8. prosince 2012

Cold day

Zima je zlá a krutá a trápí mě po zdravotní stránce víc něž bych si přála. Údajně můj kašel není normální a spotřeba kapesníku už vůbec ne :D ( jsem na ceste pokořit druhý pakl Hello Kitty kapesníčku! :D). Každopádně se mi se zimou vrátilo i nadměrné akné, tak silné, že si toho všímají i lidi z okolí a dokonce kluci, kteří si občas nevšimnou ani toho když změníte barvu vlasů :D. Každopádně mi na to ale nic nepomáhá, ať se snažím jak se snažím. Sudocream, Bioderma, dezinfekce, heřmánek, zelená řasa.. Máte někdo na to nějaký účinný lék/přípravek co pomůže?  Plánuji, že si zajdu do solárka, ale to je jen chvilkové řešení a rozhodně ne nijak dlouhodobé :(. 

58 komentářů:

  1. Povídej mi o té zimě tyjo..:/ šílené..:D Kapesníčky mi už skoro došly..:D Tyjo na akné mi nepomáhá snad taky nic..:/ Snad jedině antikoncepce a nebo čistý líh z lékarny,ale ten taky nepomáhá všem..:) Zkus na kožní tam ti poradí něco speciálního v létě jsem tam byla a dost se to zlepšilo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na kožním jsem byla tisíckrát a niky nic normálního jsem nedostala, všechno příliš agresivní k pleti. Úplně normálně se mi stávalo, že mi to popálilo pleť a když jsem řekla, že to nemůžu mít, tak jsem dostala něco co nemělo účinek zas žádný :/. Ten líh bych i zkusila, ale alkohol mi moc dobře nedělá :((

      Vymazat
    2. jo taak :/ No tak to už mě nic nenapadá..já mám naštěstá s kožní zkušenost dobrou no a s tím lihem taky..ale pokud máš tak citlivou pleť tak to raději vážně nezkoušej no..:)

      Vymazat
  2. Zima je teraz fakt studená a krutá:D Moja sestra mala celkom podobné problémy s akné a tiež skúšala rôzne krémiky,vodičky ale nepomáhalo a potom vyskušala lieky(normálne tabletky)a veľmi jej to pomohlo.Len tie lieky sú asi riadne svinstvo,pretože musela podpísať papier,že neotehotie v nasledujúcich troch či dvoch rokov.Ale každopádne zabralo a berie ich dodnes..:)Dúfam,že pomôžu a ktomu nachladeniu už aj mne to lezie na nervy len smrkám a smrkám:DD
    http://rebeliada.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  3. Mně teda na akné celkem zabral aknestop od Ryoru. Pleť si každé ráno vyčistím tonikem, nanesu krém a pak dále to, co potřebuju. Snažím se nezanedbávat odlíčení a dejme tomu 2x týdně dělám peeling. Spíš než jeden produkt samotný mi zabrala ta pravidelnost. Teď nechci vyznít jako nějaké čuně, ale ráno si nemeju obličej vodou a ani nedrhnu ručníkem. A to mi zabralo :) Ačkoli tohle je tak individuální :))

    OdpovědětVymazat
  4. ten kabát ti strašně sluší :)
    mě se právě v zimě začíná taky objevovat víc než normálně, prootže si vždycky namažu pleť něčím mastnějším a pak to začne, což je dost na nic

    OdpovědětVymazat
  5. ahojky:) já snad už konečně našla co moje pleť opravdu chce, a zjistila, že maminky mají vždycky pravdu, začala jsem používat mamči gel na odličování http://www.viviencosmetics.cz/index.php?obj=195&detail=004411, pupínky pomalu mizí, pak se doodlíčím růžovou biodermou a namažu na noc sudocremem, ráno odlíčím biodermou a namažu http://www.viviencosmetics.cz/index.php?obj=196&detail=06173, myslím, že mi to konečně vyhovuje, moje pleť není konečně vysušená jako každou zimu a pupínky začínají být ok. Solárko ti nejprve vše vytáhne, takže vypadáš jako extra blbec, ale pak se to hezky uklidní a prý i pomáhá:) Začala jsem teď chodit kvůli maturáku a děje se to přesně takhle:) A ten čistící gel opravdu doporučuji! Pomohl mamče, tetě a kamarádce s mastnější pletí a i mě se sušší :)

    OdpovědětVymazat
  6. kup si zineryt, je to na předpis a nesmí se to užívat pořád, je v tom totiž nějaká látka, která když to používáš pravidelně třeba dva roky, ti může poškodit organismus. nevím, tuším že je to totiž antibiotikum s kortikoidy?? na to chvilkové akné, tj.na jednu zimu a jaro, je to ale nejlepší řešení. na pulroku ti to neublíží, předepsaa mi to dermatoložka, když jsem v pubertě měla jeden rok šílené akné. říkala, at to dopoužívám a druhou lahvičku už mi nenapíše. no , od té doby mám ale stejně plet jak porcelán, takže ani nepotřebuji.

    OdpovědětVymazat
  7. Jestli můžu doporučit - na kožní se s prominutím rovnou vyser!Mě předepsala kožní mast a takovou vodičku.No co si budeme povídat obličej jsem si spravovala měsíc mastí na atopický egzém.Byla jsem celá zarudlá a neskutečně mě svěděl celý obličej.Teď mám pokožku stále vysušenou a totálně v háji.Dříve jsem měla hodně mastný obličej,takže leckdo by si mohl říci,že jsem ráda,ale opak je pravdou,protože mám akné a suchou pokožku,na kterou nemůžu ani pořádně namazat krém na akné.Má T-zóna je brada,takže alespoň tam,kde to vypadá jakž-takž mažu krémem s fytosfingosinem od ryoru a světe div se!mám už jen strupy.Ale na tu kožařku jsem naštvaná do teď.Ani slůvkem se mi totiž neuráčila zdělit,že mohou být nějaké vedlejší účinky.

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, taky se mi vrátilo nadměrné akné! :/ Na obličej mi dřív zabíral takový ten roll-on od Ryoru

    OdpovědětVymazat
  9. Mě přijde, že všichni (jo, včetně mě :), často děláme chybu v tom, že chceme pupínky bůhví čím zničit, a zapomínáme na hydrataci. To je pak pleť oslabená a trpí ještě víc. Na zimu vždycky pořizuju hutnější a pořádně výživnej hydratační krém a to mi pomůže asi nejvíc...no...a moc nemačkat....ale to je těžký, stejně to sama dělám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíš než zničit se je snažím vyléčit aby dál nevznikaly :). A na hydrataci, teda aspoň já, nezapomínám :). Vím jak je důležitá :)

      Vymazat
  10. Ja som sa tiež teraz nenormálne vyhádzala a už neviem čo s tým... :(

    http://secrets-of-wonderland.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  11. podľa môjho názoru by sa takýto problém mal riešiť zvnútra, a nie len zvonka.....čiže zmenou stravy, piť viac tekutín, detoxikovať telo.....krémiky možno akné zmiernia na pohľad, ale pravá príčina je ukrytá niekde inde....a čo sa týka antikoncepcie, tak tá možno pomôže, ale je to zas len chémia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Antikoncepce je neskutečné svinstvo :X. O tom se už nemá cenu ani bavit. Snažím se jíst zdravě a tak aby tělo dostávalo všechny důležité látky. Prakticky u mě tento přístup funguje, ale jakmile přijde zima, tak je to všechno marné :(.

      Vymazat
  12. Mám pleť hodně citlivou, pleť po celém těle, nejenom na obličeni jsem měla červenou, hrubou, rozškrábanou z častého svědění, flekatou a nateklou skoro jako bych měla nějakou vážnou nemoc pleti. Proto se musím krémovat jen léčivými přípravky nejlépe jen z lékárny, protože po krémech z drogerií se osypu, nebo mi vůbec pleť nezklidní ani nehydratují (kromě klasické modré Nivei, která mi dokáže pleť trošku sklidnit) Co mi pomáhá na předpis od kožního lékaře je Beloderm a Lipocream, poté i Lipodase krém, který se snad dá koupit i bez předpisu, teď si nejsem jistá a používám jí na promazáví, pokud se mi bolavá místa zlepší, protože sama o sobě není léčivá, jen hodně hydratuje, a pokud se s ní mažu pravidelně, problémy se mi vrátí jen ojediněle. Teď mi ale mamka koupila na doporučení kamarádky v lékárně Švýcarskou kosmetiku Sadu Natural cream/ bath/ hair (tedy krém 30ml, sůl do koupele, šampon) všechno je ze solí z mrtvého moře a mě to opravdu hodně pomohlo. Dělám si 20ti minutové koupele, krémuji se a pokožku hlavy od šamponu mám bezproblémů a bez lupů) nemůžu si to vynachválit, jen je to dražší kosmetika, ale opravdu jsem schopná říct, že za ty peníze mi to stojí :)

    OdpovědětVymazat
  13. super outfit, hlavne šál, čiapka a kabelka.:)
    a k tej pleti, tiež som mávala také problémy, ale pomohla mi návšteva u kozmetičky, ktorá mi to povytláčala,počistila a tak.. bolo to v októbri a od vtedy mám menšie množstvo vyrážok, až banálne teraz už. Mám v pláne proces ešte raz zopakovať, tak skús možno pomôže.. Mňa vyšla návšteva tých 8e, neľutujem:)
    /ak chceš pozri ku mne na blog, budem rada za follow/

    OdpovědětVymazat
  14. moc ti to sluší!
    s tím akné ti bohužel (a bohudík) neporadím, nemám s tím vůbec zkušenosti.. :) ale snad to brzy zmizí a nebude tě to trápit!

    OdpovědětVymazat
  15. Tak vidím, že tento problém nemám jen já :/ já pořád používám krém Locacid na předpis od dermatoložky a před tím než krém aplikuju, přejedu si plet dermarollerem. Hodně mi to pomohlo a pořád pomáhá :) zatím jsem to za nic nevyměnila a už to používám rok. Třeba by ti to taky pomohlo, ale akné je samozřejmě individuální záležitost :)

    OdpovědětVymazat
  16. S akné mám v zimě taky velký problém, teď se mi toho dělá na obličeji víc než je snad normální a nic mi na to nepomáhá

    OdpovědětVymazat
  17. Jituš taky tímhle docela trpím a teďka na podzim už to mám taky rozjeté :( mě docela pomáhá klasický dětský sypký pudr. Přes noc ho dám na boláky a ono to docela vysuší. Nebo prostě pokaždý, když nejsi namalovaná a máš chvilku, nikam nejdeš a tak. A nebo se mi dost ověřil zelený korektor s aloevera. Ten taky dávám přes noc a nevěřila sem, jako zázrak :-O a to jsem měla klasický drogerkový, žádná extra značka.

    OdpovědětVymazat
  18. Naštěstí rýma se mě zatím nechytla ale pokašlávat začínám, zima je, ale mám ji celkem ráda :) jinak ti to na fotkách moc moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  19. Na akné antikoncepce a Fresh of farmacy od Lush :)

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj! Moc ti to sluší a na fotkách žádné akné vidět nejde, takže to snad nebude tak hrozné:). Každopádně, já jsem měla léta s pletí hrozné problémy- akné, atopický ekzém... no prostě snad všechno :D. Antikoncepce mi to dala na chvíli do pořádku, ale vysadila jsem ji (jak se tu všude píše- je to svinstvo a neskutečný záhul pro tělo). Nebudu to natahovat- pleť mi zlepšil absolutní nezájem o ni :D- na všechno jsem se vykašlala, večer ji umyju jen horkou a poté ledovou vodou, nanesu takový olivový krém z lékárny nebo obyčejnou vazelínu a nic jiného nedělám. Používám make-up od dermacolu určený pro problematickou pleť, ale jinak nic "spešl". A taky hodně piju vodu, min 3x týdně cvičím a jím zdravě. Pleť mám docela v pohodě a neřeším ji a to doporučuji všem. Měj se hezky , E. :)

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj je mi 23 let a od puberty trpím na silné akné a mám hodne jizev a pigmentových skvrn,neznám nikoho kdo by na tom byl kdy tak špatně jako já. Každopádně zkusila jsem vše,opravdu vše od lékáren,přes věci na recept,antibiotika,lasery..dokonce jsem byla i hospitalizována na kožním oddělení několik týdnu kde na mě testovali všechno možné. Takže toho mám hodně za sebou a musím říct že před třičtvrtě rokem jsem objevila krém jmenuje se Intensif propolise od esthederm institut paris. Tato značka není v česku přílíš známa.. Musím říct že stále se mi sem tam něco vyrojí,ale tohle je věc co mi za celý muj život pomohla nejvíce. Krem stojí cca 1300kč ale stačí ho malinko na celý obličej takže vydrží cca pul roku a to si myslím se vyplatí za věc kterí opravdu funguje. Tak si o tom zkus kdyžtak něco najít a hodně štěstí :) Anna

    OdpovědětVymazat
  22. Zkus duac gel, strasne pomáhá, dělá zázraky :) me pomohl už tak za týden. :)

    OdpovědětVymazat
  23. najlepší je Zineryt v kombinácii so Skinoren masťou.Zineryt akné vysuší,zastaví tie bakteriálne procesy ktoré akné spôsobujú a Skinoren akné odtsraňuje takisto,je dobré ho užívať v kombinácii s tym Zinerytom lebo Zineryt pleť dosť vysusí,ale Skinoren ju zase dopomôže hydratovať.Oba sú na lekársky predpis a určite sa oplatí ich vyskúšať keď už ti nič iné nezaberá.

    OdpovědětVymazat
  24. Taky trpím akné a taky odmítám ničit si tělo antikoncepcí.Co jediného mě nikdy nezklame a nepřestane po chvíli účinkovat? Domácí mast z konopí! :-)
    PS:Ty náhražky z lékárny jsem nikdy nezkoušela, tak netuším, jestli účinkují stejně dobře jako ta domácí.

    OdpovědětVymazat
  25. Zkus ERYFLUID, teda aspoň myslím, že se to tak jmenuje. Mám ho od kožní. Je to taková vodička, je na předpis a stála mě asi 40 korun. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano,mužu jen potvrdit:) akorát mě osobně pomáhá jen v létě,v zimě dost vysušuje a přijde mi že se potom tvoří akné ještě víc:) ale v kombinaci s krémem by to mohlo fungovat:)

      Vymazat
    2. mně eryflui nepomohl vubec, prisel mi uplne zbytecny. ale vim, že kamaradka si ho nemohla vynachvalit, takze je to asi pripad od pripadu:-))

      Vymazat
    3. Eryfluid je taky jediná věc, co mi vždycky zabere, je to totiž něco jako antibiotika, takže se to po tom opravdu zlepší. ale myslím, že se to může užívat tak nejdéle 2 měsíce v kuse, pak už ne. ale u mě byl teda efekt dlouhotrvající, mazala jsem to před tanečními a opravdu jsem měla vystaráno, takže opravdu víc než spokojenost :)

      Vymazat
  26. Moc ti to sluší! A na akné ( nikdy jsem ho neměla velké,občas pupínek) mi teta poradila Jarishuv roztok, když sem ho týden používala tak mi zmizelo a i fleky na obličeji jsem neměla. Vím, že známá měla s akné hodně velké problémy a začla používat Jarishuv roztok a nedá bez něj ani ránu. Koupíš ho v lékarně za pár kč. http://www.lekarna.cz/jarischuv-roztok-csc-250g/ , mrkni ještě na recenze. Nevím jaké máš požadavky, ale co jsem četla na netu i to docela pomáhá. Přeju ti at jsi brzo zdravá a to akné brzy odezní! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Nenávidím zimu! Začaly se mi lámat vlasy, dostavilo se akné, pleť mám hnusnou...Nevím, co s tím. Plánuju taky solárko. Helena

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj, před 7 lety jsem trpěla akné také docela dost.Vím, že to bude znít divně, ale jednu zimu jsem odjela na týden ona hory, kde jsem se vůbec nemalovala a používala kosmetiku od Loccitane s bambuckým máslem. Vrátila jsem se zpět a po akné ani památky. Snad mi tenkrát pomohl ten čistý vzduch a hydratace, jak bylo řečeno. Každopádně od té doby se mi akné objeví jen minimálně a jednou za měsíc ;)

    OdpovědětVymazat
  29. To mi vykladej o tom akne, to me trapi od doby co jsem vysadila HA, uz asi pul roku :( Také bych potrebovala radu jak s tim zatocit nebo spis zazrak! Premyslim, ze zajdu ke kosmeticce, uz to trva moc dlouho a nikdy predtim jsem s pleti problémy nemela, uz se nechci stydet vyjit na ulici nebo se s nekym zblízka bavit :(

    OdpovědětVymazat
  30. Mě akné taky dost trápí. Vyzkoušela jsem snad všechny možné přípravky, nic nezabíralo, až na Duac gel. Je na předpis, používám ho teprve 14 dnů a můžu říct, že se mi pleť zlepšila. Sice to pořád není žádný zázrak, ale já už jsem z toho tak nešťastná, že i maličké zlepšení mě potěší. Také pleť čistím tea tree olejem a piju kopřivový čaj. Slyšela jsem, že domácí konopná mast je nejlepší, ale musí být opravdu domácí, no já nevím jak se k ní dostat :D A kamarádka vyzkoušela Jarishův roztok, ale bylo to jak nic. Určitě je to hodně individuální, každopádně doufám, že se ti to brzo zlepší ;) Tereza

    OdpovědětVymazat
  31. jó teď přes zimu mám taky o dost horší pleť :-/ a to už jsem měla radost, že se mi srovnala. stačí zima a je to zase v pr.. co je celkem dobrý je zinková mast. sice šíleně smrdí, ale přijde mi, že pomáhá :) a pak čistící masky - třeba samohřejivou se zinkem od garnieru nebo zelený jíl..

    OdpovědětVymazat
  32. Achjo, na zimu/sníh sem se hrozně těšila.... Teď klepu kosu,hrůůůůza.

    OdpovědětVymazat
  33. Ale takhle to nejde vidět :) hlavu vzhůru, ale opravdu nemám nic tak "dobrýho" co zabere hned ..nejvíce se mi objeví právě na zimu a když mám jahodovej týden a už z toho šílím, ale koukám že ty víc ..:( používám od Ryoru a jsem spokojená docela ..

    OdpovědětVymazat
  34. ten kabát je perfektní :) a co se týče akné, taky se mi zhoršilo :/ před nedávnem jsem šla i ke kožní a dostala jsem na předpis takovou mastičku Locacid, o které se v komentářích už jedna slečna zmiňovala :) tak to zkus, třeba ti to pomůže ;) a mně snad taky :D :)

    OdpovědětVymazat
  35. S tím akné jsme na tom stejně, i když já to mam fakt příšerný celou dobu od loňský zimy. Jediný, co mi pomůže, je kosmetička, ale to je taky jen krátkodobě a abych měla každé dva týdny roznípaný obličej, to asi fakt ne. :/
    Moc ti to sluší, takovou šálu bych taky potřebovala. :D Sice mám šál hafo, ale s každou mi na krk táhne stejně jako bez ní. :/ :D

    OdpovědětVymazat
  36. Zrovna jsem to sem chtěla napsat... Opravdu.. Jarishův roztok je supr. Moc se o něm nemluví, asi proto, že to není žádná drahá záležitost. Jako kdyby levné věci byly horší, že jo.. Někdy je to právěže naopak. Jarishův roztok stojí pár korun a pleť je už po pár dnech mnohem hezčí a jakoby i jasnější..Zklidňuje a prospívá :) Pet.

    OdpovědětVymazat
  37. Mě hrozně pomohla antikoncepce. Dřív jsem brala asi 3 roky Regulon, ale protože ho pořád zdražovali, tak jsem pak přešla na Vreyu, která se předepisuje slečnám, které mají problémy s akné. Musím říct, že po prvním měsící mi začala zabírat a dokonce jsem měla dva měsíce pleť jako dětskou prdelku, ani jeden jediný pupínek, byla jsem úplně šťastná, pak jsem ale začala jíst moc sladkého, tak mi sem tam nějaký vyskočí, ale není to ani náhodou totéž co dřív. Teď mi vyskočí max nějaký maličký pupínek, který se za chvilku vsákne a nezůstane mi po něm žádný flíček ani když ho drasticky vymáčknu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, také mi pomohla antikoncepce Vrea, která je zaměřená i na to akné.

      Ale jestli vůbec nechceš tuhle chemii do těla, tak ti ráda doporučím kvasnice. Prodávají je v lékárně, jsou ve formě tablet (jako vitamíny) a tuším, že jsem je brala 3x denně a bylo to fuč :)

      Vymazat
  38. Taky pořád smrkám, drhnu nos kapesníky a pak ho mám jak strouhadlo :/ Jinak.. Moc ti to sluší. Jsi moc roztomilá v té čepce a teda, moc akné nevidím, tak to snad nebude tak horké. Jednou jsem taky měla snad tři ošklivé pupínky a nezabíralo na ně vůbec nic.. Mamča si ten večer uvařila urologický čaj a jentak mezi řečí mi řekla, ať si ho zkusím namočit tampónkama na ty boláčky. No.. nechápu jak, ale prostě do rána byly menší, tolik nebolely a v kombinaci s tea-tree olejičkem zmizela do dvou dnů. :)) vyzkoušej to. Já jinač používám 3 kroky Clinique a nemuzu si je vynachválit. Taky hodně piju a semtam si udělám čistící masku. :) Měj se moc pěkně.

    OdpovědětVymazat
  39. Já si myslím, že jediné, co může pomoct je pravidelné návštěvy kosmetičky a pak dehtové mýdlo, bylinkové koupele a masky z hlíny.
    Ale pokud se toho chceš zbavit úplně, hledej problém uvnitř svého těla, měla by se zlepšit životospráva, hlídej si, co jíš, piješ apod.

    OdpovědětVymazat
  40. Na akne je nejlepší Zineryt, nebo si zajdi na kožní. Když je člověk ve stresu tak se pleť zhoršuje. Taky záleží jak se stravuješ.
    Kabát ti sluší :)

    OdpovědětVymazat
  41. no, s tým akné to nie je príjemné ;/ bohužiaľ neviem, čo by som ti poradila .
    super kabát aj šál :)

    OdpovědětVymazat
  42. Mám úplne stejný problém. V létě jsem se radovala jak se mi plet zlepšila ( sluníčko, moře) a na konci září to zase začalo být strašné. Od té doby používám coalface a mask of magnaminty od Lush, ale to mi pomáhá jen na mastnou pleť. No teď už mastnou pleť díky těmto přípravkům nemám. Akné se mi pořád dělá, ale musím říct, že od té doby co jsem začala používat ACNEON (prášky na imunitu hlavně to působí na kůži, nejsou to žádné antibiotika ani podobné svinstvo)tak je to tak o 50% lepší než před měsícem, nicméně pořád nejsem spokojená, ale prášky užívám necelý měsíc tak se to možná ještě zlepší! Týna

    OdpovědětVymazat
  43. Jéé mám ten samý problém :(. Ale naprosto to nechápu, ještě před týdnem jsem si pochvalovala jakou mám pěknou pleť, a co se za dva dny nestalo... Mám ty hnusný podkožní pupínky se kterýma se nedá nic dělat... Teda aspoň mě na ně prd pomáhá... Už nevim co s tím, a strašně mě to štve.

    OdpovědětVymazat
  44. krásný kabátek:) moc ti to sluší.

    OdpovědětVymazat
  45. Jee to mě mrzí s tou pletí :(( Snad se Ti toho povede brzy zbavit ... bohužel žádný přípravek/trik na to neznám :( Já osobně to mám teď zase úplně na naopak nevím čím to je ... i když jsem teď začala asi tři týdny nově používat brusinkovou štolu z Lush, která je mi moc příjemná. (ale tím to nejspíš nebude - no nevím) asi má moje pleť jednoduše ráda zimu, že mě teď prostě nezlobí :D
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  46. tohle období mi také s pletí dělá neplechu :( trápí mě akné, ale momentálně je to ještě horší. Bioderma už je na to krátká. ke kožařce se přiznám, že se mi nechce, protože vím, že mi akorát řekne, že se zbytečně "nípu"... na Vánoce objednávám Avene řadu na mastnou pleť, uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  47. Když jsem šla do tanečních a trápilo mě akné, tak jsem si zašla ke kožařce (k naší známé). Předepsala mi vodičku od nějakého francouzského výrobce (myslím) - Eryfluid. Je to vlastně antibiotikum pro pleť. Po nanesení vodičky mám ještě mastičku Enclaran 5, a když jsem měla silnější akné tak Enclaran 10. A spokojenost? Jsem nejvíc nadšená. Akné mi opravdu zmizelo, nečekala jsem to. Ze začátku jsem nanášela obden, teď už jen podle potřeby. :)

    OdpovědětVymazat
  48. pouzivam Eryfluid( je na predpis) cca 1 mesic a muzu ho jen doporucit, pupinky mi zcela zmizely a mam vetsi sebevedomi, obcas si vyjdu do skoly i bez make-upu, opravdu se mi po nem plet zlepsila, muzu jen doporucit :)

    OdpovědětVymazat