28. března 2013

Realita vs. Internet

V poslední době se hodně bavím nad tím, jak si někteří lidé pletou tyto dva pojmy - realitu a internet. Občas mi přijde, že někteří lidé žijí pouze internetem, ubližováním ostatním a vymýšlením nepravdivých věcí. Když si sem tam projedu důkladněji něčí blog/ask, tak si všímám, že si někdo myslí, že to co blogerka prezentuje na blogu je jediné co dělá. Když vás zajímá móda a kosmetika, tak už vás nemůže zajímat nic jiného, nemůžete mít přátele, svůj volný čas naplněný jinou činností, neumíte pracovat, vařit a já nevím co všechno. Připadá mi, že někteří lidé jsou pohlceni v tomto internetovém přeludu a nedochází jim, že i venku je nějaký svět. Což je docela smutné. Ale nejsmutnější na tady tomto všem je, když rádoby nejchytřejší anonymové světa se vám začnou navážet do blízkých lidí (obdivuji blogerky co nad tím mávnou rukou a vůbec se nerozčilí) a do toho po čem jim nic není. Většina z vás si všimla, že jsem si zrušila ask. Vysvětlení je jednoduché. Nebaví mě číst neustálé urážky, smyšlené báchorky a vzkazy, které kolem pravdy ani nešly. Ráda říkám svůj upřímný názor, ale i když jej projevíte na internetu, tak jste okamžitě považování za nafoukané, sebestředné a především arogantní lidi, kteří nejsou milí :). Tak je to potom těžko. Proto jsem si řekla, že bych teď ráda od těchto věci měla pokoj a věnovala se raději něčemu jinému, jak jednoduché a myslím, že pro všechny i pochopitelné :).
Jak to vidíte vy? Taky si myslíte, že někteří lidí žijí pouze internetem? :)

Svetr, šála, náramek-H&M, legíny-Calzedonie, válenky-Outlet24, kabelka-oasap.com

Mimochodem jsem k mému štěstí zase nemocná, díky tomu šílenému počasí co panuje venku a ničí mi veškeré iluze o nadcházejícím jaru. Doufám, že to dopadne zase tak, že si jaro ani pořádně neužijeme :(. Každopádně by se zima už mohla rozloučit a skrz to šero venku pustit slunce! Pít totiž hektolitry horkých čajů a coldrex nápoju mě už nebaví :).

48 komentářů:

  1. Uplně ti rozumím. Půl hodiny po tom, co sem si ask založila sem tam obdržela vzkaz "si tlustá až to bolí" to se člověk fakt pozastaví kde to žijeme.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto s tebou souhlasím....já až takové zkušenosti ještě s negativitou nemám, ale pozoruji to okolo....Mít blog znamená mít silnou psychiku a ne všichni ji mají....přece jen jsme lidi.
    Jediné co opravdu funguje ty anonymy neřešit a mávnou nad nimi rukou. Přece jen je pořád víc pozitivních a skvělých lidí...

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně chápu tvoje rozhořčení, ale ti drzí anonymové sebrali "nám" normálním možnost zeptat se tě na něco, co se týče blogu. Docela mě to mrzí, protože jsem u tebe na asku občas našla informace, které mi pomohli:) Myslím, že nejlepší by bylo povolit si ask jen pro registrované a nebo opravdu odpovídat jen na normální a neopakující se otázky. Nemá cenu si z ošklivých řečí něco dělat - máš skvělý život, jsi nádherná! :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s těma anonymy! díky nim není možnost Jíťě pokládat otázky, radit se, ale myslím tím úplně normální, což někdo tohle slovo nemá v svém slovníku! takže moc děkujume ANONYMOVÉ! :( Alespoň vidíte jak jste "skvělí"

      Vymazat
  4. Moc ti to sluší :) můžu se zeptat kdy byl ten svetr kupovaný, takový taky nutně potřebuji! :D a škoda toho asku, bylo fajn vědět něco navíc i tvé rady když jsme jsi v něčem nebyly jisté a tak, ale na druhou stranu tě chápu, kdo by to také vydržel, ale ta zpětná vazba mě moc bavila! :) jinak jsem taky nemocná, mám dokonce antibiotika, tak se hlavně drž! :-* a brzké uzdravení! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždycky tu mám ještě e-mail a nebo facebook stránku :)).
      Taky se brzo uzdrav :* :)

      Vymazat
  5. já to poslouchám pořád a přibývá toho všeho, ale vezmi si to tak není to pravda a ty to víš tak co by ses tím zaobírala, prostě se na to vykašly, taky mi to vždycky leželo v hlavě, ale teď už by mi mohli všichni víš co :D
    jinak super hodinky a vlasy ještě lepší!

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, jsem vyhlížela celý den kdy bude článek, škoda toho asku :/ Takhle jsem měla možnost se zeptat jestli můžu dnes počítat s článkem nebo ne :D :) Takhle furt vyčkávám a jsem nesvá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba si ho po maturitě a přijímačkách znovu založím, ještě nevím, ale každopádně teď ho nechci :). Je to i kvalitní žrout času :).

      Vymazat
  7. Někdy se na ask objeví hnusné věci, naprosto chápu, že sis ask zrušila. Nic si z těch hnusných narážek nedělej, jsi úžasná :) Máš krásné hodinky a náramek♥ Sluší ti to :)
    Nikus

    OdpovědětVymazat
  8. V bílé vypadáš úplně jinak než v černé. Ale sluší ti stejně! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Na fotkách ti to strasne sluší, moc se mi libi tvůj jednoduchy, za to krasny styl! vlasy mas perfektni a toho asku je taky hrozna skoda :( vazne byt tebou zverejnuji jen otázky tykajici se blogu a ty hnusne ani nečetla a primo mazala!
    Jinak k clanku - ano, také si myslim, ze dnes zije většina lidi internetem a nemaji svůj vlastní život, kamarady, konicky. To mi dost vadi, hlavne když vidim neci status jak je doma nuda, ale ze by zvedl zadek a sel nekam ven ho ani nenapadne :/ Tohle mi rozhodne nehrozi, radeji jdu ven sama, když je pekne, treba se projit, ale jsem venku a nesedim za pc, kde se deji stejne jen same kraviny a hlouposti a clovek se tam stejne nic zajímavého nedozvi. Nejradeji bych zrusila cely internet, není to k nicemu dobre, kde jsou ty stare, dobre casy, kdy byli všichni venku a život si uzivali:/

    OdpovědětVymazat
  10. Zrušila jsem si ask ze stejného důvodu, lidi znudění vlastním životem, měli neustálou potřebu si něco vymýšlet a urážet mě -_-"

    OdpovědětVymazat
  11. máš na ně kašlat takový lidi prostě jsou a budou... a jinak ti to sluší opět :D

    OdpovědětVymazat
  12. tady v tom outfitu ti to strašně moc sluší :) ty hodinky prostě miluju! já to říkám pořád:D taky jsem nemocná :/ chci jaro!! a na anonymy se musíš vyprdnout, i když to někdy prostě nejde..nemají nic na práci, tak musí řešit ostatní..ale na druhou stranu se ti ani nedivím, že sis zrušila ask :/

    OdpovědětVymazat
  13. Krásný outfit! Jeden z nej za poslední dobu. No a s hnusnými reakcemi musí každá blogerka počítat, lidi jsou závistivý svině, takže se není čemu divit.

    OdpovědětVymazat
  14. No co čtu ask, tak bych si ho nikdy neudělala..lidi rádi uráží, když můžou anonymně, a ponižujou :) A taky nechápu lidi, který ho stále mají ale 99% z toho je tam někdo v jednom v kuse uráží. Podle mě to je zbytečnost, která akorát kazí náladu :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Naprosto tě chápu, po tom co jsem viděla co ti tam chodí...nestačím se divit, kde někteří lidé berou tu drzost.
    A přesně, někdo tím internetem moc žije, moc řeší blogy a bere to vážně - vždyť to je jen blog, KONÍČEK, ne střed vesmíru. A někteří jsou sami tak nespokojeni se svým životem, že jim asi hodně zvedá ego, když se můžou do někoho anonymně navážet...

    OdpovědětVymazat
  16. Vypadáš úžasně! :)
    Je to samá závist tady akorát, nic víc. Musíme se na takovéhle lidi vykašlat..

    OdpovědětVymazat
  17. 1) Velmi Ti to sluší. Je to čisté, jemné a pěkné.
    2) Naprosto Tě chápu, a proto nemám formspring, ask, a podobné hlouposti. Mě totiž vadí, jak si někteří lidé myslí, že jsem sežrala všechno moudro světa, znám všechny ceny v drogeriích, funguji jako google, nikdy se nemýlím a mám jen nudně blogový život. Já se od toho naštěstí odpoutala. Sice nestíhám na vše odepsat, ale díky tomu, že to tak neřeším, tak se netrápím, protože já jsem na tyhle věci doost citlivá. Chci mít své soukromí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líp bych to neřekla, hlavně s tím googlem si to vystihla! :D:)

      Vymazat
  18. Naprost s tebou souhlasím. Anonymové umí pěkně znepříjemnit život a někdy mi jich je vážně líto právě pro to, že neznají jiný, než internetový svět. Jinak ti přeji aby ses brzy uzdravila.

    OdpovědětVymazat
  19. Já si spíš myslím, že někteří lidé jsou debilové. Nasrávací vzkazy na asku se mě příliš nedotýkají, spíš se jimi velmi bavím, takže už kvůli nim bych ho asi nezrušila, ale co mi fakt vadí, je to, co píše Mia - všichni se vyptávají na krávoviny, které si přitom mohou vyhledat sami, kdyby nebyli líní a "zvedli prdele", z toho mi fakt dokáže vyskočit žilka na čele! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže Martinko z vlastní zkušenosti víš, že i když se nad nasrávacími vzkazy pobavíš ostatní tě označí za arogantní a namyšlenou pipku :D.

      Vymazat
    2. Tak ať, to je jejich osobní problém, ne můj.

      Vymazat
  20. a já že je ten outfit nějaký jiný :D nj, když je takový světlounky :D ale moc ti to sluší :)

    OdpovědětVymazat
  21. co hodinky, krutý prsa... :D
    jinak na 90% s tebou souhlasím.
    prostě si ty dem**** nesmíš pustit k tělu ;)
    ať si brzo zdravá

    OdpovědětVymazat
  22. proste takýchto ľudí si netreba všímať, sú to naprosto kreténi...na týchto foto, úplne žiariš ako také slniečko :)

    http://slyfestyle.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  23. Dnešní problém je spíše ten, že někteří lidé se vyloženě živí na soukromí jiných lidí. Ostatně proto existují i televizní pořady a telenovely typu "Ordinace v Růžové zahradě" apod. Internet jen rozvinul zájem, rýpat se ostatním do soukromí a přesvědčovat tak samu sebe o tom, že jejich život je více komplikovaný, více smysluplný a více naplňující než ten, o který se tak urputně zajímají a šťourají se v něm. Ostatně, k čemu slouží i takový bulvární plátek? Jen aby nakrmil takovouhle lidskou nenasytnost o příbězích druhých, o nepodstatné drby a smyšlenky, které ovšem nějakým bezduchým a bezpáteřním krysám (bez pardonu) ukojí jejich lačnící zvědavost. A také je tu ten problém, že moc lidí má dneska pocit, že je něco víc než druzí. Setkala jsem se na střední, s takovými lidmi, co si potřebovali tohle dokazovat každý den a jsem moc ráda, že mám střední za sebou...

    Jinak ti řeknu na urážlivé vzkazy jen jedno... Nebo alespoň tak, jak to beru já. Urážlivé vzkazy od cizích nebo anonymních lidí neberu vážně z jednoho důvodu, protože mi na cizích lidech nezáleží... Nezáleží mi ani na jejich názoru. Tím že dáš na odiv svůj nesouhlas vůči této komunitě, ukájí se tím jejich ego jelikož dosáhli toho, čeho chtěli - urazit tě, zesměšnit apod... Taky jsem to kdysi cizím lidem dovolila, ale samotné řeči cizích lidí, pomluvy a hlavně střední, mě paradoxně naučily být vůči tomuhle imunní.

    Who knows? Who cares?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně se mi líbí tvoje názory :)
      Já jsem hodně emotivní člověk, co má potřebu říkat/psát co si myslí a cítí, takže je pro mě těžké to neventilovat, když se nad něčím tak pozastavím.
      Každopádně tvůj přístup obdivuji :)!

      Vymazat
  24. Hodinky sú krásne.Aj ja outfit je jemný a krásny.Máš úplnú pravdu :)

    OdpovědětVymazat
  25. Nesmíš si to pouštět do hlavy a ignorovat to. Vím, že to není lehký, ale fakt se o to musíš snažit, jinak se z toho zblázníš. Zrovna dnes jsme si s přítelem říkali, jak jsou všichni zaprdění doma, nikdo s náma nechtěl jít ven na pivko, posedět, pokecat... Přitom ještě rok zpátky stačilo večer napsat 5 lidem, jestli nechtějí někam jít a šli všichni, do hodiny jsme byli v hospůdce. Ach jo prostě :(

    OdpovědětVymazat
  26. No, pořád to vypadá, že nejvíc ten internetový svět řešíš právě Ty.
    Já obdivují blogerky jako Pavlínu, která je určitě jedna z nejznámějších, a přesto odpovídá na plno dotazů slušně a inteligentně.
    To, že sis ask smazala (taky byla možnost na otázky neodpovídat, tudíž nezveřejňovat) je, dle mého, jasným signálem, že nesneseš ani kritiku. Některé Tvé odpovědi, viz "Zavři pusu", mně fakt dostávaly, vždyť ses tím sama dostala do naprosto stejné úrovně, jako anonymové.
    Takže, zmést před vlastním prahem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá zlatá, je někde napsaná povinnost mít ask a podobné věci a odpovídat? Je to zcela dobrovolná záležitost blogerek! Mohou ho mít a nemusí, na tobě to nezáleží, je to jejich rozhodnutí. Pokud si někdo zruší něco takového, je to jeho věc a NE TVÁ! Evidentně tě to dost naštvalo, že si to zrušila, že by si nemohla psát nechutné, podpásové otázky atd.? Já kdybych takto psala a furt bych do někoho tak ryla, pak mě taky sere, že ten dotyčný si něco takového zrušil. TAKŽE DRAHÁ, ZAMEŤ SI TY PŘED SVÝM PRAHEM :). A PŘESTAŇ TU OTRAVOVAT.

      Vymazat
    2. Vždy' tam anonym nikde nepsal, že by si měla ask zase založit :)

      Vymazat
    3. Porovnávat Jitku s Pavlínou je trochu mimo ne?
      Pavlína je chladná, odměřená, občas mi přijde i bez citů a ještě k tomu naprostá perfekcionistka co musí mít vše dokonalé a Jitka je normální holka jako většina ostatních, její vystupování je lidské, vřelé a přirozené.
      Takže trochu mimo porovnání.

      Vymazat
  27. Chápu tě, mě taky pořád otravují anonymové na Ask.fm, už je to otravné. Ale nenaděláme s tím nic, lepší je to ignorovat :)

    OdpovědětVymazat
  28. Já si kvůli těmto vzkazů ask vůbec nezakládala, ani osobní, ani "blogový".
    Brzy se uzdrav, snad se nějak oteplí, ta zima mi už leze krkem! :D

    OdpovědětVymazat
  29. To jsou přesně moje slova. Radši jsem si ask.fm ani nezakládala, protože vím, jak by to dopadlo. A nejsmutnější na tom je, že jsme jeden z mála národů, co je takhle sprostý a závidí. Dívám se na spoustu zahraničních blogů a ještě jsem nikdy nenarazila na nějaký hnusný anonymní komentář. Je to vážně smutné. Jinak ti to neuvěřitelěn sluší!! Ty hodinky jsou suprové!

    OdpovědětVymazat
  30. No ble..ty jsi hnusná...jdu zvracet z tvého xichtu..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodnota IQ do 20
      Jedná sa o ťažkú mentálnu retardáciu (idiociu). Takýto jedinec je nevzdelateľný a nevychovateľný.

      Zdá sa, že takýchto jedincov(anonymov:P) podľa komentárov je tu viac a dosť:) Že ti to nieje blbé vypustiť niečo takéto z úst. Lebo vychovaný a slušný človek toto nenapíše:)

      Vymazat
    2. Anonymní 29. března 2013 17:38: Tak sem nechoď. Jak snadné, že? :)
      A nebo se jdi raději vyzvracet, aspoň si tím vyčistíš svůj zkažený organismus :*

      Vymazat
  31. Já na takovýhle 'dotazy' na asku odpovídala klidně a s humorem, když nebyla nálada, prostě jsem otázku smazala a byl klid. :)
    Mimochodem ty hodinky jsou vážně božský, za kolik? :)

    OdpovědětVymazat
  32. musí jenom souhlasit. ale není to jen na internetu, i v reálným životě mají někteří tendence rozpitvávat problémy druhých, montovat se jim do života.. je to jejich zábava a nemohli by bez toho žít. no a ještě když tohle pak můžou dělat anonymně na internetu.. občas fakt koukám, co jsou schopní vyštrachat z něčího soukromého života..

    OdpovědětVymazat
  33. Vždycky se najde někdo,kdo ostatním úspěch jen závidí a těší ho cizí trápení.
    Ale ty se ničím takovým nenech rozhodit,protože jsi skvělá :)

    OdpovědětVymazat
  34. Lépe bych to neřekla. Právě proto si aks ani nezakládám :D

    OdpovědětVymazat
  35. Já si život bez internetu nedokážu a ani nechci představit, protože mě živí. Trávím tak na něm víc jak 8 hodin denně. Rozhodně bych ale neměnila, protože práce z domova je opravdu super. Můžu si dát prát prádlo a než se vypere, tak pracuji, pak ho pověsím a zase pracuji atd. Internet v praze nabízí celá řada společností, takže nebylo těžké, vybrat si tu nejlepší nabídku.

    OdpovědětVymazat