3. listopadu 2012

Povídání o kónické kulmě

Nevím jak vy, ale já bych kónické kulmy nazvala trendem poslední doby. Když vím, že se nějaká moje kamarádka či známa rozhoduje jakou koupit kulmu, tak v poslední době všichni šahají po té kónickém, nebo-li po "kouzelné hůlce". A v čem, že je tato kulma lepší? Já to vidím rozhodně ve výdrži vln, lépe se s ní pracuje, kulmování je rychlejší a nepálí konečky. Někdo by mohl namítat, že je hrozně snadné se sní popálit, což upřímně je, ale když se sní naučíte pracovat, tak je to nakonec hračka. 

A proč vám tohle všechno vůbec píšu? 
Já osobně mám hodně tvrdé vlasy, které ať vlníte čímkoliv, tak vždycky do dvou hodin spadnou ať na to dáte kolik chcete laku. Jsou hodně nepoddajné, rychle ztrácejí objem a strašně rychle se mi ničí konce vlasů, když je neustále přejíždím žehličkou, nebo napařovacími natáčkami či klasickou kulmou. Na druhý den je mívám navíc zcela vysušené, matné a na pohled neskutečně zničená, ale... 
Od té doby co sem objevila kouzlo kónické kulmy, tak vím, že vlasy můžu mít vlnité celý večer a POZOR i celý další den poté! Upřímně říkám, že vlasy stačí po náročném večeru rozčesat, přidat olejíček a zafixovat lakem a vlnky jsou jako nové! Navíc tolik netrpí konečky a slečny které mají jemnější vlasy, tak těm vydrží takto natočené vlasy i několik dní :).
Navíc je super, že s ní vytvoříte jakýkoliv typ vln. Ať už malinké prstýnky a nebo velké přirozené vlny :).

Fotky jsou z dnešního odpoledne, když jsem vlasy rozčesala, "naolejíčkovala" a zafixovala. Konkrétně se tady bavím o kulmě Remington Ci95 , která je aspoň podle mě i docela cenové dostupná a její cena se pohybuje už od 500 korun, což je na kulmu takové kvality za pusu. Upřímně já sama ji ještě nevlastním, půjčuji si ji od kamarádky, ale doufám, že do Vánoc bude konečně moje <3.

Jaký máte názor na tyto kulmy Vy? Vlastníte/nevlastníte?

48 komentářů:

  1. Měla jsem období, kdy jsem si ji přála. Pak jsem nějak zapomněla, tak díky za připomenutí.:-D Líbí se mi, že ty "vlnky" jsou spíš takové přirozené zvlnění. Sluší ti to!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem pyšnou majitelkou konické kulmy a na jinou bych nedala dopustit. Stála sice asi 1200, ale dostala jsem ji k svátku, takže mě neskutečně potěšila. Jak říkáš, vlasy neničí, nevysušuje a zůstanou navlněné po celý druhý den. Od té doby co ji mám, je mým miláčkem číslo 2. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mam konickou od Babyliss a je super. Pak mam klasickou kulmu od remingtonu a to je hruza des. Nez natocim vlny na prave pulce hlavy, ty na leve mi spadnou:D

    OdpovědětVymazat
  4. teda Jitu ty mě snad na tu kulmu i nalákáš :D já mám stejné vlasy jako ty. natočím si je a po chvíli vlny nikde :-/ nedrží mi ani natupírování nic, takže kdyby existovalo něco, co mi udělá krásný vlny, byla bych štastná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. holky kupte si sprej na vlnky ;) s ním to vydrží snad věčnost i těm holkám co mají pevné, nepoddajné vlasy a navíc Vám budou chránit vlasy před teplem ;)

      Vymazat
    2. Já měla doma desítky druhů sprejů na vlny a nikdy nic nepomohlo ;)

      Vymazat
    3. A zkoušela jsi Redken Fresh Curls?? Já ho mám odzkoušený na kamarádce, která má normálně vlasy jak hřebíky a je nemožné je natočit aby to vydrželo, ale s tímto sprejem je to hračka a vlnky ji vydrží do umytí vlasů ;)
      Je to opravdu dobrý sprej, doporučuji :)

      Vymazat
    4. těžko říct, jestli by fungoval, zase se mi nechce dát x-stovek za něco, o čem nevím jestli mi to sedne :) já mám po mamce vážně těžký, hrubý vlasy, se kterýma nejde nic :D nenatočíš, nenatupíruješ, o nějakých úžasných účesech nemluvě, to prostě hned spadne, povadne.. :D když mi kadeřnice dělala natupírovaný účes na přehlídku, tak ze mně chudák byla nešťastná, vypotřebovala na mě celý balení laku a neustále upravovala a stejně prd :D

      Vymazat
  5. Jituš ty vlnky jsou kouzelné, a moc ti sluší :) Jsem nalomená a začínám o konické kulmě opravdu uvažovat :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kónické kulmy jsou na trhu už více než 3 roky, takže bych je zas za takový trend nepovažovala ;) ale jsou velmi praktické, protože s nimi můžeš dělat jakékoli vlnky chceš, pevné i jemné, což u klasické kulmy nejde, protože je topné tělísko po celé délce stejného rozměru.
    Navíc si k nim můžeš přikoupit rukavici, takže popálení je nemožné, u některých jsou přímo součástí balení.
    A vlny vydrží dlouho právě díky tvaru kulmy, konečky totiž povolují jako první, ale protože jsou pevně natočené, tak i když povolí dostanou se maximálně na stejný rozměr vln jako vlasy v délkách a u hlavy.
    Bohužel se hodně rychle kazí, tak je lepší zainvestovat do těch dražších a spolehlivějších :)

    Na fotkách jsi nádherná. Vlnky Ti moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to vím, že jsou na trhu už dlouho, ale teprve poslední rok se používají fakt hodně a skoro všude :)). Takže bych řekla, že se dostaly pořádně do podvědomí až teď :).
      Vím, že rukavice se dá přikoupit, ale tak přijde mi to jako zbytečnost :) stačí si dávat jen pozor a je to ok :).
      A děkuji moc za pochvalu! :*

      Vymazat
    2. Bože teď si to po sobě čtu a zní to úplně jako nějaká přednáška :D :D hrozný!!
      Omlouvám se, ani jsem si to neuvědomila :D

      Vymazat
  7. já si naopak vlasy žehlím :) nemám je ale ani přímo vlnité, ani rovné..prostě něco mezi :D takže bych mohla vyzkoušet i kulmu :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jitu, takže tvé vlasy ihned po umyti, bez jakých koliv úprav jsou jake? Mas je rovné nebo jakoby ty krepate vlny nevlny?? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám vlasy naprosto zcela rovné jako dráty, bez vln, bez objemu, prostě zcela rovné až to není pěkné :D.

      Vymazat
    2. Ale na vetsine fotkách mas krásný objem, muže za to ten sprej od CHI? :-)

      Vymazat
    3. Ten používám poslední měsíc a je hodně fajn, mám ho fakt ráda, ale jinak za objem vděčím nekonečnému tupírování, lakování a hlavně když se jdu fotit prohazuji si vlasy aby ten objem jako kdyby "nabraly" :D :)

      Vymazat
  9. přála bych si jí k Vánocům, tak snad ji budu taky mít :)
    ty vlasy ti takhle moc sluší :)

    OdpovědětVymazat
  10. já jsem si jí po vychvalováních nakonec taky pořídila a můžu s tebou jenom souhlasit ! nejvíc mi vyhovuje to, že ty vlny opravdu vydrží :) jinak, moc ti to sluší ♥

    OdpovědětVymazat
  11. Přesně tuto kulmu mám :) jsem s ní hrozně spokojená.. Mám dlouhé, jemné a neobjemné vlasy :D a nikdy mi žádný vlnky na vlasech nevydržely, ani tuna laku nepomohla.. Ale s touhle kouzelnou kulmou si vlasy natáčím bez laku a tužidla a vlnky vydrží do dalšího umytí :) Ještě přemýšlím nad tou druhou, se širším průměrem :)

    OdpovědětVymazat
  12. Mám doma podobnou a je skvělá. Uznávám....ale přiznávám se, že poslední dobou nemám náladu a trpělivost vlnit celou hlavu :D Jsem lenoch. Objevila jsem kouzlo dvou zapletených copů na noc :D

    OdpovědětVymazat
  13. prave se rozhoduji jestli si mam poridil klasickou kulmu a nebo konickou a myslim ze me dilema je vyresene...dekuji:)

    OdpovědětVymazat
  14. prave se rozhoduji jakou kulmu si mam poridit jestli klasickou nebo konickou a myslim ze me dilema je vyresene dekuji:)

    OdpovědětVymazat
  15. Já kulmu ještě nikdy nepoužívala bojím se, že bych se tak akorát spálila. Vlasy si vlním žehličkou remington a výsledek je taky dobrý, na kulmu jsem asi nešikovná...

    OdpovědětVymazat
  16. nevlastním žádnou kulmu, jelikož mé vlasy jsou po zadek, neuvěřitelně husté, opravdu moc husté, a straaaašně těžké. to mi říkávají kadeřnice. vždy, když jsem si od někoho kulmu pujčila, chvili jsem měla lokýnky, ale do deseti minut, možná pul hodinky, bylo po vlnách, i když už jsem měla na hlavě celý lak :D konickou jsem nezkoušela, ale vzhledem k tomu, že mi kadeřnice říkají, že mé vlasy natočit nejdou, tak za ni raději nebudu utrácet, počkám si, až ji bude mít nějaká má kamarádka a uvidím. každopádně díky za tip, vyzkoušet to rozhodně musím :)

    OdpovědětVymazat
  17. mám ji také je super ale nedokážu s ní udělat takové krásné vlny jako máš ty.Natáčíš to po větších pramenech a hned u hlavy nebo jak? :)

    OdpovědětVymazat
  18. máš to nádherně navlněné :)
    jelikož mi moje poslední kulma bouchla u hlavy (byla asi 20 let stará, po mamince :DD), tak by se šikla :))

    OdpovědětVymazat
  19. já vlastním uplně kudrnaté vlasy a taky pěkně tvrdé, takže vždycky ráno trávím s žehličkou abych vypadala jako člověk, jelikož se mi vždycky navlní nejvíc ofina a uplně mi stojí nahoru :D
    ale kulmu vlastním taky, když si chci udělat pravidelnější vlnky, tóbě tyhle hodně sluší!

    OdpovědětVymazat
  20. máš nádherné vlasy :OO♥♥

    OdpovědětVymazat
  21. Mám tu samou a nedám na jí dopustit! Mě vlny vydrží třeba i 3 dny a vypadají úplně stejně jako kdybych je navlnila před hodinou. Ale mám jemné vlasy tak se mi po ní strašně vysušují :( asi zkusím ten olejíček.
    Na té první fotce ti to strašně sluší!

    OdpovědětVymazat
  22. Ja som si jednu kúpila v Anglicku a je skvelá akurát že si stále neviem nájsť nejaký postup pri tom natáčaní..furt si tie moje vlasy neviem zopnúť aby mi nepadali a nakoniec ma to tak otrávi, že sa vykašlem na celé natáčanie :DDDD Ale nepopálila som sa ešte ani raz! /ťuk,ťuk/

    OdpovědětVymazat
  23. Já jsem o takové kůlmě sice už slyšela, ale protože se od doby, co mi došlo, že mi žehlení a barvení ty vlasy neskutečně zničilo o takové věci moc nezajímam, tak jí nijak neřeším. Stačí mi žehlička na ofinu a obyč kůlma na nějaké "spěšl" akce... :D
    Ale musím teda zase zírat na ty tvoje vlasy s otevřenou pusou, protože je máš fakt nádherný!! :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ty vlny jsou strašně pěkné, navíc za tu cenu, určitě si ji pořídím!:)

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, poradis prosim nejaky ten olejicek co pouzivas? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám od gliss kur a pak silk therapy od biosilk a CHI ;) a všechny jsou super :).

      Vymazat
  26. Kulmu nevlastním, ale často o ni přemýšlím, vykouzlíš s ní vážně hezký účes a tvé vlasy jsou důkazem.

    OdpovědětVymazat
  27. Kulma by se mi hodila taky, ale s větším průměrem, tohle je všechno malý a mně se ty malý vlny nelíbí. Ale tobě to sluší :-) Jinak jsem trochu zmatená. Vždycky jsem myslela, že těm co mají vlasy pevné, vydrží vlny v pohodě a těm s jemnýma hned spadnou. A ty to tu najednou píšeš obráceně :-)

    OdpovědětVymazat
  28. díky za tip, nevěděla jsem že se dá sehnat už tak levně:) taky asi napíšu Ježíškovi:)
    jednu kulmu mám už několik let, ale je hrozná ( a nebo jsem jen nešikovná a neumím to s ní :D )

    OdpovědětVymazat
  29. Chcela by som sa pytat ci by takato kulma fungovala aj na velmi jemnucke vlasy bez objemu? ked celu noc spim na natackach tak hodinu vyzeram ako pudel... ale do 4 hodin mam uplne rovne vlasy... o normalnej kulme ani nehovoriac - hodina a je po ucese.... mne by stacilo keby vlnky vydrzali do vecera... mas nejaku kamaratku ktora by mala tento typ vlasov a pouzivala kulmu? dakujem dopredu za odpoved, velmi mi pomozes :)

    http://secrets-of-wonderland.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že by ti tato kulma měla vyhovovat, stačí akorát přijít na vhodnou dobu jak dlouho vlasy na kulmě podržet :). Ono když je natočíš a zafixuješ, tak ti ty vlasy tak prostě zůstanou :)) Bohužel nikoho s až tak jemnými vlasy neznám :/

      Vymazat
    2. Ja to s nou vyskusam, nie je to az taka astronomicka ciastka aby som si buchala hlavu o stenu za to ze som zas vyhodila peniaze :DD Dakujem :)

      Vymazat
  30. Pěkné vlny! Já mám kulmu v Praze, takže ji teď nepoužívám, ale ani když jsem v ČR tak jen příležitostně. Musím to napravit :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  31. mám stejný problém - vlasy mám jako hřebíky, silný a tvrdý. vlasy mi nevydrží navlněné vůbec... ať použiju kolik laku chci. tyhle vlny vypadají krásně přirozeně. mě se většinou povedou jen ty pudlovitý nebo nějaký zpackaný vlny :D taky bych si jí ráda pořídila, hodí se mít doma šikovnou kulmu.

    OdpovědětVymazat
  32. mám tu stejnou kulmu ale umím na ní udělat fakt je lokny, jak uděláš takovéhle krásné přirozné vlny? :)

    OdpovědětVymazat
  33. Konicka kulma je velmi dobra vec, priatelka ma tiez jednu a celkom jej to "slusi"

    OdpovědětVymazat