6. března 2013

Jak skladuji šperky?

Před nějakým časem na mě dolehla "šperková" krize. Byla jsem nešťastná z toho, že mám všechny doplňky poškrábané a doničené. Tak letěla půlka do koše a s druhou půlkou jsem se rozhodla najít řešení :) Řešení sem našla a to v podobě vzduchotěsných sáčků :). 
Momentálně vlastním asi tak 20 kusů náramku, řetízku, náušnic a podobných věcí a všechny je mám hezky rozdělené do těchto sáčků! Co je ještě dobrá vychytávka na šperky je šikovný "pořadač" z Ikei, který na fotkách můžete vidět :). 
Článek je i tak trochu na přání, jelikož jste chtěli vidět, jak mám šperky a vše kolem uložené já :).
Mimochodem, jak chráníte svoje šperky/doplňky Vy? :)

 Sáčky stojí pár korun a v každém papírnictví najdete několik rozměrů :). Já tyhle velké koupila v balení po 10 kusech za 9 korun.
 Sice si šperky takto zabalené nevystavíte na poličku, ale v šuplíku jsou skvěle chránění před poškrábáním a zamotáním do jiných doplňků :)
A takto vypadá moje malé království. Pořadač koupíte zhruba za 149,- v Ikea.

36 komentářů:

  1. ten pořadač z Ikei je super věc!

    OdpovědětVymazat
  2. S těmi sáčkami je to moc dobrý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem dostala na Vánoce šparkovnici je to pár let zpátky a poslouží nejlíp :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já toho zatím moc nemám, jen 7 párů náušnic a 2 prstýnky - z toho jeden je mi velký takže ho radši nenosím :( , dřív jsem mívala spoustu blbostí z časopisů ,ale ty jsem vyházela :D :D
    A těchto pár mích věcí schovávám v maminčině šperkovnici - jednou ji dostala k vánocům jenže ji nepoužívala ,tak jsem ji použila pro svoje věci :) - nejdřív jsem tam měla ty blbosti ,ale teď tam mám ty krásné náušnice, prstýnky a někdy si tam dám hodinky ,když je chci mít na jednom místě a bojím se abych je nemusela hledat po celém bytě :D (škoda jen že ta šperkovnice nemá žádné zarážky, protože to tam musím mít všechno dohromady:( ) ..ten pořadač vypadá hezky ,škoda že Ikea není nikde v našem okolí :((

    lucysworlds.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. ja mam v takych obaloch iba taku bizuteriu ktoru castejsie nosim nech sa chrani pred oskretim od inej bižu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Tak vzhledem k tomu, že já zrovna teď moc bižuterie nemám, jsem to vyřešila tak, že jsem si na obyčejnou korkovou nástěnku vyvěsila nejrůznější "fashion fotky" (vystříhané z časopisů :D) a na ty špendlíčky pověsila řetízky. :D
    A tobě musím teda pochválit ten nápad se sáčky. ;) ...taky děkuju za dobrý tip na ten pořadač, až nebudu to nebudu mít kam dávat, vím co si pořídit. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je super nápad, já bych takovou nástěnku neměla kam dát :/

      Vymazat
  7. Taky mám šperky v těchhle sáčcích , a ty které nosím nejvíc mám na stolku na stojánku :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo asi by se mi to nechtělo z toho vždycky vytahovat :D Já to nemám uspořádané nijak systematicky, náhrdelníky do sebe zamotané, achich.. Budu to muset vymyslet nějak jinak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, že to po týdnu vyhodím, ale osvědčilo se mi to a nemám problém vracet vše na své místo :))

      Vymazat
  9. skvělý nápad .) já mám z Tchiba takový věšák na šperky, kam se mi všechno suprově vleze:)

    OdpovědětVymazat
  10. Pořadač je super. Já mám na náušnice takovou krabičku na šroubky Just be yourself by Petra , na náramky mám zvláštní krabičku a prstýnky mám ve šperkovnici, náhrdelníky pak na věšáku.

    OdpovědětVymazat
  11. Já osobně moc bižu nemám, tudíž jsem si schovala jedno paroží, co mi zbylo po pradědovi a mám v plánu si ho nechat vyleštit a přestříkat "peachy" jemnou barvou a na něj si věšet dlouhé řetízky... a na prstýnky mám malou dřevěnou truhličku a náramkům teprve nějaký "kvartýr" musím pořídit. :)

    Děkuji za inspiraci, nad takovým článkem jsem ještě vůbec neuvažovala... Až po zhlédnutí tvého postu, se mi vcelku hodně zalíbil! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Zajimave reseni :) ale asi bych nebyla schopna to do tech pytlicku vracet :-D ja dostala od Jeziska takovy ten designovy stromecek/vesak na doplnky, takze retizky, naramky apod. Mam na nem, pripadne v misce, ke ktery je stromek pridelan a nausnice mam v male sperkovnicce.

    OdpovědětVymazat
  13. dobrý nápad. mně se strašně líbí takové ty stojánky a věšáčky.. už jich mám několik vyhlídnutých na ebay, protože šperky taky neskladuju zrovna ukázkově.. :)

    OdpovědětVymazat
  14. já mám jeden věšák na šperky a jeden stojánek, takže všechny naušnice, náhrdelníky i náramky na nich krásně vysí a nemají se jak odřít.. :) Ale tohle je taky super nápad.. akorát já jsem hrozně líná a tak bych to do těch pytlíků nedávala :D

    OdpovědětVymazat
  15. To je dobrý nápad, dávat je do těch sáčků. Mě se občas stane, že když mám vedle sebe např. ocel a něco pozlaceného, tak třeba to pozlacené začne od té oceli rezivět. Některé věci je potřeba mít vyloženě oddělené, aby to dlouho vydrželo. A taky je to fajn proti poškrábání. Já skladuju šperky v kufru. Nedávno jsem přidala článek s fotkama :-) http://papadjou.blogspot.cz/2013/02/kufr-na-sperky.html

    OdpovědětVymazat
  16. Já mám šperky v pořadači na nářadí :D...z OBI :D.Ale vypadá to hezky:). Doufám, že brzy dostanu nějakou suprovou šperkovnici:))

    OdpovědětVymazat
  17. náramky mám v šuplíčku, ale náhrdelníky na věšáčcích a to je zatím nejlepší řešení, co jsem vyzkoušela...a náušnice už několik let zapíchané v polystyrénu

    OdpovědětVymazat
  18. Super nápad :) a to máš schovaný někde v komodě nebo vystavený venku?

    Já skladuju šperky takhle :)

    http://img24.imageshack.us/img24/3868/img8411v.jpg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Normálně to mám v šuplíku :)
      A ta šperkovnice, to je bomba! :))

      Vymazat
  19. Tak ty sáčky jsou dobrý nápad! Mě se furt zamotávají do sebe :(

    OdpovědětVymazat
  20. týýjo tak to by mě napadlo :) Já mám náramky na takovém "kolotoči" zavěšeném z Nanu Nana, ale co se týče praktičnosti tak mi vadí, že se na ně práší :/
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  21. Já mam to samé :-) mam jich už 200 :D

    OdpovědětVymazat
  22. praktické! :) aspoň se neoťukají! mně se hrozně líbí takové ty věšáčky, ale pořád mám obavu, že se na šperky bude prášit:/

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
  23. Je to skvělej nápad, ale jak se znám, za chvilku by pytlíky byly prázdné a všechno naházené mimo! :D

    OdpovědětVymazat
  24. luxusní, já ten pořadač používám na spodní prádlo.
    a jak se ti líbí můj stojan na náušnice?
    http://silvie-art.blogspot.cz/2013/02/vcera-vecer-se-mi-v-pokojicku-konecne.html#more

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ten je perfektní! Momentálně docela závidím :)!

      Vymazat
  25. super post!
    Já mám šperkovnici, kam si šperky dávám a když se mi to tam už nevejde, tak si doplnky vystavím na poličku podle odstínu :)

    OdpovědětVymazat
  26. Taky dávám většinu šperků do sáčků, nevypadá to sice nic moc, ale rozhodně to šperkům prospívá :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  27. tohle mě nikdy nenapadlo, chytrý! :))

    OdpovědětVymazat
  28. Příspěvek přesně na tento styl už jsem také dělala - http://handbagforladies.blogspot.cz/2013/01/accessories.html :-).

    Jinak Tě obdivuji, že se to všechno tak ,,vakuujues" :-D

    OdpovědětVymazat
  29. to je super nápad, ale abych si takto šperky uložila já, bych musela mít 1000 takových pytlíčků :DDD

    www.wooklook.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  30. ja neznášam ak si niečo aj pekne uložím, nejaký náramok, fakt sa snažím nenechať ho niekde len tk pohodený a on si aj tak zmení farbu či stmavne :/

    OdpovědětVymazat
  31. Tak to je skvělá náhoda. Používám úplně stejné skladování šperků, co se těch "zipovek" týče. Je to úžasná věcička na šperky. Mám v těch sáčcích opravdu všechno, především však náušnice. Můžu se v nich prohrabávat aniž by se mi to nějak doškrábalo nebo řetízky snad zamotaly :)))

    OdpovědětVymazat