5. ledna 2013

Já & sport & strava

Někteří z Vás mi už mnohokrát pochválili postavu a to jak vypadám. Myslím, že každému je jasné, že vypadat a mít pěknou postavu není jen tak, a komu nejsou dány "hubené geny" tak na sobě musí pracovat, aby vypadal jako ty krásné holky z fotek na které se skoro každá z nás ráda kouká :).


  • Já osobně jsem devět let dělala judo a příležitostně běhala, běh miluji do teď, ale bohužel už dlouho neběhám. To, že mám celkem pevnou postavu, tak tomu vděčím tvrdým tréninkům, které jsem v minulých letech absolvovala. Trénovala jsem minimálně třikrát týdně a ještě do toho běhala.
  • Nikdy(během 9let juda) jsem nemusela jíst zdravě, jelikož ať sem snědla cokoliv, tak se to na mě neprojevovalo, protože jsem to během tréninků spálila.
  • Několik let jsem vážila stejně a to mezi 50-52 kg. Takovou váhu jsem měla zhruba od 13 až do 17let. 
  •  Problémy s váhou se mi začaly projevovat až když jsem začala brát antikoncepci, teď vím, že jsem ji neměla tolik chtít a počkat až by byla nezbytně nutná. Právě v té době mi tělo začalo zadržovat vodu a udržovat si štíhlou postavu bylo nadlidský výkon.
  • Kvůli tomu jsem přestávala jíst, abych vždy zhubla na závody a díky tomu se mi dostavoval Jojo efekt, který je Vám všem určitě skvěle známý. 
  • V 16 letech jsem měla úraz páteře a tím pádem i konec se sportem, od té doby jsem do dnešního dne nabrala zhruba 10 kilo. 
Pár faktů o mě a o jídle:
  • Během několika let, jsem si vybudovala nenávist k tučnému (čti jako jídlo vymáchané v oleji), šlehačkám a máslům. Jediné čím si dokážu namazat chleba je pomazánkovým máslem a nebo taveným sýrem. 
  • Nesnáším čistou vodu. 
  • Dlouhé roky jsem nenáviděla zeleninu a ovoce.
  • Jím kdykoliv, klidně i v noci,
  • Je pro mě těžké dodržovat pitný režim a nepřecpávat se. 
V posledním půl roce jsem se rozhodla, že bych měla cvičit, jíst zeleninu a ovoce a dostatečně pít. Navíc správná strava má vliv i na vaši pleť a psychiku. Naučila jsem se dělat různé saláty, snídat a svačit. Od  Vánoc, kdy jsem od přítele dostala Bobble láhev se snažím co nejvíce pít čistou vodu a vynechávat přeslazené šťávy. Rozhodně se nechci v životě omezovat a nejíst to co mi chutná, nikdy bych to neudělala, jelikož jídlo miluji. 

Nic v životě není zadarmo, ani krásná postava. Já osobně bych si přála vypadat jako andílek od VS ♥. 

Plány na rok 2013?
  • pravidelně cvičit, to je pro mě nejdůležitější! (plavání, běhaní, domácí cvičení..)
  • co nejvíce pít čistou vodu a čaje 
  • nepřecpávat se a jíst pouze 5x denně (a nejlépe nejpozději tři hodiny před spaním)
  • zařadit do jídelníčku co nejvíce ovoce a zeleniny (místo čokolády a všech sladkých věcí)
Milé věci s tím spojené: 
  • Koupit si konečně sportovní výbavu (prádlo, kalhoty, mikinu, trička, nové boty, činky, novou podložku na cvičení  :))
Moje oblíbené videa, podle kterých ráda cvičím: 

Článek berte prosím jako kecací a jako něco, co je z mého života, nikdy jsem neřešila nějaké kalorie a ani si je nikdy nepočítala, celý život jím to co mám ráda a co mi chutná, bez ohlednu na to, co to obsahuje. Vím, že spousta z Vás mi takové otázky pokládá, tak tady máte snad vše co Vás ohledně mě a toho co dělám zajímá :).

Máte oblíbené videa podle kterých cvičíte? A hlídáte se nějak drasticky?

46 komentářů:

  1. Tavený sýr je jeden z největších "éčkových" humusů, který svému tělu můžeš dopřát:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že není nejlepší, ale tak nějak ho miluji :D :(

      Vymazat
  2. Moc pěkně napsaný článek :) víc takových :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný článek, já osobně mám taky problémy s dodržováním pitného režimu, láhev Bubble mi trochu pomohla aspoň v tom, že vím, kolikrát jsem ji ten den doplňovala, a tak mám přehled, kolik jsem toho vypila. Jinak jsem se nikdy hlídat nemusela, měla jsem dlouhou dobu 49 kilo a po antikoncepci se z toho stalo 56, což byl pro mě šok. Osobně miluji jídlo a je mi celkem jedno, kolik má kalorií nebo éček. Do roku 2013 jsem si ale dala předsevzetí, že budu jíst zdravěji a hlavně více cvičit, abych tělo zpevnila.

    OdpovědětVymazat
  4. Do svojich 22 rokov som jedla čo som len chcela a bola som ako špageta a to som ani necvičila. No potom som behom roka (možno aj viac) nabrala 10 kg, ani neviem ako. Antikoncepciu som nikdy nebrala a ani nechcem. Neviem či to spôsobila nejaká chvíľková hormonálna nerovnováha alebo čo, ale odvtedy som sa začala viac hýbať a vylúčila som pečivo. V Mc´Donalde som nebola ani nepamätám a aj keď mám niekedy nesmiernu chuť na Chickenburger, tak sa jednoducho zatnem a kašlem na to. :D A tiež cvičím Jillian Michaels, je super ale vyskúšala som ešte Insanity Workout a to je iný brutus. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Podle Jillian jsem cvičila.. Vydržela sem asi 15 dní pak mé svaly prostě řekl dost nemohla sem ani chodit, natožto cvičit:D ale určitě to chci znovu zkusit. Co se týče jídla moje předsevzetí jsou stejná- jíst 5x denně po pravidelných intervalech, žádné sladké šťávy( piju teda jen sirupy, ale tak) - čistá voda! A hlavně vypít 2l denně což teda v zimě určitě nevypiju. Antikoncepci sem měla a cítila jsem se hrozně nafouklá a taková.. nevim nebyla jsem to prostě já ! Postavu jsem měla asi tak do 14 let oukej nemusela sem se vůbec hlídat, bříško ploché ať jsem jedla co sem jedla atd. No potom se začli objevovat ženské predispozice a bylo po srandě :D naštěstí chodím do mažor- twirling což je vlastně spojení baletu a hůlky a to mi hodně pomáhá hlavně v tom, že mám nějaký pohyb :) většinou tak 2x týdně ale chtěla bych se zaměřit na cvičení na svaly :) Měřím 178a vážím 61kg. Nechci ani zhubnout jak se spíš vypracovat a cítit se prostě zdravě jde mi o zdraví a zdravé sebevědomí :) Určitě nechci trpět mentální anorexií :) Takže předsevzetí jsou teď jen konat nějaké činy :-D Ale zatím se nějak drasticky neomezuju je to podle mě blbost, jídla mám ráda, akorát se prostě hlídat a nebýt jak tasemnice :)) O:-) a diety- jelikož jsem takový polozdravotník (chodim na zdravku) tak tvrdím, že diety jsou pouze pro nemocné, nikdy ne pro lidi, kteří nemají žádný problém (co se týče žaludku, atd..) Škoda jen, že na správné jídlo nemám čas, dojdu ze školy a hned se jdu učit a ani ve škole nemám moc čas si něco extrémně zdravého připravovat, což je určitě škoda a musím to napravit O:-) Takže tak to se u mně. PS: Tu flašku si chci taky pořídit :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ty jo, když to tak čtu, tak vlastně můžu být ráda, že nemám a nikdy jsem neměla podobné špatné návyky (pomazánkové máslo, málo ovoce a zeleniny, sladké nebo špatný pitný režim). Na všechny tyhle věci jsem díky bohu naučená, ale ani tak to není výhra. S kilama navíc se potýkám od malička. Někdy mám lepší období, někdy horší. Počítat jakési kalorie mě fakt nebaví a jak říkáš, nikdy se nebudu v jídle omezovat způsobem "tohle není zdravé, to nejez". Jen je potřeba myslet na to, že se to nemá přehánět. Od Nového roku se již poněkolikáté pouštím do boje s kily navíc a věřím, že tentokrát definitivně. Nejdřív se tedy musím vylízat z nemoci, ale pak se pořádně pustím i do cvičení. Ty máš postavu krásnou, buď ráda, že se nemusíš bičovat. Ale i tak ti přeji, ať se ti plány na tento rok splní k tvé spokojenosti.:-)

    OdpovědětVymazat
  7. skvělý článek :)

    podruhé cvičím s Jillian a snad mi to tentokrát vyjde :D, když jsem to cvičila poprvé tak jsem si ve 3. levelu natrhla šlachu :/ :D

    OdpovědětVymazat
  8. já jsem zhubla a ted už jen udržuji :) takže jím zdravě a cvičím, většinou na orbitreku nebo se aspon snažím hodně hýbat :) (zrovna mám ale zkouškové takže se moc nehýbu a sem tam si jen zacvičím:)
    já jsem už zvyklá pít čistu vodu (zkus si tam dát citron), a také neslazený čaj(neradši mám zelený)
    sladké už nejím, vynahrazuji si to sladkými jogurty, ovocem a slazenými ovesnými kašemi.
    držím palce at dodržíž co sis předsevzala :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ja uz se tesim na leto, kdy se muzu venovat vsem oblibenym sportum a udrzovani postavy jde temer bez namahy. Ale pres zimu cvicim dle Jillian, Blogilates nebo oblibenych Victoria's Secret Model Workout http://youtu.be/PWEdJRRndkQ , ktere sice vypadaji pomerne nenarocne, ale clovek druhy den opravdu citi, jak svaly pracuji :) Jinak v Lidlu jsou ted posilovaci pomucky za vyborne ceny - poridila jsem set ( cinky 1kg, 2ks zavazi na kotniky, 2 ks zavazi na ruce) za 250 kc :)

    OdpovědětVymazat
  10. já osobně jím opravdu všechno, co mě napadne a jsem pořád jako tyčka :D je to možná tím (jak jsi říkala v článku),že také pravidelně sportuji :) dělám aerobic a vlastně všechno, co sním, to na treninkách i spálím :) takže se nemusím starat o to, kolik jídla mám nebo nemám sníst - jím kdykoli a cokoli :D možná na to jednou doplatím no :D

    OdpovědětVymazat
  11. Já jsem po létě nastolila zdravější jídelníček a cvičení. Cvičím už tedy cca 4 měsíce, ale několik týdnů jsem nemohla cvičit skrz špatný nárt.
    Jak píšeš, také jsem neměla s váhou problém, než jsem začala brát antikoncepci. To jsem přibrala asi 5-6 kg. 2kg šly dolů rychle, ale na stálou 50 se nemohu jaksi dostat. Tělo si chci zpevnit a po těch 4 měsících už to pociťuji. Shodila jsem sice jen 2 cm na břiše a stehnech, ale aspoň de vidět, že cvičení má nějaké výsledky.
    Nejím bílé pečivo, a nepiji slazené vody. Piju jen holou vodu a neslazené čaje. Když jsem doma, tak si vařím zdravější jídla na oběd, ale když je škola, tak hold prostě chodím do jídelny. Omezuju sladké, i když jsem hrozný milovník :( Mastné jídla a brambůrky, jsem také omezila. Ale prostě vyjímky se vždycky najdou a ne že ne :)

    OdpovědětVymazat
  12. Po dlouhý době jsem si přečetla pěkně napsaný článek :) a nejvíc mě dostalo Tučné(čti jako jídlo vymáchané v oleji):D

    OdpovědětVymazat
  13. chemievjidle.cz - mne moc pomohla, mam to od Slezackove, mozna vam to taky ukazovala.

    OdpovědětVymazat
  14. Supr článek, navíc takhle po Vánocích se hodí :)

    OdpovědětVymazat
  15. všechny věci z první fotky nutně potřebuju! ( =chci:D )
    ta videa od Cassey na zadek taky často cvičím, a nejvíc jsem si teď od Jillian oblíbila No More Trouble Zones - má to sice hodinu a dá to zabrat, ale stojí to za to:)

    OdpovědětVymazat
  16. mrkni na blog :) http://mijuworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  17. Skvelý článok. Ja sa už dlho chystám na shred, no nikdy mi to dlho nevydrží. U mňa je hlavný a zásadný problém pitný režim. Vypijem hrozne málo, som schopná nepiť vôbec, čo sa hrozne odráža aj na pleti. (idem sa napiť,haha)

    OdpovědětVymazat
  18. super článok . :) Ja od jari do jesene behávam, snažím sa tak kvázi pravidelne :D a presne predvčerom som začala cvičiť aj doma, také základné cviky na nohy, zadok, brucho a trocha naťahovanie a tak.
    a ďakujem za tip na yt videá s Denise Austin . sú super! :)

    OdpovědětVymazat
  19. Já se snažím o zdravou stravu a pohyb už pěkně dlouho, ale to je vždycky na pár dní a za pár dní zase na pár dní a tak dáále... :/ :D
    Tenhle článek mi ale docela pomohl. Hlavně v tom, že jsem si uvědomila, že vlastně nejde o to, jíst jen zeleninu, ovoce a různé nízkokalorické "dobroty".

    OdpovědětVymazat
  20. S během jsem začala nedávno, ale nějak jsem ho odsunula, je ale nejvyšší čas zase vytáhnout běžecké boty. Čistě zdravá strava mi nikdy nic neříkala, jsem totiž milovník jídla a raději si dám pořádný kus pizzy a pak si půjdu zaběhat. Ovšem od nového roku jsem si dala předsevzetí snídat, což si myslím, že je hodně důležité a taky dodržovat pravidelnost stravování, s tím občas pokulhávám. Jinak článek máš krásně napsaný a největší motivace na tom je opravdu to nové oblečení:-)Koukám, že jsem se v komentáři pěkně rozepsala :)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  21. Koukám, že se budu podle tebe inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  22. Skvelý článok, strašne sa mi páči že si taká otvorená a pridávaš tak často :) Ja som pred Vianocami dostala mononukleózu, čiže mám problémy s pečeňou a musela som začať s prísnou diétou. Síce nemôžem cvičiť, ale môžem potvrdiť že zdravá strava je základ úspechu. Stačí vynechať sladké, mastné jedlá, všelijaká sladené nápoje a jesť 5 krát denne. Po troch týdňoch som schudla približne 2 kilá. Síce to nie je veľa ale na postave je to dosť vidno.
    p.s: tvoj blog milujem, len tak ďalej <3 :))

    OdpovědětVymazat
  23. co je to ten Jojo efekt?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebylo by lepší otevřít google a zadat to tam? :)
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Jojo_efekt

      Vymazat
    2. Hlavně že sis nezapomněla napsat status na fejsbuček:)

      Vymazat
    3. Hlavně by neškodila si uvědomit, že to nebylo jen na tento dotaz :). Stačí projet blogy a formspringy jiných blogerek a jeden se občas diví nad tím, na co všechno se lidi zeptají, přitom by tak jednoduše stačilo otevřít google a zadat to tam a odpověď by byla během sekundy :). Doopravdy mi nad tímto zůstává rozum stát, tak nevím proč bych se tomu nemohla zasmát :D. A slušně jsem na dotaz odpověděla, tak nevidím kde je problém :)

      Vymazat
    4. http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474&list=FLLxihvkZ99Q9s9MYowWqF0g
      Jedno z mých oblíbených videí, jsou tam i odpočítávané a pravidelné 30ti vteřinové pauzy:)

      Vymazat
  24. Jako osobni trenerka doporucuji zajit nejprve do fitka,cvicky se poradne naucit a az pak zacit doma cvicit podle videa. Jilian je uzasna,ale pokud s ni cvci nekdo,kdo v zivote necvicil,muze se lehce poranit. A to se mue projevit az po delsi dobe jako bolesti zad ze spatneho provedeni cviku. Mne nejvice pomohla zformovat postavu kombinace posilovani a poweyogy. Kondicku si udrzuji behem a bikramyogou. Jinak pekny clanek. Drzim palce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pocas cvicenia jilian ma rozbolelo koleno, nie prvy den ale asi 10-ty, nemozem zarucit ze to bolo z toho, ale predtym som nemala nikdy problem, koleno poboolieva pri zvysenej zatazi aj polroka potom

      Vymazat
  25. Super článek, držím ti palce :) Já už čtvrt roku cvičím, ale musím ještě pořádně máknout na té stravě:)

    OdpovědětVymazat
  26. zkus najít i videa zwow, jsou super,účiné,krátké a děcně intenzivní :D :)
    btw. nenapadlo tě někdy udělat "tutorial" na líčení ? myslím že je to super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  27. ahoj ahoj, tak já jsem naprostý opak.. Jako malý dítě jsem byla vždy oplácaná a to i přes to, že jsem tancovala, hrála basketbal, tenis,plavala jsem, prostě jsem docela hodně sportovala. přiznávám sladkosti jsem zbožňovala. no a asi tak řekněme ve 14. letech mi moje postava začala docela dost vadit. Už možná právě kvůli narážkám, které jsem docela často slýchávala. Držela jsem drastické diety a nikdy se mi zhubnout nepodařilo, až minulý rok (v 17.letech) jsem si dala vážné předsevzetí, že prostě zhubnout musím. objednala jsem se k výživové poradkyni, která mě naučila zdravě jíst i vařit. Díky bohu mně chutná všechno, takže i na zdravém jídle si dokážu pochutnat. Od té doby bych už nikdy do pusy nestrčila něco fritovaného a to asi kvůli tomu, že pořád mám před sebou to, jak jsem vypadala. začala jsem ještě víc cvičit a sportovat. cvičila jsem každý den. Za rok jsem zhubla 18 kg. Nyní chodím 3x týdne na fitbox, který jsem si opravdu zamilovala. Cvičím podle Cassey a svojí postavu mám konečně ráda.

    OdpovědětVymazat
  28. Skvělý článek.
    Já jsem cvičila podle videa Jillian Michaels 30 Day Shred: Level 1
    Ale v poslední době už nějak nezbývá na cvičení čas :)
    TerezaKubalova

    OdpovědětVymazat
  29. super článok, veľa mi dal <3, ja tiež neznášam čistú vodu ale pridávam si do nej citrón hneď je to úplne iné :) niekde som čítala že minerálka nieje dobrá pri chudnutí, preto som si dala záväzok že ju prestanem piť a nahradím ju obyčajnou vodou z točky, som zvedavá ako sa mi to bude dariť, išla som si včera konečne kúpiť aj Bobble ale nemali ho :/...s Jillian by som to tiež chcela vyskúšať :)..držím ti len a len palce

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  30. já dělala judo pět let, ale já jsem hubená od přírody,judo mi ničem nepomohlo. pamatuji si, že na soutěžíš jsem ždy automaticky dostala zlatou medaili, jelikož v mé váhové kategorii nikdo jiný nebyl, a když už, tak max jeden člověk. . jediné, co mám tlustší, je břicho, mám rovnu chlapeckou postavu, místo 90-60-90 jsem vždy mívala 90-90-90. (ted si dělám srandu, zas tak ne, ale prostě nemám útly pas, jsem spíš dorovna. minulý měsíc jsem v pase naměřila 66, a i když cvičím ve fitku, nesnižuje se to, mám to zřejmě v genech,bohužel.)
    jéé a čistou vodu já zase miluju a šlehačky bych se nevzdala nikdy :D:D

    OdpovědětVymazat
  31. Kokám, že jsme na tom podobně také moc nemusím smažené tučné věci spíš se fakt přecpávám když mi chutná tak si přadávám dokud nejsem na prasknutí čuně no :) a mezi mé oblíbené ,,pohyby" také patří běh, plavání a domácí cvičení
    Teď jsem začala 30day J.M. a pak budu pokračovat 30 ripped J.M. a nakonec 6 week J.M
    Tak držím palce at se ti daří

    OdpovědětVymazat
  32. Prosíím o recenzi na Bobble láhev, nevim jestli si ji pořídit nebo ne, tak třeba jen tvé pocity a jak ti to přijde :) Hlavně by mě zajímalo jak je to tam s tím filtrem, jak často se mění, doufám, že ty z netu budou stejně kvalitní jako ty z originálních stránek :-D O:-) Děkuji

    OdpovědětVymazat
  33. Taky piju vodu a k tomu zelený čaj :o) (nevím,jestli na něm nejsem už závislá :D) ...Jillian jsem včera vyzkoušela a je to dobrá "zabíračka" ... Já jedu klasicky s Hankou na zadeček ;o) http://www.kynychova.cz/index.php?id=17&id2=296

    OdpovědětVymazat
  34. Moc krásný článek! Se vším co píšeš souhlasím a líbí se mi seznámení blíž s tebou :). Kdo by nechtěl mít postavu jak andílci, že :)! Nedávno jsem si koupila super boty na cvičení a teď ještě ten zbytek...:)

    OdpovědětVymazat
  35. kdes našla to růžové tričko prosíím.. Chci ho!:D <3

    OdpovědětVymazat
  36. já mám zase strašně ráda lučinu :) od nového roku se taky snažím pít čistou vodu, cvičit, jíst tmavé pečivo, vynechat sladké atd.. no.. zatím to jde i nejde, ale snad to půjde poalu lépe a lépe :))

    já cvičím na takovém stroji na břicho, ale dají se zapojit i ruce a nohy.. :) a chci si stáhnout jednu aplikaci do mobilu, o které nedávno psala Lili.

    OdpovědětVymazat
  37. pěkný článek dobrý je i cottage sýr a zeleninové štávy a ovocné:) nebo jen ta zelenina:) běhání je super a to judo musí být těžké ale postavu máš dokonalou:)

    OdpovědětVymazat
  38. nejlepší je sýr cotage a lučina a dobré jsou zeleninové a ovocnéí štávy:)a to běhání jde:) ale to judo musí být náročné ale postavu máš krásnou:) a dodržuješ vše

    OdpovědětVymazat