12. června 2016

/LIFESTYLE/ Summer essentials

Trošku jsem tápala jak dnešní článek napsat, ale myslím, že "summer essentials" jej vystihuje dostatečně :). Chci vám ukázat kousky nebo produkty, které v létě potřebuji, které mi usnadňují život a nebo třeba jen dát tip jaký výrobek mi vyhovuje/baví. Co se mi líbí a co dokážu ocenit :). 

Tak se na to vrhneme! 

IMG_2896

Jako úplně top produkt v období letních měsíců, ale i přes rok je termální voda. Velmi dobrou zkušenost mám  s těmi od Biodermy ať už z řady Hydrabio nebo Sensibio. Obě vám mohu doporučit. Tu co vidíte na fotkách je od Vichy a je to novinka! A zas nejde říct nic jiného, než že jsem s ní spokojená.  Je velmi jemná, příjemná, bohatá na 15 minerálů a nejde z ní cítit žádná silná parfemace. 
Co se týče těchto termálních vod, tak nevím zda s nimi máte zkušenost, ale za mě je to taková chytrá věc, kterou můžete použít na několik způsobů. Zaprvé je to určitě osvěžení v letních měsících. Je super, že termální voda vám nenaruší make-up a dokonce je možné ji požívat i jako fixátor make-upu. Já ji též využívám na podrážděnou/spálenou pokožku po opalování. Na citlivé místa. Například je velmi příjemná i při použití na intimní partie po holení. Krásně zklidní :). Joo a taky je super na vyčistěnou pleť - pro její hydrataci. Třeba teď jsem ji použila po pleťové masce a je to úžasný pocit :). 

Další produkt, který miluji už asi 2-3 rok je Photoderm krém po opalování. Můžu vám ho doporučit i jako klasický tělový krém na tělo, který můžete používat celoročně :). Mně totiž přijde, že je tento produkt bezedný, takže vám vydrží dost dlouho! Každopádně pokud se mi v minulosti stalo, že jsem se spálila, tak pokožku krásně zchladil a uklidnil. 

Myslím, že o deodorantech a vůních se během léta nemusím ani bavit. Já jako člověk, který se extrémně potí a ano stávalo se mi, že jsem i nepříjemně "voněla" potem, musím mít deodorant stále při sobě. Tady jsem klasicky věrná značkám jako je Nivea nebo Rexona - jediné mi fungují. 
Každopádně pokud máte tip na super deodorant, tak sem s ním - upřednostňuji ty ve spreji :). 

Jak tak koukám, tak během léta u mě vede Bioderma :D. Opalovacím krémům jsem dala navždy sbohem a mnohem raději používám oleje. Mám ráda klasický Nubian, ale jelikož jsem ho vždy našla jen s nízkým faktorem, tak upřednostňuji právě Biodermu a jejich suchý olej. Proč suchý? Protože po něm nejste jako kdybyste se vykoupali ve friťáku :D. Olej je novinkou od minulého roku a já si ho velmi oblíbila. SPF má 30, je vhodný jak na tělo, tak i na vlasy! Krásně hydratuje, nezanechává mastný film, je bez alkoholu, jemně parfemovaný a měl by být velmi tolerantní k pokožce :). Za mě jednoznačně palec nahoru.  

Já a make-up? To by byla story na delší povídání. Ve zkratce - make-up na celý obličej už nepoužívám. Používám ho jen lokálně na postižené místa akném nebo na jizvičky, kruhy pod očima. Ale žádné vrstvy, prosím už nikdy! No a jelikož nemám ukázkovou pleť, tak na její sjednocení, hydrataci a jako podklad předtím, než pleť zapudruji, používám právě Hydrabio Perfecteur. Jsem s ním skutečně moc spokojená. Jedno balení mi vydrželo, uffff.. snad tři/tři a půl měsíce a nemůžu si ho vynachválit. Hezky přirozeně sjednotí, pleť připraví na další zacházení. Je to jednoduše velmi příjemný podklad. Při pravidelném používání mi dokonce zmizely i suché tváře, které jsou nyní mnohem jemnější.  Jinak produkt má také SPF30, takže na léto je jako dělaný :). 

IMG_2924


A co se týče materiálních věcí? 
V poslední době miluji pokrývky v hlavy a ve volném čase je nosím skoro neustále. Opalování bez klobouku? Neexistuje! Trpím na bolesti hlavy a sluníčko mi občas nedělá dobře, natož ostré sluníčko, takže pokrývka hlavy je v létě prostě nutnost. 

Co by to bylo za léto bez stylových plavek? Z minulého roku mám plavky Relleciga, jsou moc nádherné a kvalitní, ale přesto jsem chtěla ještě nějaké nové a překvapivě ještě další mám na seznamu! Tyto neoprénové mám z Wayfareru /odkaz vám dám níže/, každopádně i tam teď seženete zajímavé kousky, pak mě třeba zaujaly plavky v H&M - to je takový klasika, vždycky mají krásné kousky a pak nová kolekce právě od Relleciga. 

No a co by to bylo za léto bez "stylové" (jsem na to úchyl :D) láhve na vodu? Já se sebou vždy snažím nosit aspoň nějakou, klidně jen obyčejnou pet láhev se studenou kohoutkovou vodou. Vždycky mě totiž dokáže překvapit, kolik lidí na to kašle a ani v těch největších vedrech sebou žádné pití nenosí :/.

Sluneční brýle mají v mojí kabelce místo celoročně. Občas se pobavím i u toho, když se někdo směje tomu, že je nosím, když je sníh, ale v ten moment je odrážející sluníčko od bílé plochy mnohem škodlivější, než třeba v létě :). Takže bez brýlí nikam! Zrak máme přeci jen jeden - a já už jsem i tak dost slepá :D.  

A na závěr dvě věcičky. Tyto gumové gumičky vám určitě nemusím představovat - vlasy neškudlí, jde je nosit na ruce jako doplněk a když se roztáhnou, tak horkou vodou je zase "smrsknete" :). Já osobně nesnáším, když je fakt velké vedro a za boha nemůžu nikde najít žádnou gumičku na sepnutí vlasů :D. 

A co se týče peněženky Vuch. Tak já osobně v létě nosím dost malých kabelek a tam se mi ta moje obří, no spíše dost objemná peněženka nevejde, takže tato uzoučká je super alternativou. Navíc do ní nacpete všechny karty a permanentky na koupaliště či bazén a ještě vám zbude místo na ostatní karty a doklady, plus do ní můžete nacpat i drobnosti a nebo i telefon :).   

IMG_2936

Ufffff.... jak to tak vidím, tak jsem se tedy dost rozepsala! :D Takže pokud jste dočetli až sem, najdete tu ještě seznam věcí, které jsou na fotkách, pokud vám tedy něco zaujalo :). 

Mějte krásný den! 
__________________________________________________________________

PLAVKY a KLOBOUK - www.Wayfarer.cz 
KŠILTOVKA - New Era 
SLUNEČNÍ BRÝLE - RayBan 
KABELKA - H&M
PENĚŽENKA - Vuch /www.Vuch.cz/
LÁHEV NA VODU - ZingAnything  
GUMIČKY - Rossmann

TERMÁLNÍ VODA - Vichy 
KRÉM PO OPALOVÁNÍ, OPALOVACÍ SUCHÝ OLEJ a KRÉM NA OBLIČEJ  - Bioderma
DEODORANT - Nivea
VŮNĚ - Mexx Summer is now

4 komentáře:

  1. Hezky nafoceno :-)
    Termální vodu jsem nezkoušela, dělala jsem si loni v létě zálusk na nějakou drogerkovou, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkné věcičky. Celkem mě zaujal ten slamák, ale zajímalo by mě, jak vypadá na hlavě. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezky zpracovany clanek :-)

    OdpovědětVymazat