5. prosince 2013

WAITlist

Upřímně nejsem nadšenec do asijských e-shopů. Celkově jim moc nevěřím, kvalita bývá strašná, použité materiály nepříjemné a doba dodání, pokud vám věc vůbec dojde, bývá občas skutečně zdlouhavá. Sem tam se balíček ztratí a nebo přijde v naprosto dezolátním stavu. A proto jsem spoustu nabídek na spolupráci odmítala. Ale v poslední době je jich čím dál tím více a tak jsem si řekla, proč ne. Zkusit se má přeci všechno. V minulosti jsem měla pár věcí z oasapu, většinou kabelky, na oblečení jsem si nikdy netroufla a pak i něco z choies.com. Odtud mám kabelku a nějaké náramky. Vždycky dodání trvalo tak měsíc a půl. Jediný případ kdy se mi poštěstilo, že mi věc dorazila během 14dni, bylo právě z choies.com, protože dodání bylo službou DHL. 
Ale abych se vrátila k tomu co mi má přijít. Jsou to samé takové univerzální věci, které když mi nedojdou, tak se nezblázním (:D). Nejvíce jsem zvědavá právě na parku a kabelku. Tyto dvě věci bych užila určitě nejvíce. Byla bych ráda, kdyby věci dorazily do vánoc, aspoň bych si měla co naložit. A pokud vás něco zaujalo, tak dole najdete proklikávající odkazy přímo na danou věc :).
Ale co mě zajímá je váš pohled na tyto e-shopy, jestli z nich objednáváte, jak jste byli či nebyli spokojení a zda vám takové spolupráce u blogerek vadí a nebo je naopak vítáte :)?


1. Parka - rosewholesale.com.
2. Ear cuff - sammydress.com
3. Pásek se zlatou sponou - sammydress.com
4. Kabelka se zlatými detaily - sammydress.com
5. Koženková sukně - choies.com
6. Asymetrické šortky - choies.com
7. Pruhovaná košile - choies.com

51 komentářů:

  1. Ahoj, přesně tu kabelku taky chci a ještě si chci vybrat nějaké bootečky . Jinak mi takové e-shopy vůbec nevadí!

    OdpovědětVymazat
  2. Zakázala jsem si tyto nákupy, protože moje zkušenosti nejsou kdovíjaké. Nemluvím ale o doplňcích, ty se podle mě vyplatí a za ty ceny to ani nemrzí. Ale co se týče mé skříně, zapřísáhla jsem se, že si nebudu kupovat věci, co nepotřebuju, které stejně nevyužiju... Takže to dopadlo tak, že už nekupuju skoro vůbec nic :D Jinak teda proti spoluprácím nic nemám, spíš mi vadí takové ty velké masové kampaně určitého sortimentu. Ale to taky není chyba blogerek, jako spíš těch, co to zboží rozesílají...

    www.thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Nemam rada cinske eshopy alebo ako to nazvat, tiez mi vadi kvalita a hlavne raz som si objednala jeden svetrik mojej velkosti ale pridiel taky malicky ako pre 10 rocne dieta:) asi budem musiet mysliet na to ze cinanky su drobne:)))) ale spolupraca je super keby mam blog tak to hned beriem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si všechno objednala pro jistotu ve velikosti L, tak snad mi to bude :)).

      Vymazat
  4. Věci vypadají moc hezky, tak snad ti to přijde... :o) S těmito e-shopy zkušenost nemám, asi by mě nebavilo na věci tak dlouho čekat...

    A nechci rýpat, tak to neber nějak špatně, ale gramatika správně je to WAITING list...

    OdpovědětVymazat
  5. ty sis tyto veci sama objednala anebo ti je jen tak pošlou? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pošlou mi je za to, že se v nich poté vyfotím :).

      Vymazat
    2. a podle čeho te oslovili? :)

      Vymazat
    3. To skutecne netusim. Vzdycky vsechny stranky pisi, ze je blog zaujal :).

      Vymazat
  6. Běžně si objednávám oblečení a kryty na telefon z ebay, kde to zasílají z číny a podobných zemí a vždy mi vše přišlo v pořádku :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já si tyhle věci objednávám rovnou z eBay. Už jsem si toho koupila spoustu - kabelky, topy, sukně, šaty, bižuterii nebo třeba i kabát. Vždycky mi to z Číny přišlo přibližně za dva týdny, někdy to trvalo i víc jak měsíc, ale nestává se to. Mám jenom pozitivní zkušenosti - když to přišlo za delší dobu než jsou 4 týdny, hned mi vrátili peníze, pokud to mělo nějakou drobnou vadu nebo třeba neseděly míry, vrátili mi např. polovinu částky nebo mi poslali to stejný znovu. A ceny jsou směšný, mám několik prstýnků v přepočtu za dvacku nebo krásnou sukni za 80,-. A padnoucí plavky, který jsou překrásný a krásně zpracovaný mám odtud taky. Takže za mě je to super, ale ne pro ty, co si potrpí na kvalitu a na značku.

    OdpovědětVymazat
  8. Nevidím důvod proč podceňovat tyto asijské e-shopy. Já osobně je mám ráda a mám z nich už celkem dost věcí a kvalitou se vyrovnají věcem z "normálních obchodů" protože co si budeme povídat třeba takový New Yorker, Gate a spol. jsou na tom co se týče kvality často i hůře. Samozřejmě netvrdím, že vše je u těch e-shopů prvotřídní kvality. Výjimky se najdou všude, ale já si nemůžu stěžovat. Je ale pravda, že mám celkem velké štěstí na nákupy po internetu a nikdy jsem neměla s žádným e-shopem problém a to objednávám opravdu často a z celého světa prakticky. Jinak moc se mi líbí ta parka. Jsem zvědavá až Ti přijde a ty šortky jsem nosila letošní léto úplně nejraději :)
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě asi zklamal nejvíce oasap a jejich přístup, když se ztratil balíček. Doufám, že teď si názor zase popravím :)).

      Vymazat
  9. Rosewholesale mi také spolupráci nabídli, tak jsem ji přijala. Proč ne, když věc nedojde, nic se nestane :-D Vybrala jsem si béžovej kabátek a dnes mi psali, že je na cestě, tak uvidíme. Každopádně mě většinou takovéhle eshopy mile překvapí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem zvědavá jaký bude, pak se určitě pochlub :)

      Vymazat
    2. Rosewholesale je super, mám s ní dobrou zkušenost. Jak s dodáním i kvalitou.

      Vymazat
    3. a můžu se zeptat, když si objednáváte z rosewholesale, platíte nějaké poplatky za převody měn nebo clo nebo něco takového ? :) Díky za odpověď !

      Vymazat
  10. záleží na tom, co to za e-shop je. absolutně nemůžu cítit Romwe - je jeden z nejdražších (kam se na něj hrabe třeba taková Zara nebo Topshop), a přitom ta kvalita je oproti jiným úplně příšerná. objednávala jsem odtud dvakrát (díky bohu ne za moje), a pokaždé mi došlo něco, co od hadru na vytírání podlahy opravdu nemělo daleko.

    Choies je jeden z těch lepších, věci se mi tam líbí a vůbec nejsou kvalitou špatné. no a ze sammydress jsem měla loni zimní bundu (také parku), a byla kvalitní, hezká, teplá a za pár korun :)

    jediný problém vidím ve velikostech. ty jsou totiž ve většině případech o číslo nebo dvě menší, takže si kolikrát danou věc nemůžu objednat, protože bych jí přes prsa nepřetáhla :-/ teď se mi ale posledně dvakrát stalo, že mi věci dorazily naopak velké (viz ta vestička).

    OdpovědětVymazat
  11. Jituško mně spíše přijde, že všechny tyto asijské e-shopy jsou pouze překupníky prodejců z ebay. Oproti ebay si ale nějaký ten peníz přirazí, takže být mnou tak nakupuji spíše už z ebay, kde máš ty samé věci (většinou i kvalitu) za menší penízky... Ale to se opakuju pořád dokola. :) Mě osobně ale na ebay baví ten hunt a stalkování, kdy, kde a co mají levněji a nového. ^,^ Většinou se na takových e-shopech pouze inspiruji a pak jdu na ebay a hledám věci z těch e-shopů levněji. ^,^

    Mimochodem všechno nejlepší k dnešnímu svátku... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já raději sama od sebe nenakupuji ani na ebay ani na těchto e-shopech, ale je pravda, že dneska jsem si ebay založila :D.
      Nějak mi to nedalo a chci si z tama objednat obaly na telefon :).
      Uvidím jak mě překvapí/ nepřekvapí tyto věcičky co mi mají dorazit a pak možná přehodnotím názor :).

      A moc děkuji!! :)

      Vymazat
    2. Z tama, Waitlist.... Jitko, Jitko, tebe chci jednou vidět v nějaký pozici. Česky neumíš, anglicky píšeš, ale taky neumíš...

      Vymazat
    3. "Z tama" se u nas uplne normalne rika. Nevidim v tom zadny problem.

      Vymazat
    4. No potěš, ty asi budeš vzdělanec, jen co je pravda.

      Vymazat
    5. Nechapu co je jako za problem. Kdybych psala obecnou cestinou, tak je to samozrejme v poradku, ze? Ale jakmile si dovolim pouzit slova, ktere normalne u nas pouzivame, tak je zle.

      Vymazat
    6. Myslím, že o tu češtinu ani tak nejde, používáš dialekt, to je úplně v pořádku... Ale spíš o tu angličtinu, prosím, můžeš to opravit? Studuji anglický jazyk na univerzitě a úplně mě to bolí, když to vidím... Věř nám, že je to opravdu WAITING list... :o) A nemyslím to nijak špatně...

      Vymazat
  12. ta kabelka bude podle mě vypadat hodně uměle. nemám ráda kabelky které na metry daleko křičí "jsem koženková kabelka z číny" :D

    OdpovědětVymazat
  13. mě pár asijských e-shopů už také oslovilo a musím se přiznat, že sammydress jsem podlehla.. čekám na kabelku - stejnou jako ty, akorát béžovou :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kolik si dala za tu kabelku celkove i s postovnym? Me vysla cena snad kolem 380 kc, prijde mi to nejak malo

      Vymazat
    2. bohužel jsem ji od sponzorů dostala, takže netuším, jaká je běžná cena :(

      Vymazat
  14. Jsem hodně zvědavá na ten kabát, hoď detailní fotky, až dojde...sama jsem koukala na nějaký parky na ebay, čínských eshopech a spol. ale nikdy jsem si neodvážila objednat. Ta stránka rosewholesale vypadá fakt ultralevně a pofidérně, extra nízký ceny...tak su fakt zvědavá, co ti dorazí....

    OdpovědětVymazat
  15. Jitko, WAITlist je nesmysl, je to WAITING ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Tá kabelka vyzerá úžasne :)

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, přijde ti trapné, když si lidé dávají na fb zdrobněliny do jmen? jako Jituška, Terezka... :D?

    OdpovědětVymazat
  18. Jitul promiň, ale opravdu bys ten nadpis měla opravit...

    OdpovědětVymazat
  19. ahoj, prosím tě mám trapnou otázku mimo téma. Jak se čte značka DKNY. Nevím jestli česky nebo anglicky :D a jen písmenka-DKNY?

    OdpovědětVymazat
  20. Nechápu jen u tech e-shopu ze je vsude ONE SIZE.. :D hlavne u uplych satu-skoro korzetovych...WTF?

    OdpovědětVymazat
  21. Ja nesnasim, ze maj u 99% obleceni one size:D Bala bych se něco objednat:D mimochodem mužu se zeptat jak sd jmenuje tvuj pritel?:) koukala jsem na clanek s fotkama z instagramu a nenapada me jmeno na B.:D:)

    OdpovědětVymazat
  22. aj mne ponúkali spoluprácu rôzne čínske obchody a zatiaľ odolávam a dúfam, že v tom aj zostanem. Párkrát som si niečo odtiaľ objednala za "mega výhodnú" cenu a keď si to tak spätne zoberiem, žiadnu z tých vecí teraz nenosím, lebo sa v nej necítim dobre, nesedí mi tak ako by mala alebo má nejakú inú vadu. Viem, že tie výrobky nie sú drahé, ale v tomto prípade mi to aj tak prídu úplne vyhodené peniaze. Oveľa lepšie by som spravila, keby si kúpim jednu vec a kvalitnú. To je môj názor :)

    www.bluechicberry.com

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj mas zkusenost s kosmetikou la roche posay na akne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, bohužel nemám. Ale někde jsem četla, že je super, myslím že to bylo v článku u Plum Foolery, který sepsala se svoji maminkou, která pracuje v lékárně :)

      Vymazat
  24. Podla mna je to s vecami z cinskych eshopov tak trochu hop alebo trop. Ak tam nie su uvedene velkosti, ale iba one size, pod tym sa naozaj tazko cosi predstavuje, kedze nie su primarne site pre Europanky. A teda aj kvalita podla mna obcas pokrivkava, ale nehadzem vsetko do jedneho vreca, nieco je urcite fajn. ;) Inak ty si si vybrala pekne veci, napiklad sukna, skor a kosela vyzeraju naozaj dobre. ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, mám na tebe zvláštní dotaz Jitko, který tolik nesouvisí s tvým článkem, ale přesto doufám, že mi odpovíš. Sleduji občas tvůj blog a Fashion Lady An blog. Velmi se mi na tvém blogu líbí to, že pokud máš věci od vietnamců či z asijských eshopů, nestydíš se to přiznat. Naproti tomu, Fashion Lady An se tam občas objeví s nějakou kabelkou či šátkem, které jsou na první pohled fake, přesto je vydává za pravé. Zajímal by mě tvůj názor na to.

    OdpovědětVymazat
  26. Na bižuterii mohu doporučit www.fashiontasteshop,cz. Za pár korun se tam dá sehnat opravdu pěkná bižu. Já tam nakoupila dárky pro kamarádky i pro sebe:-) Jana

    OdpovědětVymazat
  27. rovnou běžte na ebay, ušetříte

    OdpovědětVymazat