30. května 2013

Jak pečuji o svoje vlasy?

Často si o nějaký ten vlasový článek píšete, takže jsem si řekla, že ho pro vás sepíšu. Bude to i taková malá rekapitulace pro mě. Každopádně bych na úvod chtěla říct, že všechno to jsou čistě jen moje zkušenosti a tudíž vám nemusí vyhovovat. Moje vlasy jsou hodně tvrdé a poměrně kvalitní, takže toho hodně vydrží. O hodně více, než např. vlasy jemné a nebo ztenčené odbarvováním. 
V péči o moje vlasy mám v poslední době pár pravidel: 
  1. Stříhání: Když jsem byla mladší, tak jsem si nemyslela, že by stříhání mělo nějaký vliv na růst vlasů. Bohužel má, ale trochu opačný, než jsem si myslela. Jelikož jsou konečky vlasů (aspoň u mě) hodně zatěžovány, tak dochází k tomu, že se lámou a na pohled to vypadá, že vlasy nerostou. Od té doby co se chodím pravidelně střihat mi vlasy krásně rostou . Můj tip je takový, že konečky, aspoň o jeden cm by se měly zastřihnout aspoň jednou za tři měsíce. Vlasům to prospěje. Pokud nemáte v okolí kadeřnici, která by měla srdce a vždy vám ustřihla vážně jen ten jeden centimetr, tak je možnost našetřit si na kadeřnické nůžky a nechat se ostříhat od kamarádky a nebo maminky. Zastřihnout konečky zvládne každý :).
  2. Silikony: Začala jsem se o to zajímat asi před 3/4 rokem. Často se mi mastily vlasy, byly těžké, špatně se s nimi pracovalo. Proto jsem se rozhodla koupit šampón a kondicionér bez silikonů. A musím říct, že to zas mým vlasům jedině prospělo! Jsou lehčí, příjemnější na dotek a celkově je jejich úprava snadnější. A jako bonus si nemusím vlasy umývat každý den :). Doporučuji: Balea šampóny, a Salerm zlatou řadu :) Mimochodem šampóny se doporučují střídat :).
  3. Masky a balzámy na vlasy: Co jsem zjistila, tak spousta lidí si myslí, že balzámy a nebo masky nejsou vůbec dobré a vlasy zatěžují. Jo, je pravda, že když na vlasy použijete po každém mytí masku, tak budou takové těžké, ale balzám krásně uzavírá a uhlazuje vlas po každém umytí, takže určitě používejte! Doporučuji: Gestil Wonder, kokosový olej vhodný na zábaly a balzámy Balea nebo Salerm.
  4. Ochrana před teplem: Na to jde říct jediné, pokud se chce žehlit, vlnit a nebo si vlasy fénovat, vždy použijte nějakou ochranu na vlasy, budou vám za to vděčné a aspoň trošinku budou chráněné. Doporučuji: Tady spíše profesionální kadeřnickou kosmetiku :). Ale mně vyhovuje i sprej CHI
  5. Doplňková péče: Doplňkovou péčí mám na mysli různé vitamíny, olejíčky, mléčka a všechny tyto věci. Olejíčky jsou super v tom, že vyživí suché konečky i bez toho, abyste si vlasy museli umývat a mléčka to samé. Vitamíny a různé tabletky jsou potom dobré v tom, že vyživují vlasy od kořínků :). Doporučuji: tablety - Donna Hair , olejíčky klidně z drogérie a nebo tekuté hedvábí Biosilk , mléko od Goldwell 
  6. + určitě je důležité i to jaké používáte kartáče na vlasy. Dobrý je třeba Tangle Teezer a nebo kartáče s přirozenými štětinami, mně vyhovují nejvíce a přijde mi, že tolik vlasy netrhají. Taky je dobré věnovat pozornost tomu, jakou elektroniku používáte - fény, žehličky, kulmy. Vždy se snažte vybírat kvalitnější a určitě na nich nešetřete. Žehličku i kulmu mám od Remingtonu a neměnila bych! :) Co by měla tato elektronika mít, aby nepoškozovala vlasy vám buď poradí v kadeřnictví a nebo v elektru - když narazíte na někoho, kdo tomu rozumí :D.
  7. ++ pokud si chcete vlasy zesvětlit, tak určitě zajděte k dobré kadeřnici a nebo se o tom aspoň s někým poraďte. Špatným odbarvováním můžete vlasy zničit i na několik let. Znám spoustu případů co měly krásné tmavé vlasy do půl zad a rozhodly se jít na blond. Bohužel dopadly s vlasy ani ne po ramena a s minimální hustotou. A to vše díky špatnému odbarvování. 

 Značku Balea zakoupíte v drogériích DM.
Šampóny a balzámy Salerm s krásnou vůni a efektem lesklých a hebkých vlasů koupíte na www.inhair.cz
Goldwell najdete bud v kadeřnických potřebách a nebo na internetu. Elseve v jakékoliv drogérii a CHI na www.biosilk.cz
A masku wonder buďto v kadeřnictví a nebo taktéž na internetu :).
Kokosový olej v DM :).

Doufám, že vám článek aspoň něco řekl a v něčem pomohl. Pokud máte nějaké další otázky, které bych byla schopná zodpovědět, tak mi určitě napište do komentářů, ráda vám odpovím :). Ke všemu jsem se snažila dát odkazy, takže byste měli všechno v pohodě najít :). 

44 komentářů:

  1. Kupovala jsem si vždy dražší výrobky na vlasy a teď jsem zjistila, že to nejlepší jsou Baleácké výrobky! A jště ty bez silikonů, oblíbila jsem si ty z olejové řady :)

    OdpovědětVymazat
  2. Doteraz som presne nevedela, ako silikóny škodia vlasom. Keďže sa moje dosť mastia, určite ich vyskúšam!
    Ďakujem za tip :)

    OdpovědětVymazat
  3. Balea sampony a jine z drogerie nejsou zase tak super, jsou hodne koncentrovany a zahustovany oproti tem kadernickym. Aby sampony, masky atp byly oznaceny jako kadernicke, tak musi splnovat urcite standarty - co neprojde, jde do drogerie :) Ale nejdulezitejsi je, aby sampon vyhovoval :) Ja si nemuzu vynachvalit loreal total repair.

    OdpovědětVymazat
  4. jak často si děláš zábaly z kokosového oleje?:) já jsem si ho nedávno koupila, po přečtění výborných recenzí a od té doby si dělám zábal pravidelně před mytím vlasů, minimálně na 2 hodinky a jinak nechávám přes noc a musím říct, že už po pár použitích mám vlasy fakt lepší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nijak často ne. Občas si ho dám před tím, než si jdu umývat vlasy, tak na 10 min. A jako zábal, tak jednou měsíčně :).

      Vymazat
    2. Jituško ten kokosový olej je z DMka? Nikde jsem ho tam neviděla :(

      Vymazat
    3. Jojo je. Je tam ve zdravé výživě :)

      Vymazat
  5. Ahoj Jituško, pomáhá ten olejíček? Mám husté a docela suché vlasy. Četla jsem nějaké recenze, že i někomu ty vlasy ještě víc vysušil. Já právě přemýšlím, že bych si ho koupila, tak by mě zajímala tvá zkušenost. A ještě jak ho používáš? Na suché nebo na mokré vlasy. Děkuju:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Který olejíček myslíš? Ten ELSEVE? Ten mám chvilinku, dávám si ho vždy když jsou vlasy fakt hodně suché, není to žádný zázrak, ale měla jsem ho se slevou, tak jsem ho zkusila. Jestli chceš nějaký super olejíček, tak si kup Biosilk - tekuté hedvábí. Je to sice dražší, ale ty vlasy potom za to stojí :). A nebo to mléčko od Goldwell je super a krásně vyživuje! :)
      Jinak já olejíčky používám jak na suché, tak i na mokré, třeba předtím, než si jdu vlasy fénovat :).

      Vymazat
    2. Ano, myslela jsem ten Elseve..Já na něj mám právě taky slevu, tak jsem si říkala, že ho vyzkouším. Když nebude vyhovovat, tak mě to nebude tak mrzet, jako za plnou cenu. A děkuju :-)

      Vymazat
    3. Já jsem taky dlouho přemýšlela jestli mám ten olejíček koupit nebo ne, shodou okolností jsem také měla slevu. A jsem ráda, že jsem ho vzala! Překrásně voní a hlavně mam po něm vlasky hezky mekoučké! :))

      Vymazat
  6. Šampony Balea jsem si teď hodně oblíbila, jsou levné, krásně voní a jsou bez silikonů, za mě velké plus! :) Nejlepší je malinový, ta vůně vždycky provoní celou koupelnu :)
    Jinak používám masku Kallos Latte či balzám Balea. Olejíček jsem si zamilovala Biosilk nebo také od Balea. Vlasy si moc nežehlím, jen občas fénuju a to jen s ochranným sprejem od Loreal :) Takhle to vypadá, že se o vlasy starám, ale bohužel co 3 měsíce chodím na melíry + stříhání konečků a melíry strašně ničí vlasy :( Kéž bych nikdy nezačala s barvením.

    OdpovědětVymazat
  7. Jak často si myješ vlasy? a po každém mytí si je fénuješ? a jaký máš názor na suché šampóny?

    OdpovědětVymazat
  8. Tak 3x týdně, občas jen dvakrát :). A fénuju se minimálně. Vlastně se fénuju jen v případě,když si vlasy umývám, než někam jdu. Jinak je nechávám volně uschnout :).
    A suché šampóny mám ráda. Jsou super, když si člověk nechce umývat vlasy - nejoblíbenější mám od značky Batiste :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) a kolik stojí? a zkoušela jsi ten od suchý šampón Schauma?

      Vymazat
    2. Okolo stovky :). A stojí za to.
      Ten jsem nezkoušela a ani mě neláká :)

      Vymazat
  9. Mléčko? Nemělo by tam být spíš mlíčko? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je snad na krabicich od mleka napsane mliko?

      Vymazat
  10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak mě tedy šampony Balea nevyhovují vůbec :/ Vlasy mám po nich splihlé a do druhého dne mastné.. :( Kokosový olej mám taky, ale ještě jsem nedělala zábaly, občas si ho dávám na konečky. Dneska jsem si koupila ten olejíček od Elseve, tak ho vyzkouším a uvidím. Nevíš jestli se mám dávat jenom do konečků nebo na celou délku vlasů? A ještě jsem se chtěla zeptat, ty jsi používala šampon Gliss Kur Ultimate Volume, jaký se ti zdál, byl dobrý? Dnes jsem si ho koupila, tak bych ráda znala tvůj názor, protože jsem ho ještě nezkusila :D.
    Díky moc za odpověď a blahopřeji k maturitě! :)
    Užívej volna! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ony se olejíčky na vlasy dávají na "volnou" délku, nikdy ne k hlavě :). Takže spíš do konečků.
      No GK jsem přestala používat, jelikož jsem po něm měla těžké a rychle mastné vlasy, ale třeba ti bude vyhovovat :).

      Vymazat
    2. No tak s tím GK jsi mě moc nepotěšila.. Ale tak každý máme jiné vlasy a každému vyhovuje něco jiného :)
      Ale moc děkuju za odpověď! :)

      Vymazat
  12. Ahoj Jituš, mám dost podobný problém s vlasy jako ty = aby byly pěkné umývat každý den.
    Zajímalo by mě jak často se nyní vlasy myješ? :)

    OdpovědětVymazat
  13. Fajn tipy, ale není právě biosilk a Chi narvaný silikonama?:/ Jinak bych se opravdu bála svěřit byť jen konečky vlasů někomu jinému než kadeřnici:D Mám kudrnaté, to by šlo asi hůř:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou, ale myslím, že zrovna na konečky, na které se tyto přípravky používají to ničemu nevadí.

      Vymazat
  14. Jaký máš názor na keratinový šampón od Salermu? Já jej naprosto miluji:-) Ta vůně je úžasná a navíc je bez silikonů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je skvělý!! Má perfektní vůni, sice trochu silnou, ale pěknou.
      Právě proto jsem ho tam zařadila, že je bez silikonů :).

      Vymazat
  15. A co si myslíš o tabletách Biosil? Začínám je brát, tak nevím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, mně moc nepomohl, jediné co mi po něm narostlo byly chlupy na rukách :D

      Vymazat
    2. Mě zase naopak moc pomohl, používám k tomu i řadu Brazil Keratin- Volume a takové ty kopřivové, lopuchové a březové vodičky, které mají v každé drogérii asi za 30 Kč a musím říct, že mi vlasy hodně zesílili a vyrostli dost rychle:) Ale nechám se od tebe inspirovat a zkusím asi Balea šampóny a hlavně kokosový olej!:)

      Vymazat
    3. Místo Biosilu si raději kup/te tabletky z DM na růst vlasů, obsahují to samé co Biosil + další látky, z hlavy je už nevím.

      Vymazat
  16. Trošku z jiného soudku- Jak moc intenzivně se budeš připravovat na přijímačky?:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono se na ty přijímačky není ani moc jak připravit. Jde tam o kreativitu a aktuální všeobecný přehled. A to buď máš a nebo ne. Jedné co můžu dělat, tak jsou testy logického myšlení, které mám procvičené ze školy a sledovat noviny, abych byla v aktuálním dění :).

      Vymazat
  17. Ahoj, díky za super tipy na produkty! Akorát mi tu chybí RADOX, neboť bez jejich sprchových gelů nedokážu žít - neexistuje nic voňavějšího a svěžejšího, konečně chápu reklamy na tyhle produkty :) Teď je mají v Rossmannu ve slevě do konce května, takže určitě doporučuji vyzkoušet :) Jinak vůně sedí každému jiná, ale za sebe můžu doporučit krémové Sothe s berry!

    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A co mají sprchové gely společného s vlasovou kosmetikou? :O

      Vymazat
    2. :DDD taky mě to rozesmálo :)

      Vymazat
  18. Balea mi taky vyhovuje :) Příjemně mě překvapilo, že za těch pár korun jsou to vcelku kvalitní šampony. Jinak používám tekuté hedvábí od Biosilk a to je taky super.
    A naprosto souhlasím s tím stříháním. Konečky se dají zvládnou i doma, vlasům to fakt prospěje :)

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Jiti, sice to není otázka k vlasové kosmetice, ale budeš mít zase ask.fm ?

    OdpovědětVymazat
  20. Moc děkuji za všechny vaše komentáře a doufám, že vám článek aspoň malinko pomohl :)

    OdpovědětVymazat
  21. Tenhle článek se ti moc povedl, je vidět, že sis na něm dala práci a to cením :) Super! ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. bohuzel jsem ten pripad jak pises v poslednim odstavci :(( mela jsem krasne huste dlouhe vlasy tmave chtela jsem blond :( a ted malo vlasu kratke nerostou :( Jituš nejakou radu prosim co mam delat

    OdpovědětVymazat