27. prosince 2014

/BEAUTY/ Zimní péče o pleť

S každým ročním obdobím se o svoji pleť starám malinko jinak. Nejhorší to je se mnou v zimě, jelikož nejím ukázkově, mám větší chuť na sladké a jídlo celkem, taktéž je venku méně sluníčka a celkově je v tomto ročním období má pleť nejhorší. 
Jelikož jsem již za ty roky vypozorovala, že v zimě potřebuje hodně hydratace, protože se ze mě často stává sušenka, ale zase potřebuje nějaký přípravek na léčbu akné, tak jsem udělala v péči o svoji pleť kompromis. 
Nejčastěji v tomto ročním období používám k odlíčení make-upu pěnu ve spreji místo micelární vody. Vyhovuje mi to tak více a vodu používám spíše na dočištění nečistot. Jelikož se mi více tvoří akné, tak na odstranění zrohovatělé kůžičky používám již druhý rok tento skvělý peeling, který je stále mým peelingem no.1. 
Před nanesením make-upu pak používám hydratační krém místo báze, aby byla moje pleť více hydratovaná. To že mi make-up vydrží o nějakou tu hodinku méně - obětuji :). 
Jak už jsem říkala, tak v zimě trpím více na akné a momentálně k jeho léčbě používám obyčejný tea tree krém, který krásně léčí, jen vždy po nějaké době přestane účinkovat :/.
A na závěr balzám na rty! Kdo bez něj v zimním období dokáže žít? Já tedy rozhodně ne :). 
IMG_0309
IMG_0311

A jaké zimní pomocníky máte vy? :)

6 komentářů:

  1. Já třeba bez balzámu na rty nedokážu žít celoročně a nedám dopustit na úplně klasický jelení lůj :) Skloubit péči o suchou a zároveň problematickou pleť musí být šílené... Mám mastnou pleť a musím říct, že jsem zatím nevypozorovala, ve kterém ročním období je moje pleť nejhorší či nejlepší... Je hrozná celoročně :D

    anettelsworld.blogspot.cz

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Začínám konečně používat Biodermu, takže mockrát díky za hezké info o produktech:-)
    Aktuálně používám Sébium Hydra - hydratační krém (zelená řada), ale teď nevím, zda k němu pořídit teda tento Hydrabio Gommante Peelingový krém (modrý) a nebo zůstat u zelené řady a koupit si Sébium gommant peelingový gel? Poraď prosím:-) Dle recenzí si jsou docela podobné, cenové zhruba taky... akné mám jen lokálně, žádná katastrofa, ale je to tam... Takže bych byla ráda, kdyby na to konečně něco zabralo... A když vidím, že Tobě pomáhá:-) Fakt teď nevím, jak říkám, Biodermu jsem dosud nepoužívala, takže zkušenost žádná.... Předem díky:)

    OdpovědětVymazat
  3. Kdy bude nějaký outfit se sněhem v pozadí? :-P

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jitu!Tu pěnu jsem si kdysi koupila, protože sem ji u tebe viděla a musím říct, že ji používám už pěkně dlouho a je super! Díky!

    OdpovědětVymazat
  5. s Tea Tree mám skvělou zkušenost, ale jak píšeš - po chvilce přestane působit :/ také trpím na pupínky, takže přípravky dost pleť vysušují a teď v zimě je to peklo, protože jsem totálně vysušená. moc se mi osvědčil hydratační krém od Yves Rocher, ale chtěla bych vyzkoušet zase něco nového.

    OdpovědětVymazat