13. května 2014

Aplikace, které mám ráda

Od té doby co vlastním tablet a chytrý telefon, mi od vás chodily otázky, jaké aplikace využívám a zda bych o nich nechtěla někdy napsat článek. Upřímně jsem se k tomu dlouhou dobu moc neměla. Přeci jen nevyužívám žádné "fashion" apky, tudíž mi to přišlo jako hloupost. Ale čím déle jsem nad tím uvažovala, tím víc jsem si připouštěla, že by to nebyl špatný nápad. Takže konečně přišlo i na tento článek a já doufám, že bude přínosný pro všechny. Tedy aspoň pro mě ( :D), protože doufám, že z vás vytáhnu tipy na aplikace, které používáte vy a které by mi mohly usnadnit život! :)

1. Jako první je určitě INSTAGRAM. Myslím, že ten pohltil většinu z nás. Mě osobě sdílet fotky baví. Vím, že pro někoho to může být povrchní, ale mě to dělá takové "pěkné pohlazení na duši". Baví mě sdílet fotky s podobně naladěnými lidmi, jako jsem já a taktéž mě baví, když se můžu dívat na fotky ostatních. Jsem takový malý šmírák :D. 
2. Tato aplikace navazuje na tu první. Jmenuje se CYMERA. Tady upravuji většinu svých fotek, vyhovuje mi, že je rychlá i v mém Samsungu. Taktéž je přehledná a dobře se s ní pracuje. Většina efektů se mi líbí, takže si v 90% vyberu :) 
3. Překvapivě třetí aplikace navazuje taktéž na tu první a jmenuje se INSTA SQUARE MAKER. Je to prográmek, který vám ohraničí vaši fotografii tak, aby při nahrávání na instagram nebyla nijak oříznuta. Mně osobně to tedy dlouhou dobu fakt rozčilovalo :D

(LG G2)

4. Čtvrtá aplikace, kterou mám vážně ráda jsou KALORICKÉ TABULKY. Používám ji skrz to, protože jsem v poslední době měla trošku problém s jídlem. Jedla jsem dost málo a nebo dokonce vůbec, tak jsem si stáhla tuto aplikaci, abych si mohla pravidelně zaznamenávat co všechno s ním a věděla, kolik toho zhruba přijmu a vydám. Je to fajn, určitě to ocení lidi, kteří se jídlu věnují a rádi ví co všechno jí, kolik to má kalorií a podobně. Já osobně na to tedy moc nejsem, ale nějaká kontrola a hlavně přehled, rozhodně neuškodí. 
5. Aplikace, kterou v poslední době fakt hodně oceňuji je OSKÁREK SMS. Jelikož mám paušál orientovaný na volání, tak se mi něco takového dost hodí. Posíláte přes ni zdarma sms, když jste připojeni na internetu, takže to některým ušetří docela hodně peněz. Navíc má aplikace pěkný design, tudíž přes ni posílám smsky raději, než přes klasické zprávy. Upřímně vím, že asi existují vychytanější aplikace, ale toto bylo první, na kterou jsem narazila, vyhovuje mi, takže se zatím nepídím po ničem dalším :).
(SAMSUNG GALAXY TREND)

6. NAVIGACE. Baví nás s přítelem cestovat a jen tak jezdit autem, ale už se nám párkrát stalo, že jsme se ztratili a nějak nevěděli kudy kam. Jelikož navigaci nevlastníme, tak nás mile potěšilo, když jsme ji nalezli v základním balíčku aplikací u LG G2. Má to už každý (lepší) chytrý telefon :). Upřímně si myslím, že je to super, mapy jsou aktuální a navigace navádí zcela bez problému. Mě osobně by to třeba nenapadlo ani nikdy použít, ale víte jak, chlapi jsou chlapi :D. 
7.QUICK REMOTE ( dálkové ovládání ). Jste lenoši? My ANO! Občas jsme i schopní se "dohádat" kvůli tomu, kdo podá ovladač od televize, ale díky této aplikaci, kterou mám já osobně v tabletu a přítel zase v telefonu, máme život jednodušší. Funguje to jako klasický ovladač zcela bez problému. Takže pokud někdo tuto vychytávku v telefonu či tabletu máte, určitě ji zkuste :).
Určitě stojí za zmínku i spousta jiných aplikací, jako jsou například "Moje trasy", "Clean Master", "Batery Doctor", "KK Keyboard" - který by vás mohl zajímat, protože díky němu můžete posílat všelijaké roztomilé obrázky, jen mně to na Samsungu nějak nefunguje :(. Kdo mi poradí proč, tak získává 100 bludišťáků! :D
(SONY XPERIA tablet Z)

Jak už jsem na začátku článku zmínila, tak budu velmi ráda, pokud mi napíšete aplikace, bez kterých byste si nedokázali představit den. Na internetu je toho tolik, že člověk občas neví co zkusit a co by mu mohlo vyhovovat, takže uvítám jakýkoliv tip, který by mě mohl bavit - třeba na cestách a nebo při volných chvílích. Navíc jsem zvědavá k čemu všemu svoje telefony a tablety využíváte! :)

34 komentářů:

  1. Super článek, tyto aplikace jsem potřebovala (hlavně ten ovladač :D )...

    http://nela-prochazkova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek! Já používám většinu aplikací co ty. A kk keyboard mi taky nejde! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já se Samsungem Galaxy S2 používám místo KK Keyborad zásadně aplikaci Emoji Andorid do iPhone, kde mě přivítá velká hlava s úsměvem, načež kliknu na Set Default keyboard -> angličtina (Emoji keyboard) -> vrátím se např do Instagramu, kde na mě čeká Emoji klávesnice, vyberu smajlíky (@_anickas) a vzhledem k tomu, že na tento typ qwerty kválasnice USA nejsem zvyklá, jdu do Emoji znovu, znovu do Set default kayboard a akorát změním nastavení zpět na klávesnici Samsung a navrátím se ke qwertz a jsem spokojená! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Zrovna dnes jsem přesně řešila tu klávesnici, chtěla jsem vložit emotikon na instagram. Dělala jsem to podle tohoto videa https://www.youtube.com/watch?v=rLOPmzrzToM Je to teda jiná jiná aplikace, než používáš ty, ale třeba to bude podobné..nebo zkus tuto. Jinak zajímavý článek. Ten ovladač určitě musím nainstalovat! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nedal by jste sem někdo odkaz na ten ovladač prosím, já stáhla snad 3 a nic nejde

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla obě dvě předinstalované, takže neporadím :((

      Vymazat
  6. Miluju runtastic, to je pro mě ideální běhací aplikace! :)

    OdpovědětVymazat
  7. instagram a vsechno kolem nej me taky pohltilo :D k instagramu je taky skvela aplikace MOLDIV na kolaze :) a s maminkou pouzivame aplikaci VIBER kde si piseme, posilame fotky a volame zadarmo kdyz spolu nejsme:)) jinak super clanek ten ovladac si stahnu asi taky :D

    OdpovědětVymazat
  8. já miluju CG Transit-offline appka na vyhledání spojů :)) pak taky picsart -skvělá na upravování fotek a vytváření koláží,snapchat,votočvohoz,shazam-vyhledání názvu písničky podle nahrávky,flappy bird :D pak samo Subway,Temple Run,ask,fb,messenger a skype :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já nejvíc používám instagram a snapchat!:D A na tabletu teda i tumblr, občas facebook, někdy kouknu na ask, někdy prohlídnu asos nebo votocvohoz a tak různě prostě.:D Ale instagram a vše kolem něj mě baví nejvíc.:)

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý tipy :)
    Já ti můžu vypsat moje nejpoužívanější aplikace - 30 day fitness, 7 minute workout, a6w trainer, blogilates, apetit recepty, cut the rope 2 (dost návyková hra), chamcham (další oblíbená hra), mapy.cz, mobile security, my talking tom, nike training, nike running, pixwords, pou, retrica (úprava fotek), squats pro, svítilka a threes :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za tolik tipů, určitě na to mrknu! :)

      Vymazat
    2. Jeste doporucuji porad Applikace, ktery nejspis ale asi znas. Davaji ho v sobotu na prima cool, v t-mobile prodejnach maji i casopis toho poradu zadarmo ;-)

      Vymazat
  11. No tak ta aplikace na dálkové ovládání mě dostala :D A díky za tu aplikace Insta Square Market, to ořezávání mě vždycky hrozně štvalo :)

    OdpovědětVymazat
  12. No tak ta aplikace na dálkové ovládání mě dostala :D A díky za tu aplikace Insta Square Market, to ořezávání mě vždycky hrozně štvalo :)

    OdpovědětVymazat
  13. Hodně používám aplikaci Whats App a aplikaci WomanLog. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ty aplikace k instagramu se mi budou hodit! Díky ti! :)

    OdpovědětVymazat
  15. Kdyz uz delas chytrou neni to zadny insta square market ale instasquare maker to je trosku rozdil tak nerad blbe ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proč hned tak útočně?
      Nestačilo by napsat: Máš tam chybu, oprav si to? :)

      Vymazat
    2. pěkný článek :)
      já co se týče aplikací, tak na to že pracuji u operátora, jsem opravdu zaostalá :D používám jen instagram, ask a facebook :)

      Vymazat
  16. Ja pouzivam meskanie vlakov jelikoz pendlujem pres polku SR. Zadas cislo vlaku a hned vyhodi meskanie. Kolikrat ma to zachranilo od aj hodinoveho postavania na stanici.
    Dalej si nemozem vynachvalit LIDL kde ti vyhodi letak s akciami na 2 tt dopredu a kedze Lidl milujem , sledujem...
    DM na ten isty sposob lidlu
    Na upravu instafotiek mam instasize
    Na upravu fotiek mam picsart
    Na tvorenie kolazi mam Picstich
    Na hudbu mam Youradio , vyberas si songy podla nalady a skupin napr: do fitka, 80 roky,rockove balady.....
    Na komunikaciu mam viber a whatsupp a skype
    Navigacka, Runtastic a to je tak vsetko :)

    OdpovědětVymazat
  17. dakujem za aplikáciu na upravu fotiek k instagramu :) mala som stiahnute 3 ale ani jedna nesplňala to čo tá tvoja :P som happyyyyy

    OdpovědětVymazat
  18. Díky za typ s tím programem INSTA SQUARE MAKER. Netušila jsem že existuje a zmenšovaní fotek na instalgramu mě dost štve!:D..Já jinak používám VIBER.. ten už má skoro každý a je to na posílaní sms a volání zdarma..stejně jako WHATSAPP. Dále mám Poua :DD a překládač se taky hodí:)

    OdpovědětVymazat
  19. Ta cymera je fajn jak tak pozeram. Ale brutalne znekvalitni fotku, najma kolaze.... :-/

    OdpovědětVymazat
  20. Zaujala mě aplikace Cymera a Instasquare maker :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/05/blogersky-tag.html

    OdpovědětVymazat
  21. Kdo má instagram a chce mít přehled o svých sledujících (včetně těch kdo tě přestal sledovat), je super aplikace followers + :-) Verča

    OdpovědětVymazat
  22. Super článek :) ten ovladač k televizi mě dostal :D

    OdpovědětVymazat
  23. Moc dekuji za tipy, hlavne to orezavani na insta me tak rozciluje! ::D vubec jsem nevedela, ze neco takoveho je. Kaloricke tabulky taktez vyuziji. Jdu stahovat :D

    OdpovědětVymazat
  24. díky za tip na insta square maker - taky mě to vždycky rozčiluje, že člověk musí fotky oříznout na čtvereček :D

    OdpovědětVymazat
  25. Jsem moc ráda, že se článek líbil. Upřímně jsem takovou odezvu ani nečekala, poctivě procházím všechny aplikace, které jste mi doporučili! Moc děkuji ♥ :)

    OdpovědětVymazat