15. července 2013

Pug life

Když jsme si s přítelem pořizovali našeho mopsíka, tak jsem byla malinko skeptická. Ale teď po třech měsících vím, že to bylo to nejlepší co jsme mohli udělat. Je to miláček. Upřímně je to miláček všech. Dokonce ji má ráda i moje mamka a to je co říct :). Myslím si, že to nebyla chyba, jak někteří v původním článku psali. Když si to tak vezmu, tak už ani nevím, co bych bez Lilly dělala. Je pořád hrozně moc štěněčí a tím pádem i vtipná. Vždycky nemůžu z toho, jak na mě kouká s výrazem "a to jako vážně?" :D. 
Čeho jsem se hrozně bála, byl fakt, že bude neskutečně chrochtat a chrápat. No kdyby jen chrochtala :D. Má ve zvyku prskat, zabírat mi místo v posteli a když jdeme po městě, tak vždycky chrochtá na celé kolo. A mimochodem, chodit s ní po městě je za trest, jelikož na mě lidi koukají jako na blázna a ona se chce pro změnu s každým mazlit :D. 
Za celou dobu jsme s ní neměli jako s pejskem skoro žádný problém až na kýlu. Měla ji špatně vyoperovanou a neustále jí bříško hnisalo, takže jsme jí ho nechali znova přešít a vše je v pořádku, tak jak má :).

Další věc, která by mohla být zajímavá, pro ty co by si mopsíka chtějí pořídit je to, že je potřeba se jim pořádně starat o čumáček a očička. Musí se jim čistit "vráska", jelikož by tam mohli dostat infekci, kvasinky a nebo něco jiného nepříjemného a také jim častěji, než normálním psíkům tečou očička. Ale není to nic hrozného :).
 A teď někteté z vás asi zajímá proč vás zatěžuji fotkami našeho psíka, odpověď je jednoduchá.. Někteří z vás mi psali, ať něco s Lilly přidám, tak jsem si řekla proč ne :). Dá se říct, že je součástí blogu, jelikož několikrát u mě seděla a trpělivě čekala až dopíšu článek a budu se věnovat jí :D. 

47 komentářů:

  1. mě vůbec nepřipadá, že je to tak malý pes až jak vidím tu fotku s tebou :D
    já si nemůžu pomoct, ale chrochtající psi mě dostávají!

    OdpovědětVymazat
  2. je nádherná a článek je taky hezký :) taky nevím, co bych v této době bez psa dělala :) je to sice náš první, ale už teď si život bez něj nedokážu představit :) už ho máme 9 let a je to ten nejlepší dárek, který jsem kdy mohla dostat! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůjda, to je bobík :-D Známá měla mopsíka, takže moc dobře vím, co to je za chrochtací prasátko :D... Teď si pro změnu koupila takového toho velkého buldočka, nebo co to je... No svatý mops! :-D
    Caatherine

    OdpovědětVymazat
  4. Nuňo ja milujem psíkov a jeden tiež pri mne práve teraz sedí:D

    OdpovědětVymazat
  5. no tak ta je nádherná :)) mopsíci jsou neskutečně roztomilí, hlavně když jsou malí :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ona je tak nádherná to není možné :) Teď jsem ji ukazovala mamce, taky se rozplívala :) Jsi úžasná že se o ní tak pěkně staráš, můj je díky mě třeba rozmazlený :D jak ho miluju .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je miléé :)). My se snažíme aby moc rozmazlená nebyla, ale občas to fakt nejde :D.

      Vymazat
  7. ♥ jzziicc majjáááá je krásná) hned bych ji pomuchlovala :D

    OdpovědětVymazat
  8. škaredý pes á lá zakopnutý čumák co se nic nenaučí... :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nic proti, ale je známo, že mopsíci jsou velmi učenliví pejsci co nemají ani problém s agility :). A to my s přítelem můžeme jenom potvrdit, jelikož se cvičí velmi snadno :).

      Vymazat
    2. Ja si myslím,že keď majitelia chcú a snažia sa,tak sa naučiť dá.Ak nie,tak to už nie je chyba psíka :)

      Vymazat
    3. Já pořád dokola opakuji, že žádný pes není škaredý! Všichni jsou roztomilý a mají něco do sebe.

      Jinak, já mám doma Čivavku a jsem nadmíru spokojená! Je skvělá, milá a hrozně roztomiloučká :))

      Vymazat
  9. je rozkošný !:) taky si chci koupit malého psa, ale zatím bydlím s našima a ti ho doma nechtějí :(

    OdpovědětVymazat
  10. Mám dva pejsky, s jedním běhám agility a už si bez nich život také nedokážu představit. Druhého jsem si vybrala z útulku, přičemž mamka z toho nebyla vůbec nadšená a teď ji taky zbožňuje :-)
    Jinak Lilly je super(pěkně vyrostla!) a mopsík mi teda jako hloupý pes nepřijde..

    OdpovědětVymazat
  11. My si so snubencom tiez planujeme kupit mopsa! podla mna je to ten najkrajsi psik na svete a cloveku musi robit neustale dobru naladu! Citala som si o nom uz pomerne vela, toho krochkania sa trochu obavam, ale hovorim si, ze ked nebude s nami v spalni, je to jedno :)

    OdpovědětVymazat
  12. strašne krásna je :)tiež som sa na začiatku bála keď som si kupovala psa, ale takisto sa stala miláčikom celej rodiny a neviem si to už bez nej predstaviť :)

    OdpovědětVymazat
  13. Tak ale jako ta je naprosto dokonalá <3... Moc krásná... Posílám jí pusinku na čumáček a přeju spoustu zdraví .. :-*

    OdpovědětVymazat
  14. Nádherná :-) Mám take mopsi slečnu a franzouzskeho buldocka. Musim rict ze buldocek je tedy daleko hlasitejsi nez mops :-)) Ale já je proste miluji! Je to nejlepsi dvojka na svete.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to hrozne rozkosni pejsci, na ulici uz nekoukam skoro po nicem jiném :D :)

      Vymazat
  15. Když jsem si pořizovala prvního kocoura, okolí bylo hodně skeptické, nakonec mám kočky tři, i s něma jsem si našla nejlepšího chlapa na světě (a to mi každej říkal, že s kočkama mě žádnej chtít nebude) a nelituju jedinýho dne kdy je mám, protože přinášejí neskutečnou radost do života :)

    OdpovědětVymazat
  16. Lilly je strašne zlatá,mopsíkovia sa mi veľmi páčia,hlavna keď sú to ešte také malinké šteniatka :)) Celkom ma pobavila tá fotka s tebou,kde ťa ignoruje a pekne pózuje :D :)

    OdpovědětVymazat
  17. je nádherná ;) já mopsíky zbožňuju, to jejich chrochtání se mi děsně líbí :D

    OdpovědětVymazat
  18. Je boží! <3 Fotky v pelíšku mě rozesmály :D

    OdpovědětVymazat
  19. Jeziiis, je uzasnaa <33 Taky si chci v budoucnu poridit mopsika :-)) jsou fakt uzasni! :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Jak leží v tom pelechu! :D :D :D :D :D
    My máme yorkšíra a ona taky dokáže spát s prapodivně uloženou hlavou na okraji pelechu! :D

    OdpovědětVymazat
  21. Je neskutečně roztomilá <3 Nádherná ;))

    OdpovědětVymazat
  22. My mame nejmensi druh jorksirka a taky je to milacek vsech. I kdyz doma protestovali tak ted se dohadujem kdo se s ni bude mazlit driv :D ti nejmensi jorksirky a mopsiky zboznuju az se odstehuju rozhodne si poridim sveho, prinasi spoustu radosti!!:))

    OdpovědětVymazat
  23. To je beruška :) krásná. Jiti, teď je u koho v péči? Mamka ji hlídá nebo je u přítelovi rodiny? Vydrží samé doma i celé dopoledne? Není pak po ní doma bugr, když se vrátíte z práce/ ze školy?:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stará se mi o ni moje sestra :). A vydrží sama dlouho, klidně i dvanáct hodin :). A dřív po ní nepořádek byl, ale teď už ví, že dojdeme a vynahradíme ji to :).

      Vymazat
    2. 12 hodin necháváš psa samotného doma? Uf...

      Vymazat
  24. tak tá je náááádherná! :)
    http://fashionbynitaxxx.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  25. Je nádnerná :) jde vidět jak je vděčná :) ale jde vidět že je chytrá a možná určitě i někdy trošku vychcaňoučká, co? :D ale já bych jí fakt poňuchňala je to miminko krásný :)

    OdpovědětVymazat
  26. ta je krásná, takový mifíněk, no musí s ní být radost:))

    OdpovědětVymazat
  27. ta je krásná, takový mifíněk, no musí s ní být radost:))

    OdpovědětVymazat
  28. Lili je úžasná a roztomilá, úplně chápu tvoji lásku ke svému mazlíčkovi, také mám pejska a občas ho mám jak kdyby byla moje miminko :)) :D

    OdpovědětVymazat
  29. Docela by me odradilo to cisteni vrasek a oci, je to strasne roztomily pejsek, ale tohle by se mi moc nelibilo :D

    OdpovědětVymazat
  30. Je vážně úžasná:-) a ty fotky jsou prostě překrásné:-). Sama jsem velkým milovníkem psů, doma máme dva psí miláčky:-)
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  31. Ta je nádherná :) :*

    OdpovědětVymazat
  32. je vážně úžasná :))<3 tahle rasa se mi vždycky moc líbila! ale přítel by si představoval spíš nějakého maxi trhače, takže si asi budu muset nechat zajít chuť :( :D

    OdpovědětVymazat
  33. Úžasný článek a nádherné fotky! :) Určitě bych jich ocenila víc :)
    Taky s přítelem plánujeme pořizovat mopsíka, jen pejska, nemůžu se dočkat, jsou to ti nejkrásnější pejsci na světě! <3

    OdpovědětVymazat
  34. Je úžasná :3 Krásný článek a fotky!

    OdpovědětVymazat