7. listopadu 2013

"Saunuji, saunuješ, saunujeme"

Kdo mě zná malinko více, tak ví, že miluji saunování, proto nechápu, proč jsem si na něj za poslední rok neudělala tolik času, kolik bych jen chtěla. Saunování je poměrně prospěšné pro lidské tělo, dokonce uvolňuje endorfiny a já se po něm cítím vždy jako "znovuzrozená", prostě je to pro mě ten největší a nejúčinnější relax.  Navíc také může mít pozitivní vliv na pleť, což jsem si sama několikrát ověřila :).
Každopádně saun je mnoho druhů. Já mám nejraději infra saunu, která se mi osvědčila nejlépe. Je totiž vhodná před sportovní, rehabilitační či regenerační aktivitou, před kosmetickým ošetřením pleti nebo před pobytem v chladném prostředí :). Kdo jste ji ještě nevyzkoušeli, tak ji určitě zkuste, bude vám skvěle :). 
Ale o tom dnešní článek není. V dnešním článku bych vám chtěla ukázat něco, co se mi dostalo do rukou a já byla ze začátku velmi skeptická, protože jsem tomu nevěřila. Jedná se o saunovací kalhoty. Teď už možná někteří chápou moji skepsi. 
V popisku jsem si přečetla, že se jedná o kalhoty kombinující zábal a saunování. Také by mělo docházet k detoxikaci a lokalizované ztrátě objemu kolem boků, hýždí, stehen, bříška a redukci celulitidy. Zní to hodně idylicky, tak si povíme jak tomu bylo ve skutečnosti. 

Protože jsem tomu moc nevěřila, rozhodla jsem si vše podobu jednoho měsíce poctivě zapisovat a to po každém týdnu. Kalhoty fungují tak, že se namažete akceleračním gelem ( na bříšku, stehnech a hýždích), poté se zabalíte do folie a šup do šortek. Jsou nastavené na půl hodiny, ale občas jsem je používala i déle a máte možnost nastavení dvou teplot. Byl to takový můj denní půlhodinový relax, kdy jsem koukala na HIMYM a nebo si četla. 
A jak že to po měsíci dopadlo?  Řekla bych, že nad očekávání. Když pominu, že jsem si asi 3x spálila pozadí, díky svojí nešikovnosti a ospalosti, tak jsme ztratila přes stehna 2 cm, přes břicho 3 cm a přes zadek 3,5 cm. A díky bohu, že jsem měla rozum a tyhle ztracené centimetry jsem si udržela, takže ani po měsíci úbytku je nemám zpátky :). Ale kalhoty na mě měly i další účinky. Jak už jsem psala, saunování je relax a uvolnění, takže mě i na nějakou dobu přestala bolet bederní část zad, se kterou mám od úrazu z juda poměrně značné problémy :). Jenom jsem si nevšimla té redukci celulitidy, protože s mojí celulitidou to nehnulo vůbec a zůstává na tom stále stejně jako před používáním. Což je škoda. 
A jak jste na tom se saunováním vůbec vy? Máte ho rádi a nebo s ním máte problém, že vám nedělá dobře? Popřípadě jaký je váš nejoblíbenější druh sauny? A zkoušeli jste někdy takovéto "lokální" saunování? :)

13 komentářů:

  1. Do sauny chodím skoro denně, jelikož ve fitku, které navštěvuji, ho má součástí. Je to jednoznačně jediný způsob relaxace, který mě psychicky (i fyzicky) hodí do pohody a jako bonus mě po cvičení druhý den něbolí celé tělo.
    Ikdyž jsou tyhle výsledky pozoruhodné, i tak by mě to asi nepřesvědčilo k jejich koupi. Nějak v tyhle vymoženosti nevěřím. Ale i tak mě zajímá odkud ty kalhoty máš? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee to ti zavidim! Jinak kalhoty jsou z rio beauty, odkaz je i pod fotkami :)

      Vymazat
  2. Prosím Tě, kolik tyhle kalhoty stojí?
    děkuji za obdpověď.)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypada to zajimave, mozna to zkusim misto pouzivani skoricoveho gelu, ktery dela v podstate to same :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to je skvělé ty kalhoty! Já bych tomu nikdá nevěřila... Kdysi jsem používala obyčejný gel proti celulitidě a tak šíleně mne to pálilo jak kdybych si sedla na žhavou plotnu. (Možná alegrie?) Takže z těchto srandiček mám vcelku už respekt ale ty centimetry co ti ubyly jsou skoro zázrak teda musím říct!

    Co se sauny týče, máme ji sice k dispozici kdykoliv chceme, jelikož přítel ji má postavenou doma. Ale já jsem člověk, co se téměř nepotí a pokaždé když jsem tam byla, on byl už celý mokrý a na mně ani kapka potu jen mi bylo takový vedro, že se mi z toho motala hlava... Takže ji moc nevyužíváme. Nebo spíš já teda...

    Ale těma kalhotama si mi nasadila brouka do hlavy a budu uvažovat teď jak nad nima tak i nad tou saunou :/ :D

    OdpovědětVymazat
  5. jéé, tak na tenhle příspěvek se těším už dlouho! :D :)) vážně super! a gratuluji k cenťáčkům dole :*

    OdpovědětVymazat
  6. co treba se zvednout jit si zacvicit, zabehat a pak do sauny? a jist zdrave?:) objemove uvidisi vysledky za mesic a celulitidy se zbavis hned!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě, že to co píšeš je to nejlepší co člověk může dělat a přísahám, že se snažím, hlavně co se jídla týče :). Ale občas je fajn zkusit něco nového :).

      Vymazat