5. srpna 2017

/INSPIRATION/ Co by se mi líbilo mít ve vlastním domě?

Krásný den! V poslední době u mě nevedou ani tak módní časopisy a weby, ale spíše katalogy s ukázkou domů, stránky zaměřené na domy, jejich vybavení a jejich stavbu. Vždycky se pro něco nadchnu a to mě naprosto pohltí, takže se tomu pak vždy věnuji každou volnou chvíli. Vlastní dům s terasou, francouzskými okny a šatnou, to je jen v malých útržcích můj velký sen. Přeji si mít jednoho dne útulný dům, místo, kterému budu moci říkat domov, něco co bude jen mé a budou se v něm odehrávat ty další krásné okamžiky mého života. 
Stejně tak mám vysněnou příjezdovou cestu k domu, velkého psa na zahradě a tak bych mohla pokračovat donekonečna.
Již teď vím, že si přeji aby interiér působil teplým dojmem, byly v něm prvky světlého dřeva, převážně bíle stěny, kožešiny a fotografie krásných životních okamžiků. V detailech mi velmi imponuje kov, sklo, ale i přírodní materiály. ¨
V obývací místnosti vidím obrovský gauč do tvaru U s masivnějším konferenčním stolkem v dekoru dřeva a stylovou lampou, která se bude naklánět nad sedací soupravou. Také bych si přála koženou lenošku, na které bude možné si číst a relaxovat. Přes francouzská okna by visely kvalitní jednoduché záclony bez vzoru, které by sahaly až na zem a při otevřených oknech by se jemně vlnily.. Zatím je to všechno jen sen, nebo jen třeba náčrty na papíře, ale věřím, že jednoho dne se to skutečně bude dít a já budu neskonale šťastná. Těším se na ten moment až usednu na terase do zahradního nábytku, napnu nohy a jenom budu vnímat sluneční paprsky, šumění stromů a tiché zvuky okolí. Pro moji představivost jsou tyto obrazy "mojí mysli" naprosto dokonalým odreagováním, kdy můžu jenom snít a představovat si co bude. 
Můžu vám jednoznačně říci, že v životě mám asi vysoké cíle, ať se to týká osobního nebo pracovního života, ale také vím, že je potřeba se držet v přijatelných liniích, abych pak nebyla zklamaná a vše je potřeba dělat po malých krůčcích. 

Máte i vy podobné sny? Jaké je vaše ideální bydlení? :) 

Untitled

A pokud hledáte inspiraci, tak určitě zavítejte na Favi.cz, je to portál pro vyhledávání všeho, co se týká nábytku, dekorací, textilií, najdete tam vše co byste do svého interiéru mohli potřebovat a nemusíte tak zbytečně klikat ze stránky na stránku, ale máte vše na jednom místě. Jako plus hodnotím i to, že na stránce najdete odkaz na reálnou inspiraci. A inspirace, ta se vždy hodí a to ať už člověk staví nový dům nebo rekonstruuje 💗. 

Přeji krásný den

7 komentářů:

  1. Moc hezké a krásně to mas vysněné :) Snad se ti to jednou splní
    A ta lampa je úplně bozi
    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
  2. Ideální bydlení si vysnívám prakticky stejně jako ty O:)
    Hlavně doufám, že budu mít do budoucna pracovnu/relaxační koutek, kam se budu chodit schovávat před světem jako introvert, co potřebuje být alespoň jednou za čas sám se sebou :)
    http://of-goldbook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to podobně, nějaký takový koutek by se mi také líbil <3

      Vymazat
  3. Mám podobný styl a vkus. Jde to pomalu, ale i tak to jde zařídit. Takže se těším, až budu mít jednou zařízený byt přesně tak, jak chci :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moje představa o dokonalém domově se hodně podobá té Tvé :) Nesměla by chybět ani veliká rustikální kuchyň s jídelnou. A samozřejmě pořádný beauty koutek, kde budu mít všechny své kosmetické poklady <3

    Podle mě je důležité si dávat vysoké cíle, aby člověk fakt makal a ten svůj sen si splnil!

    OdpovědětVymazat
  5. Teď jsme zrovna skončili s rekonstrukcí našeho openspace, který zahrnuje kuchyni, jídelnu, obývák a ložnici. Vrátili jsme se stylem do 60.let a Favi.cz jsme si úplně zamilovali. Je tam vážně moc inspirace a našli jsme i kousky, které jsme hned koupili. :)

    OdpovědětVymazat