8. ledna 2016

/LIFESTYLE/ Praha / Cosmo focení

Ahoj! Já se momentálně nacházím ve zkouškovém období jako asi většina z vás, ale i tak se snažím najít si chvilky na své blogové i neblogové aktivity. Výjimečně jsem totiž začala s přípravou na zkoušky průběžně, tak se nemusím tak stresovat. A díky tomu jsem si také mohla dopřát jeden den off a zajet si na otočku do Prahy :). A proč že jsem tam jela? Kvůli focení do nového Cosmopolitanu! A pokud se nepletu, tak výsledek uvidíte již v tomto čísle :). Určitě se vám pochlubím i tady na blogu, jelikož pro mě to je vždy velká "událost".
Původně jsem vám chtěla nafotit moc fotek, takže jsem si vzala i malý kompakt, ale nakonec se to moc nepovedlo :(.

DSCN9938

Do Prahy jsme se vydali ze Starého Města u UH. se společností Leo Express. Já s ní cestovala již podruhé a byla jsem moc spokojená. S přítelem jsme byli rádi, že sedadla na sobě nejsou tolik narvaná a člověk si i poměrně pohodlně sedne :). Bohužel cesta nám vůbec neutíkala a tři hodiny se zdály jako věčnost. Do Prahy jsme dorazily se zpožděním a docela mě zarazilo, že ve vlaku nás o tom nikdo neinformoval jako je zvykem u jiných společností. Ale jinak jsme si nemohli na nic stěžovat. Objednali jsme si po cestě i menší snídani a nápoje a vše bylo poměrně za slušnou cen. I obsluha byla moc milá. Pokud se rozhodnete s nimi cestovat, tak vám doporučuji zařídit si jejich smile kartu - ušetříte 20% :).

Když jsme tedy se zpožděním dorazili do zasněžené Prahy, tak jsem se potřebovali už jen dostat do ateliéru. Už jsme tam společně jednou jeli, ale vůbec jsme si nebyli cestou jistí. Takže jsme vyrazili na tramvaj a modlili se, aby to byla ta správná :D. A jelikož má můj přítel docela dobrou paměť a byl si na rozdíl ode mě poměrně jist, že jedeme správně, tak jsme nakonec po mých pár minutách stresu dorazili na správnou zastávku a i do správného ateliéru - ufff :).

DSCN9939

V ateliéru jsme pak fotili dvě fotografie, jednu před a druhou po, kdy jsem na sobě měla dost odvážný make-up a krásné šaty ze Zary. Byly skutečně úžasné a když jsme se pak s přítelem bavili o tom jak se mu to líbilo a zda si myslí, že bude výsledek pěkný, tak řekl, že mi to moc slušelo a byla jsem krásná, ohhh <3 :). Aby bylo jasno, tak přítel těmito slovy příliš mnoho neplýtvá a říká mi je skutečně výjimečně, takže jsem byla v sedmém nebi a jsem hrozně moc nedočkavá z toho, jaký bude výsledek! :)

No a ještě vám povím jednu perličku :D. Na fotkách jsem na sobě měla hrozně vysoké a tenké podpatky, z kterých šíleně bolely nohy a asi po půl hodině jsem myslela, že odpadnu, hlavně když jsem se nesměla skoro ani hnout :D a musela stát na místě - nohy mi z toho šíleně napuchly. Takže jsme se pak smáli tomu, že modelky to skutečně nemají jednoduché a když některá řekne, že je po 10 hodinách focení unavená a že to byla dřina, tak je to pravda! :)

DSCN9942

Když už bylo po všem, tak jsme se rozhodli, že se vydáme na procházku. Ani jeden jsme neměli hlad, ale spíš jsme byli dost rozlámaní, takže jsem se prošli do parku poblíž Smíchova, odkud byl krásný výhled na Prahu, ale bohužel byla mlha/smog, takže jsme toho moc neviděli :(. 
Pak už naše cesta směřovala zpátky na hlavní nádraží. Koupili jsme si malé občerstvení a povídali si a čekali s přítelem v historické části nádražní budovy :).
Povím vám, že ty jednodenní výlety do Prahy nejsou vůbec tak skvělé, jak si vždycky představuji, jelikož to cestování vlakem/autobusem mě vždycky šíleně zničí!


DSCN9943 DSCN9945

A hurá domů! 

Na zpátek jsem cestovali se Student Agency a jelikož jsme nebyli v kupé sami, tak jsem pak už ani nefotila, protože se vždycky hrozně stydím a přijdu si "divná", když si před lidmi fotím jídlo a takové ty fotky jako co jsem si sebou vzala a tak :D. Máte někdy také podobný pocit? A nebo si z toho nic neděláte? :D

Teď už se bohužel musím vrátit k učení a podtrhování toho nejdůležitějšího v mých materiálech :). Příští týden mě čeká zkoušek hned několik, a každý den mám něco a v některých dnech mě dokonce čekají zkoušky dvě. Tak na mě určitě myslete! :)

Mějte se krásně!

12 komentářů:

  1. Úžasný :* jinak s tím zkouškovým budu rozhodně myslet, mám to stejně :/ a mám bohužel ten pocit, že dvě zkoušky v jeden den nemám šanci se stihnout naučit (+ do toho dalších několik během týdne každý den) tak jak bych chtěla, jestli vůbec :/ nějaké tipy jak to zvládnout? :D byla bych moc vděčná O:) ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Jitko, nezlob se na mě.... V prvním příspěvku píšeš o zkouškách na vysoký, a pak tam mám "šaty bylI"?! Objevuje se to u tebe hrozně často, proč si tedy nevyhledáš na netu, jak je co pravopisně správně?
    Druhá věc, u které jsem se spíš pousmála, je Tvůj popis Prahy, jak od holky z maďarské vesnice, nezlob se :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusim si to vyhledavat na netu, jelikoz tyto pravidla znam. Problem je to, ze si text po sobe kolikrat neprectu a jedna se o obycejny prekl ;). A jaky popis Prahy mas na mysli? :)

      Vymazat
    2. Nebudu se nikoho zastávat, ale to, že občas někde Jitka udělá chybu, neznamená, že ta pravidla neovládá. Třeba toho má za celý den dost, třeba to jen přehlédla.

      Vymazat
  3. Sice se občas také stydím, ale co je komu do toho, co já si fotím a nefotím :D
    HAUTE BASICS urban decay giveaway

    OdpovědětVymazat
  4. Celkem fajn článek, jen mi přijde, že někdy strašně zbytečně detailně popisuješ věci, které jdou napsat na 2 řádky. A s tím, že v Leo Expressu je hodně místa nemůžu souhlasit, mám 177 cm (myslím, že běžná výška) a nemůžu tam poskládat nohy. Ani u stolu pro 4 ani na sedačkách pro 2. V tomto jsou lepší ČD. Po cestě ze Staráku do Prahy jsem nohy necítila. Jinak hezké fotky, škoda že jich není víc a těším se na výsledky focení.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, těším se na výsledek, to muselo být super!:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jee, super článek! Já jela s Leo Expressem do Prahy před Vánoci a byla jsem moc spokojená. Stewardi byli hrozně milí, sedadlo hrozně pohodlné, akorát jsem nemohla najít zásuvku :D A cesta mi utekla strašně rychle :)

    Benefit They're Real!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Take jsme ji nemohli najit :D

      Vymazat
    2. Holky, až příště pojedete, tak zástrčky jsou pod sedadly. Jsou tam takové zakamuflované, tak se musíte víc sklonit a najdete ji :)

      Vymazat