvoří siluetu postavy. Já vím, že toto prádlo je drahé, ale pokud budete hledat, tak věřím, že najdete obchody a e-shopy, kde bude pro vás cena přijatelná.
2. Buďte ženské. Noste šaty, sukně, topy, podpatky/platformy, které vám prodlouží siluetu a prostě si užívejte své tělo a zvýrazňujte na něm to pěkné!
3. Kašlete na ostatní ohledně toho co vám říkají - že jste tlusté, měli byste nosit jen černou a bla, bla, bla.. Najděte svůj styl a hlavně svoji správnou velikost. To, že máte silnější postavu, neznamená, že musíte nosit vytahané džíny, nijakého střihu, které vás ještě více deformují. Nakupujte tak, ať má oblečení nějaký tvar a krásně sedí.
4. Hlavně se o sebe starejte. Není nic horšího/smutnějšího/frustrujícího, než když si žena řekne, že je prostě tlustá, tak proč by se jako o sobě měla starat? Proč by si měla dělat hezké vlasy, make-up, sestavovat outfity a podobně? Ehm.. no prostě proto, abyste se cítili dobře a daly světu najevo, že i ženy a dívky s větší velikostí mohou být krásné upravené a sexy :). 

Přeji krásný den a mějte se rády takové jaké jste

9 komentářů:

  1. Článek fajn, určitě moc lidí potěší :-) jen teda si nemyslím, že pouze holky s velikostí XS a S jsou hubené. Mám kamarádku, která si přivydělává jako modelka s velikostí M/L, je prostě vysoká přes 180 cm, takže má větší oblečení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo tak to je jasne, ze kdyz je slecna vysoka ma vetsi velikost :). Ale ja to myslela vylozene obecne, protoze clanek jsem psala snad na trikrat a byla do toho hrozne zamotana, takze jsen to musela zobecnit :). Ale v zakladu se chapeme a za to jsen rada :).

      Vymazat
  2. Ospravedlňující članek na tvoje zařízlé kalhoty :D proste když mam kilo navíc tak si nevemu něco co mě přeřízne napůl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme, ja nepotrebuji psat zadny ospravedlnujici clanek. Zadne kalhoty nenosim tak, abych je mela zarizle. Je to nepohodlne a nepotrebuji se takhle omezovat :).

      Vymazat
  3. Jé, to je milý článek. Děkuji za tip. Já se svou velikostí zdárně běžnou velikostí 42 to uvítám. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hezký příspěvek, Jitu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jíťo, sice se to netýká článku, ale nevím, kam jinam napsat - jen jsem ti chtěla poslat tvoji dvojnici (jestli to teda náhodou není tvoje sestra, ale myslím, že ne) :D https://s21-cz.vinted.net/images/item_photos/230/642/48246032.JPG?1466764528

    OdpovědětVymazat