2. července 2012

Samoopalování + opalování podle mě + malý tip

Na začátek bych chtěla říct, že každý jsme jiný a každý z nás má jiný typ pokožky, takže moje názory a tipy nemusí sedět každému :)

1. Opalování v soláriu
Každý rok na jaro si zajdu párkrát do solárka, je to z toho důvodu, abych nelezla na sluníčko jako ředitelka vápenky a měla už trochu nádech do hněda a tak se lépe opalovala. Samozřejmě, že to má každý individuální, někdo se opaluje hezky, někdo hůř jako já a někdo bohužel vůbec. Důležitá je ale ochrana a taky znalost solária, jelikož každé je jiné, proto doporučuji, aby jste se vždy poptali na to, jakou dobu by jste v soláriu měli strávit, jelikož každé má jiný účinek a je potřeba v něm pobýt jinou dobu :). Já chodím do klasického na ležení, kde je ideální doba 10-12 minut. Vždycky se natřu a to Oranjito krémem, určitě vám obsluha ráda poradí co použít. Hlavně pamatujte i na to, že i v soláriu se můžete spálit a není to nic příjemného. 


2. Samoopalovací krém/sprej
Když není čas a peníze chodit do solárka, tak nastupují samoopalovací přípravky. Mám pro vás dva tipy, jeden je od značky Balea a druhý od Biodermy. Obě dvě věci jsou super a velice jemně a hezky pokožku opálí.
Sprej od Biodermy opaluje zlehka a je dobré ho používat několik dní po sobě. Skvělé na něm je, že "nezflekatíte" a sílu opálení si určuje sami tím, jak silně jej na pokožku nastříkáte, co je další plus je to, že si neušpiníte ruce a okamžitě se do pokožky vstřebává :)
Krém od Balea je výhodný v tom, že pořizující cena je zhruba 50 korun. Přesněji je to tělová emulze pro normální až tmavý typ pokožky, který pokožce propůjčuje přirozené a postupné opálení. Já jsem rozdíl poznala okamžitě na druhý den, kdy jsem měla pokožku snědší a dokonce jsem nenalezla ani žádné fleky! Pokud krém pečlivě rozetřete tak nikdo nepozná, že je to "umělé" opálení. Vstřebává se o něco déle, ale pokožka zůstává hydratovaná a velice příjemná :).  Takže oba dva přípravky doporučuji!
Pozn.: Před každým použitím samoopalovacích přípravků si pečlivě vyčistěte pleť, nejlépe tělovým peelingem :)
3. Ochrana před sluníčkem
Ochrana před sluníčkem je asi to nejdůležitější a měl by se chránit naprosto každý. Myslím, že v tomto ohledu je celkem jedno jaký krém od jaké značky použijete, každý má sice jiné složení a účinek, ale nejdůležitější je určitě ochranný faktor.Já osobně používám ty nižší, myslím, že v našich podmínkách to stačí :). Ale na každou část těla používám jiný ochranný faktor, jelikož jsou místa kde je pokožka bohužel citlivější, jsou to především ramena, která se dokáží aspoň v mém případě spálit okamžitě :/ a taky většinou místa okolo plavek, na tyto místa používám ochranný faktor 30, ale na zbytek jen 15. Výjimkou jsou ovšem znamínka. Kdo má velká a dokonce vystouplá znamínka, měl by si je pečlivě natírat a chránit před sluníčkem. Já na ně používám ochraný faktor 50+ Photoderm Bronz. Sice je přípravek určen na tvář, ale myslím, že to vůbec ničemu nevadí :). Je určen pro velice bledou pokožku s pihami, takže je naprosto ideální. Jinak výrobky Photoderm Bronz nejenže pokožku chrání, ale také zintenzivňují opálení.
4. Přípravky po opalování 
Já osobně mám dva a to jeden od Biodermy Photoderm Aprés-soleil a od značky Balea Sun dance Med. Oba dva přípravky jsou gelového složení a jsou velice příjemné. Oba dva mají za úkol pokožku zklidnit a zvláčnit  a prodloužit opálení. S oběma jsem spokojená, ten od Biodermy používám doma a od Balea, ten mám spíše na cesty, jelikož se ideálně vejde do každé kabelky :)
5. Ochrana rtíků 
Bohužel mám ten problém, že když nepoužiji balzám, tak se mi rty velice ošklivě vysuší a popraskají což není nic příjemné. Co je super, že drogérie i lékárny nabízí spoustu balzámů, které obsahují ochranný faktor :). Já mám balzám od Biodermy, který je dokonce do horského prostředí, ale myslím, že obyčejný balzám z drogérie na ochranu rtů bohatě postačí :)
 6. Všichni milujeme hladké a lesklé nohy
Tento tip mám od Mii, jde o dětský olejíček, kterým když si namažete nožky, tak budou krásně lesklé, navíc i jemné a v sukni či kraťáskách budou vypadat naprosto skvěle! :))
Doufám, že se vám článek líbil a klidně mi napište jaké přípravky používáte vy a jaké tipy na opalování máte  :)) 

23 komentářů:

  1. Super článek ,díky za typy ted dost přemýšlím o samoopalováku a olejíčku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já používám faktor 6 Nivea, už ted se mě lidi ptají jestli jsem nebyla u moře takže mě stačí nízký faktor. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Se rty jsem na tom stejně, jak nepoužiju balzám s faktorem, jsem jak vysušená treska:(:D Jinak se opaluju dobře, takže na začátek mi stačí 15ka a potom klidně i olejíčková 6ka:)A o tom dětském olejíčku jsem u Mii už četla a teď si mě ještě víc nahlodala, takže pro něj asi zajdu:D

    OdpovědětVymazat
  4. Super článek! :) produkty od Biodermy vypadají moc dobře :) ja používám produkty od Ziaji, a pak taky Dailong nebo tak nejak se to jmenuje :), na ochranu :)
    a taky používám jen 16, i když já jsem děsně bílá :D

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, ten tik s olejíčkem musím vyzkoušet :D Já používám opalovací krémy od značky Daylong, které se zatím osvědčily nejlépe. Mohu je doporučit - stačí namazat se 2x denně. Bereme je především na dovolenou, kde to praží. Doma si vystačím i s obyčejnějšími krémy :).

    OdpovědětVymazat
  6. Do solárka taky chodím většinou v zimě, cca 1x týdně, abych byla připravená na jaro/léto. Naštěstí se v létě opaluju dobře a v celku rychle a ani se nespálím. Ani moc nepoužívám opalovací krémy, jen fakt v nutnosti, kdy cítím, že se mi kůže napíná. Ale večer dávám pořádnou dávku hydratace. A když použiji opalovací krém, tak s ochranou 10 či 15.

    OdpovědětVymazat
  7. Trik s olejíčkem musím co nejdříve vyzkoušet :D

    OdpovědětVymazat
  8. super článok :))
    Ja používam väčšinou Dailong, pretože ja sa spálim skoro hneď :DD alebo potom ešte Astrid alebo Biodermu.

    OdpovědětVymazat
  9. Sice se to nehodí k článku, ale pěkný povlečení, mám stejný. :-D

    OdpovědětVymazat
  10. Ani nevíš, jak si mi tímhle článkem pomohla. :D Asi vyskouším ty samoopalováky a ten velkej krém po opalování od Biodermy. ;) A ten trik s olejíčkem určitě hned vyskouším. :)

    OdpovědětVymazat
  11. suepr)) to se hodí) hlavně ty samoopalováky budu potřebovat :D)

    OdpovědětVymazat
  12. Můžu se zeptat kolik asi tak stojí ten balzám na rty?

    OdpovědětVymazat
  13. Skvelý článok, úplne vhodný na toto počasie. A naviac si mi dala vážne skvelé tipy na výrobky. Ja sa tiež rýchlo spálim hlavne ramená a chrbát. A solárium? Tak tam som nebola nikdy a ani neplánujem, pretože si myslím, že to škodí. Samoopaľovacie tiež nepoužívam, ale určite sa asi pozrem na tie prípravky bioderma hlavne ten po opaľovaní, keďže si písala, že by mal aj predĺžiť opálenie. A stými faktormi, tiež si myslím, že v tomto "našom prostredí" stačia aj tie nižšie faktory, ale napríklad ja mňa tu vždy spáli do červena, takže ma všetko štípe a nepomôže ani 50faktor, ale pri mori ma zas chytá hneď do hneda, čo je super. :)
    skvelý blog:)

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám strašnou pokožku, bud se opálím trochu a nebo spálím:) Používám ten opalovací sprej Bronz od Biodermy a zdá se mi zatím nejlepší:) a ten nápad s tím olejíčkem zní dobře, asi ho vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  15. Jsem ráda, že se vám článek líbil :)

    OdpovědětVymazat