26. září 2016

/INSPIRATION/ Na svatbu jako družička nebo host?

Ahoj! Dneska to bude takový inspirační speciál. Během října mě totiž čekají dvě svatby. Na jednu jdu jako družička a na tu druhou jako host a právě proto jsem se rozhodla, že vám malinko shrnu co na svatbu oblékám, co je podle mě vhodné, co jsem vyčetla a co se mi na takové události líbí.

1. Družička
Jak jsem již několikrát zmiňovala, tak se mi vdává sestra a já jsem měla tu čest, že mě učinila jednou ze svých družiček. Už dávno za družičky nechodí jen malé holčičky, ale v poslední době spíše kamarádky a blízké osoby nevěsty :).
Za ten "úděl" jsem moc ráda. Určitě první co mi blesklo hlavou kromě těch všech povinností s tím spojených byla otázka, jaké chce nevěsta abychom jako družičky měly šaty? Pokud vás někdo poprosí, zda byste šly za družičku, tak se určitě jako první zeptejte nevěsty jakou má představu ohledně vašich šatů a pak se co nejdříve spojte s ostatními družičkami a společně se dohodněte.
My měly za úkol se sladit do tónů svatby a mít šaty až na zem - ze začátku jsme měli v plánu, že si každá pořídíme podobné šaty, ale nakonec jsme se rozhodly pro vypůjčení šatů ze svatebního salónů, takže jako družičky budeme mít všechny stejné šaty až na zem - mohly jste vidět na mém instagramu :).
Malý tip pro budoucí družičky: při výběru šatů dělejte určitě menší ústupky, protože ne vždy se sejde několik slečen se stejným stylem a vkusem. A mějte na paměti, že pokud si šaty kupujete a nejsou zcela váš styl, tak vždy je jde přeci prodat dále :).

2. Host
Jako host jsem byla na svatbě už několikrát. Ale až teď jsem se poprvé zajímala o to, jestli existují nějaké zásady pro svatebního hosta, které by se měly dodržet. Pravidlo číslo jedna, že bílé šaty jsou tabu je myslím všem známé, ale víte o tom, že na svatbu byste neměly volit ani celo černý outfit? Jde o smuteční barvu a pokud se nad tím zamyslíte, tak na tom rozhodně něco je.
Nejlepší je se obléknout v tlumených barvách - takže určitě nevyrážejte v neonově růžových šatech /tedy pokud by to nebylo přání nevěsty :D/, ale vždy se snažte zvolit takovou barvu šatů, ať příliš nekřičí a ať na svatebních fotkách si nejprve nevšimnou vás a až pak nevěsty a ženicha.
Za mě v tomto ohledu určitě vedou tlumené odstíny růžové, béžová, meruňková, broskvová, světle modrá, mint, šedá, levandulová..(ale jinak je určitě nelepší řídit se barvami svatby, pokud je víte :)).
Taky volte přiměřenou délku, není nic horšího než těsné bodycon šaty končící těsně pod linií zadku. Zkuste aspoň délku do půl stehen či ke kolenům, působí to elegantně a žensky :).


Beze jména


A výš můžete vidět můj aktuální výběr, co bych si s největší pravděpodobností na nadcházející svatby vybrala. Mimochodem.. jedny z šatů jsem skutečně zvolila na svatbu jako host a které? To se když tak dozvíte na konci října <3. 

Mějte se krásně a určitě se podělte o své tipy! Budu moc ráda :)

Krásný den!

6 komentářů:

  1. Jíťo, super inspirace! Těším se na další posty ohledně svatby :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné šaty, skoro všechny bych brala. Jsem zvědavá na fotky. S černými šaty na svatbu taky nesouhlasím a párkrát jsem to někde zmínila a málem mě ulinčovali, že to je stereotyp :D

    OdpovědětVymazat
  3. S tou bílou máš pravdu, ale několikrát jsem se s tim bohužel na svatbách setkala.

    OdpovědětVymazat
  4. Wow ten vyber šatů je opravdu povedený :) A hlavně ty barvy jsou přesně muj styl <3
    Děkuji za inspiraci, krásný článek :)

    http://littlethingsforem.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Barevně bych volila stejně :) S těmi černými šaty máš pravdu, když se zamyslím, opravdu se nehodí, ale asi jako první by mě napadla černá, když se kouknu na svou na barvy chudou skříň :D Já na svatbě ještě nikdy nebyla a docela mě to mrzí, protože je to určitě moc hezký zážitek :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné vlasy, nejvíce se mi líbí ty čtvrté!

    OdpovědětVymazat