28. dubna 2016

/BEAUTY/ Moje aktuální péče o vlasy

Tak, dneska to bude beauty post zaměřený na produkty, které teď aktuálně používám na vlasy. Ačkoliv vím, že moje vlasy nejsou nejlepší, nejhezčí a nekvalitnější, tak se s vámi chci o článek na toto téma podělit. Navíc bych velmi ráda příspěvky tohoto typu zařadila na blog častěji, protože mě moc baví na toto téma psát :).
Všechno jsem vám fotila a to i s pomůckami - fén/žehlička, které u mě teď vedou a jsem s nimi moc spokojená. Ne úplně se vším co vám ukáži jsem naprosto spokojená, tak určitě čtěte dál :).

IMG_1929

Začala bych tedy asi fénem a žehličkou, které používám, Za poslední čas jsem tyto výrobky obměnila, protože mi moje žehlička přestala sloužit a fén co jsem měla jsem poslala dál sestře, protože mi nevyhovoval a sušila jsem si s ním vlasy snad věčnost. Už z dřívějška jsem měla zkušenost s fénem Braun Satin Care 7, který má  momentálně moje mamka, která si fénuje vlasy každý den a jelikož jsem ho taky nějakou dobu používala a byla s ním spokojená, tak jsem přirozeně sáhla po jeho verzi na barvené vlasy. Konkrétně je to tedy Braun Satin Hair 7 - Color. Má  inovační technologií IONTEC, která slouží k ochraně zdraví vlasů. Super je, že vlasy nepřesuší i když se do jejich fénování tak nějak "zaberete". Co jsem i vysledovala, tak jsou vlasy méně antistatické. Když jsem je nechala naposledy uschnout přirozeně, tak jsme se docela divila co blbnou :D. Celkově mu nemám co vytknout a jsem s ním moc spokojená. Navíc se vám do něj ani nezamotají vlasy, což mně se běžně u klasických fénů stává :D.
Co se pak týče žehličky, tak to je úplná novinka od Braun s názvem Satin Hair 7 SensoCare. Je to dá se říci chytrá žehlička u které si navolíte jak máte vlasy dlouhé, tloušťku vlasu, zda jsou barvené, atd.. Foto ukázku najdete na poslední fotce :). Co se týče úpravy vlasů, tak se s ní pracuje dost příjemně. Dělá dokonce hezké vlny, vlasy nijak nepálí a nemám je po jejím použití suché nebo bez lesku. Moje vlasy jsou po jejím dennodenním používání úplně v pohodě bez známek poškození :).  Takže pokud vám vaše stará žehlička dosluhuje a chcete něco kvalitního, tak určitě na ni mrkněte :).

IMG_1918 IMG_1920

Co se týče šampónů a balzámů na vlasy, tak teď používám značku Balea z Dmka. Koupila jsem si ji, když mi docházel šampón od Kérastase, jako chvilkovou  náhradu a tak nějak u ní na delší chvíli zůstala :D. Její složení mým vlasů vyhovuje. Jsou hezky jemné, vyživené, voňavé a jak bych to řekla... čisté :). Prostě za pár korun hodně muziky. To se týče i balzámů. Ty používám po každém mytí. Masky na vlasy momentálně pak nepoužívám vůbec, ačkoliv přemýšlím, že na občasnou větší výživu by se mi hodil klasický Gestil Wonder -> pokud jej neznáte, tak určitě mrkněte. Je to maska s výtažky z býčích žláz. Sice zavání, ale dokáže napravit i zničené, vysušené vlasy bez života. Je super i na delší zábaly a v minulosti jsem ho už na blogu zmiňovala :).
Jako takový doplněk v péči o moji barvu, když nejsem schopná objednat se ke kadeřnici je silver šampón od Shauma. Asi se divíte, proč ho používám, když nejsem blond, ale šampón je fajn i pro jemné stažení příliš teplých odstínů z hnědých vlasů - osobně vyzkoušeno a při dlouhodobém používání fakt funguje :).

IMG_1943

V moji sbírce přípravků na vlasy určitě nemůže chybět suchý šampón, ačkoliv moje aktuální volba je dost nešťastná a nejsem s produkty plně spokojená.
O suchém šampónu od Aussie jsem vám už psala, je prostě fajn na krátké vlasy, ale na ty moje nic moc. Ale jelikož můj přítel "shodil vlasy", tak je mu aktuálně na nic, takže je potřeba ho vypotřebovat. Osobně bych si ho už nekoupila. Na dlouhé, husté vlasy fakt nic moc.
Co se týče suchého šampónu od Balea na hnědé vlasy, tak ten je už o něco lepší. Je fajn, že nezanechává bílou stopu a prášek je hnědý. Vlasy odmastí, ale přijde mi, že hrozně málo a pokud bych chtěla pořádný efekt a pomoc, tak bych asi musela vyprázdnit půlku produktu :D. V tomto je asi vážně nejlepší Batiste, takže se k němu zřejmě zase vrátím. Pokud ale máte tip na super suchý šampón, tak sem s ním! :)
Pak tu mám kondicionér Schwarzkopf ve spreji pro vlasy bez objemu. Byl jako dárek v některém z čísel Cosmopolitanu. Slibuje objem, plnost a jednodušší rozčesávání. S tím rozčesáváním souhlasím, ale s tím objemem už tak moc ne. Moje vlasy jsou asi příliš těžké, takže jim jen tak něco objem nedodá. Nedá se říct, že je to špatný produkt, já osobně mám tyto balzámy ve spreji ráda a při rozčesávání mokrých a zacuchaných vlasů jsou to největší pomocníci :).
Co se týče olejíčků, tak ty mám momentálně dva. První je od Syoss a je to konkrétně závěrečná péče glossing shine - seal s mikrooleji pro okamžitou regeneraci a lesk. Taky to byl dárek v Cosmopolitanu a jsem za něj moc ráda. Je dostatečně mastný, dobře se s ním pracuje. Po použití jsou vlasy krásně lesklé, hebké a plné pohybu. Takže za mě je to rozhodně moc fajn produkt kterého stačí pár kapiček.
Za to můj druhý olejíček od Isana se moc nepochlapil. Na to, že má být na extrémně poškozené a suché vlasy je nic moc. Je spíše takový suchý. Po použití mi vlasy nepřijdou nijak vyživené, ale spíš suché a takové nemastné - neslané, prostě žádný zázrak to není. Pokud máte zdravé vlasy, tak je to možná fajn doplňková péče, ale pro poškozené vlasy, které potřebují regeneraci a výživu určitě nedoporučuji.

IMG_1936

Už se blížíme ke konci. Jako poslední produkty, které aktuálně používám jsou ty potřebné na styling vlasů. Můj nejoblíbenější produkt z této trojky je rozhodně pěna od Got2be na objem vlasů. Za mě je to nejlepší přípravek na to, aby vlasy vydržely dlouho vlnité a objemné. Jednoduše jej nastříkám do dlaní a vmačkám ho opatrně do vlasů. Vlny mi pak drží jako přibité. Navíc ho snad vůbec neubývá a mám ho už 3 roky :D. Za mě je to tedy nejlepší pomocník a určitě ho pořídím zase :).
Na tyto dva produkt od Aussie už tu byla recenze, pěna je super a moc fajn, ale lak je slabý, spíše na jemnější vlasy, které nepotřebují vysokou fixaci. Osobně můžu říct, že v poměru cena/kvalita jsou nejlepší laky od Taftu. Já běžně používám ten nejsilnější s číslem 6 a je to přesně to, co moje vlasy potřebují! :D Takže hned jak vypotřebuji tento, letím si do drogérky pro Taft! :)

IMG_1934

A na závěr tu mám slíbenou koláž s tím, jak funguje žehlička Senso Care. Můžete vidět, že ukazuje smajlíky, aby vám napověděla, zda jsou vlasy dostatečně suché a zda je nežehlíte zbytečně příliš rychle. Plus co všechno jde nastavit za informace o vašich vlasech :).

Beze jména

Tímto se s vámi pro dnešek loučím a mějte se krásně! :)

12 komentářů:

  1. Myslím, že ti za ty silikony vlasy moc nepoděkují. Vždyť v techto produktech máš dimethicone, tedy nevymývatelný, který ve vlasech zůstává a ulamujují se pak konce. Vlasy Ti proto budou zákonitě těžknout, víc se mastit, a po pár letech budeš mít úplně zpřelámaný konečky.
    A to není marketing, ale obyčejná chemie ze střední školy. Silikony mají jediný efekt, a to vyhladit, ne vyživit nebo napravit.

    OdpovědětVymazat
  2. Ach jo, jak já bych chtěla používat šampóny a kondicionéry od Balei, vše od nich tak krásně voní,ale bohužel mi přijde, že šampón mi vlasy pořádně neumyje a hned se zase zamastí a balzámy mi vlasy vůbec nevýživí. Pro mně jsou nejlepší šampóny od známých a profláklých značek (Dove, Shauma, Nivea, atd.) A jako masku na vlasy teď zbožňuji z Avonu masku z oliv z té řady Planet spa. Je jí 200ml, stačí jí malinko dát do konečků vlasů, nechat chvilku působit a vlasy jsou tak neskutečně vyživené a hlavně obsah dlouho vydrží když je jí potřeba dát jen trošičku. A přípravek před žehlení vlasů používám od své kadeřnice přímo ale bohužel si nemůžu vzpomenout na značku,ale je to něco na B.... :-D

    Děkuji za článek, super. Katka :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já už pár let vůbec nepoužívám běžné šampony, a celkově péči o vlasy, která se dá sehnat v drogérii. Zaměřila jsem se na přírodní produkty a kvalitní šampony a musím říct, že se to osvědčilo. Mám vlasy hezké, jsem moc spokojená, a i když je mám až po boky, tak se nelámou, jsou kvalitní a snadno se s nimi pracuje. Ale taky vůbec nepoužívám žehličku, kulmu ani fén (ten opravdu jen výjimečně). Zarazila mě věta-když jsem posledně nechala vlasy uschnout.. :D já to mám naopak s tím fénem, sice schnou dýl, ale mám vypozorované, že fén jim dobře nedělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To u mě je to úplně naopak. Pokud je nevyfénuji, tak se s nimi nedá nic dělat, jsou rozlétané, mají divný "tvar" a celkově se v tu chvíli nesnáším za to, že jsem si nedala tu 5 ti minutou práci, abych je vysušila :D.
      Ale úplně chápu, že každý to má jinak, možná je to i tím, že já mám vlasy zesvětlované a barvené, tak reagují jinak, než kdyby byly přírodní -> takže ti upřímně závidím :).

      Vymazat
    2. Tvoje vlasy možná reagují na péči kterou jim dáváš :) zkus na půl roku používat kvalitní přípravky a toto by se mělo změnit. Taky používám jen přírodní nebo chininové přípravky a nemůžu si stěžovat.

      Vymazat
  4. S Balea šampony a kondicionéry to mám stejně. Já i moje mamka máme najraději tu modrou řadu s kokosem. Za těch pár korun, protože je často nakupujeme i v Německu, kde vyjde kus na 69centů což je v přepočtu až vážně směšná cena :D tak přesto ta kvalita je za mě fakt bezkonkurenčnní :) Já suchý šampon doporučuju zmíněný Batiste. Objevila jsem ho loni a vůbec jsem mu nedůvěřovala, ale jsem z něj nadšená. Vyhovuje mi rozhodně více i než ten od Aussie co máš na fotce :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. určitě budu ráda za víc takových článků, mám tyto články hodně ráda :) týjo, používáš docela dost produktů :D já jeden čas používala olejíček od Avonu, ale vlasy zase tak zničené nemám, takže jsem si už jiný nekupovala :) a věci od Balea (hlavně sprchové gely) mám ráda - za málo peněz hodně muziky! :) a co se týče suchého šamponu, zrovna zkouším na doporučení nově suchý šampon od Amicy se svěží vůní - http://www.vmd-drogerie.cz/alpa-amica-suchy-sampon-na-vlasy-uni-svezi-vune-30-g/?gclid=CIXX8fjiscwCFcSRGwodWhwDjg a nemůžu s stěžovat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Za mě teda Balea šampony ne :/ když jsem vždycky četla ty články o tom, jak jsou skvělý, tak mým vlasům teda vůbec nevyhovují. Ale každý jsme jiný a stejně tak i naše vlasy. Já zůstávám věrná své osvědčené vlasové kosmetice od Aloxxi (http://eshop.aloxxi.cz/) a jsem nad míru spokojená :)

    Ale musím říct, že máš teda báječnou žehličku na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý článek, vlasové téma miluju :D Já vlasy fénuji jen opravdu výjimečně párkrát do roka, žehličku ani nemám a kulmu jsem nepoužila už rok, protože mi vlny stejně nedrží. Jinak Baleu si kupuju neustále, vždy mám nějaký šampon na střídání. Jen mi tedy občas přijde, že vlasy šampon moc neodmastí. Kondicionérů Balea jsem moc neměla, protože ty mám většinou od jiných značek a pak je dlouho spotřebovávám. Ačkoliv si na vlasy dávám velký pozor, masku jsem na nich neměla už hodně dlouho, protože mám právě hodně načatých balzámů. Ale někde jsem četla, že je super maska Balea s perlami. Už ji mám doma, ale ještě jsem se k ní nedostala, tak klidně zkus :) Suché šampony moc nepoužívám, ale když už tak mám nejradši Batiste. Na Baleu mám stejný názor jako ty, plus já nemám na hnědé vlasy, takže se mi ještě špatně vyčesává.

    OdpovědětVymazat
  8. Môj kaderník mi raz povedal, že ak nie som s vlasmi spokojná, mám zmeniť vlasovú kozmetiku. :) A inak super článok.
    Victoria's secrets

    OdpovědětVymazat