15. května 2016

/BEAUTY/ Samoopalování s Eco by Sonya

Jak jsem již včera slíbila na svém instagramu, tak dneska jsem tu s novým článkem, který se bude týkat samoopalování s produkty Eco by Sonya z ecopure.cz, mých tipů a doporučení na čistě přírodní a veganské produkty, které vám vytvoří krásné opálení jako od sluníčka.

IMG_1982

Začala bych tedy tím, že značka Eco by Sonya se vyrábí v Austrálii a produkty jsou složené  ze 100% přírodního ovoce, kakaa, bylinek a květových extraktů a jsou certifikované podle ekologického potravinového řetězce, navíc neobsahují žádné GMO, žádné syntetické či živočišné produkty a mají certifikaci Organic Food Chain :).
Navíc je velmi zajímavé proč značka vznikla a díky tomuto důvodu mám k ní i mnohem blíže (najde zde). Já osobně patřím k lidem, co mají s pokožkou problém, jak jsem již mnohokrát psala, tak mám vyřezaných několik znamínek a úplně všechny bohužel nebyly zdravé a to se úplně neslučuje s mojí zálibou v opalování a dříve i v soláriu. Ale řekněme si to na rovinu, člověk občas potřebuje dostat facku, aby si uvědomil, že některé věci by měl řešit jinak.

Se samoopalovacími prostředky mám zkušenosti již z minulosti a vždy byl výsledek dost špatný - fleky, nepřirozená barva, zabarvené oblečení - koupelna, smrad.. Proto jsem hledala něco, čím by bylo možné dosáhnout požadovaného přirozeného efektu bez fleků a zbytečného zabarvení oblečení.

Jistě jste si všimli, že tyto produkty na vás skáčou z různých profilů na instagramu a to především od těch slečen, které se zajímají o svůj životní styl a ve většině případů se živí jako modelky a jejich vzhled je důležitý. Už jen z toho mi bylo jasné, že se tak úplně nebude jednat o špatné produkty, které by neměly účinek.

IMG_1994

Moje zkušenost - první nanesení: 

Jako první jsem použila na celé tělo peeling - je to důležité, protože odstraní veškeré odumřelé kožní buňky a připraví pokožku na nanesení přípravku. Osušila jsem se a zhruba po půl hodině nanesla na pokožku přípravek Invisible Tan. Musím říct, že krém není tolik "mazlavý" jak jsem si představovala a je dobré s ním pracovat rychle. Když jsem byla komplet natřená, tak jsem na závěr použila ještě Face Tan Watter na obličej a krk a šla spokojeně spát. Opálení se vyvíjí zhruba 8 hodin, takže je nejlepší jej aplikovat právě před spaním. Měla jsem docela obavy, že si obarvím ložní prádlo a pyžamo, protože se přirozeně v noci trochu potím, ale i přesto jsem to riskla - všude slibovali, že se nezabarví vůbec nic. Díky bohu mohu konstatovat, že po probuzení nebylo skutečně nic zabarvené a opálení zůstalo jen na mém těle :D. Byla jsme velmi mile překvapená, že pokožka je krásně hnědá, jako kdybych dojela od moře. Neměla jsem na těle žádné fleky či barevné nedokonalosti
Čeho jsem si ale všimla bylo, že na místech jako zápěstí/ kotníky a prsty na nohou se mi vytvořilo opálení silnější, než jsem potřebovala i přesto, že jsem se snažila aplikovat krému méně, plus jsem pak ještě zpozorovala, že na některých místech jsme si krém špatně rozetřela - vnitřní strana paží. Jelikož to byla moje první aplikace po několika letech a byla jsem víc natěšená, než pečlivá, tak se není ani čemu divit :D.
Každopádně tyto nedokonalosti jde opravit za pomocí právě peelingu nebo nějakého jemného kartáčku na tělo a "přebytečné opálení", tak jednoduše umyjete.

Tipy na perfektní nanesení: 

Myslím, že je fajn udělat si z nanášení samoopalovacího produktu takový rituál a dát si skutečně záležet na tom, jak krém aplikujete a roztíráte.
Můj postup: 1. ve sprše použiji peeling na celé tělo 2. pokožku vysuším 3. aby se mi pak lépe krém aplikoval, celé tělo hydratuji, buď nějakým krémem/mlékem nebo olejíčkem a nechám vstřebat 4. jako první nanesu Face Tan Watter na obličej a krk 5. poté nanáším Invisible Tan na celé tělo a každou část kam krém nanesu tak pořádně promažu úplně do ztracena a pomalými krouživými pohyby postupuji od ramen až ke kotníkům.

Tipy: na místa jako jsem lokty, zápěstí, záhyby, kolena, kotníky a nárty nanáším vždy jen zbytek krému, který mi zůstane na rukou. Na tyto místa stačí skutečně méně produktu, protože je zde kůže tenčí a tak má tendenci více hnědnout. Ruce si vždy po nanesení pečlivě umyjte, hlavě kůžičku kolem nehtů a klouby. Když si po nanesení umýváte ruce nebo pak jakkoliv jinak manipulujete s vodou, tak si dávejte pozor, abyste si nezastříkali tělo, můžou se vám pak udělat flíčky - to se týká hlavně prvních pár desítek minut po nanesení.
V následujících dnech se nemusíte bát aplikovat tělový krém, olejíček, či si dát pořádnou dlouho sprchu, mně osobně opálení drželo moc hezky a vymývalo se velmi jemně. Každopádně tak třetí den od nanesení si doporučuji udělat peeling celého těla, aby opálení vypadalo hezky a bylo všude rovnoměrné.
Co se týká toho jak často krém Invisible Tan aplikovat, tak záleží na tom, jak silné opálení si přejete. Mně osobně stačí aplikovat jednou za týden a jsem spokojená.

IMG_2482

Face Tan Water

Co se pak týče samotné vodičky na obličej, tak tu je nanášení trochu jiné. Vodička opaluje velmi jemně a přirozeně. Navíc je skvělé, že je vhodná i na aknózní a mastnou pleť. Od té doby co ji používám, tak mám pleť v mnohem lepším stavu a mnohem méně se mi i tvoří akné. Já osobně ji používám každý druhý den večer místo krému - hezky hydratuje a neucpává póry. Na nanesení na celý obličej a krk mi stačí pár kapek ( zhruba 6 - 7 ) :).

IMG_2001

A tu jsou moje opálené nohy po první aplikaci :). Skutečně jak od moře, nemyslíte? 

Závěr: 

Já osobně jsem moc spokojená a určitě vám produkty mohu doporučit. Pokud jste velké bledulky, tak spíše místo krému zkuste samoopalovací mléko Winter skin, které je právě pro bledulky vhodnější. Vodičku na obličej mohu doporučit opravdu všem - je skvělá a nemusíte se bát žádné vedlejší reakce či fleků. Navíc pokud jste eco-friedly, vegan a celkově se o tuto oblast zajímáte, tak nemusíte mít strach, že použitím těchto výrobků uškodíte ať už sobě a nebo někomu jinému :). Produkty jsou bez chemikálií, nezapáchají a jako bonus vám neobarví oblečení :). Já osobně nemám co vytknout a už se těším na dnešní aplikaci. 

Pokud by vás napadla jakákoliv otázka, nebo něco co jsem nezmínila, tak se určitě ptejte :).

Mějte krásný zbytek dne!

20 komentářů:

  1. To "opálenie" na nohách vyzerá fakt dobre :) Ja si občas dávam samoopaľovák na tvár, hlavne vtedy keď mi už na konci zimy pokožka kompletne vybledne a žiadny z mojich makeupov nevyhovuje farbou (príliš tmavé na moju bledú tvár). Tak si dám jedno vrstvu samoopaľovacieho krému a môžem pokojne ďalej používať ten istý makeup. Čo sa týka zvyšku tela, na to už nemám motiváciu :D Príliš veľa práce so schnutím atď.

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj :) Super recenze! Mám pár dotazů, doufám že se tě nedotknou.. Dostala jsi produkty k zrecenzování, nebo jsi si je kupovala z vlastní kapsy? Taky by mě zajímalo, jestli si na fotce nenalíčená (make-up), nebo ne?:) A chtěa bych se zeptat, jestli Face tan water dělá stejné nebo slabší opálení než Invisible tan? Já zatím používám na obličej Invisible tan, ale přemýšlím i o koupi vodičky, když je na to specielně určená. Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, produkty jsem dostala na otestování :), ale to nic nemění na mém názoru na ně :). Na fotce mám na pleti akorát fixační bezbarvý pudr a trochu tvářenky - jinak jsem nepoužila žádný make-up ani korektor :). A vodička dělá určitě slabší opálení než Invisible Tan, výsledek je mnohem jemnější a větší rozdíl jsem viděla spíše až po 2-3 aplikaci :).

      Vymazat
  3. Ok, děkuji moc za odpovědi! :) V tom případě se mi nezdá, že bys měla problémy s aktivním akné. Moc ti to sluší! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, k Tvemu blogu jsem se dostala diky Eco by Sonya. Akorat jsem dnes rano publikovala clanek o jejich produktech a koukam, ze maji na svych FB strankach odkaz i na Tvuj clanek. Na dost ucincich a aplikaci jsme se shodly, tak jsem se nasmala. Opalovani zdar, jsem taky rada, ze vypadam jako od more (hned mam lepsi naladu 😉 Krasny den
    Jo a mne se zase zda Face Tan Water stejne silne jako Invisible Tan, mam pocit, ze mi jde do stejneho odstinu 🙂 Jeste poradim, ty fleky na zapestich, kolenech, kotnicich - dost pomuze predtim jeste promazat tato mista nejakym mastnym olejovym nebo maslovym balzamem (navic po namazani celeho tela hydra kremem). To same ruce i klouby a prsty u nohou. Balzam jakoby vyplni vrasky v jemnejsi kuzi a neusadi se v nich tak moc kremu, ktery by kontrastne zhnednul oproti zbytku. Mazala jsem mesic vsemi moznymi zpusoby, nez jsem prisla na tento, ktery mi pokazde bezpecne funguje 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V prvni rade moc dekuji, ze jsi zavitala na muj blog :). A v te druhe dekuji za tip! Urcite vyzkousim :).

      Vymazat
  5. Jako od moře to úplně není, ale je to hezké. Ovšem nevím která obyčejná holka nebo třeba ještě studentka, by si to koupila :) já bych nedala za samoopalovák ani polovinu této ceny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Jíťo za článek, určitě pořídím, moc se mi to líbí. Jinak já jsem také student a na kvalitní věc si vždy našetřím, ono záleží na prioritách člověka.

      Vymazat
    2. Já bych tolik peněz za samoopalovák taky nedala, ani když si už vydělávám. Raději pobudu na slunku. Za ty peníze toho ani moc není, takže určitě nevystačí od jara do podzimu jedna, možná ani dvě lahvičky..

      Vymazat
    3. Holky, kdybyste clanek precetly mezi radky, tak by vam doslo oc jde a proc jsem se vydala touto cestou. Bohuzel ja se opalovat na slunicku nesmim, mela jsem dvakrat zjisteny nalez v znaminku a v budoucnu bych s takovym pristupem mohla dojit az k rakovine kuze. Proto je pro me zasadni a dulezite najit kvalitni produkt, ktery mi dokaze vykouzlit opalenou pokozku i bez toho, aniz bych se musela vystavovat na slunicku. Navic se i pomerne spatne opaluji. Takze ano, pokud clovek ma takovy problem a ma rad opalenou pokozku a nechce na sebe davat zbytecne chemikalie, tak ver, ze i studentka za to ty penize da. V dnesni dobe to ani neni nic neobvykleho. Ja vim, ze u techto produktu urcite zustanu a jeste co se tyce vydrze a velikosti baleni. Vodicku na oblicej pouzivam kazdy druhy den jiz tri tydny a skoro mi neubyla a co se tyce kremu, tak toho je na cele telo potreba velmi male mnozstvi. Neni potreba se patlat kazdy den, staci jednou tydne nebo i jednou za deset dni, takze takovy produkt, ktery nepouzivas denne ti klidne i nekolik mesicu vydrzi :).

      Vymazat
  6. Tak samozřejme, že u nich zůstaneš když je máš zadarmo :) Nicméně si stejně myslím, že pokud bys do nich měla investovat ze svého, tak si to rozmyslíš ;) Samozřejmě, někdo má prioritou být "dokonale" opálený a pro někoho je priorita něco mnohem důležitějšího :) Přeju hezký den a těším se už na nějaký outfitový článek, ty mám raději :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonyme, produkty jsem dostala jednou na otestování, skutečně nemám doživotní sponzoring :).

      Vymazat
  7. No, jelikož to teď vykukuje z každé druhé fotky na intagramu, tak jistě slečny, co chcou být "in" pořídí. Kdysi dávno mi šlo o to mít krásnou barvu, momentálně mi příjde, že samoopalovák je trochu přežitek, barva mi nikdy přirozená nepřišla, ani hezká. Když už raději, tak solárko. Momentálně mi je jedno jestli jsem bílá nebo snědá. To možná proto, že nejsem ani v zimě úplně bílá. Rozhodně z mého studentského platu bych raději investovala do něčeho jiného. Opálení jako od moře mi teda moc nepřijde, ale budiž! Hlavně, že tobě sedí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, díky za článek. Také letos řeším samoopalováky, protože mám mraky znamínek a bojím se, co by z nich mohlo být. Rozhodla jsem se také vyhýbat slunci a omezit slunění, ale přesto nechci chodit tvarohová.
    Zatím mám jen zkušenost s pěnou (St Moriz a nově jsem koupila na zkoušku produkt z Primarku). U ní mi vyhovuje, že se nanáší rukavicí, takže nehrozí zabarvení dlaní. Jenže výdrž není nijak závratná a mazat se 2x týdně mi přijde dost otravné. Jsem docela lenoch :) Zaujalo mě, že má přípravek tak dlouhou výdrž a nebarví oblečení.
    Jestli jsem to správně pochopila, jedná se o krém, takže se i tak nanáší, tj. po natření celého těla jsou zabarvené i dlaně. Možná je to hloupý dotaz :) ale zajímalo by mě, jak pak umýt dlaně a tu část prstů, kterou nechci mít nepřirozeně obarvenou a zároveň si "nepocákat" zbytek hřbetu ruky a mít přirozený efekt opálení od loktu až po konečky prstů. Nějaká vychytávka?

    A ještě jeden dotaz, jak dlouho asi vydrží balení krému, kolik aplikací?

    Díky

    PS: na ty závistivé komenty bych ani nereagovala. bohužel vždy budou lidé, kteří nezkousnou, že někdo dostal něco gratis a oni ne, navíc něco tak drahého. až pochopí, že vše není jen o penězích, tak budou i šťastnější a tohle vůbec řešit nebudou. navíc, pokud se to týká zdraví, je to zcela bezpředmětné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, děkuji za komentář. co se týče výdrže balení, tak to ti nedokáži říci, ale já jen použila už tak 7x a stále je plné :).

      Vymazat
  9. Ahoj, opaleni se mi moc líbí a ještě víc že je to Eko! Jen bych se chtěla zeptat, jestli si musím koupit i vodičku ba obličej, a jestli nemůžu k tomu použít i krém na tělo? Děkuji:)

    OdpovědětVymazat
  10. Naozaj skvelý výsledok, opálenie vyzerá úžasne! ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Zaujimalo by ma, aku maju tieto samoopalovacie vyrobky vonu, ked zacnu posobit?Dakujem

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, super článek. Mohu se zeptat, nanášíš vodičku prsty nebo vatovým tamponkem? 😊

    OdpovědětVymazat