8. května 2016

/LIFESTYLE/ Sebevzdělávání za pomoci vimvic.cz

Ahoj! Doufám, že si užíváte krásnou a slunečnou neděli, stejně tak jako já :). 
Dnešní článek bych chtěla věnovat jednomu trochu jinému tématu, než jste zde zvyklí, ale za to věřím, že je to téma hodně zajímavé a mohlo by vám přinést nějaké tipy, stejně tak jako mně. 

IMG_2208

Díky stránce vímvíc.cz jsem měla možnost zkusit si kurzy online, hezky z pohodlí mé postele či pracovního stolu. Abych k vám byla upřímná, tak to že je vzdělávání důležité si uvědomuji spíše až poslední dobou. Nejsem typ člověka co by se rád učil. Školu jsem vždy nesnášela a snažila se jí věnovat minimum úsilí, protože pro mě byly na světě důležitější věci. Bohužel jsem neměla ani to štěstí, že bych mohla studovat střední školu jakou jsem chtěla a o vysoké se ani nebavím. Proto je celkově můj vztah k těmto oficiálním povinnostem, které z toho náleží dost negativní. 
Co se ale týče času, který si mohu rozvrhnout sama a dát mu náplň jakou chci já, tak právě tento čas velmi ráda využívám k tomu, abych se dozvěděla něco nového, co by mě mohlo obohatit v mojí práci. 
A přesně proto mi online kurzy přijdou fajn. Myslím, že každý z nás má během dne chvilku času a shlédnout video, které mu může něco přinést je podle mě příjemné využití. 
Já se takto dostala ke kurzu "Jak psát blog, kam se lidé vracejí v zástupech". Neočekávala jsem od toho něco světoborného, ani něco co by mě mohlo ohromit a posunout dále. Jenže jak to tak bývá, opak je pravdou. Momentálně se nacházím v polovině kurzu a musí se nechat, že jsem se dozvěděla spoustu nových věcí, nad kterými by mě nikdy dříve nenapadlo uvažovat. Určitě ho můžu doporučit těm z vás, kteří byste v budoucnu chtěli psát kvalitní internetové stránky, popřípadě je již píšete a malinko se v tom plácáte.  
Na celé stránce ovšem najdete mnoho dalších a zajímavých kurzů. Je skvělé, že spoustu z nich můžete navštívit i zdarma a udělat si tak třeba i obrázek o tom, jak ostatní placené kurzy vypadají. Plus také u každého kurzu máte ukázkovou lekci zdarma, abyste věděli, zda vám daný lektor sedne a kurz vás bude bavit :).

IMG_2201

Takže ať už se zajímáte o osobní rozvoj, marketing, zdraví a krásu či jazyky, tak věřím, že každý si tam najdete to své, co by vás mohlo zaujmout. Máte zde i jistotu, že vás kurzem provede zkušený lektor a také z něj po ukončení získáte certifikát :).

IMG_2209 IMG_2199

A jak využíváte svůj volný čas vy? 

21 komentářů:

  1. Super článek a zajímavá "aplikace". Na to se určitě podívám :-) http://fashionbiblebyell.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Je zajímavé, že jsi poměrně nedávno říkala, že tě to co studuješ baví...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajimave to neni. Pravdou je, ze nektere predmety me skutecne bavi, jsou zajimave a pomerne dost me do zivota obohatili, ale jelikoz to neni obor, ktery jsem si prala studovat, tak celkove uspokojeni a naplneni ze studia nejak neprichazi. Je jasne, ze kdyz clovek studuje co chce, tak zapaleni pro vec je mnohem vetsi, nez kdyz se musi nutit a hledat na tom neco co by ho mohlo bavit a zajimat.

      Vymazat
    2. Ehm... předměty obohatilI? Jitko, ty máš celkově mezery i v češtině, co? Vždyť se ti tady objevují chyby skoro pořád. to jsem na tvojí budoucí práci zvědavá, když už teď tě nebaví se učit a nezvládáš učivo základní školy.

      Vymazat
    3. Achjo.. doopravdy jak na piskovisti. Skutecne se musis chytat kazde chyby? Pro tvoji informaci s ucivem zakladni skoly problem nemam - dokonce jsem mela v devitce same jednicky a co se tyce cestiny a meho psaneho projevu v psani slohovych praci a podobne, tak s tim jsem nemela problem ani na stredni skole. Uz jsem to tu nekolikrat zminovala a rikala, ze si proste obcas text neprectu, kdyz pisu na pc, tak rychleji pisu, nez premyslim nad pravopisem. Samozrejme, neni to omluva. Mela bych si to hlidat, ale nemam na to cas cely den. Proste velmi v rychlosti odepisu a jdu delat neco jineho.

      Vymazat
  3. Ahoj mužu se zeptat, zda jsem pochopila dobře, že nestuduješ VŠ, kterou by si chtěla? Popřípadne bych se zeptala co studuješ a aji vlastně co studovat chceš ? :) dekuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo presne tak, jelikoz jsem jiz na stredni nestudovala to co jsem chtela, tak od toho se pak trochu vyvijel i vyber vysoke. Momentalne studuji zamereni na environmentalni rizika, coz neni spatne, nektere predmety me velmi bavi, ale celkovy pocit z tohoto studia me bohuzel nenaplnuje.

      Vymazat
  4. Tohle zní jako parádní projekt! Moc se těším na výsledky, které to přinese tvému blogu:)

    OdpovědětVymazat
  5. Nechápu proč pokračuješ ve studiu, které tě nanaplňuje. Pak si představ, že budeš pracovat i nadále v tomhle oboru. To chceš pak celý život profňukat v práci, která tě nebaví? Prosím o vysvětlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jelikoz si to preji moji rodice. Urcite nikde nic nechci profnukat. Nastesti zaber toho co muzu po skole delat je obrovsky, takze pevne verim, ze si najdu casem praci ktera me z vetsi casti bavit bude :).

      Vymazat
  6. Jituš, ty sis koupila kurz, který stojí 1900 kč? Nejsem nějaká rejpavka a rozhodně ne "hater", ale zdá se mi to jako opět nějaká reklama. :/ Ale také se mohu mýlit. :) Rozhodně tam jsou i levnější kurzy, jen podle toho, že jsi studentka se mi to zdá divné. Protože já jako studentka bych na to rozhodně neměla, ačkoli by mě to zajímalo. :) Hezký den. N

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proč by si to proboha jako studentka nemohla dovolit? Tak snad si vydělává, takže si může koupit to chce, ne? Tady ty řeči "já jsem studentka, nemůžu si nic koupit, takže ostatní studenti si taky přece nemůžou nic koupit" vážně nechápu. To mě teď zase něco naštvalo. I

      Vymazat
    2. Nemyslela jsem to nějak zle, tak se milý Anonyme hoď zas do pohody. :) Rozhodně nejsem ta, která si nic nekoupí (sama mám brigádu), ale zdá se mi to dost peněz, když Jíťa většinou píše sama o tom, že je studentka a nemůže si dovolovat drahé věci. Můj názor! Hezký den.

      Vymazat
  7. Je velmi hlupe pretrvavat na VS ktora Ta nebavi len kvoli titulu. A mat v talone vyhovorku, ze ani strednu si nemohla studovat aku si chcela, je este hlupejsie. Ja som maturovala z uplne inych predmetov z akych som mala prijimacky a urobila som ich. Ano boli za tym mesiace driny, kedy som sa doucovala potrebne predmety sama doma. Ale...dalo sa to. Takisto sa spolu so mnou na FARMACiu dostali baby, ktore bohuzial neprijali na gympel a sli na obchodky, ale cele 4roky dohanali zameskane ucivo z chemie, biologie....myslim si, ze mas len kopec vyhovoriek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Abych to uvedla na pravou miru. Smer jakym jsem chtela jit studovat jsem si nemohla vybrat lvuli mym rodicum, jelikoz si neprali abych sla na intr/kolej. Bohuzel v okoli meho bydliste je pouze jedna vysoka skola, tudiz jsem si musela vybirat z ni. A byt to na mne, tak jiz nestuduji, ale moji rodice si preji, abych vystudovala aspon bakalarske studium. A jelikoz se o me cely zivot starali, tak mi to vuci nim prijde nefer jim toto prani nesplnit.
      Takze ne, kopec vyhovoriek to bohuzel neni, ale jen realita. Obcas si proste clovek nemuze vybrat.

      Vymazat
    2. Na jednu stranu beru, že tě škola někdy nebaví (mně taky někdy ne, i když obor mě zajímá), prostě někdy toho má člověk dost, i když celkově ho to baví. Ale na druhou stranu mi příjde od rodičů nefér ti v tomto bránit, když jsi dospělá. Já bydlím vedle Brodu a na UTB jsem nechtěla a jiná škola tu velice není, ale chodím na Palackého a musím dojíždět. Myslím si, že i kolej je určitá část života, o kterou bych nechtěla přijít :)

      Vymazat
  8. kam si chtělajít?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtela jsem jsem studovat policejsi skolu a pokracovat pak v tomto smeru dale.

      Vymazat
  9. Zajímavý článek :) dost se podobá mně samotné. Taky jsem šla na školy, na které mě chtěli rodiče a nemohla jsem dělat to, co jsem opravdu chtěla. Naši prostě koukli po školách na webu se školami, jako je třeba na www.seznamskol.eu, pár jich vybrali a já si z nich musela něco vybrat. Bylo to tak u střední i vysoké školy. Ale musím říct, že jsem nepatřila mezi ty, pro které bylo učení úplná otrava. Něco se vždycky dalo zvládnout a občas mě to i bavilo.

    Takže pokud tě to baví, jen tak dál. Já stejně pevně věřím, že jednou budu dělat to, co jsem vždycky chtěla ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Neni treba se trapit kuli jinému oboru, jinému zamereni. Je to skola, práci muzes dělat uplne jinou nez jsi vystudovala a mozna te zivot i nasmeruje kam si prejes. Nema smysl smutnit, a už vubec se nechat urazet temi co ti píší. Na ZS i SS je opravdu lehke zůstavat u ideálu "studovat a delat" co si preji. VS da zabrat, clovek nevi do ceho jde, a realita se casto míji s ideálnem. Tak to ale muže byt i v praci. Nenech se odradit temi co rikaji "proc to delas když te to nebavi" - nekdy clovek proste musí vydržet a i tahle zkusenost je zkusenost, ktera se ti mozna vrátí.(A nekdy i ta nejhorsi zkusenost je pro budoucnost tou nejlepsi) Vydrž, bud trpeliva, nenech se odradit a až prijde cas, bud otevrena novým moznostem, zivot te nasmeruje (a nebo mu das smer ty :) )

    OdpovědětVymazat