31. července 2017

/BEAUTY/ Moje péče o pokožku

Krásný den!  Dnes jsem si pro vás připravila článek, který se týká mojí péče o pokožku. Přeci jen, kůži máme po celém těle a je důležité o ni pečovat, protože dennodenně dostává zabrat, ať už od sluníčka, holením nebo jinými nepříznivými faktory. Myslím, že žádná z nás nechce být malým hrošíkem s hrubou kůži. Já osobně jsem tento fakt dlouho ignorovala, nemazala se, nestarala se o sebe, ale teď se snažím dělat vše poctivě, jelikož není nic příjemnějšího něž hladká a hydratovaná pokožka, která navíc krásně voní, vypadá svěže a je "plná života". Myslím si, že co se týče krémů, tak dobrou práci udělá i samotná "stařičká" indulona, ale pokud chce člověk něco více, krásnou vůni, příjemný finish na kůži, tak je zapotřebí něčeho lepšího. Já si teď po vyzkoušení velmi zamilovala nová tělová mléka od Nivea, která jsou dostupná ve čtyřech variantách. Jedná se o luxusní péči různých olejů s jemným dotekem parfému, které jsou proměněný do tělových mlék. Vybírat můžete z kombinace třešňového květu a jojobového oleje, růže a arganiového oleje, kakaa a makadamového oleje a vanilky s mandlovým olejem. Voní mi všechny! Ale nejvíce mi sedla zmíněná první varianta, která obsahuje třešňové květy, řekla bych, že to bude nyní taková moje voňavá srdcovka 💓. Ale teď zpět k produktům, které používám. Myslím si, že není potřeba se  zbytečně zatěžovat několika produkty a neustále je na sebe vrstvit, ale spíše je důležité zvolit takové produkty, které vám sednou, které budete používat a které budou vyhovovat daným partiím - já například na určité partie používám raději olej 😇. 

Co tedy používám, aby moje pokožka byla co nejkrásnější?  

1. Peeling - je to naprosto nezbytná věc, protože kůže se neustále obnovuje a je potřeba se té staré zbavovat. A není pro mě nic víc nepříjemného, něž loupající se kůže.. Navíc teď v letních měsících, které jsou plné opalování a venkovních aktivit je to naprostá nezbytnost.
2. Tělové mléko/krém - něco na promazání v podobě krému nebo mléka. Mám problém se suchými místy na těle a celkově si většinou po sprše přijdu dost suchá, takže mažu, mažu a mažu! Pokud zapomenu nebo jsem moc lína, věřte, že to na druhý den na pokožce hned zaznamenám.
3. Olej - olej je skvělá věc, ale osobně bych si tím celé tělo natírat nemohla. Vím, že spousta lidí používá na vše jen kokosák, ale mně to příliš nevyhovuje. Olej používám nejčastěji na stehna a zadek ( hlavně kvůli striim a celulitidě ), plus občas na nehtové okolí, kam jej vmasíruji, jelikož se mi zde dělá velmi nehezká suchá kůže a nějaký krém na to nestačí.
4. Dětský pudr - pokud máte problém s podrážděním pokožky po holení na citlivějších partiích jako je podpaží a třísla, tak dětský pudr je podle mě nejlepší variantou jak tomu předejít. Vyhnu se tak zbytečně červeným a podrážděním místům a pokožka zůstane i na těchto místech krásně hladká, bez červených teček.
5. Hodně vody! Voda je lék. Dostatek čisté vody dělá s tělem divy. Nejen že má vliv na naši pleť, hraje důležitou roli ve stravování, ale taky je důležitá pro krásnou pokožku těla. Je totiž nezbytné hydratovat nejen zvenčí, ale i uvnitř!

Untitled
IMG_8859


Pro zajímavost: Co se týče vůní, tak je důležité, aby vůně které používáme k sobě ladily, podpoříme tím celkovou výdrž i harmonii, kdy se vám nestane, že byste zanechávaly nepříjemný a silný parfémový odér. Obecně se doporučuje, používat pečující kosmetiku takové vůně, aby ladila k parfému. Takže pokud máte květinovou vůni, sáhněte i po pečující kosmetice, která má květinové tóny ( mýdlo, sprchový gel, tělové mléko ). Podpoříte tak  již zmíněnou výdrž vaší vůně a celkovou harmonii všech použitých vůní. 

Mějte krásný zbytek dne! 

1 komentář:

  1. Mleko jsem si koupila s vuni vanilky a je paradni. Dekuji za tip :-).

    OdpovědětVymazat