30. září 2017

/INSPIRATION/ Podzimní kabáty

Podzimní kabát a kotníčkové kožené boty v provedení chelsea boots. Dva kousky, které si chci momentálně pořídit do šatníku. Dva kvalitní kousky, které mi sednou. U bot je pro mě jasné jak mají vypadat, jaký mají mít tvar a barvu. Ale co ten kabát? Přála bych si nějaký nadčasový, jednoduchý střih, zlaté detaily a normální cenu. Délku by měl mít rozhodně minimálně do půl stehen, aby zeštíhlil postavu a nepřidával mi v oblasti kolem boků :).  Jenže, chci jej na knoflíky nebo zavazování? Vypasovaný nebo volný? A jakou barvu? Neutrální nebo vybrat něco výrazného? Každopádně začínám pociťovat, že kvalitní kabát, který člověku sedne, by měl patřit do každé skříně. Aby mohl být tou správnou volbou, když nevíte co na sebe, když nevíte zda k tomu růžovému svetru vzít černou koženou bundu a nebo hnědou - vezmu kabát a je to. Kabáty navíc vypadají velmi krásně jak k lodičkám na romantickou večeři, tak klidně i k teniskám na pobíhání po městě. Dobře zvolený kabát je naprosto univerzální kousek vhodný ke všemu - ke kalhotám i sukním. Navíc, když vyberete dobře, tak vám ve skříni vydrží i několik let. Je sice hrozně fajn pořizovat věci, které podléhají módním trendům, ale na druhou stranu už není moc dobré mít nutkání pořizovat každý rok nové a nové kousky, jen abychom byli trendy. V tomto směru chci asi trošku víc nadčasových věcí. A do budoucna jich do svého šatníku přidávat víc a víc a k tomu až pak pořizovat nějaké sezónní výstřelky.  
Vybrala jsem tedy nějaké kousky, které mě zaujaly, jako inspiraci a možnost ještě popřemýšlet nad tím co přesně bych si přála, abych měla i představu, než vyrazím do kamenného obchodu a také jako inspiraci pro vás :). 

Jak vypadá váš ideální kabát? U jaké značky nejraději nakupujete? :)


Untitled
Inspirace z e-shopu Otto-shop.cz Untitled1Zoot.cz Untitled2 

Přeji krásný den a těším se na vaši zpětnou vazbu! 💗

11 komentářů:

  1. Zimní kabát mám černý a kupovala mi ho mamka. Jarní/podzimní mám béžový a jsem spokojená. Chtěla jsem vždycky jednořadé zapínání, protože to dvouřadé mi přijde, že hrozně rozšiřuje. Moc se mi ale líbí ten županový střih, jak tu máš v šedé, ten bych chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem úplně ujetá na kabatky :D Moc hezká inspirace :) Já jsem si letos pořídila v Orsay a ještě doporučuji mrknout na stránky Zary. Některé kousky tam mají vážně moc hezké :)

    LITTLETHINGSFOREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Orsay mrknu, ten mam pomerne blizko, tak snad vyberu :)

      Vymazat
  3. Moc hezké kabáty. Já si kabáty nejčastěji vybírám na bonprixu, či se mi dost často líbí v F&F


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mrknu na ten bonprix, tam jsem se snad jeste nikdy nedivala a slysim na nej spoustu chvaly :)

      Vymazat
  4. Ahoj,

    já bych určitě volila zapínací s páskem, jelikož mám pocit, že v kabátu jen s páskem by mi byla zima. Možná to je ale jen předsudek, žádný takový nevlastním :) jinak kabáty jsou moje velká slabost :) a boty samozřejmě, na ty se nesmí zapomenout.

    https://lotusseater.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Mám z Bershky... Krasny cerny s kozenymi detaily na rukavech. Zipy ma teda stříbrné, ačkoli bych radši zlaté.. ale kupovala sem ho on-line v cervenci, takze stal polovinu :D konecne uz ho budu moct vytahnout :D
    Jak tu byl vyse zmineny ten Bonprix, tam jsem si jednou objednala takovou cervenou bundicku na podzim ve velikosti 38 a ve skutecnosti to odpovidalo tak velikosti 44, byla fakt obrovska, takze chce to asi procist recenze, jestli velikosti odpovidaji ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Na obrázku jsou hezký kabáty, ale na postavě už vypadá jinak. Záleží na střihu kabátu a jakou máš postavu. Přijít do obchodu a zkoušet.
    Tesco má pěkné kabáty.

    OdpovědětVymazat