20. května 2014

LAVMI

Mám ráda pěkné věci. Myslím, že každý člověk by se měl obklopovat pěknými věcmi, protože zlepšují náladu, uklidňují a celkové působí jako takový balzám na duši. Před nějakým časem mě zaskočil přítel s tím, že ho překvapuje, jak jsem puntičkářská co se dekorování, uklízení a podobných věcí týče. Že nechápe, jak mi na tom může tolik záležet. Začalo to asi tím, že byly Vánoce a neměli jsme vánoční stromeček, výzdobu a nic. V tu chvíli jsem se totiž rozhodla, že to tak nenechám a nějak nám to vyzdobím. Tudíž jsem pořídili malý vánoční stromeček a pověsily světýlka na podkrovní stěnu. Koupila jsem i vánoční stojan na svíčky a pár dalších dekorací :). A hle.. Hned mi bylo líp a celkově na mě dýchala ona vánoční atmosféra. 
Poté nastal problém s gaučem. Znáte to, líně vám pes a chlupy jsou prostě všude. O tom, že přítel má tmavý gauč, kde jde všechno vidět se raději nebavím.. Takže jsem náš problém vyřešila obyčejnými prostěradly, které jsem přes gauč natáhla. Věřte mi nebo ne, ale i díky takové věci, jako je obyčejné bavlněné prostěradlo může i starý, tmavý gauč prokouknout :). 
Samozřejmě co se týče těchto vychytávek do domácnosti, tak je toho spoustu. V 90% jde všechno udělat tak, aby to vypadalo krásně, i když je to staré a opoužívané. Občas jsou k tomu zapotřebí peníze, jindy zase šikovné ruce, které bohužel nemá každý. Tím chci jenom říct, že všechno jde, když se chce :). Například u mě doma mají největší zastoupení krabice od bot, které jsem oblepila pěkným balícím papírem a ukládám si do nich různě věci - většinou právě boty, kosmetiku do zásoby a nebo sešity a knihy. 

Ale o tom dnešní článek tak úplně není. Chtěla bych Vám ukázat jeden e-shop, díky kterému si můžete zútulnit své bydlení skrze designové věcičky. Ať už jde o lustry, tapety, polštáře a nebo hodiny. E-shop se jmenuje LAVMI a jeho spolumajiteli jsou designérka Babeta Ondrová a konceptualista a herec Jan Slovák. 
Tato česká značka vstupuje na trh s tapetami v roce 2009. Zakladatelé ji dali do vínku originalitu, profesionalitu, jiskřivost a radost s cílem oslovovat zákazníky, kteří pro své zdi hledají stylový grafický design. V roce 2010 Lavmi otevírá značkový obchod v centru Prahy a rozšiřuje tak dosavadní nabídku e-shopu o atmosféru Lavmi. Pod značkou Lavmi dnes najdete několik ucelených kolekcí designových tapet s velkou nabídkou vzorů v mnoha barevných kombinacích. Upřímně, na mě to dýchá všechno retrem ♥.

Bylo mi tedy nabídnuto se do jejich showroomu zastavit, ale bohužel to mám trochu z ruky a strašně mě mrzí, že si nemůžu prohlédnou všechny ty krásně věci zblízka. Ale aby mi to nebylo líto, dostala jsem do našeho nového domu překrásný černo-bílý polštář s názvem Enter-pin-enter, který se nám perfektně hodí ke gauči. Musím přiznat, že jsem si první říkala, že to bude obyčejný polštář, který mě nijak nepřekvapí, ale opak je pravdou. Překvapená jsem byla. Je totiž krásný a z kvalitního materiálu. Moje maminka z něj byla upřímně unesená a velmi si jej pochvaluje. Je až neuvěřitelné jak takový doplněk dokáže utvářet daný prostor, tak aby byl zajímavý.

Mě osobně na e-shopu zaujaly také tapety. Svůj pokoj si v blízké době vytapetovat chci a moc. Jen jsem zatím ještě neměla štěstí na tu správnou tapetu, která by odpovídala mým představám. Měla jsem vybranou jednu béžovo-zlatou v barokním stylu, ale všude je vyprodaná a vyrábět se již nebude, což je škoda. Ale právě na lavmi, mě dvě krásné tapety zaujaly. Jedná se o tapetu Afternoon Tea a Cocoa. Která z těchto dvou se vám líbí více ?

No a jako barevnou tečku na závěr jsem dostala ještě tento diář, který sice není v mých oblíbených barvách, ale tak nějak mě tím barevným provedením fascinuje a baví. A taktéž si už našel své využití u mě v kabelce :).
Budu moc ráda, když se se mnou podělíte o své dojmy a taktéž pocity z podobných obchodů. Líbí se vám mít doma něco originálního a nebo raději dáváte přednost obchodním řetězcům? :)

28 komentářů:

  1. ta stránka je plná úžasných věcí :)
    z těch dvou tapet se mi víc líbí Afternoon Tea :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak mě se líbí více ta tapeta Cocoa :) Ale obě tapety krásně sedí k tvému stylu :)

    anettelsworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se víc líbí Cocoa :) Taky v blízké době plánuju pokojík trochu pozměnit, chtěla bych vymalovat na hnědo bílo, ale pokoj mám velký, takže s tapetováním bych nejspíš strávila mládí.
    DAwardrobes

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tapetování je vždy na dlouho, no. A ty nervy u toho! :D
      Naštěstí já chci jen jednu stěnu, tak uvidím :))

      Vymazat
  4. tapety jsou krásné obě, taky mám tenhle styl ráda :) o malinko víc se mi líbí Afternoon tea :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky mi od nich přišla nabídka, ale odmítla jsem ji, já si na ty dekorace zas tak nepotrpím. A tapeta se mi víc líbí Cocoa :)

    OdpovědětVymazat
  6. No, tapeta pěkná, ale polštář mi přijde jako z Ikei..asi bude jen z lepšího materiálu :). Dekorace mám taky ráda a taky furt vymýšlím, co doma vylepšit...

    OdpovědětVymazat
  7. různé dekorace a serepetičky mám také ráda. tapeta je podle mě hezčí ta první :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já taky ráda všechny ty dekorace :) těším se až se s přítelem přestěhujeme do většího bytu a já se zas vyřádím :)

    OdpovědětVymazat
  9. máš super nápady.. potřebovala bych radu, kdybys byla tak hodná :) Máme s přítelem gauč, šedý do elka a je to takový blbý materiál, že se na něm udělaly žmolky a vypadá to nepěkně.. nevíš o nějakém hezkém, potahu nebo něčem, co by to zakryl a něco vydržel? :) My na gauči i spíme takže se docela opotřebovává .. děkuju moc! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to bych zkusila ty prostěradla. Přítel má taktéž gauč do Lka. Takže stačí dvě prostěradla z nějakého pořádného materiálu, nejlépe nějaké froté - hrubé. Každé natáhneš na jeden kus gauče a zaděláš po okrajích :). Vypadá to poměrně hezky, upraveně a navíc si můžeš koupit barvu dle libosti a doladit tak celý interiér :)).
      A děkuji za pochvalu!

      Vymazat
    2. děkuju, jsi zlatá! :) zkusím :)

      Vymazat
  10. pěkný článek na londonclubu :)

    OdpovědětVymazat
  11. mohla by jsi udělat článek o tvém pokojíku a domku :) zajímalo by mě to. a taky ty typy na polepené krabice apod. určitě by se to líbilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O pokojíku určitě něco bude, až bude hotový a o domě určitě ne :)

      Vymazat
  12. Ja som sa tešila, že konečne to nebude článok s reklamou a aha..:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně? To zní jako by vše na blogu bylo zaplacené a lživé..:D

      Vymazat
    2. No aj by som povedala, že áno.. Žiadne svoje typy, vždy len niečo od sponzorov.. Na jednu stranu to chápem, ale článok bez reklamy by sa hodil.. ;-)

      Vymazat
    3. Kdyz uz tak tipy :).
      A pokud to vidis takhle, tak vyvracet ti to nebudu :)

      Vymazat
  13. Článek za polštář a diář ;)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Jituško, mohla bys někdy udělat článek o tvých aktivitách přes den, všední i víkendový. Bylo by to zase něco jiného a takové menší oživení. Co na to říkáš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, omlouvám se, ale to asi ne. Moc se mi to tady nějak nechce rozepisovat, přeci jen vám toho píši dost sem a ráda bych si ponechala nějaké soukromí :)

      Vymazat
  15. Skvělé věci! :)

    Zvu vás ke mě na giveaway o super náhrdelník, která probíhá na mém blogu :YOKO NGUYEN BLOG

    OdpovědětVymazat