13. září 2014

Jak jsme se měli v Praze?

To, že v Praze je blaze, není vždy tak úplně pravda. Hlavně ne v momentě, když se chcete procházet a prší jako blázen. O tom, že se mi udělalo nevolno od žaludku, hned po příjezdu se raději ani nebavím. Ovšem všechno má své kladné stránky a když přežijete křeče, puchýře na nohou, nedostatek času a otřesné upršené počasí, tak je v té Praze vlastně krásně :).
Do Prahy jsme cestovali Student Agency, což byla úplně nejlepší volba, jelikož jsme se oba dva s přítelem shodli na tom, že příjemnější cestu jsme ještě nezažili. Servis, pohodlí, jídlo i obsluha byla skvělá a cesta nám utekla velice rychle. 
Naší první zastávkou byla výstava Andyho Warhola, ze které jsme byli nadšeni a určitě vám ji doporučuji. Sice umění nijak neholdujeme, ale i tak nás velmi okouzlila. 
Poté naše kroky pokračovali na hotel Absolutum Boutique v Holešovicích, kam se můj přítel rozhodl jít pěšky. Věřte mi, že tolik sprostých slov ode mě neslyšel už dlouho. Cesta to byla totiž hrozná, dlouhá a místy snad i nebezpečná, jelikož si z nás navigace občas pěkně vystřelila. Ovšem hotel byl velmi pěkný, útulný a kousek od metra. Navíc nás vyšel na velmi příjemnou cenu :)!
Když jsme se ubytovali, já se vyvztekala a dala sprchu, tak jsme pokračovali do showroomu Orsay, kde jsem strávila příjemnou hodinku. Musím uznat, že kolekce podzim/zima se velmi podařila! :)
Po návštěvě showroomu jsme se rozhodli vyzkoušet sushi. Naše kroky tedy vedli do Sushi Oishi, kam jsme si pořidili na internetu 50% slevu. Pokud jste sushi ještě nezkoušeli a nechce se vám za něj utrácet plnohodnotnou částku, tak tyto slevy určitě zkuste. Najdete je na každém slevovém portále a určitě se to vyplatí. My jsme bohužel zjistili, že sushi pro nás nebude to pravé a "sushimaniaci" z nás bohužel nebudou, takže jsme se utěšili skvělými muffiny a odebrali se zpátky na hotel si odpočinou.
Večer jsme se potom společně s mojí bf a jejím přítelem odebrali do restaurace James Dean, která mě naprosto dostala! Miluji totiž tento americký styl! Jednoznačně skvělý zážitek, milá obsluha, perfektní hudba a vynikající jídlo. Příště se tam určitě zase zastavíme :). 
Druhý den jsme šli na hotelovou snídani a zamířili do centra. Konkrétně do kina Světozor, kde jsme si udělali skvělé fotky ve Fotoautomatu. Za 50,- vám vyjednou čtyři černobíle fotografie. Já jsem z nich tedy naprosto nadšená a je to pro mě nejmilejší vzpomínka :). Určitě doporučuji!
Po fotkách jsme si dali dali s přítelem kafíčko a čerstvý fresh a vyrazili na Karlův most :).
Poté jsme se ještě stavili v Palladiu na macarons od Paula, které byli dokonalé! Překvapit mojí bf do práce a šup domů! 
Tímto Vám všem děkuji za tipy v komentářích, emailu i na fb a zase příště vyzkouším něco jiného! Něco málo najdete i na mém instagramu @jituskaa 
Přeji pěkný víkend! :)

 Můj Pražský běhací outfit
Rozloučení s upršenou Prahou z Karlova mostu!

32 komentářů:

  1. Śkoda, že bylo takové počasí :( proč nechutnalo sushi? já ho teda nikdy nejedla a myslela jsem si že je to výborný jídlo. před několika lety celebrity sushi propagovali jak je chutné a zdravé :D

    OdpovědětVymazat
  2. Sushi se chystám zkusit už několik let. Sestřenka dokonce dělá domácí, ale ještě se mi nějak nepodařilo přijít zrovna v dobu, kdy ho vyrobila :D Tedy jednou jo, ale ostatní byli rychlejší a nezbylo na mě :D A toho deště je škoda, ale ber to tak, že se aspoň nemotalo všude tolik lidí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je super, že jste si to užili i s propršeným počasím. :) Sushi mám ráda, ale je fakt, že jsem se k němu chvíli projídala. Mám ráda klasiku s uzeným lososem, nebo tuňákem. Do dalších experimentů jsem se zatím nepouštěla. :-)
    Jste s přítelem krásný pár! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Sushi jsem ještě nikdy neochutnala a mám-li být upřímná, trochu se tomu novému zážitku vyhýbám. Tobě to moc slušelo, celá záříš a přítel je fešák! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Odpovědi
    1. Je to svetr z dětské kolekce Takka :)

      Vymazat
    2. :D Ty jo, asi se tam taky podívám, takové sháním už nějakou dobu. Na té selfie fotce v koupelně Ti to moc sluší :)

      Vymazat
    3. jee a za kolik byl? a jaká velikost prosím máš ? :))) je super!

      Vymazat
    4. To bohuzel nevim, kupovala ho mamka. A velikost je na 12-13let tusim :D

      Vymazat
  6. Já byla v létě na víkend v Praze a taky pršelo, přesněji jsem byla v centru Prahy když začala obrovská bouřka, takže soucítím :D a sushi jsem teda ještě neměla (mám pocit, že jsem jediná), nějak mi to jídlo není moc sympatické..

    OdpovědětVymazat
  7. Týjo, naplánovali jste si to opravdu skvěle! Moc hezký víkend a kino s výstavou také chci stihnout :-)

    OdpovědětVymazat
  8. jituško můžu se zeptat na kolik Vás ubytování v hotelu vyšlo? :) jinak krásný fotky :))) jen škoda toho počasí noo ...

    OdpovědětVymazat
  9. Ty fotky z automatu jsou skvely! A v behacim outfitu Ti to moc slusi :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jiti, co to prosím je, ten cestovní klub? Pokud to nechceš psát sem, tak prosím, odpověz mi na fbjedna@email.cz. Děkuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proc mas problem s tim to napsat vsem o co se jedna a pises to jen do sz nebo na email?

      Vymazat
    2. Já s tím problém nemám, ale mám své zásady a dávám raději přednost osobnějšímu kontaktu. Na tom nevidím nic špatného, ty ano? :)

      Vymazat
    3. V poradku, jen me to zajimalo ☺ 😉

      Vymazat
  11. Jitko, k sushi se člověk musí projíst. Opravdu málokomu chutná napoprvé, tak mu dej ještě šanci ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Jity, všimla jsem si nového vzhledu blogu - krása :). Fotky z Prahy máte úžasný, moc se mi líbí ta fotka s pruhovaným tričkem a pak ty malé fotky, co jste udělali s přítelem :) Mmm sushi bych si dala
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný hotel a ty fotky z automatu jsou fakt suprové! Budu tam muset přítele taky někdy dotáhnout :D

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  14. krásne fotky :) tiež som v lete bola v Prahe a tá výstava bola super! a tá reštaurácia sa mi už len podľa fotiek na ich stránke veľmi páči.

    OdpovědětVymazat
  15. Jé, ty fotky z automatu jsou boží! I zbytek se mi moc líbí, škoda toho počasí, jinak to vypadá na skvělý výlet :)

    OdpovědětVymazat
  16. odkud jste si pořizovali tu slevu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím že to bla stránka zlatéslevy nebo tak nějak :).

      Vymazat
  17. i přes to počasí a nějaké další detaily to musel být skvělý výlet :) stihli jste toho opravdu spoustu! krásný hotel a ty fotky z fotobuňky jsou úžasná památka <3 dala bych si makronku, mmm :P

    OdpovědětVymazat
  18. Obsluha byla tak moc mila, az to po chvili lezlo krkem :-D. Ale takove hezke prekvapeni do prace, to jsme si snad ani nezaslouzila :-):-*

    OdpovědětVymazat
  19. Warhola miluju, kdybych jela do Prahy, určitě bych si tam taky zašla, závidím :)
    A sushi, fotky z automatu a pruhovaný trička taky miluju, takže vlastně super článek :-D

    OdpovědětVymazat