20. března 2014

20/3 Střípky uplynulých dní

Jak se máte? Doufám, že skvěle a těšíte se na víkend. Já bojuji s nachlazením - nejvíce tedy se strupy od kapesníčků a piji litry čaje, které mi vaří buď přítel a nebo maminka, protože oba dva je umí uvařit naprosto skvěle. Ty moje jsou většinou bez chuti. A nebo příliš přeslazené. Podezřívám je z toho, že mi tam přidávají nějakou tajnou ingredienci. Ale přítel říká, že mi tak chutnají, protože jsou vařené s láskou. Něco na tom bude.. Občas mám díky tomu chuť být nemocná častěji. Taky milujete když se o vás někdo stará? :)

Ale abychom se dostali k fotkám a jejich vysvětlení. Možná si pamatujete, že jsem si asi tak dva roky zpátky koupila Dermacol make-up cover. Ten mi po dvou letech konečně došel (ještě bych z toho starého něco vymáčkla) a tak bylo načase zajít si koupit nový. Odstín mám stejný jako předtím a to 213. Je to takový střed. Nic pro úplné bledule. Každopádně světlejší odstíny seženete přímo na eshopu Dermacol. 
Taktéž se mě často ptáte, jakou používám řasenku. Sice se to v průběhu let stále mění, ale pokud bych měla jmenovat jednu, se kterou jsem nejvíce spokojená a koupila jsem si ji nejčastěji, tak by to byla rozhodně tato od Miss Sporty. V poměru cena/kvalita - nemá konkurenci. Za nějakých 78,- nalíčí řasy naprosto precizně :)

Jestli to o mně nevíte, tak jsem hrozná puntičkářka. Všechny věci musí mít své místo. Co nemám v diáři to neexistuje. Aby se mi propiska a nebo tužka povalovala po kabelce, to také neexistuje. A proto jsem ráda, že mi s mými "starostmi" pomáhá krásný diář a penál od Jam Studio. Mám od nich ještě poutko na sluchátka a přála bych si i kosmetickou taštičku :). Rozhodně věcičky můžu doporučit, vypadají překrásně. Diář po tří měsíčním nošení v kabelce, nejeví známky opotřebování a navíc.. Každý mi jak diář, tak i pouzdro chválí :).
Zakoupíte buď na ebay a nebo třeba u PlumFoolery v obchůdku - zde.
Obal na telefon. Asi nikdy nepochopím jak jsem mohla ztratit obal na telefon. Neřeknu kdybych ztratila i telefon, ale samotný obal...To mi hlava nebere. Moje smůla je, že nedokážu mít telefon nijak chráněn a proto jsem si pořídila tento silikonový kryt. Sice na kožený to nemá, ale aspoň ho nemusím pořád zasouvat sem a tam. A konečně ho i v kabelce najdu, aniž bych musela půlku kabelky vyházet :)
Minulý týden jsem dostala balíček od krasa.cz se třemi krémy od Lumene. Upřímně jsem se s touto značkou ještě nesetkala a vzorky ráda vyzkouším. Pokud s ní máte zkušenost, tak mi dejte určitě vědět :).
Navíc asi jeden podaruji mamince, protože co jsem pročítala, je určen na vyzrálejší pleť. Pokud byste se na ně chtěli podívat, najdete je zde, zde a zde.
A na závěr radůstky. Vždycky když jsem smutná a nebo mám radost, že se něco podaří, tak se odměním. Ať už se jedná o něco dobrého k jídlu, oblečení a nebo nějaký bytový doplněk. Tento měsíc to vyšlo na baleríny. Ty z Manga na mě bohužel nepočkaly, tak jsem si koupila náhradu v Deichmannu. Jsou super, pohodlné jako bačkůrky a s přicházejícím jarem je snad ani nesundám :). 
A protože mi dosloužila Bobble láhev, nebo-li spíše filtr, který se mi záhadným způsobem rozbil. Rozhodla jsem se, že si koupím něco jiného. A když jsem u Verunky uviděla tuto láhev, tak jsem neváhala :). Zakoupila jsem ji v Albi, ale podrobnější popis najdete na internetových stránkách Labeloo.cz. Já jsem s ní zatím spokojená. Pro někoho to může být zbytečnost, ale já mám takové flašky moc ráda, protože se mi ta čistá voda pije o něco lépe :).

23 komentářů:

  1. já mám od Miss Sporty nejraději tu žlutou, protože mám tvarované kartáčky celkově nejraději, no a z korektorů u mě vede Catrice Camouflage, který kryje stejně jako Dermacol, ale na pleti je více přirozenější, lehčí. Dermacol mi vůbec nesedl :-/
    a dík za tip na lahev! tahle se mi líbí, takže už mám stránky v oblíbených :)

    OdpovědětVymazat
  2. pěkné balerínky, takové černé jednoduché bych potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle články mám moc ráda. Já jsem používala také odstín 213 ale když jsem si nedávno koupila další balení, přijde mi ten odstín úplně jiný :( ...jak konzistenčně tak mi přijde i o dost tmavší takže jsem si musela zajít do drogérie znova a koupila jsem si největlejší co mají a to je 208 :) Ta řasenka je fajn, také jsem si ji nemohla vynachválit, měla jsem i zelenou ale růžová je lepší :)) ! Tvůj diář mě naprosto okouzlil a balerínky jsou krásné.
    Brzo se uzdrav a užívej si tu péči ostatních :)

    OdpovědětVymazat
  4. Co se týče těch láhví na vodu, taky mám problém s tím dodržovat během dne pitný režim, ale tyto lahve mi pomáhají pít (může se to zdát jako blbost, ale prostě mám radost kdykoliv ji můžu vytáhnout z tašky a napít se z ní :-)). Bobble mám taky doma, ještě s úplně prvním filtrem, ale přišlo mi, že byl fuj už po prvním měsíci používání, takže za mě Bobble už asi neee, momentálně si dělám zálusk na lahev Aqua Zinger, jen je trošku nad moje možnosti, co se finanční stránky týče. Pokud by tě zajímalo, jak vypadá, tady je odkaz na krátké instruktážní video. http://www.youtube.com/watch?v=0w6RZeGXUvk :-)

    OdpovědětVymazat
  5. V čem jsou tyhle lahve lepší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtělo by to líp specifikovat otázku.
      Ale pokud to myslíš tak, že v čem jsou lepší pro mě, než obyčejné petky z obchodu, tak je to hlavně díky tomu, že je můžeš používat neustále v kuse a nezačnou smrdět, dobře se vymývají, konkrétně do této si můžeš přidat i ovoce nebo cokoliv co v pití chceš mít. Do většiny těchto láhví se dá nalít i horký nápoj do 100°, aniž by se flaška pokroutila. Je to ekologičtější, než neustále kupovat klasické pet láhve. A hlavně, vypadají dobře a někdo jako já, kdo má problém s pitím obyčejné vody, může dopomoct k lepšímu pitnému režimu, protože pije "pro radost" :).

      Vymazat
    2. Smutný, že tě jako studentku Inženýrství ŽP nenapadla věc nejpodstatnější - díky těmto lahvím si člověk dokola nekupuje plasty ;)

      Vymazat
    3. Smutne, ze kdyz chceš rypat, tak si ani poradne neprectes co jsem napsala :D

      Vymazat
    4. Teď ses anonyme docela ztrapnil, ukázkový příklad "psychologie" anonyma. Překroutit realitu, vyzdvihovat věci, které se hodí do krámu a chytání za slovíčka...Dále snaha ztrapnit autora textu útočením na osobní informace. Takto bohužel funguje lidský mozek, odporné útočení při vycítění slabšího místa u dalšího člověka a zvedání si tak vlastního ega. Normální člověk omyl přejde, nebo na něj upozorní taktně, člověk s vlastním komplexem se chyby hned chytne, upozorní na ni nejlépe tak, aby druhého ponížil/zranil a sám se tak cítí lépe. Smutné.

      Vymazat
  6. Kolik stály balerínky? Budou je ještě mít? Vypadají, jak ty z Manga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.deichmann.com/CZ/cs/shop/damy/damy-obuv/00010000899241/Baler%C3%ADny.prod?r=5&c=3&orderby=topseller&st=PRODUCT&filter_cat=damy/damy-obuv/damy-obuv-baleriny

      Vymazat
  7. Jíťo, kde pak seženu nápln do diáře, kdybych si ho koupila teď? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja se priznam, ze jsem po tom jeste nepatrala, ale urcite na ebay :)

      Vymazat
  8. Tak až ho budeš někdy kupovat, tak nám sem prosím, prosím napiš odkaz :))

    OdpovědětVymazat
  9. ahoj, mohla bych se zeptat, zda je ta láhev kvalitní a neteče? už jsem víckrát naletěla ( i když moje chyba - věřit lahvi za euro z primarku je asi az moc naivni :D ) a chtěla bych si koupit nějakou pořádnou a kvalitní :) díky a pěkný víkend přeju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, já ji mám chvilku a nikde neteče a je hodně pevná. Zkus když tak napsat myraspberrylife, ta ji má déle, ale co vím já, tak si ji jenom chválila :))
      A věřit láhvi za euro - naivní je, ale aspoň si poučená :)).

      Vymazat
  10. Skvělý článek, ke všemu mám co napsat. Tu řasenku od MS si taky kupuju pravidelně, je to moje stálice. Dermacol makeup cover mám taky v odstínu 213 a popravdě bych potřebovala světlejší. Nicméně ho používám jako korektor, takže to zas tak nevadí. A mám pocit, že ho snad nikdy nedopotřebuju, jsi snad první, u koho čtu, že ho dopotřeboval :D Ty krémy od Lumene mi přišly taky z krasa.cz, tedy spíš jenom jeden ten bílej na obličej a pak obří krém na tělo. Taky jsem doposud tu značku neznala, ale příjemně mě překvapila, brzo zveřejním recenze na blogu. A ta láhev mě zaujala, taky mám teda Bobble, když se mi záhadným způsobem rozbil filtr, tak jsem dostala nový od přítele na Vánoce. Doufám, že se nerozbije za chvilku jako :D Pokud jo, tak zkusím tu láhev, jdu mrknout na to, v čem je to dobrý!

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím s řasenkou. Začínala jsem na zelené, pak začali vyrábět tuhle s plastovým kartáčkem. Pak přišla "spešl" oranžová ve tvaru koule a teď jsem se zase vrátila k téhle růžové.:-) Pouzdro se mi moc líbí, flaška taktéž. Ale dost mě tady u tebe rozčilují někteří anonymové.:-D

    OdpovědětVymazat
  12. Jeee proč já si do té lahve takhle někdy nedám taky pomeranč nebo citron?! příště zkusím :)))

    OdpovědětVymazat
  13. Super clanek Jitu. Prijemna zmena :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Ta kůrka od toho pomeranče je to nejhorší, co jsi mohla udělat, protože jestli máš tu flašku ve škole třeba celý den, tak ti tu vodu ta kůrka uplně zničí. Má vypouštět nějaké špatnosti a tak. :)) Když teda chceš pít vodu s pomerančem, oloupej si ho. :)

    OdpovědětVymazat
  15. JAM Studio má nádherný doplňky :) já mám také penál a chtěla bych si pořídit zrcátko, kosmetickou taštičku a vlastně i všechno ostatní :D ten silikonový kryt je pěkný, vypadá moc dobře. také nemám ráda ty, do kterých se telefon celý zasouvá, ale zase na druhou stranu to smysl má. také mám kryt pouze na zadní stranu a displej už mám krásně poškrábaný, takže to určitě šikovný je.

    OdpovědětVymazat