29. září 2016

/BEAUTY/ Permanentní make-up obočí / ANO x NE? /

Ahoj! Asi vám bude dnešní článek bude připadat jako naprostá šílenost a je to zřejmě to poslední co byste ode mě čekali, ale proč ne? Permanentní make-up není v dnešní době nic neobvyklého a pokud ho dělá někdo s citem, popřípadě pokud nemáte pokřivený pohled na to, co je ještě přirozené, tak se podle mě nejedná o nic šíleného nebo nevkusného. 
Já se o tuto oblast začala zajímat zhruba začátkem léta, kdy mě poprvé napadlo, že bych si nechala vytetovat obočí. Moje obočí je sice poměrně hezké, jde dokreslit zhruba do požadovaného tvaru, ale není to ono... Denně mi obočí zabere zhruba 10 minut a je to pro mě otravné. Své obočí mám bohužel místy vypadané a ačkoliv to nejde moc vidět, tak mě to štve. 
Navíc obočí u mě tvoří tvář. Dokáže ji krásně dokreslit a na můj typ obličeje je prostě potřeba, aby obočí bylo výrazné, jinak vypadám jako šedá myš bez jakéhokoliv výrazu. 
No a proto jsem se rozhodla, že do toho půjdu. Nejspíš asi až na jaro, ale půjdu. 
Každopádně by vás asi taky zajímalo, co mě k této myšlence přivedlo. Byla to paní, která uklízela v místě, kde jsem byla na letní brigádě. Chodila nenalíčená, ale měla teda super obočí. Pak jsem zaslechla jak se o něm bavila s kolegyňkami, že ho má vytetované a je moc spokojená. Po pár týdnech jsem se ji zeptala, kde na něm byla a jak je doopravdy spokojená a zda by mi to doporučila a dostala jsem odpovědi na vše. Paní měla udělané obočí metodou vláskování, teď mě klidně opravte, nijak do hloubky jsem se o to nezajímala. Ale jde o to, že obočí nemáte vytetované v celku, kdy vypadá jako dokreslené fixem, ale máte jej vytetované jak kdyby čárkami, které vám doplňují vaše obočí a dotváří jeho přirozený vzhled. Na internetu jsem toho prohlédla mraky a taky mrkla na salon, který mi byl doporučený a nachází se v Luhačovicích a teda... Byla jsem nadšená!
Určitě mrkněte tady. Některé proměny jsou podle mě úžasné a krásně zvýrazní obličej. 
Vždy jsem navíc žila v domnění, že tetování obočí je možné pouze černým pigmentem a nějaká světle hnědá/tmavě hnědá nebo prostě varianta pro blondýnky neexistuje. Byla jsem ale vyvedena z omylu a to moc příjemně. 
Navíc se na tetování chystáme i se sestrou, takže doufám, že mě v tom nenechá a půjde do toho se mnou! 

Jaký je váš názor? Máte některá vytetované obočí touto metodou? Líbí se vám to? Nebo zastáváte názor, že je to hrozné, nevkusné a nikdy byste do toho nešli? 

16 komentářů:

  1. Ja myslim,ze je ti celkem fajn.Kolegyne z prace si taky nechala vytetovat oboci a vypada to super.Vubec to neni poznat,vypada to uplne prirozene a myslim,ze ma taky tu metodu vlaskovani.Ja s obocim stravim tak 20vterin,takze nad tim neuvazuju,ale pokud by ti to usetrilo spoustu casu a namahy,tak bych do toho sla:)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi to celkem libi, jen je to uz takove umelejsi takze o tom neuvazuju. Navic oboci pouze vytrhavam a vic ho dokresluji jen na plesy, nocni akce apod, proste kdyz se vic licim. Salon znam (jsem z luhacek), jednou jsem tam byla-dostala jsem voucher, maji to hezky zarizene. Jinak o nich moc nevim :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám obočí metodou microblading a mohu určitě doporučit, ve středu jsem byla na korekci a i před ní to vypadalo skvěle, tak teď jen čekat až se to úplně vyloupe a nemusím už nic kreslit :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám permanentní makeup metodou vláskování a jsem spokojená. Je to mega přirozené, až tolik, že na běžné nošení stejně obočí ještě dokresluji. Ale jsem ráda, že nenalíčená nevypadám tak nevýrazně, takže super... psala jsem o tom na blogu, kde mám i fotky, jestli chceš, tak mrkni :)

    OdpovědětVymazat
  5. A jak se to dělá, když mám celkem husté své obočí stejně jak na fotkách po aplikaci, jen prostě takové vystouplé a vzhledově "hrubší" :D prostě normální, ale toto je hezké, že je takové elegantní, jemné. Netušíš jak se to dá dělat, nebo se to nedává? Mně by ty nakreslené čárky asi ani nebyly vidět :D ale je to hezké.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bud rada, ze mas prirozene pekne oboci a toto vubec neres :D :).

      Vymazat
  6. Líbí se mi to, ale ty máš celkem husté obočí, bude to vidět? Nebo chceš své vytrhat? Myslela jsem, že to je spíš pro holky co nemají skoro žádné obočí :) já mám husté a i tvar se mi líbí, takže o tom neuvažuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Huste sice mam, ale misty mi chybi, plus bych asi chtela malinko pozmenit tvar :). Dela se to i jako korekce soucasneho oboci, nemusi to byt nutne jen v pripade, ze oboci je velmi slabe, ci zadne :).

      Vymazat
    2. No a hlavne ho chci mit taky "prirozene" vyraznejsi, aby mi odpadlo denni malovani :).

      Vymazat
    3. Možná se divím, protože nevíme, jak vypadá tvé obočí bez líčení, protože na fotkách mi přijde v pohodě :) pokud to máš takto, tak to chápu. Mně se nechce ráno dávat ani řasenka, ne tak ještě řešit obočí :D jsem zvědavá na výsledek. Ráda bych viděla rozdíl před/po (pokud do toho půjdeš). :)

      Vymazat
  7. Byla jsem na něm včera, doporucuji! Konecne mam soumerne oboci i po probuzeni :) Doporucuji KK makeup studio v Opave, nejsikovnejsi slecna :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jiťo,
    rozhodnuti plně chválím a schvaluji, ja se k PM obočí odhodlala letos v květnu (v zari jsem byla na korekci) a nelituji. Permanent jsem si nechala delat v salonu v Brně a pani kosmetička mě přesvědčila o tom, ze celková výplň je lepsi nez pouhé "dokreslení" chloupků, ktere vydrží zpravidla půl roku, maximálně rok a je také bolestivějši, protoze se ryji jednotlivé čáry a ne cela plocha. Ano klasicky PM taky boli, ale potira se to znecitlivujicim krémem, který bolest trosku sníží, takze se to da v pohode vydržet :) barvu si vybiraš sama, ja jakožto bruneta jsem si vybrala mix tmave hnědé a černé, po zahojeni to stejne jeste zesvetla :) je to neskutecne pohodlné, usetri to rano dost času na namalovani (alespoň u me) a proto uvažuji i o tetování linek. Každopádně investice do permanentu se vyplati :)

    OdpovědětVymazat
  9. Docela se mi to i líbí, vypadá to fajn, já bych ovšem do toho nešla..

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý nápad :-) já chodím na barvení obočí a řas, jelikož jsem od přírody špinavá blond s přírodními docela dost světlými blonďatými melíry. Mám celkem pěkný tvar obočí, ale taky mám místama prázdný místečka a nad tímhle jsem taky uvažovala. A řasy mám úplně blonďatý, takže nenalíčená vypadám vyblitě a ještě na 15 :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já se přidávám ke většině zde, taky se mi dotetování líbí, pokud je to tak akorát, ne úplně přemrštěný :) samotný by se mi taky líbilo výraznější, ale asi nejsem dost odvážná se odhodlat... co kdyby to nevyšlo podle představ :)

    http://assistantsdiary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat