15. října 2012

Co mi dalo posezení v Surface?

Článek sem vám slíbila už dávno, tak dnes ho tady máte. V pár bodech bych ráda shrnula poznatky, které mě zaujaly a mohly by zajímat i vás. Musím uznat, že to malinké posezení, které jsme absolvovaly s ředitelkou školy Surface Ing. Bárou Nevickou mi hodně dalo a pomohlo mi k lepšímu pocitu a vyřešilo i některé moje problémy které mám v oblasti líčení :)

Já konkrétně jsem si díky příjemnému posezení pořídila kvalitní štětec na pudr s přírodními štětinami od značky Artdeco a musím uznat, že je to doopravdy rozdíl a navíc ta jemnost, to se s ostatními štětci které mám nedá ani srovnat. Další na řadě byla korekční paletka, tady jsem pouze chtěla vyzkoušet jestli se do něčeho takového hodí investovat a tak jsem sáhla po značce Catrice, je cenově dostupná a nabízí vše co jsem si přála! Díky této paletce zakryji jak červené pupínky tak i "vymodeluji" tvář. Potom následovali stíny na obočí, do teď jsem používala tužku a nikdy jsem nebyla spokojená, absolutně mi nevyhovoval odstín a většinou ani moc nevydržela, od té doby co mám sadu na obočí od ELF jsem spokojená jak s odstínem tak i s celkovým vzhledem obočí. Na domácí líčení jsem si pořídila sypký pudr od Alverde, jde o to, že sypké pudry lépe fixují a pro pleť jsou příjemnější a jsou mnohem jemnější a hlavně lehčí, takže pleť zbytečně neucpávají.
1. Obličej/ Tvář
- prakticky máme skoro všichni žlutý tón pleti, pokud vám někdo cpe nevěte mu (:D) a světlé slečny mají tón pleti zpravidla růžový
- make-upy nabízení v drogériích mají ve většině případů absolutně špatný tón proto je kolikrát tak těžké si nějaký vybrat
- nikdy nevybírejte odstín nikde jinde než na bradě, na ruce odstín nikdy neodhadnete
- korektor aplikujte už pod make-up lépe se spojí a pleť bude působit přirozenějším dojmem
-na kruhy pod očima používejte oranžový stín, nejlépe je totiž zamaskuje na to pak můžete použít klasický korektor, ale pozor, rozetřete ho až k nosu, jinak si akorát vytvoříte světlé kruhy pod očima
- aspoň na doma používejte sypký pudr, je k pleti přirozenější
- nepoužívejte k nanášení make-upu houbičky je to nehygienické a množí se v nich bakterie! jediné účinná houbička je Beauty Blender  funguje totiž úplně jinak, ale já osobně si stejně myslím, že nanášení prsty je nejlepší
- pokud nevíte jaký si koupit odstín tvářenky tak sáhněte buď po meruňkovém a nebo lososovém odstínu, ty totiž sluší skoro všem ( tvářenku aplikujte od vrcholu lícní kosti směrem ke spánku)

2. Oči 
- pokud nejste kamarádky s kleštičkami na řasy, tak to nevzdávejte, řasy se vám rozhodně nepolámou pokud je budete používat správně, musíte řasy jako kdyby pumpovat po dobu tak 15 vteřin a oko vám zůstane krásně otevřené (pokud máte řasy rovné, tak je můžete nakleštičkovat po celé délce)
-investujte do stínů, ty levnější jsou málo pigmentové takže jich musíte použít hrozně moc aby jste dosáhli barvy jaké chcete, za to u těch dražších je pigmentů více a tak vám stačí málo a stíny vám i déle vydrží
- rozhodně se nemusíte řídit nějakou typologií, všechny barvy očí snesou jakoukoliv barvu stínů, stačí s nimi umět zacházet a barvy sladit
- všem ale sluší neutrální tóny jak ty studené tak i ty teplé
Řasenka:
-všechny řasenky mají skoro stejnou náplň liší se pouze štěteček, ale hlavní je, že pokud kupujete řasenku, tak se vám může stát, že už bude zkažená ještě než ji koupíte, proto je lepší snažit se kupovat řasenky zabalené, aby jste měli jistotu, že ji ještě nikdo před vámi neotevřel, to platí u veškeré kosmetiky, prostě se začne kazit od prvního otevření

3. Obočí
- jak už jsem řekla, nejlepší jsou stíny, nemusíte si dokonce kupovat žádné speciálně určené pro obočí, vymalovat ho můžete i klasickými stíny, nejlépe matnými, popřípadě lehce lesklými nebo s třpytem

4. Rty a rtěnka 
- pokud máte krásné bíle zuby tak nemusíte nic řešit takové, můžete si dovolit jak teplé odstíny tak i ty studené
- pokud nemáte zoubky dokonalé jako já, měli by jste sahat po studených odstínech, jako je například klasická jasná červená, rozhodně nepoužívejte rtěnky laděné do hněda, akorát tím podpoříte "žlutý efekt"
- pokud chcete mít optický větší rty, aplikujte do středu "na srdíčko" třeba lesk (botoxový efekt), nebo světlý stín
- je dobré používat konturovací tužky, rtěnka díky tomu déle vydrží

Ukázka stínování obličeje, už jsem to zkoušela a je to vážně super! Vypůjčeno od Evičky-thelifeofceady.blogspot.cz

Malá rada:
Nikdy nevěřte tomu co vám chtějí nacpat v parfumériích, jelikož většinou to chodí tak, že mají za úkol každý měsíc prodat určitou značku/výrobek, například tento měsíc musí prodat make-upy od Chanelu, tak vám budou cpát jen Chanel, každopádně vždycky vytrvejte s chtějte vyzkoušet co nejvíce. Já narazila v Marionnaud na neskutečně příjemnou slečnu a se vším mi pomohla a ještě mi dala vzorečky :). Každopádně i vzorečků se dožadujte, všechny parfumérie jich mají dost, jen je nechtějí moc dávat. A přece, když rozmýšlíte nad koupí drahého make-upu jak například momentálně já, je vždy lepší si to v klidu odzkoušet doma a udělat si na věc svůj názor, než unáhleně pod nátlakem něco zakoupit.

Snad vám článek aspoň malinko pomohl, pokud by jste měli nějakou otázku, tak se ptejte, bud v komentářích a nebo na formspringu.

25 komentářů:

  1. Úžasný článek, určitě hodně přínosný pro slečny, které v líčení tápou :) a na té fotce Ti to moc sluší!

    OdpovědětVymazat
  2. Velice hezký a přínosný článek:) Ráda a s chutí jsem si ho přečetla!:)

    OdpovědětVymazat
  3. tak Ty už jsi s tím fakt trapná, ctrl+c a ctrl+v by Ti šlo.

    OdpovědětVymazat
  4. super článek! určitě souhlasím s tím, vyžádat si vzorky a rozhodně nekupovat pod tlakem - takové kupy bývají většinou nešťastné :D jinak na obočí používám tužku a je fakt, že stín by byl asi přirozenější :)

    OdpovědětVymazat
  5. pěkný čánek:))
    makeup taky nanáším jen prsty, přijde mi to tak nejlepší :)
    v Marionnaud jsou podle mě celkově milé prodavačky, několikrát jsem byla na brigádě v různých pobočkách, a všechny byly milé:) ale s tím, že mají nařízeno prodat určitý výrobek máš pravdu, a je neuvěřitelné, kolik lidí se nechá přemluvit..

    OdpovědětVymazat
  6. Bezva článek, vše důležitý na jedný stránce, tak to má být :)

    OdpovědětVymazat
  7. přenádherná jsi! a pěkný poučný článek:)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc zajímavý článek =), s tou tužkou jsem to měla podobně, vždycky jsem si připadala jak slečna od pouti. Se stíny to vypadá mnohem přirozenější a od tý doby už jinak ani nevylezu z domu =)

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký článek, krásný nákres stínování a moc ti to na té fotce sluší!
    justbeyourselfbypetra.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  10. přesně, líčení na fotce super! jinak většinu věcí jsem četla u ostatních, ale máš toho asi nejvíc :) takže děkujemeee :)

    OdpovědětVymazat
  11. to je skvělá dost mě některé rady zaujaly, já jsem třeba přišla na to, že mi začal dělat bb cream garnier děsné akné a to náhodou když to jedna slečna napsala na blogu, tak jsem ho přestala používat a hned to bylo lepší, ale to jen tak mimo :D
    jinak taky plánuju nějakou sadu na obočí, taky mám jednu tužku je sice fajn, ale hodila by se lepší :)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak s tym ze si mozme dat na oci hociake tiene velmi nesuhlasim, mam kamosku ktora si dava ruzove a VOBEC sa jej nehodia, zvyraznuje jej to pehy a kruhy pod ocami .. Alebo ja keby som si dala svetlomodru tak to by som vyzerala.. Muselo by to byt fakt nejak uzasne urobene aby to vyzeralo dobre.

    OdpovědětVymazat
  13. článek jsem si přečetla celý a jsem ráda :) docela si mi pomohla upřesnit si to, co je jen "mýtus" a co mi bude slušet ;) takže díky Jitu!! :) skvělý článek :)

    OdpovědětVymazat
  14. Parádní článek se skvělými tipy, moc moc děkuji!:)
    PS. moc ti to sluší!:)

    OdpovědětVymazat
  15. pomohla jsi mi s těma kleštičkama...děkujii :)

    thefakeb00k.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  16. tak ti přeju, abys s tím dražším make-upem měla lepší zkušenosti jak já. já za něj tenkrát dala snad 800 a přišel mi úplně stejný jako ten za 300, takže jsem byla pěkně zklamaná a šel pryč. pro mě je teď rozhodně nejlepší BB a k make-upu bych se už nevrátila :)

    jinak sepsaný moc hezky, takové postřehy si čtu ráda :))

    OdpovědětVymazat
  17. Moc hezký článek. Mám ráda právě to stínování, dělá to s obličejem divy. :) Jinak pro mě novinka je, že je lepší sypky pudr než klasický. Tak to tedy zkusím. Mám jej doma, ale vždy jsem líná, se ,,zapečeným" se mi to zdá vždycky rychlejší, ale přemůžu se. :D :)

    OdpovědětVymazat
  18. Díky za sepsání tohoto článku! Vážně skvělé tipy!:-)

    OdpovědětVymazat
  19. Kleštičky na řasy... Jsem ráda že konečně vím pravdu... Myslela jsem si že mi řasy polámou... Takže děkuju za typy ;)

    OdpovědětVymazat
  20. hodně šikovný článek, opravdu :) občas mě trochu mrzí přístup prodavaček v parfumériích a podobně, protože většinou naslibují hory doly, všechno doporučí, ale bohužel jen proto, že dané produkty musí prodat.

    OdpovědětVymazat