14. listopadu 2014

/BEAUTY/ Braun Silk Epilk

Abyste nebyli zahlceni pouze fashion posty, tak tu mám pro vás jeden beauty post. Jedná se o věcičku, která patří ke každé ženě, tedy pokud nejste extra vyznavačka přírodního stylu žití :).

Před časem se mi do rukou dostal tento krásný Epilátor Braun Silk epil 7. Asi si říkáte, "super, epilátor, proč nás s tím otravuje?". Důvod je snadný, nejde jenom o epilátor a depilátor, ale také o peelingový kartáč, pokud to tak můžu říci :). Strojek má tedy tři hlavice, kdy jedna chloupky vytrhává, druhá holí jako klasická žiletka a ta třetí vaši pokožku krásně čistí. Pro mě je to naprosto ideální! :) IMG_5786
IMG_5788
Co mi dále velmi imponuje, je to, že strojek můžete používat jak na sucho, tak i ve sprše. Je dobíjecí, takže vás neotravuje žádný drát a nabitý vydrží zhruba 40minut, což je dle mého poměrně dlouho. Také si můžete regulovat rychlost a navíc má strojek i "světýlko", díky kterému uvidíte každý zatoulaný chloupek!

Já osobně mám nejraději tu "kartáčovou část". Jsem totiž asi blázen, ale miluji peeling a obrušování pokožky, protože ji mám do přírody jako hroch, takže tento nádstavec naprosto oceňuji a používám ho  snad každou druhou koupel. Vždy nanesu trochu čistícího gelu a pokožku krásně promasíruji. Občas, když mám hodně šupinatou pleť ho použiji i na ni. Myslím, že jednou za čas to neuškodí, ale pokud máte pleť jemnou a velmi citlivou, tak bych to nezkoušela, kartáč je totiž malinko drsnější :).
IMG_5789 Dále tu je epilátor. Moje noční můra! Pokud mám z něčeho skutečně respekt, tak je to právě tato věcička, jelikož nesnáším tu specifickou bolest, když cítíte jak vám vytrhává jeden chloupek za druhým, ufff... Pokud máte nějaké tipy jak předejít bolesti, tak sem s nimi! Já zkoušela pořádně napařit nohy horkou vodou a stejně to nepomohlo! :D Napadá mě se už jedině opít ... :D
Každopádně i tato hlavice má své výhody. Pamatuji si, že mi vždycky všichni říkali, že chloupky se musí nechat narůst, aby se dobře vytrhávaly, to teď už nemusíte. Já si s ním vytrhala úplně v pohodě takové ty malé týdenní chloupky a stojek s tím neměl žádný problém - šlo to jako po másle. Bohužel já tu bolest jako po másle nezvládala, takže mám jednu nohu už tři týdny krásně hebkou a tu druhou neustále holím, aby nebyla jako noha yettiho :D. Třeba někdy dostanu i odvahu na tu druhou - s flaškou vína to třeba půjde...
IMG_5795
A nakonec klasický depilátor. Ten mám velmi ráda! Žádně řezné rány po žiletkách už mě neohrožují a já se s klidem mohu depilovat, aniž bych musela na něco brát ohled. Pamatujete si, co jsem si přála minulý rok na Vánoce? Ano, byl to depilátor! Takže jsem spokojená :).

A co preferujete v této oblasti vy? :)
IMG_5796 IMG_5800

13 komentářů:

  1. Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo tu bolest prostě podstupovat nebude :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné. :) Já jsem kdysi dostala epilátor a teda poprvé mě to skoro až vyděsilo, ta bolest je fakt nepříjemná. Pak jsem ho na hooodně dlouhodu dobu odložila no a nakonec ho sem tam používám, ale teda velmi, velmi málo.. :-/ Je fakt, že by možná ta flaška pomohla. :D

    OdpovědětVymazat
  3. To ale není moc chytré používat kartáč každý druhý den, a na obličej už vůbec ne. Peeling se vlastně ani nedoporučuje, protože ničí pleť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja si koupel, ale nedavam kazdy den :). Tou koupeli jsem mela namysli napustit si plnou vanu a udelat si relax, coz delam jednou / dvakrat tydne :).

      Vymazat
    2. Doporučuji mrknout k Beautypedia by Aja, ta totiž byla nedávno na semináři o pokožce a tam paní přednášející povídala o nejnovější studii a vyzdvihovala právě nutnost pravidelného peelingu... :) Jinak já mám kartáček na obličej od Mary Kay a používám ho každé ráno s čistícím mlékem a díky tomu nemám ucpané póry a pupínky a má pleť je krásně hladká... pokud ti nedělá peeling dobře, tak si ho zkrátka nedělej, ale připadá mi hloupé poučovat někoho, že je to špatné, když o tom víš prd... navíc je to každého věc...Jitka tady nedala návod, že to mají dělat všichni, ale psala co jí vyhovuje... Zu.

      Vymazat
  4. To sis nadělila? Kolik taková praktická věc stojí?

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám ráda epilátor, ale člověk si musí najít čas si ty chloupky vytrhat. Musím říct, že bolest je o zvyku - na lýtkách a holeních mě to už skoro nebolí, ale třeba stehna nezvládám pořádně doteď. Bohužel většinou kvůli rychlosti volím často klasickou žiletku.

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. epilováním se ale posunuje práh citlivosti a to není v některých případech vůbec dobře, konkrétně na stehnech nebo v oblasti bikin ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do me oblasti bikin bych nikdy nesla! Myslim, ze by bylo po mne :D. Mne staci ty lytka a budu spokojena :).

      Vymazat
  7. No za mě zatím jedině žiletky, těch všemožných vrčicích strojků se bojím :D a jednou jsem to zkoušela a tu bolest už nikdy nechci zažít :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  8. Kamarádka ho má a vyhovuje jí. :)
    Jinak Jitul, moc krásné fotky! Máš padesátkový objektiv?

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Jituško, měla bych dotaz ohledně tabletek Donna Hair, přibírá se po nich? :) :O
    Předem děkuji za odpověd :)

    OdpovědětVymazat