2. února 2015

/LIFESTYLE/ Můj malý "fashion" cíl

Už dávno nejsem pečená vařená v obchodech a nekupuji si ty nejnovější věci. O víkendu nesedám do auta a nevyrážím s přítelem/kamarádkami a nebo sestrou jen tak nakupovat. Upřímně jsem nakupovat nebyla víc jak půl roku. Tleskám sama sobě, jelikož je to na mě úctyhodný výkon :D.
O to více si uvědomuji, že jsem si většinu času kupovala věci, které jsem třeba ani nepotřebovala, tak nějak z rozmaru, pro dobrou náladu..
Proto jsem se rozhodla stanovit si v tomto ohledu nějaký cíl, protože si myslím, že můj šatník si pořádnou očistu skutečně zaslouží. Jenže je fakt těžké vzdát se svých starších kousků, ke kterým máte vzpomínky. 
1. Přála bych si obnovit šatník. To znamená, že až si našetřím, tak vyrazím na nové základní kousky, které mi zoufale chybí! Nevlastním obyčejná trička a ani troje páry pořádných džín. O tom, že mám skříň narvanou starými věcmi koženkovými bundami, které mají svoji největší slávu už za sebou se ani nebavím!
2. Přála bych si pořídit více kvalitních kousků. Začalo to prvním koženým křivákem, koženou kabelkou, pokračovalo přes UGG a skončilo vlněným kabátem. Ani nevím jak to ty věci dokázaly, ale zbožňuji je! Přála bych si ještě nějakou malou koženou /večerní/ kabelku, pak nějakou vážně "big", kotníkové boty a jedny pořádné černé džíny! Jo a ještě baleríny a novou peněženku:).
3. Nakupovat za zlomek ceny. Zjistila jsem, že nerada platím plné pálky za věci, které si to třeba ani nezaslouží. Nikdy v životě (pokud nebudu milionářka :D), bych  nezaplatila šest tisíc za UGG je to cena vážně nadsazená a jsem moc spokojená, že jsem je pořídila s 50% slevou. Vyhledávání slev a věcí za tu nejnižší možnou cenu, to je vlastně takové mé malé hobby, proto miluji i VotočVohoz (tzv.Vinted.cz), kde v 60% najdu vše co hledám :).

Beze jména


A co vy? Máte svůj šatník dle svých představ anebo jste dospěli k závěru, že je tak trochu mimo a máte v něm věci, které ani nevynosíte?

30 komentářů:

  1. Jity, taky to teď tak mám. Nikam nejezdím nakupovat, jen sem tam taky najdu něco na VotočVohoz. Musím tedy brzo vyrazit něco si koupit. Kvalitní kousky já mám, ale chybí mi třeba obyčejné trička, jako máš teď v tom wishlistu z HM. A úplně mně uchvátila ta světlá kabelka. Je fakt top! :) Jinak mám skutečně v šatníku věci, které nevynosím a je nejspíš na čase s tím něco dělat :) Mimochodem máš teda vybrané moc krásné věci. Terez

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že tvůj starý styl byl lepší, tvoje poslední kousky nestojí za nic...křivák je hezký, ale kabelka nic moc, kabát ti nesedí a uggy jsou pro mě papuče.

    OdpovědětVymazat
  3. Je skvele, ze jsi dosla takovemu nazoru. Jen me mrzi jak do tebe ostatni rejpaji, ackoliv to podle me byli tvi ctenari co te donutili, nebo spise privedli k teto zmene. Budte radi, ze se Jitka snazi kupovat lepsi a kvalitnejsi veci a ne nakupovat kupy veci k nicemu. Bylo by od vas mile, kdyby jste ji dali trochu cas, protoze ji vetsina soudite podle podlenich 5 postu. Je jasny, ze kazdy den neni posviceni.
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jí sleduju téměř od začátku blogu a dřív se mi blog i její styl líbil víc..

      Vymazat
    2. Já bych jen ráda podotkla, že člověk se vyvíjí a mění, je to přirozené. Bůhví jak se budu oblékat za rok :). Blog mám už skoro 4 roky, takže ta změna se tu tak nějak projevit musí :).

      Vymazat
    3. vím, že se každý mění, ale poslední outfity nebyly moc pestré. třeba legíny a svetr, v tom nevidím žádnou inspiraci. myslela jsem to tak, ze drive mě tvé tipy více inspirovaly

      Vymazat
  4. Líbí se mi tvůj vkus. Já při nákupu sleduju hlavně kvalitu materiálu a zpracování, ale důležitá je pro mě cena, značka mě moc nezajímá. Koukám hodně po slevách, třeba nedávno jsem si pořídila zlevněné černé společenské kalhoty s úzkými nohavicemi za 250Kč v Pimkie. Oblečení si potřebuju vyzkoušet, takže neobjednávám z eshopů, protože co se mi líbí, mi často nesedí. Občas projdu sekáče, ale většinou jsou ceny dost vysoký na to, že už to předtím někdo nosil. :D Stejně tak mi to přijde i na vinted.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Skvele!! Jiti prosim te, nemas nejaky tip na pekne kotnickove boty? Taky shanim ale marne :// Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkusila bych probrouzdat asos nebo eobuv.cz, mají tam pěkné kousky. Ale mně osobně se nejvíce líbí tyto Tommy Hilfiger! :)

      Vymazat
  6. Skvely nazor, rovnako to mam v tomto obdobi tak..zamyslela som sa nad tym, co skutocne potrebujem a upne prehodnocujem svoj pristup nielen k satniku ale aj ku kosmetike a šperkom..niekedy mam pocit, ze to bezhlave nakupovanie je len taky pocit ako von z nudy, respektive ako droga, take to potesenie na chvilu (casto sa mi stavalo, ze som si veci ani 2 -3 dni nevybalila, len to mala v taškach a šla nakupovať opäť s pocitom, že zas mam niečo nove.. a pritom som nosila len par kuskov a niektore neprevetrala aj rok :) ale tomu je koniec a najbližšie dni sa to pokusim rovanko ako ty postupne meniť :) moc ti drzim palce, mas krasny blog ktory sa ubera novym smerom a jy ti drzim palce..citiť že si uprimna a preto sem chodim rada, tak sa drž, MIA

    OdpovědětVymazat
  7. no .. rozhodla som sa po dlhsej dobe zareagovat na vsetky tieto blaboly o tom, aka si kupitelna a nudna a o nicom .. ja ti rozhodne gratulujem k takemuto rozhodnutiu kupovat si menej kvalitnych veci, ktore budu najma basicove a vynosis ich na dlhu dobu a vyuzijes ku vsetkemu .. sama som bola ako ty, nakupovala som tisice veci, lebo ved boli v zlavach a podobne, teraz mam toho vela, ale minimalne polovica je nenositelna :/ .. uz si tiez chcem zacat kupovat iba veci, o ktorych som presvedcena, ze ich vela vela krat vyuzijem .. a to ze vyuzivas spoluprace so znackami? ktora blogerka to nerobi? preco nevyuzit taketo skvele sance? .. je hlupe rozpravat o tebe, aka si lacna, ked niektore zahranicne blogerky robia reklamy uz aj na vlozky (a to si teraz nerobim srandu) .. niekedy ale aj mne vadi, akym stylom podsuvas 100 informacii o znacke/eshope v jednom odseku snaziac sa o nenuteny styl .. radsej napis, ze si to dostala, ze si si to u nich vybrala a ze aj napriek tomu je toto tvoj objektivny nazor .. ked to takto "maskujes" do clanku, je to o to bijucejsie do oci a obcas dost trapne

    a este k tomu stylu .. podla mna si uplne zlata a sledujem ta uz od tvojich zaciatkov .. na tvoj blog nechodim ani tak kvoli mode a outfitom, ako skor precitat si, co mas nove, co si robila, ako sa mas a podobne .. mne sa prave toto!! na tvojom blogu tak strasne pacilo a chodim tu bez prestavky stale .. prave to, ze si napisala, kde ste boli s frajerom na vylete, na akej ste boli oslave, ze si sa ucila na skusky, bola v praci, bola chora a podobne .. TOTO ma bavi - takto si mne a mnohym dalsim ovela blizsia, ked pises o svojom kazdodennom zivote (co mi tu uz dlhsiu dobu dost chyba :( ) a ked nosis pohodlne, normalne oblecenie, ako my ostatne - niekolko slavnejsich blogeriek hodi do "clanku" 10 fotiek a napise JEDEN 4 riadkovy odstavec (mozno vies, koho tym myslim) .. nehras sa na ziadnu modnu ikonu, ktora sa musi dohabat ako stasiak, pretoze to je in a alternativne a tak ma spravna blogerka fungovat .. ty mas skor lifestyleovy blog o kazdodennom zivote a to je skvele:)

    styl kazdeho cloveka sa po urcitej dobe ustali .. preco by si sa mala obliekat rovnako ako pred 3 rokmi a preco by si mala byt ukrizovavana za to, ze nosis minimalisticke veci/outfity a vsetko v podobnom style? .. chcem vidiet vsetky tie dievcata, co tu tak do teba rypu, aka si nudna, ako chodia dennodenne do skoly a prace oblecene ony :D .. ja ta nahodou obdivujem aj v tomto, ja si vzdy na seba hodim iba rifle/leginy, tricko, sveter a idem .. nemam na to nervy, cas, chut, postavu atd atd .. tymto si nam vsetkym ovela blizsia ako ine blogerky, ktore iba postuju fotecky z kaviciek, party, postele, mesta, ... a nikdy ani nespomenu, ze maju skolu, musia sa ucit, maju skusky a podobne .. pridu mi strasne umele, ah :/ .. a kedy si tieto slovenske/ceske dievcata uvedomia, ze mame okolo 20 rokov a na krku skolu/pracu/... a ze sa nemozeme obliekat kazdy den do lodiciek a nosit saty a podobne super kusky ako blogerky, ktore sa blogmi zivia a ich jedinou pracou je rano sa modne obliect, ist sa dat pofotit na ulicu a prejst sa do mesta - a hlavne, su od nas ovela starsie!! .. keby sme mali iba taketo povinnosti, mozno by sme sa obliekali rovnako:)

    tak proste na vsetkych kasli:) ja ta uz beriem ako jednu z mojich kamaratok:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jestli je rozumné na všechny kašlat, tím jim jen dokáže, že je povýšená a nezajímá se o názory svých čtenářek :) některé názory by si mohla vzít k srdci, zvlášť když jich je tu víc než dost, nemyslíš?

      Vymazat
    2. Moc děkuji za krásný komentář a tvůj názor! Vážím si toho ♥. Je skvělé vědět, že někdo má můj blog tak rád a dokáže napsat velmi slušně a tak nějak mile svůj názor. Rozhodně si z toho hodně vezmu!
      Děkuju :).

      Vymazat
    3. anonym: ja som nikdy nemyslela kaslat na citatelky, ale kaslat na hrube, drze a bully komentare, takych je tu neurekom .. samozrejme, ze kritika je dolezita, ale da sa to vyjadrit aj inak ako "si v tom nechutne tucna, si otrasna, mas obrovsky nos, si lacna, atd .."

      Vymazat
    4. a tiez si este pamatam, ake bolo sympaticke, ze si kedysi daavno hovorila, ako si setris na notebook, pripadne na fotak pomocou letnych brigad, ktore tiez neboli az tak uplne trendy .. a nebola si ako taka pipka, ktora zrazu z jedneho dna na druhy napise "tak mam novy notebook a toto a toto a toto", nikto z nas by si tiez na to tak rychlo nenasetril .. a ti, co ti tu nadavaju za to, ze si si "len tak" kupila celkom drahe UGGy ta asi necitali pozorne uz dlhsiu dobu, pretoze si ich vela krat okrajom spominala a stale k tomu doplnala, ze za taku vysoku cenu si ich nekupis .. takze to rozhodne nebol len taky "rozmar" a rozhadzovanie penazi, ktorymi sa istotne mozes vystatovat :D .. ah dievcata dievcata

      Vymazat
    5. Mám stejný názor na to šetření na začátku komentáře, víc se nám normálním holkám přiblíží slečna, která řeší stejné problémy, než ta co si koupí boty za 10 tisíc jen tak... Na druhou stranu anonym píše, že na uggy sis šetřila, jo, jenže jiné věci sis koupila jen tak a nebo dostala. To už se trochu od holky, která šetří na dražší kousek vzdaluje..

      Vymazat
    6. Zajímalo by mě, které věci jsou myšleny 'jen tak'? Jitka tady taky nemusí psát všechno, myslím si, že říct, že ty věci jsou koupeny jen tak je trošku nemístné, nevíš, co všechno si přeje, na co vše šetří a podobně :) A k tomu, že některé věci dostala? Ale no tak lidi, ruku na srdce, kdo by to nepřijal? :) Holt vést blog má svoje výhody, za tu práci, stres či za některé komentáře. Pokud to neumíte skousnout, založte si blog, dopracujte to někam, sneste to všechno a pak si povíme :) Já to Jitce moc přeju a myslím si, že nejsem jediná. Zbytek už tu rozepisovat nebudu, jasně jsem se myslím vyjádřila v jedné té slohovce. :D :)

      - Marťa

      Vymazat
    7. Myslím, že autorka nemyslela "jen tak" nějakou věc, ale že si to koupila jen tak (bez problému a klidně okamžitě).

      Vymazat
    8. Toto mi prijde skutecne pritazene za vlasy. Jen tak jsem si mozna koupila dvoje leginy ;). Kabat a UGG, ktere jsem si za vetsi sumu koupila naposledy, jsem planovala od zari a setrila si na ne dele. Takze uz prosim vas prestante rozebirat neco o cem nic nevite :). Dekuju.

      Vymazat
    9. ať už rozebíráme kraviny nebo ne, jisté je, že některé z nás tvůj "nový" styl moc nebaví a to byl asi smysl debat tady...

      Vymazat
  8. Občas se na tvůj blog zajdu podívat. Musím ale také přiznat, že dříve se mi tvůj styl líbil víc. Zdál se mi hravější a zábavnější. To je ale věc osobního vkusu. Jinak ty kotníčkové botky Tommy Hilfiger doporučuji. Jednak je teď koupíš s velkou slevou a jsou neskutečně pohodlné a kvalitní. Problém je ovšem v tom, že jak si zvykneš na kvalitnější kousky, nechceš už nic jiného a tvůj účet trpí :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím taky souhlasit s tím stylem oblečení, poslední dobou se oblékáš hodně staře na to že máš kolem 20 let. Neříkám, že mladá holka si nemůže obléknout elegantní oblečení, ale trochu ho oživ, není ti 50 :)

      Vymazat
  9. Achjo, prostě nejsem schopná okomentovat článek, pořád se mi to tu nějak ruší, tak doufám, že ti těch slohovek nepřijde milion :D

    Naprosto souhlasím s výše napsaným komentářem! Neskutečně přesně a pravdivě napsané! Kdysi jsem měla hodně oblíbených módních blogů, ale teď se vracím pouze k tobě a s nadšením každý den. Získala sis mě právě tím, že píšeš i o svém životě. Vím, že kdysi tu někdo kritizoval, jak píšeš o tom, jak se máš, jak se cítíš, co děláš, cos dělala o víkendu a podobně. Ale mi tímhle naopak přijdeš taková reálnější, což je v tomto virtuálním světě podle mě naprosto skvělé! Příjemná změna od jiných blogů, kde jsou napsané čtyři věty o outfitu a tím to končí. Jako stroje.

    Sleduju tě už přes rok. Tenkrát ve svých 17 jsem hledala blogerku, která by mi byla blízká stylem oblékání a i povahou. A jsem moc ráda, že jsem našla tebe! Tenkrát sis mě získala hlavně tím, že ses oblékala skvěle a do oblečení, které bylo i pro mě cenově dostupné. A takovou inspiraci jsem hledala. Za to ti děkuju :) K tomu, že měníš styl oblékání.. A kdo ne proboha? To máme experimentovat v 50? Nebo chodit v tom, v čem jsme chodili v 15? Všechno se má zkusit. A někteří by si měli uvědomit, že je zima a k té prostě zimní svetry a jednoduše teplé oblékání patří. Osobně se taky těším na tvé letní outfity, ale to je především tím, že prostě fakt nemám ráda zimu a strašně se těším na léto! :D

    Jinak, ke článku. Za chvilku mi bude 19 a pomalu docházím k podobnému názoru, jako ty. Také bych potřebovala probrat šatník a doplnit ho o basic a kvalitnější kousky. Mám v plánu si to "dát jako odměnu" po maturitě :D A musím být nemilosrdná, protože věta "Tohle se ještě může hodit, tohle si třeba někdy vezmu..." mě straší i ve snu! :D Musím pochválit výběr, zvolila jsi vážně skvělé kousky :) A pokud seženeš dobré černé rifle, prosím o tip, protože najít nějaké dobře padnoucí a nějaké, které se nerozpadnou po měsíci, mi přijde vyloženě jako nadlidský výkon! :D Balerínky jsou taktéž skvělé, brala bych je hned. Bohužel s mou nohou 41/42 si o takových můžu nechat jen zdát, skáču metr padesát, pokud vůbec najdu nějaké ucházející. :D A ta velká kabelka... ach*

    A ještě - musím ti vážně pochválit vzhled blogu! Je skvělý a na té fotce jsi vážně nádherná! ♥ Jen podle mě bylo malinko lepší, když bylo hned pod nápisem (záhlaví se to jmenuje možná? nevím :D) ty odkazy z menu. Přišlo mi takové přehlednější, když to bylo takhle a zbytek informací v normálním menu. Ale i tak to vypadá moc pěkně :)

    Neplánovala jsem se takhle rozepsat :D Tak to ještě zakončím podobně, jako slečna nade mnou a myslím, že budu mluvit za více tvých pravidelných čtenářek - vykašli se na hloupé komentáře a buď stále sama sebou, jsi skvělá. Samozřejmě kritika je také dobrá, ke zdokonalování se, ale některé komentáře, co se tu objevují, už nejsou ani tak kritické, jako jednoduše hnusné a zlé. Obdivuju tě, že je dokážeš tak dobře snášet (alespoň v to doufám). Z těch si nich nedělej a pokračuj v tom, co děláš. Máš mnoho čtenářek, které se k tobě rády vrací a ty jsou hlavní. A rozhodně jich bude ještě přibývat. Jsi inspirace pro mnohé z nás ♥

    - Marťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Holky, proč mi toto děláte? Takové krásné slohy! Moc si vážím takových názorů, to je něco, co mi dá vážně hodně a taktéž si z toho hodně vezmu!
      Ani nevím proč, ale velmi mě to zahřálo u srdce a vím, že přesně pro takové jako jsi ty a slečna anonymní o pár řádků výše, to stojí dělat a já sama sobě slibuji, že už kvůli vám na všem zamakám, ať je to tu lepší, kvalitnější a celkově příjemnější :).

      Děkuji taky za pochvalu designu, stále na něm pracuji, tak snad ho ještě vyšperkuji!

      Ještě jednou děkuji za tvůj komentář a názor, moc mi to dalo! ♥

      Vymazat
  10. Prosím více takových článků!! Super :-)

    OdpovědětVymazat
  11. krásný článek a moc hezká hnědá kabelka!

    OdpovědětVymazat
  12. Já bych si za půlroční nenakupovádní fakt netleskala, když dostávám spoustu věcí zadarmo :D nic proti tobě nemám, ráda čtu tvůj blog a sleduju tě prakticky od začátku. Ostatní můžou říct, že ti třeba ty spolupráce i závidim (protože dneska očividně všichni záviděj všechno, co maj ostatní), ale tohle je přece jenom trochu pokrytectví. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vsak ale to je to iste ako keby sme my povedali, ze sme neboli pol roka nakupovat, aj napriek tomu, ze sme na vianoce/narodeniny dostali nejake oblecenie .. kluddddddddddddddd

      Vymazat
  13. no, za to půlroční nenakupování máš můj obdiv :) taky bych se ale měla trochu zamyslet, než něco koupím, protože pak mi to zbytečně leží ve skříni a třeba to ani nevynosím. to mě pak hodně mrzí... základní kousky bych také nutně potřebovala. moc pěkné kousky - ta kabelka TB je dokonalá! <3

    OdpovědětVymazat