17. prosince 2013

Co pro mě znamenají Vánoce?

Věřte mi, že to co napíšu bude hodně upřímné a pro mě snad i ulevující, protože nad myšlenkou co pro mě toto období znamená jsem přemýšlela dlouho. Od malička jsem Vánoce milovala skrz dárky. Vždycky jsme je měli do půlky obýváku a já tajně, když byli rodiče pryč, hledala kam je mamka schovala. Ale ani toto hledání mi nikdy nevzalo to krásné překvapení. Pamatuji si, jak jsem dostala svoji první Barbie od Mattela, byl to snad nejkrásnější vánoční dárek, protože jsem kvůli ní hrozně brečela. Proto si představte to nadšení malé holčičky, která dostane svoji vysněnou první a bohužel poslední (:D) Barbie Šípkovou Růženku pod stromeček jako dárek. Hrála jsem si s ní snad celé měsíce, dokonce se mnou i spala! Takže když jsem byla malá, bylo to pro mě všechno jen o dárcích a cukroví a bramborové kaši, kterou mi mamka musela dělat, protože jsem odmítala jíst bramborový salát a taky pohádkách. Ale to je všechno dávno.. V poslední letech pro mě Vánoce ztratily kouzlo, bohužel.. Byl to jenom "stres" (malinko přeháním) co komu koupit, kolik to bude stát. Hlavně jsem i hodně myslívala na sebe a kupovala si dárky ve velkém pro sebe.. Ach ta puberta. Díky bohu, že jsem z toho vyrostla (ne nejsme si jistá, že mám pubertu za sebou) a okolnosti mi ukázaly co je skutečně důležité. 
A co že je to důležité? Přeci rodina. Mrzí mě, že jsem si to tak dlouho neuvědomovala a brala to jako samozřejmost.. Ale tyto Vánoce vím, že pro mě největším a nejkrásnějším dárkem bude, když budu se svojí rodinou (vždy jsem to brala jako samozřejmost). Není sice velká, ale je skvělá. A i když nemáte peníze a ani ty dárky pod stromečkem, tak rodina vám vše vynahradí. Nikdy se na vás nebude zlobit, že jste jim koupili jen malinkou drobnost a nebo něco vyrobili a nekoupili jim ten super drahý odšťavňovač a nebo tu super značkovou kabelku. Prostě ne.. Budou šťastní, že sedíte u stolu. Jíte s nimi kapra, i když ho nesnášíte. Jíte bramborový salát, i když v něm musíte mít tunu majonézy, abyste jej snědli. Dokonce se i na toho kapra těším a těším se i na ten bramborový salát a vlastně se těším i na pohádky, přestože mi lezou krkem. A ve výsledku je mi úplně jedno co pod tím stromečkem bude, i kdyby to bylo škaredé  pyžamo a balíček ponožek a nebo nic.. Protože vím, že mám skvělou rodinu a vím, že tu pro mě vždycky bude a vždycky mi pomůže a to je ten nejkrásnější dárek, který jsem si vlastně nadělila sama ♥. Tím nechci říct, že svojí mamce a sestře nic nedám. Mám pro ně vymyšlené krásné dárky, poprvé za poslední roky takové, které skutečně potřebují a přály si je a taky takové, které jsem dokázala vyrobit sama a mají představovat to, že jsme tu neustále jedna pro druhou :).
Možná, že mě k tomuto článku dovedly i vaše komentáře v soutěži, kde si hrozně moc z vás přálo být  na Vánoce hlavně se svojí rodinou. Přeji si to samé a taky přeji vám všem, abyste si tento krásný dárek splnili. Není nic hezčího ♥.  Takže na závěr bych vám chtěla popřát ať si ten vánoční čas skutečně užijete. Nezbláznili se kvůli tomu, že nemáte nějaký dárek a hlavně se nehádali s lidmi, které máte rádi :). Doufám, že letos to budou jedny z nejhezčích Vánoc za poslední dobu ♥. 

46 komentářů:

  1. Jituško to je moc krásně napsané a přesně to vystihuje moji momentální situaci. Tento rok se všechno sype a tak jsem si teď posledních pár dní přála jen jediné a to být na Vánoce s rodinou a jak to tak vypadá, tak se mi to i vyplní. Sice nám tam jeden člen bude chybět, ale málem jsem byla na Vánoce sama..
    Také ti tedy přeju ať máš krásné Vánoce se svými nejbližšími a ať si je užiješ :))
    A piš dál tak krásné články od srdce :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě se právě také všechno sype :(. Ale Vánoce to snad všechno zpraví :)).
      Pokusím se, ale je to těžké psát takto od srdce :*

      Vymazat
  2. Jity, toto bylo vážně krásně napsané, souhlasím s tebou v každém bodu. A cítím, že letošní Vánoce přes veškerá uvědomění budou ty nejkouzelnější za poslední dobu. Musí být. Tak si hlavně Vánoce pořádně užij, odpočiň si a vychutnej si je plnými doušky. P.S. Takové články mám stejně nejraději... :)))
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. tak to si nádherně napsala<3 máš pravdu!

    OdpovědětVymazat
  4. Jituško to je strašně hezky napsané, máš naprostou pravdu v tom, co jsi napsala. Když se nad tím tak zamyslím, málo kdo v dnešní době má rodinu úplnou, málo kdo má rodiče oba, kterým na tobě záleží. ♥ Já místo barbie měla strašnou radost z panenky, která vypadala jak živé miminko a čůrala a slintala :D A s těmi dárky máš také pravdu, stačí maličkost. Zvláště u nás-studentů, kteří si sami nevydělávají a přežívají z kapesného :)

    OdpovědětVymazat
  5. Zamáčkla jsem slzu normálně! Krásně napsané a pravdivé! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mooóc krásný text.. Alespoň jedna blogerka, která má mozek a srdce tam kde má správně být, není povrchní a uvědomuje si věci, které jsou v životě skutečně důležité. Přeju ti, aby jsi si Vánoce krásně užila a úspěšný nový rok, plný šťastných úsměvů, lásky a ZDRAVÍ! Hlavně dál bloguj, jsi úžasná inspirace :-* <3

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásně napsané, já jsem stejného názoru že Vánoce jsou o tom, aby se prožívali s rodinou a ne brečet proto, že jsme nedostali Xbox a podobný věcí:) Krásné svátky Tobě a tvé rodině:)

    P.S. Možná moc osobní, kdyby si nechtěla odpovídat tak nemusíš ale zajímalo mě, když si mluvila jenom o mamce a sestře co takhle taťka?:)

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.youtube.com/watch?v=aRE9l5BsTfY

    OdpovědětVymazat
  9. Napsala si to opravdu dokonale :*...Souhlasím! Vánoc si vážím pořádně letos...kdy mám i hlouběji do peněženky :). Je to jiné:)

    OdpovědětVymazat
  10. Wow, uzasne!! Az mi při cteni nabehla husi kuze :X Nadherne obrazky... muzu se zeptat kde jsi je nasla? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny jsou z wehearit stačí zadat heslo christmas a nebo december :)

      Vymazat
  11. Krásný článek...Vánoce už bohužel nejsou to, co to bývalo...Chci se zeptat, nemáš prosím odkazy na ty první dvě fotografie ve větší verzi? Byla bych ti moc vděčná. DĚKUJI :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.pinterest.com/pin/440930619738960507/

      http://weheartit.com/entry/90424033/gallery-android

      Vymazat
  12. Jsem stejně stará jako ty, úplně stejně to vnímám i vnimala jsem, pro mě je nekrásnější pocit být s lidma, které mám ráda, vidět smích na jejich tvářích a radost v očích. Co si jen přeju je, abychom všichni byli zdraví :). Krásné a pohodové Vánoce Jituško :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nádherné! Souhlasím do posledního slova :)

    OdpovědětVymazat
  14. moc hezky napsáno... pravda.. tak to má být

    OdpovědětVymazat
  15. Dlouho jsem se letos neuměla dostat do té pravé vánoční atmosféry, dokud jsem si tenhle článek nepřečetla! Krásně napsané, až jsem měla slzy v očích. Tyto Vánoce si užij, jak nejvíc to půjde! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Jituško, nádherný článek! :) Vánoce nejsou o tom dostávat hromady drahých dárků, jsou o tom že my samy děláme radost těm které milujeme a vlastně ani nečekáme nic moc na zpět. Chceme jim ukázat jak moc pro nás znamenají, to nikdy peníze neudělají. Sama jsem dostala od mamky limit. Řekla mi že jediný na čem záleží je to, že budeme spolu! :) Se sestrou jsem domluvená že si koupíme jen pyžamko a vánoční ponožky, ale já tenhle slib trošku porušila a koupila jí něco, co si už dlouho přeje :) Peníze nejsou důležité! Důležitá je rodina a láska mezi námi! :)) Přeju Ti Jituško, moc krásné Vánoce!!! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jituš máš naprostou pravdu! Přijde mi, že spousta lidí hledí jen na to, kolik a jak moc hodnotných dárků dostanou a nadělí.. Jsem ráda, že sis uvědomila to, co si napsala výše :).. Ti co si můžou dovolit nadělovat drahé dárky jako mobily, notebooky a jiné dražší věci, ať si je nadělují, když jim to takto vyhovuje.. Ale jen o tomto to není, přesně jak píšeš, hlavně, že jsme s rodinou :) Krásné Vánoce <3

    OdpovědětVymazat
  18. S tím souhlasím, že Vánoce jsou důležité, když je člověk s někým blízkým. Když mi umřela máma, Vánoce pro mě ztratily smysl. Spíš je skoro celý probrečím a nemám náladu něco slavit. Sice mám tátu, ale s tím se tam moc často nevídám.
    Vánoce by neměly být o dárcích, ale o tom, že se všichni sejdou a pobavíte se společně. :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Takový trapný sentiment ...

    OdpovědětVymazat
  20. Jen jsi konstatovala,co temer kazdy vi...zbytecny clanek o nicem

    OdpovědětVymazat
  21. Moc hezkej článek :) A ta třetí a poslední fotka na mě hrozně moc dýchají krásnou atmosféru :)

    OdpovědětVymazat
  22. Jituško, úžasný článek. Nemohla jsem se odtrhnout a ani jsem se nemohla podívat jinam jak jsem do toho byla zažraná. Hrozně se mi líbí všechny věty, které jsi sem napsala. Nemám slov. Moje rodina je pro mě také tou nejdůležitější a kdyby nebylo jich Vánoce bych oželela i když je miluji jako malé dítě. Rodina je moje všechno a kdybych je neměla nebyla bych to já. Je krásné že si uvědomujeme co pro nás znamenají, je krásné si to i uvědomit. Vyvovala jsi ve mě jenom ještě větší pocit toho, jak jsi strašně úžasná a že jsi prostě obyčejná holka a to se mi líbí. Nejsi žádná nafoukaná bárbína co si myslí že když je známá na blogu je nejkrásnější, nejlepší a já nevim co ještě. Jsi sama SEBOU a to se cení, vážím si toho co jsi tu napsala ♥. I já jsem si díky tomuhle článku spoustu věcí uvědomila a proto DĚKUJU♥.!

    OdpovědětVymazat
  23. Krásně jsi to napsala :) jen se chci zeptat jestli budete na Vánoce už ve vašem domečku? :) stále na tebe v tomhle ohledu myslím a říkám si, kdy už konečně budete mít svůj sen splněný :) Krásné Vánoce! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel ještě ne, snad brzy :). A děkuji, to mě moc těší, že na mě někdo tak myslí :):*

      Vymazat
    2. takže budete u sestřičky s maminkou? :)

      Vymazat
  24. To je krásný! ♥ tak ŠŤASTNÝ A VESELÝ!

    OdpovědětVymazat
  25. Moc děkuji za všechny milé komentáře, jste úžasné! Vůbec jsem nečekala nějakou reakci. O to víc si vašich komentářů vážím. Ráda bych vám odepsala všem, ale není to v mým silách.. Takže jednou jednou děkuji moc! Doufám, že to budou krásné Vánoce :)♥

    OdpovědětVymazat
  26. Úplne s tebou súhlasím :)..najdôležitejšia je rodina :)

    http://styleofsistersblog.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  27. Veľmi pekne napísane Jitus :-)
    Len by som sa ešte chcela spýtat, co kupujes priateľovi, alebo čo si mu kúpila minulý rok, potrebujem nejakú inspiraciu :-))
    Krásne Vianoce prajem!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento rok jeste nic nemam :(. Ale minuly rok jsem mu dala masivni naramek Fossil :)

      Vymazat
  28. Wau tak tohle je vazne moc pekne napsany :)

    OdpovědětVymazat
  29. buď ráda, že máš takovou rodinu, jakou máš. já bohužel takový štěstí mám jen z části. abych to tedy napsala správně - rodinu mám celou, ale jedna část stojí za dvě věci, bohužel, takže bych byla radši, kdyby celá nebyla :( proto se asi upínám hodně na přítele, a na ty materiální věci. kupuju si to, co si přeju, aby mi to dělalo radost a vynahrazovalo to, co mi chybí, co mě trápí atd. vím, že to je jen na chvíli a pak si musím pořídit něco nového, a nového, a nového... aby ten pocit nezmizel, ale bohužel jsem zatím nepřišla na lepší řešení... řešení, který bych teď hned mohla uskutečnit.

    i přesto si ale Vánoce budu snažit užít. přejíst se kaprem se salátem (miluju obojí!), cukrovím, koukat na všechny ty pohádky a filmy a tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja rodinu celou nemam.. ve vysledku beru jako opravdovou rodinu jen sestru a mamku. Jinak mam rodinu jen z mamciny strany se da rict..

      Vymazat
    2. už jsem si přečetla nahoře v komentářích, to mi je líto, to ohledně taťky :( ale já bych za to asi byla upřímně i radši. je to lepší, než se trápit, a to všechno kolem. bohužel vím, o čem mluvím. teď jsi s těmi lidmi, kteří tě mají doopravdy rádi a kterým na tobě záleží :) tak ti přeju, ať už je to jenom dobrý :)

      Vymazat
  30. krasne Vanoce i tobe! sestra a maminka na tebe muzou byt hrdou a take urcite jsou. damska jizda je stejne nejlepsi!!:)

    OdpovědětVymazat
  31. Nádherně napsané ! :) krásně si to vystihla :)

    OdpovědětVymazat
  32. Ou, to je tak překrásně napsaný :( :D

    OdpovědětVymazat
  33. Přidávám se k většině...opravdu překrásné napsaný článek, celý jsem jej přečetla jedním hltem a abych pravdu řekla, mám pocit, že mi čteš myšlenky. Letos se také těším především na to, jak se celá rodina sejdeme protože tohle je to nejdůležitější ze všeho...ostatní je dle mého názoru druhotné!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat