5. července 2013

Kosmetický seriál II. : Zachránci

Dneska si zase dáme jeden krátký článek o kosmetice z oblasti hojení. Každému z nás se občas stane, že se poraní, popálí, udělá se nám pupínek, podráždí se nám pleť, ať už od sluníčka a nebo od nějakého materiálu. A tak bych mohla pokračovat donekonečna :). Proto tu mám tři skvělé mastičky, které jsou naprosto perfektní a moji pleť a veškeré problémy okolo nenechají nikdy ve štychu :). Seřadila jsem je od nejlepší a teď se na ně koukneme :).
1. Sudocrem: Naprostá jednička! Je to věcička, která pomáhá od akné, ekzémů, popálením, řezných ran a podobně. Při používání se pleť krásně hojí, není podrážděná a výsledek je super. Třeba takové (menší) pupínky dokáže zlikvidovat přes noc :). Navíc stojí pár korun. Já toto menší balení koupila v Lékarně Dr.Max za 80 kč. Jediná nevýhoda je, že po delším používání si na něj pleť přivykne a efekt hojení není takový jako na začátku. Proto je dobré jej střídat s jinými mastmi :).
2.bioKarité konopný balzám: O tomto balzámu jsem myslím četla u Verči a tak jsem se rozhodla ho zakoupit. Sice mám proti konopí averzi a nemám ho ráda, ale zas vím, že jeho léčivé účinky jsou naprosto skvělé. Někdo si řekne, že jsem si mohla koupit domácí konopnou mast, ale já na takové věci moc nejsem. Konopí mi nevoní a proto jsem si koupila tento balzám od Saloos, který tolik nesmrdí a navíc obsahuje i bambucké máslo :). Má protizánětlivé a antibakteriální schopnosti, což je dobře poznat, když ho používám na akné. Pupínky se rychle hojí, pleť je hydratovaná a jde ho používat i jako podklad pod make-up :). Navíc je super i na suchou pleť, začervenalé místa a třeba i na koutky. A jestli na nic z tohoto netrpíte, tak je to i super balzám na rty!! :). Stojí okolo 160,- buď v DM a nebo na internetu.
3.Cicaplast od La roche - posay: Tento krém mám nejkratší dobu. Nejvíc se mi osvědčil v boji proti začervenalé a hrubé pleti na lících, kterou dokáže zjemnit a začervenání okamžitě mizí. Taktéž je super na suchou pokožku, ale také jako krém na celý obličej, pokud ho chcete mít jako dětskou prdýlku :). Mám ho ze stránky krasa.cz  a najdete jej konkrétně zde . Cena se odvíjí od balení. Já mám 40ml a vyjde okolo 150kč :).

A jací jsou vaši pomocníci? Nebo žádné nepotřebujete? :))

16 komentářů:

  1. Můžu se zeptat, ty ten konopný balzám používáš pouze lokálně nebo na celý obličej? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidne i na cely obličej :). Používám ho i jako krém pod make-up :)

      Vymazat
  2. Vlastníš color whisper?

    OdpovědětVymazat
  3. Kde všude jsi už byla u moře?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že toto je článek o kosmetice, takže bych byla ráda, kdyby otázky byly k článku, ale budiž....
      Byla jsem v Itálii a v Chorvatsku ;).

      Vymazat
    2. Omlouvám se! :)

      Vymazat
  4. Já používám domácí konopnou mast a nedám na ni dopustit. Až mi však dojde, tak zkusím ten Sudocrem, když ho tak chválíš :-) Za tu cenu bych nemusela ani litovat, ikdyby nepomohl.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, děkuju za tip ten Sudocream vyzkouším! Můj rychlý pomocník na náhlý pupínek je tyčinka pure nature z Oriflamu. Konopnou mastičku mám také, ale domácí. Nedávno jsem si odřela koleno tak jsem si tam trochu toho zelenýho hnusu namazala a už večer se rána pěkně zahojila.
    Děkuji za tento článek! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. já používám od Salcury Antiac sprej, zinkovou mast a lokální péči Hyaluspod od Vichy a nejraději mám asi poslední dva produkty :) Sudocream mě k vyzkoušení také láká :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jé,Sudocrem sem používala jen na prdelku svých dětí,zkusím i na akné :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Ty první dva výrobky mě dost lákají, takže ráda vyzkouším, díky za doporučení:-)
    http://glamourandbeautyforyou.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. voní nějak ten konopný balzám ? taky mi konopí nevoní, takže mě zajímá jestli má nějaké aroma... :))

    http://nikolamills.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Sudocrem aktivně používám a zachránil mě od nejednoho nepěkného pupínku! Teď ale jaksi přestal účinkovat a já marně hledám jakékoliv hubidlo na pupence..!
    Wonderfull Today

    OdpovědětVymazat
  11. Pokud můžu doporučit něco, co na aknózní pleť opravdu pomáhá, tak je to obyčejný citron. Kupovala jsem roky drahou kosmetiku a přípravky, které mi doporučila doktorka na kožním, ale ani ten nejdražší krém, či nejdražší mastička se ani zdaleka nevyrovnala právě tomu citronu. Potřu jím vyčištěnou pleť, nechám přes noc a druhý den je pupínek mnohem méně výrazný, rychleji se hojí a jako bonus je pleť po pravidelném používání rozzářená.:)

    OdpovědětVymazat
  12. Sudocrem som začala používať len nedávno, takže uvidíme, zatiaľ nejaké extra účinky na pleti nepociťujem, akné je rovnaké, ale dávam mu šancu. Cicaplast má rada či už klasický na rôzne drobné ranky, ja ho používam hlavne na otlaky, na tie som v lete doslova expert a cicaplast na to funguje jedna radosť. Skúšala som aj Cicaplast na pery a je vynikajúci, tento mám doma, ale nepoužívam ho často, skúšala som ho tuším len ako krém na ruky a na to bol dobrý. Môj záchranca je zase SOS Spot Killer - ten dokáže s akné zatočiť poriadne, vyrážka je do pár hodín prisušená a podstatne menšia.
    Bianka

    OdpovědětVymazat