30. března 2016

/BEAUTY/ Chloupky v obličeji?

Tmavé chloupky v obličeji jsou zlo. Dokáží i z krásné jemné tváře udělat nevzhledný obličej a ruku na srdce - tmavé chloupky ženám prostě snižuje sebevědomí. 
Já osobně jsem tímto problémem dříve nijak netrpěla. Ale zhruba poslední dva roky mě trápily chloupky hlavně na bradě a pod nosem. Připadala jsem si jako kdybych měla kozí bradu, nebo že ze mě bude za chvíli chlap :D. Říkám vám to zcela upřímně, tak jak to je :). 
No a jelikož je to docela ožehavé téma a trochu nepříjemná věc, tak jsem si postupem času uvědomila, že tento problém jenom pinzeta nevyřeší a pokud si nechci vysušit slzné kanálky, tak to musím začít řešit nějak jinak.
A narazila jsem na epilátor na obličej. Když jsme si propočítala kolik stojí návštěva kosmetičky, jak často to musí člověk podnikat, tak vás vlastně ve výsledku taková věc vyjde levněji. Takže proč to nezkusit?

No a jelikož mi spousta z vás psalo, jaký Braun Face je, jak funguje a zda jsem spokojená, tak tu máte na něj recenzi :).
Konkrétně je to tedy epilátor na obličej s čistící hlavicí v jednom. Epilátor je specifický tím, že má velmi štíhlou hlavici s 10 mikro otvory, které zachytí i velmi jemné a krátké chloupky. A udělá až 200 pohybů za sekundu, takže nějaké pinzeta se může jít bodnout :D. 
Co se pak týče čistící hlavice, tak ta zjemňuje a obrušuje pleť, můžete ji používat na odstranění make-upu a hloubkové čištění pórů. 
Já osobně se přiznám, že to čistění je pro mě až druhořadé, ale i tak musím uznat, že se s ním provádí velmi příjemně a pleť je poté krásně čistá. Pokud si chcete počíst něco více, tak koukněte sem :). 

Co se ale týče epilace, tak ta je bombová!!! Jako nikdy jsem si nemyslela, že mě ještě dokáže něco tak ohromit a zvednout sebevědomí. Nežádoucí chloupky jsem odstranila napoprvé. Hlavice se točí na obě dvě strany - lze navolit, takže vytrhne opravdu vše. Já mám po použití pleť krásně hladkou, bez podráždění a to mám docela citlivou pokožku, tudíž ani citlivky se nemusí bát, že by následovalo nějaké velké zarudnutí či podráždění :). Ale musí se nechat, že trochu to teda bolí, hlavně v oblasti nad rty, nicméně to není nějaká nesnesitelná bolest a tu chviličku to vydržet jde.
  "Pro krásu se musí trpět."

Pokud vás něco podobného trápí, tak za sebe můžu jedině doporučit. 
Jedinou věc, kterou shledávám jako velké mínus je fakt, že přístroj není dobíjecí, ale na baterky. To podle mě mohlo být vymyšleno lépe, ale i přes tento fakt je možné jej sebou vzít do sprchy, jelikož je voděodolný :). 

A co vy? Máte podobný problém? Jak jej řešíte?

IMG_1513 IMG_1522 IMG_1526 IMG_1535

13 komentářů:

  1. Jituško, mě se líbí jakým stylem píšeš :) si jeden z mála (vlastně asi jedinný) blog, který navštěvuji. A úvod mě velice pobavil :D

    OdpovědětVymazat
  2. Konečne, jsem se nemohla dočkat ( v dobrém ;-)), pořád na něj myslím a přemýšlím nad ním. Děkuji za recenzi, asi do něj půjdu.

    OdpovědětVymazat
  3. ahoj kolik to stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je ruzna. Zalezi jakou sadu si clovek zvoli. Zaklad, ktery mam ja, zakoupis od 1319,- :).

      Vymazat
  4. Jity, jde s tím vytrhávat i obočí? A co případně i jiné chloupky, které se občas vyskytnou jinde na těle (břicho apod), šlo vy to taky? Jinak, tak obecně jsem vždy přemýšlela, jestli vytrháním např. "knírku" nezpůsobím to, že začne růst víc a tmavší třeba :/ jak to máš ty? Děkujiii za odpovědi a taky smekám, že ses vrhla do tohoto tématu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zalezi asi jak ktere. Treba mezi ocima a nad obocim se mi chloupky vytrhavaly prijemne a bez problemu, ale nad okem jsem zvykla na pinzetu a trochu se bojim, ze bych s tim zajela kde nemam :D. Bricho jsem zkousela a slo to taky v pohode :).
      Prave kdyz ty chloupky vytrhas i s korinkem, tak by pak mely narust stejne jako predtim. Tmavnou a sili pri klasickem holeni ziletkou, pokud se nepletu :).
      Kazdopadne mne osobne chloupky nad rtem nijak neztmavly a rekla bych, ze rostou uplne stejne jako predtim, to stejne i na te brade :).

      Vymazat
    2. Moc děkuji za odpověď, jdu si ho objednat. :-)

      Vymazat
  5. Taky mě tmave chloupky zlobí, nad horním rtem, chodim ke kosmeticce, ale považuji nadtim,ale mam strach,že si to nebudu schopná dělat sama..působit si bolest :D

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám taky občas tmavší chloupky nad rtem, ale jen pár. Takže buď to občas trhám pinzetou nebo jednou na 2-3 měsíce Veet páskou :)

    OdpovědětVymazat
  7. vypadá to moc super, protože většinou když to dělám voskem, tak mi ten vosk zůstane na kůži, ucpe póry a nakonec se mi udělají pupínky. Tohle vypadá jako super alternativa a ta cena zase není tak hrozná :) díky

    OdpovědětVymazat
  8. máš světlé nebo tmavé chloupky na obličeji? znám holku, která měla na obličeji jen pupínky (akne) a při užívání antikoncepce se jí začaly objevovat na obličeji chloupky, a taky byla náladová...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevim jakou ma naladovost souvislost s chloupky. Ale jelikoz bere antikoncepci, tak je mozne, ze se ji chloupky zacnou objevovat a nebo se zvyrazni, skrze hormony ;). Ja mam chloupky v obliceji spise tmave.

      Vymazat