27. dubna 2012

Vlasová kosmetika

Přes vlasy nejsem žádný odborník, ale snažím se jim dát vše co potřebují, jelikož je pravidelně zatěžuji zapletenými copy/drdoly/žehlením/natáčením. Moje vlasy jsou od přírody hodně tvrdé a málo který šampón jim sedne, tak jak by měl. Miluji masky a různé olejíčky, které jim dodají lesk, pružnost a hlavně, které mým vlasům dopomůžou k tomu, že konečky zůstávají celé a netřepí se. 
Dneska vám teda ukážu moji veškerou vlasovou kosmetiku se kterou jsem nadmíru spokojená. 

Začnu šampóny.Po většině se mi vždycky na druhý den omastily vlasy a nebylo to nic příjemného. Takovou zkušenost mám např. s šampóny Syoss nebo s  Garnier či Nivea. Když se do obchodu dostal tento černý Gliss Kur s keratinem, ihned jsem ho musela vyzkoušet a vlastně od té doby si jiný šampon nekupuji. Celkově mám tuhle řadu moc ráda. Vlasy jsou po šampónu příjemné na dotek a i bez použití kondicionéru nebo masky jsou velice jemné. To platí i o novince, která má dodat vlasům objem. No, nějaký extra objem nedodá, ale všimla jsem si, že jsou po něm mnohem jemnější vlasy :))


Jako další jsou masky a kondicionér na vlasy. Z těch drogérkových zůstávám věrná černé řadě Gliss Kuru, ale z těch kadeřnických jsem se zamilovala do masky od Matrixu na poškozené vlasy. Je dokonalá, přirovnala bych ji k masce Gestil Wonder, jen s tou výhodou, že nesmrdí. 
Moji dva miláčkové. První je Goldwell Kerasilk Instant Fluid proti krepatění vlasů. Používám ho před fénováním a na vlasech zanechá příjemný "filtr" díky kterému jsou vlasy krásně hladké a nevysušené od fénování či žehlení. A druhý je Biosilk. Nejlepší přípravek na vlasy. Dávám ho jak před žehlením/fénováním/nebo jen tak do umytých vlasů a vlasy díky němu zůstanou nádherně vyživené, hladké,jemné a neskutečně příjemné na dotek. Nic lepšího jsem snad nikdy na vlasy neměla. Myslím, že jak jednou zkusíte tak už nikdy tento přípravek nedáte z ruky.
A na závěr lak na vlasy. S laky mívám asi stejný problém jako s šampóny. Vyzkoušela jsem snad všechny, které drogérie nabízí a většina vlasy jen slepí, nebo vůbec na vlasech nevydrží, nebo mají celkově malou výdrž. Ale laky Taft a Wellaflex můžu jen a jen doporučit. Vlasy neslepují, perfektně zafixují účes a dokonce i dlouho vydrží. Já používám vždycky ty nejsilnější, jinak by mi vlasy nevydrželi tak jak si přeji.
Doufám, že sem vás příliš neunavila a dostali jste se až do konce :D

Napište mi třeba co vyhovuje vám a na jaké přípravky nedáte dopustit a co by jste si například chtěli pořídit.
Já mám v plánu si pořídit ochranný sprej od CHI a taky sprej s mořskou solí na vytváření vln od Lee stafford.

25 komentářů:

  1. já mám teď šampon od Garnieru a zatím je fajn, ale taky bych řekla, že se po něm vlasy dost mastí
    kdysi jsem si kupovala šampony od herbal esencis a ty byly uplně nejlepší :)
    každopádně tvůj výběr je určitě skvělý!

    OdpovědětVymazat
  2. Černý gliss kur jsem měla taky...teď mám zlatý....a nádherně voní!oh:)

    OdpovědětVymazat
  3. používám šampon gliss kur, a nejlepší lak na vlasy je pantene, vlasy po něm drží a nádherně voní.

    OdpovědětVymazat
  4. Prave som si umyla vlasy a vyskusala ten biosilk a je fakt super, ma prijemnu vonu a staci ho dat len trosku :) So syoss samponmi mam taku istu skusenost, vlasy hned na druhy den mastne..momntalne pouzivam sampony a masku od l'oreal - elseve.

    OdpovědětVymazat
  5. S Gliss Kur jsem nikdy spokojená moc nebyla, momentálně používám šampon a kondicionér od Welly, masku z Oriflame - vše na poškozené vlasy, ačkoli mi nevyhovuje jen tak něco, chválím tyto výrobky na maximum! :) Ani se mi vlasy moc nemastí, na to, že jsem je myla denně než jsem je odbarvila (z černé na platinovou).
    Ještě mi moc vyhovovaly výrobky od Palette, ke kterým se vracím - sprej na jemné vlasy na ochranu před poškození horkem.
    Značka CHI mne také dost láká :))

    OdpovědětVymazat
  6. ... na ten sprej od Lee Stafford mám také zálusk :)) jinak já miluju od L'oreal zázračnou péči full repair(5) úžasně voní a mám snad už páté balení, protože jsem to začala používám denně místo kondicionéru! Úžasně se po tom vlasy rozčesávají a jsou takové hebké a nádherné voní ... jsem s tím prostě spokojená více než když jsem používala obyč. kondicionér. Jinak ještě bych si ráda pořídila kokosový olej na konečky ;)
    http://angellovely-things.blogspot.com 
    (probíhá GIVEAWAY8)

    OdpovědětVymazat
  7. Mě osobně se nejvíc zamlouvá rozprašovač od Schaumy (červený obal) a jinak od Loreal zázračná péče full repair 5, to je hotový zázrak. A na masku od Gliss Kur mám už dlouho zálusk.

    OdpovědětVymazat
  8. a kdepak se ten zázrak jménem Biosilk dá sehnat, prosím? :)

    OdpovědětVymazat
  9. já v poslední době nedám dopustit na šampony a kondicionery od Schaumy

    OdpovědětVymazat
  10. neunudila! urcite vic takovych clanku ;) cerny gliss kur mam tez rada hodne. zaujal me ten biosilk, asi se po nem mrknu :)
    z masek pouzivam prave gestil wonder a je nejlepsi! a ted mi od Lush prisel sampuk, tak jsem zvedava jaky bude..

    OdpovědětVymazat
  11. tak teď si připadám jako vlasový maniak, dík :D mám totiž 4 šampony, 4 balzámy, asi 10 různých sprejů a zhruba 15 laků.. achjo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to máš luxusní :D mě by se taková sbírka nevešla ani do koupelky :D

      Vymazat
  12. černou řadu Gliss Kur používá moje máma se sestrou a hrozně si ho chválily, tak jsem omrkla složení a byla jsem docela šokovaná kolik silikonů obsahuje. To se ani nedivím, že jsou vlasy jemné i po použití šamponu.. ale samozřejmě je každého věc co používá na vlasy a pokud mu výrobky vyhovují tak je to vlastně jedno :)
    Neříkám, že nepoužívám šampony, kde se nějaký ten silikon vyskytne, v dnešní době je fuška sehnat Bio šampon a ty stojí kolem 300kč když máš štěstí :) takže je jen střídám a snažím se vlasy těch silikonů čas od času zbavit :)
    Jinak masku od Matrix chválím, je skvělá a hodně mě zaujal Biosilk, už jsem o něm slyšela mockrát, ale nikdy mě vlastně nenapadlo si ho pořídit, tak možná to konečně změním :)
    Skvělý článek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za komentář, no já ty silikony moc neřeším, moje vlasy jsou hodně pevné takže ty přežijí ledacos :D :)) a ten biosilk určitě zkus :))

      Vymazat
  13. prosímtě ještě, ten biosilk to je tohle? http://www.biosilk.cz/zbozi/biosilk-vlasova-kosmetika/biosilk-silk-therapy-hedvabi-15-ml.php? kolik máš ml? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo to je on :) já měla poprvé jen těch 15 ml na zkoušku a teď na obrázku mám 50 ml :)

      Vymazat
    2. no já bych si asi taky objednala na zkoušku zatím jen těch 15, abych zjistila jestli mi sedne :) vydrželo ti dlouho?

      Vymazat
    3. měla jsem ho od vánoc tak do března :) zkus se zeptat v nějakém lepším kadeřnictví nebo v kadeřnických potřebách jestli ho nemají ať zbytečně nemusíš platit poštovné :)

      Vymazat
  14. Ahoj, promiň, nepatří to uplně k tématu, ale je to s vlasy téma stejné:) Sháním to "udělátko" na drdol, nemůžu najít ten starý příspěvek, kde jsi na něj vkládala i odkaz. Psala jsi, že jsi ho pořídila u ťamanů..můžu se zeptat kde přesně v Brodě? Dnes jsem tam byla za kamarádkou, obešla všechny vietnamce a nikde jsem to nesehnala:/ Děkuji za odpověď.A

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to koupila u prouzy :). Ale to udělátko si můžeš udělat i ze staré ponožky když ustrihneš špičku a smotášto jak kdyby do donutu :))

      Vymazat
    2. Z té ponožky jsem to zkoušela, ale mám moc vlasů a nevypadalo to dobře. Chtěla bych to udělátko prodloužené s otvorem uprostřed, tak snad ho tam seženu:)

      Vymazat
  15. Ten černý od Gliss Kur je super. Používám několik měsíců Redken a nevím, zda vidím změny kvality vlasů, akorát peněženka dost pocítila :(. Přemýšlím, že začnu používat, opět černý od Gliss Kur. Máš zkušenosti s Redken?

    OdpovědětVymazat
  16. ahoj, a je ten biosilk dostupny normalne v lekarne nebo se da objednat jen pres internet? :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojte, musim se připojit a Biosilk taky pochválit. Je fakt skvělý.

    OdpovědětVymazat