16. března 2016

/BEAUTY/ Skvělý zmatňující pudr?

Každá z nás očekává od pudru něco jiného a jinou míru zmatnění pleti. Já osobně jsem nikdy velký problém s mastnou pletí neměla, tudíž jsem vždy používala obyčejné drogérkové pudry a byla jsem moc spokojená.
Jenže tuto zimu si moje pleť dělala co chtěla a tak jsem skončila naprosto zoufalá z toho, že můj obličej vypadá jako kdybych na něj nanášela vrstvu fritovacího oleje :/. Nic příjemného...
Samozřejmě, že jako první jsem začala hledat problém v pleti a šla trochu do hloubky. Usoudila jsem a později mi to bylo potvrzeno i kosmetičkou, že pleť mám vysušenou a jelikož mám aknózní pleť, tak tento fakt paradoxně způsobuje, že se mastí. Takže jsem začala poctivě mazat, aby se pleť zlepšila, což sice pomohlo, ale po nanesení make-upu to byla stejně pořád kalamita a já se sama za sebe styděla.
A myslím, že v těchto chvílích, kdy je člověk sám ze sebe nešťastný a chce si trochu pomoci neuškodí utratit za sebe trošku více peněz a udělat si menší/větší radost nějakým kosmetickým pomocníkem. V mém případě jsem tedy hledala pořádný fixační pudr, aby by mě zbavil toho mastného filmu na pleti, který se mi vždycky během hodiny až dvou - vytvořil.
Jelikož jsem používala make-up od Vichy, tak mě zaujal i jejich fixační pudr. No a nakonec jsem si ho taky pořídila! :)

IMG_1125

Pudr je tedy z řady Dermablend a jeho cena se pohybuje zhruba od 390,- do 480,- .Tak jako make-up, který již vlastním a byl na něj i článek, slibuje vydrž až 16 hodin a to dokonce v extrémních podmínkach. Vytváří na povrchu pleti ochranný film, který je mezi make-upem a okolním prostředím, pro posílení výdrže make-upu a korektoru. Nenarušuje texturu pleti a neovlivňuje po aplikaci zvolenou barvu korekčního make-upu. Taktéž je hypoalergenní, nekomedogenní a bez parfému. Na pleti by měl také vytvořit jemný, velmi přirozený, matný finish bez vysušení. A to zní jednoduše skvěle a myslím, že každá z nás by se na něj nechala klidně ukecat! :D. 

Ale jaký je pudr ve skutečnosti? Stojí za ty peníze?

IMG_1312


Překvapivě stojí! Já osobně můžu říci, že v tomto případě není u mě důvod litovat jakékoliv investice a jsem přesvědčená, že do budoucna ho pořídím určitě zas. Jak jsem již psala, v poslední době mám strašně mastnou pleť a během chvilky se šíleně lesknu a pleti se nemůžu ani dotknout. Když jsem začala používat tento pudr, tak všechny tyto moje problémy zmizely. Pleť je krásně matná a to i ve chvílích, kdy vyrážím z domu v sedm ráno a vracím se po více jak deseti hodinách ve škole, Je asi jasné, že 16h je trošku nereálných, ale věřím, že u někoho komu se pleť příliš nemastí, může mít i takový efekt.
Jako další plus beru to, že jej skoro neubývá a na to, že ho používám již více jak měsíc je balení stále plné. Na zapudrování celého obličeje stačí skutečně málo. Já si pudr obvykle vyklepu do víčka jedním zatřepáním a stačí mi to na fixaci celého obličeje. Velmi příjemně se nanáší jak labutěnkou, která je v balení, tak klasickým štětcem na pudr. Pleť je po nanesení krásně jemná a finish je skutečně velmi přirozený a příjemný.

IMG_1317

Někdo by mohl namítat, že cena je dost vysoká a v drogérii by se přeci jen našel pudr, který by se tomuto dokázal vyrovnat. Pokud ale teď porovnám jak rychle vypotřebuji klasické pudry, tak to ve výsledku vyjde cenově stejně :). 
Také se určitě najde mezi vámi někdo, kdo nepochopí fakt, že třeba nejsem schopná se na chvíli make-upu vzdát, když se mi objeví takový problém. Ale abych byla upřímná, tak jsem si plně vědoma toho, že bez denního líčení a zamaskování nedokonalostí nejsem schopná jít do společnosti. Bez make-upu se cítím nesvá, jakoby nahá a moje sebevědomí padá na bod mrazu. A věřím, že se mez vámi najde spousta těch, co to cítí stejně :). 

Věřím, že jsem vám dnešním článkem dala další příjemný tip na produkt, který stojí za to a díky kterému se poslední měsíc cítím mnohem lépe. Já vám tento pudr můžu jedině doporučit a budu moc ráda, když mi napíšete, zda s ním máte zkušenost, popřípadě jaký je váš nejoblíbenější pudr? 

Mějte se krásně a těším se na vaše komentáře :).

IMG_1325 IMG_1328

9 komentářů:

  1. Ahoj Jíťo, díky moc za tip na pudr, připisuji ho na seznam k vyzkoušení, protože mam podobny typ pleti :-) Na fotkach mas moc peknou plet s slusi Ti to ;-) Muj favorit je kombo - mineralni makeup od Everyday minerals (prirodni makeup v pudru), ktery v T-zony prepudruji matujicim pudrem od Catrice a tohle kombo docela fajn funguje a hlavne to vypada velice prirozene :-) Hodne se mi potom plet zlepsila a vydrzi v koukatelnem stavuj od 8 rano do 10 vecir, coz se mi s zadnym tekutym makeupem nepovedlo :-) Mej se krasne, Janča

    OdpovědětVymazat
  2. přesně... byla jsem u kosmetičky, dělala mi nějaké procedury a odličovala mi make-up a povídala mi, proč si dávám make-up, když mám super pleť, ale jak tu píšeš, připadám si pak nesvá, i když problémy na pleti nemám, tak stejně po makeupu je pleť sjednocená a cítím se prostě lépe :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jitka, púder znie dobre, recenzie píšeš pekné a obsiahne, presne ako mám rada. Si kočka, nič si nerob z hnusných komentárov. Fanynka zo Slovenska :)*

    OdpovědětVymazat
  4. Dřív jsem trpěla jako ty a občas, když zvolím špatné produkty, trpím ještě dnes. Časem a správnou péčí se mi to ale zlepšilo (musím zaťukat), za což jsem opravdu ráda. Moc dobře znám ten pocit, kdy máš problematickou pleť, kterou potřebuješ zakrýt a zároveň máš řešit to, aby ti ten make-up na pleti vůbec vydržel a neroztekl se.
    Určitě se zaměř na samotnou péči a hydratuj (samozřejmě vždy vybírej hydratující make-up vhodný pro smíšenou/mastnou pleť, aby sis nezadělala na další problémy) a uvidíš, že se to zase zlepší.

    OdpovědětVymazat
  5. Prijde mi jakoby kazdy clanek/prispevek pridavala hromadka nestesti. Neni snad clanek kde neupozornujes na nejaky svuj nedostatek at se to tyka postavy, pleti ..vseho. podle me musi mit blogerka trochu sebevedomi a ne byt seda zamlkla myska, co se stydi i podivat cloveku do oci. A pak se divis ze do tebe vsichni ryjou jak jsi tlusta atp kdyz jim to vylozene predhazujes svymi negativnimi clankami atp. Uprimne neumim si predstavit ze bych mela porad fnukat nad svyma chybama. Je to antisexy a na krase ti to vazne neprida. Pritel nejspis taky nema pocit ze ma vedle sebe sebejistou sebevedomou zenskou. Moc nechapu co te tak zmenilo. Ano , pribrala jsi a nejsi dokonala kraska co by mohla jit na miss. Ale sakra prave tim ze jsi jako ostatni holky - prumerna normalni a postavove jim blizka - te preci sleduji! Tak jim trosku ukaz ze i normalni holka muze byt sebevedoma a nezahlcuj je porad jen tim jak se za sebe ve vsem stydis :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nemam moc rada ty casti tvych clanku, kde popisujes vlastnosti produktu. To si kazdy muze najit, prijde mi to jako natahovani clanku, kdy nemas co psat. Jinak taky myslim, ze by se ti hodilo prvni plet vylecit, nez ji zacpat makeupem.

    OdpovědětVymazat
  7. Super recenze!
    seulementteresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Výborná recenzia, pekne sa číta a aj pozerá :)

    OdpovědětVymazat