3. listopadu 2015

/BEAUTY/ Aneb co všechno potřebuji k dokonalému make-upu?

Ahoj! Že nejsem příliš zapálený kosmetický nadšenec jistě víte :). Takže u mě v šuplíku nenajdete deset druhů make-upu, dvacet pudrů, pět bronzeru a patnáct tvářenek :). Většinou od každého vlastním jeden kus, který používám do doby, dokud nedojde a nebo mi nepřestane vyhovovat -> v tom případě takový výrobek odkládám stranou a časem se k němu buď vrátím a nebo jej vyhodím. 
K tomu abych si udělala perfektní make-up potřebuji skutečně málo. A abych byla upřímná, tak víc než tip top líčení je pro mě důležité mít čistou a hebkou pleť, takže bych vám dneska ráda představila výrobky, které používám k tomu, abych se mohla hezky nalíčit. Nepreferuji jeden typ líčení, vždycky se řídím svojí náladou, tím kolik mám času a jak moc se mi chce :). Na běžný den do školy většinou volím jemný make-up jen s řasenkou, každopádně pokud chci, aby mi vynikly oči, tak volím silnější linky a stíny. Co všechno tedy používám a co mi stačí vám ukážu níže. Jdeme na to!

1

Nejčastěji si obličej čistím pomocí gelu, který mi nejlépe odstraní všechny nánosy make-upu a ostatních líčidel. Na dočištění pak většinou používám nějakou micelární vodu. Nejraději mám tu od Biodermy, ale samozřejmě zkouším i jiné a zatím mě nejvíce zaujala tato od L´orealu, myslím, že se Biodermě může rovnat, akorát je škoda, že hrozně rychle mizí :/. Poslední věc, kterou používám zhruba 3x týdně je čistící kartáček, na který nanesu gel a po dobu zhruba 2 minut s tím obličej jemně čistím.

- Čistící kartáč na obličej Remington
- Bioderma micelární voda Sébium H2O
- Bioderma Sébium Gel moussant
- L´oreal Micellar water  pro suchou a citlivou pleť

2

Pod make-up nepoužívám žádný primer, ale většinou jen nějaký krém. Momentálně jsem si oblíbila tyto dva a používám je dle potřeby. Záleží na tom, zda se probudím jako "sušenka" a nebo cítím, že pleť je malinko mastnější. Make-up mám momentálně pouze tento od Orifllame a je to po delší době změna, protože většinou používám ty od Rimmelu, které mi vyhovují asi nejvíce, ale ani tento není špatný a je poměrně dost krycí. K zakrytí ostatních větších nedokonalostí pak používám tento make-up cover od Dermacolu, který je TOP a překvapivě mám už několikáté balení a nemám vůbec potřebu zkoušet něco jiného :).

- Bioderma Sébium Mat
- Bioderma Sébium Hydra
- Make-up Oriflame The ONE
- Dermacol Make-up Cover (odstín č. 213)


3

Co se týče fixace, tak už poněkolikáté jsem si koupila pudr od Essence. Stojí pár korun a podle mě je stejně super jako ten od Stay matte od Rimmelu, který jsme si kupovala dřív. Jen je tedy o polovinu levnější :D. Bronzer je pak od L´orealu, který jsem uvolila v létě v 50% slevě a vyhovuje mi hlavně skrz to, že nemá nijak velké třpytky a jde s ním i hezky kontrovat. Co se týče tvářenky, tak tu nepoužívám stabilně. Jde o produkt, ke kterému jsem se teď na zimu vrátila. Abych byla upřímná, mám ji už několik let ( ne, ještě jí nic není :D) a vždycky ji používám jen chvilkově v určitém období. 
- Pudr Essence Mattifying compact powder 
- Tvářenka Astor Skin Match trio
- Bronzující pudr L´oreal Glam 


4

Řasenek mám bezkonkurenčně nejvíce, jelikož výrazné řasy jsou pro mě dost důležité. A asi se mi ani nikdy nestalo, že bych byla s výsledkem spokojená po jedné vrstvě. V mém případě jich dávám tak deset - prostě blázen :D.
Mimochodem u té zelené mi přijde, že po ní rostou/sílí řasy. Jelikož v létě jsem měla umělé a když jsem je sundala, tak mé byly v docela bídném stavu a po používání tohoto okurkového zázraku byly během (ani ne) dvou týdnů ready!!

- Rimmel Wake me up
- Urban Decay Perversion 
- Rimmel Sandaleyes xtreme 


5

Co se týče očí a úpravy obočí, tak toto je vše co používám :D. Na obočí mám momentálně pouze tento set od MU Revolution a je to zřejmě ten nejlepší set, který jsem vyzkoušela. Vyhovují mi tři odstíny, které mezi sebou mohu míchat a také gel, díky kterému obočí drží kde má. 
Výhradně na oči poté používám bázi od Urban Decay, nevím proč, ale nijak zvlášť mě neohromila. Podobnou službu mi dělala i báze od Essence nebo Artdeco :). Linky mám poté nové od Avril, dostala jsem je z e-shopu Nuspring.cz a rozhodně to byla správná volba. Mají dost tenký jemný štěteček, takže se s nimi poměrně dobře pracuje. Ačkoli já bych upřednostnila pevný, silný hrot, který mám raději :). 
Stíny mám pak NAKED 3. Upřímně je paletka krásná, hezky narůžovělá a myslím, že mi stíny i hezky jdou k očím, ale nevím proč, ale prostě mi přijde, že některé stíny jsou dost slabě pigmentované (ale zase hodně vydrží - to se musí nechat !!!:)), což je dost velká škoda vzhledem k tomu kolik paletka stojí :/. A poslední stín mám takový erární, když potřebuji oči zlehka zvýraznit. Ačkoliv se s nimi dobře manipuluje, tak pigmentace a výdrž je také nic moc :/.
Jaké stíny/paletku byste mi doporučili vy? 

- Makeup Revolution Focus & Fix Eyebrow shaping kit 
- Avril Eyeliner 
- Urban Decay NAKED 3
-Urban Decay Eyeshadow Primer Potion 
- Magnifˇeyes mono oční stíny Rimmel 

A to je vše! Pokud bych se měla ještě zmínit o tom, co používám na rty, tak je to nejčastěji nějaký obyčejný balzám, klasický jelenní lůj, který mám v každé kabelce a to mi naprosto stačí :). 

Budu ráda, když mi dáte vědět, zda jste make-up nadšenci a vaše sbírka kosmetiky je o dost větší a nebo patříte na tu druhou pomyslnou stranu jako já? Vlastníte jen jednu kosmetickou taštičku, kde se vám vejde vše? A nebo byste nejlépe potřebovala několik polic a šuplíků, plus velký kosmetický kufřík? :)

20 komentářů:

  1. Jitko promiň, článek je pěkný, ale "volým"? To snad ne...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D smeju se ted sama sobe za takovou blbost, ale je asi jasne, ze se jedna o preklep, kdyz to mam o tri radky nize spravne :))
      Kazdopadne dekuji za opravu :).

      Vymazat
    2. Mně se to taky občas stane že napíšu místo y,i. Když to píšu ručně tak ne, ale na klávesnici jo. A pak když to zkouknu okem tak to teprve vidím.

      Vymazat
    3. No je tam toho rozhodně víc než jen toto... Jitko Jitko...

      Vymazat
    4. Anonyme, ja priznavam, ze nejsem dokonala, ale skutecne je potreba to tolik resit? Vis, obcas kdyz clovek neco pise, takto na pc a clanek si po sobe uz ponekolikate cte, tak ty chyby a preklepy nevidi. Nevim zda se to stava jen mne a mym znamym, ale pokud neco takto sepisuji pomoci pocitace a nemam automatickou opravu, tak se tam ty chyby vloudi. Mimochodem tohoto faktu si vsimam i u jinych blogerek a nemyslim si tim, ze bychom byly hloupe ci malo peclive, proste se to stava, pokud si text necte nekdo druhy, kdo by na to upozornil :). Proto budu velmi rada, kdyz me do budoucna opravite, ale myslim, ze neni potreba z toho delat velke drama :).

      Vymazat
    5. Mě by zajímalo, kolik článků bez chyb Anonym napsal... Jitka podle mě píše lépe než většina lidí, která má potřebu vyjadřovat se na internetu (y) J. T.

      Vymazat
  2. S make-upem jsem na tom úplně stejně, nejvíc mám řasenek a asi tak poslední rok jsem začala používat i na běžný den výrazné rtěnky :) Super článek!
    http://fashionturnscool.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. S kosmetikou to mám úplně stejně, dokuď něco nevypotřebuju tak si novou nekupuju. Většinou jsem věrná stejným produktům, kterém mám vyzkoušené. Těším se, že na vánoce dostanu paletku naked 2, má v kupě všechny stíny které mám ráda a slyším na ně samou chválu :) a na suché rty jsem už vyzkoušela spoustu balzámu, i těch o něco dražších, ale stejně jsem zjistila, že ty klasické za pár korun stejně poslouží nejlíp. A jsou super voňavé!:D

    OdpovědětVymazat
  4. Taky nepotřebuji skoro nic, a přitom mám šuplík pořád plný nějakých šminek :D potřebovala bych tak polovinu dodělat, abych to mohla vyhodit a měla tam víc místa a nemusela každé ráno hledat stejně ty jedny linky a jednu řasenku :D

    Kačka
    http://katiebutterfly.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek :-) Já jsem kosmetický šílenec, mám všeho zbytečně moc, až bych si za to nafackovala :-D ale vždycky se najde něco, co bych chtěla vyzkoušet. Ale zase nekupuju nic extra drahého, nejvíc jsem dala asi za paletku stínů od makeup revolution, tu můžu vřele doporučit :-) ♡

    OdpovědětVymazat
  6. S kosmetikou to mame podobne - ja jsem zvykla si koupit od vseho jeden, kvalitnejsi, ale trochu drazsi kousek...

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám kosmetiky trochu víc, ale v podstatě používám jen korektor, pudr, občas BB, řasenku a podle stupně lenosti tužku nebo stíny, na velké akce oboje plus tvářenku. Od Biodermy mi naopak nic nesedlo, krom růžové micelárky. Krémy z řady Sebium mi přišly dost agresivní a nepomohly mi a micelárka mě štípala a měla jsem po ní špatnou pleť. Jaká je ta řasenka Perversion? Chci si ji koupit, ale nevím, jestli za ty peníze stojí. Mám už od UD Naked 2 a nejsem úplně spokojená s výdrží.

    OdpovědětVymazat
  8. Za mě je tvá sbírka kosmetiky naprosto v pořádnu, některé bloggerky to musí skladovat v deseti šuplících a stejně je to málo :D to mi přijde už jako úchylka a bylo mi hrozně líto toho, že se mi to tam jen válí a stejně to nikdy všechno nespotřebuju. Já mám pár svých stálic a naprosto mi to vyhovuje. Za kosmetiku celkově moc neutrácím, když mi něco dochází tak si to prostě koupím znovu nebo zkusím něco nového. Přijde mi to jako vyhazování peněz mít doma 30 rtěnek, kterým za rok stejně dojde životnost a musí se vyhodit :) tenhle článek mě moc bavil. Super práce! :))

    OdpovědětVymazat
  9. Nechtěla bys ještě doplnit fotku, kde jsi namalovaná? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja bych rada, ale nikdy mi nejde se normalne vyfotit, ci vyfotit detail :D. Ale pokud bych to mohla prezentovat pomoci fotek na mem instagramu, tak zde jsem nalicena paletkou, mam i linky a celkove je toto muj dost vyrazny make-up ->https://instagram.com/p/88oPH7jgh8/
      Kdyz mam naladu jen na linky, tak to vypada zhruba takto ->https://instagram.com/p/9jg9Y4Dgkl/ a pokud se rozhodnu pro prirozenost, tak je make-up takovy ->https://instagram.com/p/9q_byYjgh6/ :).
      Vim, ze fotky jsou docela chabe, ale myslim, ze tam jdou rozdily hezky videt :). Musim to foceni techto veci jeste potrenovat :).

      Vymazat
    2. Super, ty fotky bych klidně do článku doplnila, bylo by to hezké spestření! :)

      Vymazat
  10. Jity, článek dobrý, ale měla sis ho po sobě ještě přečíst než ho dáš přečíst stovkám dalších lidí. Hrubky, překlepy.. (namátkou watter, Orfilame, jelenní, Sandalayes...) Příště dvakrát měřit, jednou řezat, a když uz něco dělám tak pořádně :)
    Jinak některé pasáže poměrně užitečné, např. vlastnosti té zelené řasenky. Ale určitě tu chybí nějaká fotka, kde jsi těmito produkty nalíčená.

    OdpovědětVymazat
  11. Skvělý článek Jituš:). V mé kosmetické taštičce je produktů více, protože ráda testuji a zkouším různou kosmetiku. Často střídám dražší z parfumérií i tu z drogérie.
    Paletku Naked 3 mám také. Nedávno jsem si ji koupila v Sephoře a zatím jsem ji pořádně nepoužila ale odstíny jsou opravdu nádherné.

    OdpovědětVymazat
  12. Hezký článek! Podle mě máš pěknou zásobu líčidel =) Já osobně se moc nemaluji, max. do divadla nebo na ples. Jednak mě to nikdy moc nebavilo, jednak jsem se poslední dobou začala zajímat o složení a některé věci si raději vyrábět sama (např. krémy, balzámy na rty). Takže mám akorát nějaký krycí make-up, řasenku a paletku s make-upem + růží + stíny =) J. T.

    OdpovědětVymazat
  13. Aj ja používam Dermacol Cover momentálne už hlavne ako korektor a aj to veľmi málo, vždy moju pleť totiž strašne vysuší aj pri lokálnom použití a to mám mastnú pleť, takže to celkom nechápem. Riasenky Rimmel Scandaleyes sú veľmi dobré, no po vyskúšaní Maybelline riaseniek sa už k Rimmelu asi nevrátim. Ešte je veľmi dobrá riasenka od Yves Rocher SExy Pulp up, tá je asi najlepšia, akú som doposiaľ vyskúšala.
    Bianka

    OdpovědětVymazat