30. června 2014

Aktuální péče o moji pleť

Péče o pleť je pro mě velmi důležitá. Jelikož mám (převážně) problematickou pleť, tak se jí každý den musím věnovat, i když to nevypadá, tak zatím, jakou mám pleť, je mnoho úsilí a ještě před pár lety tomu bylo mnohem hůře. Momentálně si troufám říct, že je moje pleť, po tom všem čím si prošla, poměrně v pořádku a většinu dní vypadá i pěkně. Chápu, že si teď asi klepete na čelo, ale já pár pupínků beru jako takový "dar", když si totiž vzpomenu na časy, kdy jsem byla osypaná od čela až po hrudník, tak je toto pro mě vážně vysvobození. 
Největším zlomem v péči o mou pleť byla spolupráce se značkou Bioderma, které jsem věrná již dva roky a velmi si této příležitost vážím, proto se není čemu divit, že 90% produktů tvoří právě tato značka.
Naprosto nejdůležitější je pro mě čištění, jelikož bez něj mám pleť zanesenou a pupínky se pak tvoří jedna radost. Proto se vždycky děsím okamžiku, kdy půjdu spát s make-upem, protože vím, že když tak udělám, tak ráno budu mít minimálně dva pupínky, které by jinak nevznikly.

1. Moje čištění a celková péče začíná vždy micelární vodou. Očistím s ní obličeji i oči. Vyhovují mi všechny micelárky, které Bioderma má. Nejlepší je podle mě ta růžová, tu mám i nejraději, každopádně ani tato z řady Hydrabio není k zahození. Mám ráda ten příjemný pocit hydratace po použití :).
2. Ve většině případů po použití micelárky použiji Sébium čistící gel. Už několikrát jsem ho chválila, je to produkt bez kterého bych už nechtěla být, jelikož krásně vyčistí, nijak nedráždí, je příjemný, aplikace je jednoduchá a ani není tak drahý. Určitě bych ho doporučila všem co mají aknózní pleť. Na čištění je to naprostá jednička!
3. Většinou tak 1-2x do týdne používám peeling. Tento peeling z řady Hydrabio je dalším mým oblíbeným produktem, protože je krémový, pleť nedráždí, je jemný a celková aplikace je velmi příjemná. Přijde mi jako bych se mazala krémem :)..
4. Sébium AKN je taková doplňková péče. Používám ho na léčbu pupínku, většinou na noc. Tento přípravek není můj nejoblíbenější, ale vyloženě špatný není, protože svoji úlohu plní skvěle. Ovšem pokud bych tady měla něco doporučit, tak to bude Sébim Sérum, které je bezkonkurenční a pupínky po něm mizí jedna radost! :)
5. A jelikož mám pleť takovou jakou mám, tak si zaslouží i pořádné namazání a zklidnění. Proto velmi ráda používám Sensibio Tolerance Plus. Je to skvělý krém. Je určený pro citlivou pokožku a mně osobně vyhovuje na maximum. Jedná se i o novinku, kterou Bioderma uvedla nedávno na trh. Já osobně jej používám už asi měsíc a jsem ohromně spokojená, pleť je totiž krásná, hydratovaná a jako podklad pod make-up si tento krém taky nemůžu vynachválit. Rozhodně můžu doporučit :).


To by bylo vše k péči o mou pleť. Myslím, že nic se nemá přehánět, takže se o ni snažím starat s mírou a tím nejlepším vědomím a svědomím, abych jí nijak neubližovala nebo ji nezatěžovala. Doufám, že třeba najdete nějaký tip pro vás, něco co by se vám mohlo hodit. Já osobně budu velmi ráda, když mi napíšete, jak se o svoji pleť staráte, jaké krémy používáte a dáte mi své tipy. Už nějaký čas chci zkusit zase něco z drogérie, tak uvítám vaše rady :),

28 komentářů:

  1. Já mám ze zelené řady masku na pleť a po Mask of magnaminty by Lush je tahle od Biodermy má druhá oblibena :))

    A z drogerie používám Mixu. Ta zase hooodne pomohla mě :)

    OdpovědětVymazat
  2. micelárka Sebium, gél Sebium, gumujúca maska Sebium a krém buď Atoderm Nutritive / Hydrabio Riche :)

    OdpovědětVymazat
  3. Přijde mi fajn konopný balzám od Saloos, ale jen na noc, bo na ksichtíku se mění jakoby na olej. Ale přijde mi, že fakt pomáhá (mám mastnou, akńozní pleť). Denny

    OdpovědětVymazat
  4. Já používám výhradně výrobky od značky Himalaya, která je přírodní (údajně). Mám s ní kladné zkušenosti, je levná a za mě pomáhá. Používám od této značky peeling, čistící pěnu a krém.

    Pleťové masky používám jen od značky Freeman a to acai masku :) Jinak dnes jsem si na zkoušku koupila dva výrobky od Garnier, s touto značkou mám vesměs také kladné zkušenosti, tak uvidím :)

    OdpovědětVymazat
  5. Já se přiznám, že na pleť dost kašlu....Kolikrát se neodličuju,,,:-D A když jo, tak mě zas všechny odličovače pálí. Jedině právě výše zmíněná Mixa mě nepálí v očích + micelárka od Bourjois, která byla před pár měsíci jako příloha u Elle, ta je taky nemálo boží :)Co se krémů týče, jsem věrná prachobyčejný starý dobrý Nivee :-)
    Jinak Mixa nebo Neutrogena jsou až na tu cenu asi nejlepší značky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Podívám se nejspíš po tom gelu a séru. Mám AKN i Global krémy a špatné nejsou, ale zázračné taky ne. Pořád se nemůžu rozhodnout, který z nich je lepší. Nechci mít totiž oba a uvažovat, který jsem použila včera, abych si dnes dala ten druhý :)

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsem si Biodermu hodně oblíbila :) !
    Já postupuji vždycky stejně - odlíčím si pleť a dočistím ji micelární vodou, poté čistím teď zrovna gelem od Dermacolu, poté namaži krémem od Biodermy Sébium AL a oči namažu taktéž očním gel-krémem Bioderma :).
    Tento čistící gel jsem už měla a byla jsem moc spokojená takže se k němu určitě zase vrátím :) S aknózní pleti mám bohužel hodně velké zkušenosti a pořád bojuju :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já používám z drogérky pleťovouu masku od dermacolu v pytlíčkách ta je úžasná fakt perfektně čistí...a krém od garnier na mastnou pleť za 99 kč a ten je pro mě naprosto užasnej :D a střídám ho s La Roche Posay Effaclar DUO a potom také bioderma sebium serum...ple´tovou vodu používam buď také od garnier a nebo je pro mě užasná kosmetika clearasil....a moje pleť je také pod kontrolou....:) ale mě by teda zajímalo jakou používaš dekorativní kosmetiku jako makeup a pudr???? Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. Mně dost zarazilo, že jsi psala, že při stanování ses neodlíčila. Já mám pleť ještě o trochu lepší, než ty, a NIKDY bych nespala nalíčená, ani na festivalech bych nemohla spát namalovaná. Tak možná to by chtělo dopilovat, žádné výpadky v hygieně.... ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych vedela, ze budeme stanovat, popripade spat nekde jinde, nez bylo puvodne naplanovano, tak bych si veci na odliceni vzala ;).

      Vymazat
  10. Zní to jako kompletní návod jak se starat o pleť. :D Dělám to tak nějak podobně. :)
    Z drogerií můžu doporučit micerální vodu od Garnier, je to taková levnější micerálka jako Bioderma. :D

    OdpovědětVymazat
  11. No já se odličuji odličovacím mlékem od Garnieru (růžové), poté dočistím micerální vodou Sebium od Biodermy. No a pak mám přípravky od dermatoložky, konkrétně differine gel a dalacin t, ale myslim si, že to jsou pro pleť dost velký driáky:( potom ještě Sébium Al. A na noc mažu rakytníkovou mastí od Saloosu. Jednou týdně peeling od Avonu. Myslim, že je špatný, že mam každý přípravek od jiné firmy, takže to pak nemá takový účinek, ale bojím se zkusit něco novýho, aby to nebylo ještě horší:/ Nejvíc se mi pleť zhoršuje před menstruací, ale přesně jak iřkáš ty, "pár" drobných pupínků je pro mě krásná pleť:) Ted chci zkusit léčbu biolampou tak uvidim jestli to zabere:)

    OdpovědětVymazat
  12. Já již 3 roky používám pleťovou vodu od Lush, která obsahuje tea tree, poslední rok na odlíčení pěnu od Sephory, která mě dokonale zbaví makeupu a vyhovuje mi, že se touto pěnou odlíčím rovnou ve sprše a pak už jen oči doladím dvoufázovím odličovačem od L´orealu :-) jinak krém používám hydratační od Garnier a vyhovuje mi, že nezanechává na pokožce mastný film ale ihned se vstřebává :-)

    Jinak co se týče pleti, tak bych ti doporučila navštívit kožního lékaře (samozřejmě, pokud si již tak neučinila :-) ) Já měla před lety taky problémy s akné a byla jsem z toho opravdu nešťastná a hrozně se za to styděla a tak jsem se odhodlala zajít ke kožnímu lékaři, který mi napsal vodičku s antibiotiky a další preparáty, které tak do cca 2 měsíců zabraly a od té doby mám pokoj a v létě i díky tomu mohu chodit bez make upu což dřív nepřipadalo v úvahu :-) takže pokud máš takovéto problémy tak to za zkoušku opravdu stojí, takovéto akné chce větší a razantnější zásah a péči než jsou běžné produkty, které se dají koupit ať už v drogeriích tak i v lékárnách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ke kožní chodila několik let. A výsledek byl nulový. Akorát jsem měla podrážděnou, občas místy popálenou pleť :(, takže za mě nikdy víc. S Biodermou jsem v tomto ohledu velmi spokojená, protože je to to nejšetrnější co jsem zatím vyzkoušela a pomohla mi mnohem více, než produkty předepsané kožní :).

      Vymazat
    2. Tak to mě mrzí, že ti kožní nepomohla, každý to má asi jinak :-/ každopádně je dobře, že jsi našla něco co ti vyhovuje a pomáhá :-)

      Vymazat
  13. já teda nevim, ale neni nejlepší s tim nedělat skoro niC? já jako malá měla strašně takový ty krupičky na čele a na tvařich a jednou jsem šla ke kosmetičce, ktera mi to vyčistila a perfektně mě toho zbavila.. od tý doby se mi sem tam udělá bedák, komu ne, žejo.. tak ho nechám, maximalně zapudruju dětskym zásypem a parada.. žadne jizvy nic (tip od meho dědy) nevim, přijde mi, že čim vic se to hrotí a použiva přípravku, tim je to horší.. já se teda myju, to zas jo :D.. odličuju čisticima ubrouskama a jinak nic a jsem spokojená..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedelat s tim nic jsem zkousela taky :D. Efekt byl nulovy, tak se o sebe radeji staram dal :D

      Vymazat
  14. Kočko zkus omezit mléčné výrobky. Měla jsem od takových 13 let podobný typ akné jako ty, dělala jsem všechno možné, abych se toho zbavila, přes návštěvu kožní, drahá kosmetika, drogérková kosmetika, mastičky z lékárny a stejně nic nepomohlo. Pak jsem začala brát HA, jednu z těch silnějších právě kvůli pleti, docela se to zlepšilo, ale pořád se mi dělaly takové ty ošklivé boule, se kterými člověk nic neudělá. Kolikrát jsem kvůli tomu třeba dřív ani nechtěla spávat u kamarádek a nebo jít na párty s boulí na čele? Tak to ani omylem. Fakt mě to dost omezovalo. Kolem 20 let se to tedy začalo ještě maličko zlepšovat, ale kvůli vysokému tlaku jsem musela změnit HA na nízkohormonální a pupínky se zas začaly objevovat ve velkém. To už jsem tedy objevila Biodermu a s ní se mi to jakžtakž dařilo krotit. Další nejlepší objev byl Lnicová mast od Dr.Popova, nejlepší mastička na noc, sice je mastná, protože je ze sádla, ale fakt pomáhá. Takže pleť se jakžtakž zlepšila a už jsem si dovolila třeba v létě občas vyjít bez make upu, i když jizvičky mám pořád. No a minulý rok mi zjistili alergii na kravské mléko, kterou už mám asi od narození (je mi 25 let :D) a zjistila jsem to teprve teď. Takže jsem začala pít jen rýžové nebo ovesné mléko, i když je to občas utrpení nedat si grilovaný hermelínek mmm :) A světe div se, pupínek se mi objeví jen než to mám dostat a to ještě takový ten pidi, který je do dvou dnů pryč. Takže páradička. Teď si chodím jen s pudrem, bez make upu a je mi krásně. Neříkám, tedy, že máš alergii na mléko také, ale doktorka mi říkala, že mléčný cukr v některých případech za vznik akné opravdu může. Tak to zkus, když se ti bude chtít a uvidíš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja teda moc mlecne vyrobky nekonzumuji, ale asi se na toto zeptam svoji doktorky:).

      Vymazat
    2. Já je právě taky moc dřív nejedla, jen ráno jogurt k snídani a pak výjimečně třeba kus sýra nebo právě ten hermelín grilovaný :) A pak vlastně jen třeba v krémových polévkách nebo výjimečně omáčkách a tak. A to jsem vše vyřadila a jsem i bez pupínků. Tak uvidíš, každopádně zkus tu Lnicovou mast, stojí asi 60 korun v lékárně a je super :) Přítel se mě kolikrát lekl, že vypadám, jak kdybych se koupala v oleji, ale ráno je pleť krásně hebká, a i když je to vlastně sádýlko, tak póry vůbec neucpává.

      Vymazat
  15. Už delší dobu uvažuji nad koupí produktů od Biodermi, ale jsem pořád v obavách, protože to není levná záležitost a bojím se, že si nakoupím přípravky a pak zjistím, že mi nevyhovují .. Kromě micelární vody, měla jsem tu zelenou a byla super :)

    http://thekatesdiary.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  16. V nadpise máš chybu, máš tam Aktální místo aktuální..

    OdpovědětVymazat
  17. A mne zase bioderma nevyhovuje...citim v ni chemii v nekterych vyrobcich- hlavne miceralky a ten cistici gel. Kremy jsou ok, ale ne nejak lepsi nez opravdu prirodni za min penez. Asi to na me.nefunguje, protoze nekteri si biodermu opravdu chvali, tak jako ty. Mam prooste moc citlivou plet, jinak bez problemu.

    OdpovědětVymazat
  18. já jsem bohužel z Biodermy zklamaná. micelární vody jsem měla všechny, a kdybych je měla srovnat s mou nejoblíbenější Mixou, tak Mixa je jasný vítěz. stejně tak Pore Refiner. nejen, že mi za tu cenu s pletí neudělal vůbec nic, ale k tomu všemu jsem ho nemohla dát pod make-up, aby se mi neodrolil. já jsem z těch lékárenských značek nejvíce spokojená s Vichy a La Roche-Posay. od LRP mám svůj první mycí gel, u kterého nemám pocit, že mi ty nečistoty po obličeji jen "rozmatlá", ale že opravdu vyčistí.
    pleť také nemám úplně bezproblémovou, možná o trochu lepší než ty, ale stejně mě trápí. když ale něco, sahám po Sudocremu :)

    OdpovědětVymazat
  19. dříve jsem od Biodermy používala řadu Sébium, ale vyzkoušela jsem La Roche-Posay a vyhovuje mi o chloupek víc. každopádně zelená micelárka byla super :)

    OdpovědětVymazat