15. června 2014

CMYK

Ahoj! Jak se máte? Doufám, že jste si užili skvělý víkend :). Já sobotní den nečekaně prolenošila s Lilly v posteli a večer se zúčastnila oslavy narozenin. Noc ze soboty na neděli jsem potom strávila s přítelem na slunečních lehátkách, zabalení ve spacáku, jelikož jsme byli líní jet z oslavy domů, věřte mi, že jsem už dlouho tak rozbitá nebyla. A neděli jsem trávila leštěním auta a vyřazováním věci ze svého šatníku, tudíž na mém Votoči najdete spoustu nových věci - ZDE. Teď už se chystám asi jen na nějaké cvičení, protože jsem o víkendu byla pěkné čuně a krmila se KFC, které mi přivezl přítel a nutellou :D, ale co, bylo to dobré! :D
Každopádně jsem přemýšlela, o čem by mohl být nový článek a řekla jsem si, že vám ukážu jednu novou věcičku, kterou jsem dostala!
Víte, že se snažím pít hodně čistou vodu. Za první z toho důvodu, že mi dělá dobře a za druhé taky proto, že mě nebaví neustále utrácet za pití, i když přiznávám, občas si nějaké to pití venku koupím, ale to jen tehdy, když mám chuť na něco sladšího :). Takhle si člověk natočí vodu z kohoutku a je spokojený. 
Jak už víte, tak vlastním klasickou Equa láhev, kterou mám moc ráda. Pořídila jsem si ji v obchodě Albi a vyšla mě asi na nějakých 249,-, což je super. Mám ji již nějaký ten pátek a jak už víte, jsem s ní spokojená. Předtím jsem měla Bobble láhev, ale naštvalo mě, že se láhev rychle ničila a nakonec se mi záhadným způsobem rozbil filtr, tak jsem si řekla, že už ji nechci a raději zkusím něco jiného. Tudíž s Equa lahví jsem spokojená a mám ji velmi ráda, protože do ní jde nakrájet o ovoce, skrz velké hrdlo. 
Proto si vezměte mé překvapení, když mě oslovili ze stránky Labeloo.cz, že si všimli, že používám láhev Equa a zda bych nechtěla zkusit něco ještě o level lepšího.

Byla mi tedy nabídnuta krásná CMYK láhev, která je vyrobena ze skla a má super design! Upřímně jsem byla rozpačitá, přeci jen sklo? Jsem docela gramlavá a často mi padají věci z rukou, ale proč to nezkusit - když vypadají tak krásně! 
Vybrala jsem si láhev v žluto - purpurovém provedení, které mě zaujalo hned na první pohled a ani jsem neuvažovala o tom, že bych si snad vybrala jinou :).  

Mimochodem tyto dvě barvy mají i svůj význam: 

- Magenta, tedy purpurová, je kombinací růžové a červené symbolizující harmonii a emocionální rovnováhu;
- Yellow, žlutá, je barvou slunce a je spojována s radostí, štěstím a energií;
Moje překvapení bylo velké, když jsem zjistila na vlastní kůži, že láhev je skutečně lehká a velmi příjemná do ruky. Navíc se z ní i dobře pije a díky gumového spodku nikde po stole necestuje. Také se mi líbí, že i přesto, že je láhev designová, tak je stále ekologická a velmi šetrná k životnímu prostředí. Fígl je v tom, že sklo je přírodní materiál, je zdravý a k přírodě neškodný a navíc je 100% recyklovatelný. Ono totiž sklo je svým způsobem velmi podobné vodě, může nabývat nejrůznějších tvarů, je silné, ale přitom křehké. 
Equa pro tvorbu této flašky zvolila  výjimečné borosilikátové sklo známé svou pevností, odolností vůči tepelným výkyvům a chemikáliím. Dalším použitým materiálem je nerezová ocel nejlepší kvality, z níž je vyroben uzávěr lahve. Ten udrží její obsah v bezpečí. Dodatečnou ochranu poskytují barevné silikonové pásky.

Koukám, že jsem vám z článku udělala tak trošku přednášku, ale doufám, že vám to nijak nevadí a rádi si počtete či dozvíte něco nového. Upřímně vám povím, že láhev je malinko dražší, vyjde na 489,-, což není sice nejméně, ale určitě vám vydrží roky, tedy pokud s ní nešlahnete o zem (mně už spadla a přežila to :D). 
Myslím, že by to mohl být super tip na dárek pro někoho, kdo je závislák na pití čisté vody a vždy má sebou nějakou láhev :). Pokud by se vám zalíbila, tak ji najdete ZDE.

Možná teď k závěru napadá někoho co asi budu dělat se dvěma láhvemi. Musím se přiznat, že jsem trošku flegmatická, na předelávání věci z kabelky do kabelky, takže dvě láhve se mi víc než hodí. Jednu si sebou budu nosit do fitka a druhou si budu nechávat v kabelce na běžné nošení :). 
Doufám, že vás článek neunudil a byl pro vás aspoň malinko přínosný. Já budu velmi ráda, když mi zanecháte v komentářích své dojmy a postřehy. Když mi napíšete, zda pití čisté vody řešíte, pijete vodu z kohoutku, nebo upřednostňujete balenou :). Budu se těšit na vaše názory a přeji příjemný zbytek víkendu!

24 komentářů:

  1. Pokojne sa rozpisuj častejšie. Equa fľašu si už dlho chcem zadovážiť :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, moc hezký (a užitečný) článek :) chtěla jsem se jen zeptat, kdy jsi kupovala tu lahev v Albi? Já jsem koukala na jejich stránky, ale nic jsem tam nenašla, tak by mě jen zajímalo, zda je ještě prodávají :) skleněná je na mě trochu dražší a taky jsem trošku levá, tak by mi asi moc nevydržela :D Děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tu lahev mám taky, plastovou, s růžovým víčkem a je fajn, ale občas trochu teče a hlavně už ji mám poškrábanou, protože ji nosím nepřetržitě každý den od 24. prosince, kdy jsem ji dostala :D
    A jinou vodu než z kohoutku nepiju, kupovat si vodu balenou mi přijde jako největší nesmysl a vyhazování peněz....

    Ale skleněnou bych mít nemohla, s mou šikovností...:D

    OdpovědětVymazat
  4. Ja skôr ako vodu pijem čaje. Som čajový závislák a stále naozaj stále mám nejaký so sebou, preto potrebujem veľkú kabelku. Je pravda, že používam plastové flaše, takže je zrejme na mieste pouvažovať nad niečím ekologickejším. Vďaka za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja mam prave tu obycejnou jako ty, ale v bile a jsem s ni naprosto spokojena, taky ji taham neustale :) a i designove se mi asi libi vic tim jak je jednoducha. Kazdopadne musi byt mily byt oslovena tak fajn spolecnosti :)
    Dom by Dom

    OdpovědětVymazat
  6. No ta je nádherná :-) Pokukuju po nějaké z těch základních, asi do ní brzo půjdu :-)

    Le Poisson - Lifestyle/Beauty blog

    OdpovědětVymazat
  7. Anoo :) také po nějaké té lahvi pokoukávám už nějakou dobu. Plastové obyčejné lahve od minerálek mi přijdou takové na vícero použití nehygienické a to i přesto, že se myjou. :-/ takže na něco takového si brousím zuby :-) Sklo mě však trochu odrazuje, takže hledám plastovky :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Asi před měsícem jsem řešila jakou láhev si pořídím. No zatím nemám ještě žádnou :). U láhve Bobble se bojím, aby se brzy nepromáčkla a na láhve Equa jsem také koukala, konkrétně na ty klasický.. Jen bych ji potřebovala vidět na živo, takže děkuji za tip, podívám se v Albi, jestli jí tam budou mít :-). Sklo je sice fajn, ale tolik bych za láhev nedala. Můj limit je někde kolem 200 :-). Balené vody si taky nerada kupuji!! Je to zbytečné utrácení peněz.. Piji kouhoutkovou :)

    OdpovědětVymazat
  9. Zase jsi dostala nejakou kravinu zadarmo a muzes se z toho zblaznit...

    OdpovědětVymazat
  10. Stylově se mi mnohem více líbí ta na poslední fotce, ale pro mě je to skoro zbytečné.
    Obyčejnou vodu pít neumím, nebo teda když je žízeň, tak to zvládám, jinak si spíš kupuji jemně perlivou...

    OdpovědětVymazat
  11. Jiuěko, jak se ti líbí boty birkenstock?

    OdpovědětVymazat
  12. Vybrala jsem si uplně stejnou :D je prostě nejhezčí a jak je lehká mě taky moc překvapilo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Poslední půl rok piju především vodu z kohoutku - bez jakéhokoli sirupu, ovoce, prostě čistou vodu. Mám litrovou láhev od Kofoly, která mi nějakou dobu vydrží a i když si vždycky říkám, že bych si mohla koupit nějakou jinou, tak to zavrhnu, protože se mi většinou nelíbí cena, přijde mi to zbytečné, za to utrácet :)

    OdpovědětVymazat
  14. Poslední dobou piju pouze vodu z kohoutku - bez sirupu, citronu nebo jakéhokoli jiného ovoce. Používám litrovou láhev od Kofoly, vždy ji po nějaké době vyměním a jsem naprosto spokojená. Jednou za občas mám takovej nápad, že si koupí láhev, která by mi vydržela déle, ale většinou mě odradí cena a vrátím se zpátky ke své ověřené klasice :)

    OdpovědětVymazat
  15. Já mám právě Bobble a už se mi rozbil druhý filtr, a to mi ta láhev jako nikdy nespadla :( Takže dost přemýšlím o té Equa, tady ta sklěnená by pro mě nebyla.

    OdpovědětVymazat
  16. Já piju vodu z kohoutku už hodně let a vyhovuje mi to nejvíc. A s tím sladším pitím to mám stejně jako ty - když jsem někde venku, tak si občas něco sladšího koupím - mám třeba ráda ledový zelený čaj nebo Vineu, ale je to spíš výjimečné. Obyčejná "suchá voda" (jak říká můj táta :D ) je pro mě prostě nejlepší.

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  17. My mame doma SodaStream, takze si delam bublinkovou vodu primo doma a nechavam to v te lahvi, ale je pravda, ze je celkem dost tezka... :/

    OdpovědětVymazat
  18. Mně by zajímalo odkud je ta kabelka?

    OdpovědětVymazat
  19. tahle lahev je na mém wishlistu :) třeba by mi konečně pomohla dodržovat pitný režim!

    OdpovědětVymazat