13. prosince 2012

Co mě zaujalo?

Mnozí z vás si určitě všimli jak momentálně nadávám na všechno co se v obchodech nachází. Nekvalitní materiály, vypelichané svetry, kalhoty které jsou špinavé už v obchodech.. ehm nečekaně od pelichajících svetrů, předražené věci které si to absolutně nezaslouží. Dá snad někdo z vás 500,- za tričko co vypadá, že se po prvním oprání rozpadne? To udělá jedině blázen. Mimochodem sehnat zimní bunda do pasu, která by nevypadala jako pytel je také umění :). V obchodech se prodávají zimní boty, které nejsou na zimu vhodné. Boty na ven, které mají označení jako vysoce módní, tím pádem s nimi po venku chodit nemůžete. Kalhoty které stojí tisíc korun a jako bonus vám obarví spodní prádlo a veškeré světlé oblečení které na sobě máte a nepomůže ani když je 100x operete ;). A tak si říkám, kam to všechno spěje? Jediné co mě napadá je to, že nás jednoduše všichni v obchodech okrádají a vydělávají na tom, že jsou prostě lidi co milují módu a chtějí se krásně a vkusně oblékat za všech situací. ( to jakou má oblečení ve skutečnosti hodnotu teď neberu v úvahu, už bych si totiž nic nekoupila :D )
A co že mě to teda zaujalo? Minulý týden jsem navštívila Reserved, je to obchod dražší, ale jakmile jsem vešla přišla jsme si jako v ráji, když teda pominu ty ceny :D Mají krásnou kolekci, svetry které mají správný tvar a šaty které lichotí postavě. Mimochodem jsem si nikdy nevšimla, že by ony svetry pelichaly a to jsou na tom cenově stejně jako H&M. Proto jsem si udělala malý imaginární nákup na jejich stránkách a udělala si z věcí co mě zaujaly koláž :). Ale otázka zní, jaký je podle vás momentálně nejlepší obchod, který nabízí kvalitní a dostupné věci? Ve Zlíně moc velký výběr obchodů není, proto se ptám, co stojí za návštěvu až někam pojedu :).

29 komentářů:

  1. Máš pravdu, ve Zlíně (bohužel) není velký výběr obchodů-ale, ještě štěstí, že je tam alespoň H&M :-) Taky jsem se byla mrknout v reserved, věci opravdu pěkné, jenže jsem si stejně nic nevybrala, snad příště, je to jeden z mých nejoblíbenějších obchodů. Troufám si říct, že je to zboží kvalitní, tudíž odpovídá ceně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslední dobou si nic nekoupím ani v H&M, bohužel to nekvalitní oblečení a přemrštěné ceny tam vyloženě bije do očí.

      Vymazat
  2. pěkný článek :) máš pravdu, zrovna včera jsem prohlížela všechny obchody s botami a ve většině bot se opravdu v zimě chodit nedá :/ k tomu ještě ty ceny..co se týče Reserved, byla jsem tam párkrát, ale vždycky spokojenost nade vše :) taky poslední dobou ráda chodím do C&A :) přijde mi, že změnili sortiment k lepšímu ;) a ceny nejsou také špatné :)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná inspirace, některé kousky by zaujali i mě :) od teď sleduji :)

    OdpovědětVymazat
  4. ty šaty jsou úžasné!
    já se teda přiznám, že jsem si koupila jedny boty označené jako vysoce modní a "ničím" je už pár měsíců a jsou prostě skvělé, nerozpadají se, malý zázrak :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky jedny takové, ty wedges :D ale tak naštěstí zatím drží :D :)

      Vymazat
  5. Musím říct, že mám úplně stejný problém.. Hlavně když jsem sháněla zimní kozačky, tak to bylo něco neskutečného..Nikde nic..Svetry jsem nakoupila, až napadl sníh, protože do té doby jsem si nějak nemohla vybrat a hlavně se donutit nějaký si koupit.. A nakonec jsem jim úplně propadla. Nejčastěji svetry a roláky nakupuji v C&A, v Lindexu a teď jsem si koupila 2 svetry v HM. Opravdu jich je tam "chlupatek" a nějakých "pelicháčů", které mě zklamaly, protože chlupy jsem měla v puse, nose, na řasách, prostě všude..Ale podařil se mi tam kup krásného norského huňatého svetru a jednoho přehozu a ani jeden z nich nepelichá! :)
    Co se týká Reservedu, tak tam mají moc hezké věci. Většinou tam nakupuji košile a sukně, protože svetry se mi tam právě "vygajdaly". Nemůžu se dočkat povánočních slev, protože úžasné svetříky mají i v S.Oliveru nebo Mangu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné svetry:) Já mám dotud jeden s lebkou a je to můj nej nej nej, ale trochu se vytáhl :/:D

    OdpovědětVymazat
  7. přesně zimní boty, nebo zimní kabát se sehnat snad vážně nedají.. a obchody ve Zlíně jdou taky pěkně do kytek :D Reserved, a občas NY a H&M jsou jediné obchody kde se něco sehnat dá O.o... Jinak ráda jezdím do Housu a Tally Weijlu..:)

    OdpovědětVymazat
  8. jo, reserved je fajn :) mít na to peníze! :D ale povánoční slevy, ty budou moje. já dále nemám problém s věcmi z HM, mám odtamtud půl šatníku a opravdu žádný problém. asi si kupuju prostě správné věci. rozhodně ale nedoporučuji new yorker, tally weijl apod nebo dokonce i orsay. věci odtamtud mi vždy zežmolkuji. to si raději zajdu do Gatu, kde věci mají stejnou kvalitu jako v NY,terranově, TW apod , ale dám za to o 80% méně peněz a tudíž mi to nebude tolik vadit. no co, že je oblečení po 3 měsících nepoužitelné, sálo to málo, tak si na další 3 měsíce koupím věc novou :D

    OdpovědětVymazat
  9. Joo zapomněla jsem na Mango! vžycky vím, že odtamtud si přinesu jen kvalitku :)

    OdpovědětVymazat
  10. souhlasím, hodně oblečení má ty ceny šíleně nadsazené a kvalitě to neodpovídá ani náhodou, hlavně teda New Yorker, Terranova apod., ale háemkem mám zatím jen dobré zkušenosti, je to můj nejoblíbenější obchod..
    ale sehnat teplou a hezkou bundu nebo teplé pěkné boty je opravdu umění, nechápu do jakého počasí to má být, když "zimní" kabát nemá ani podšívku :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zrovna ve škole šijeme sako (tudíž s podšívkou) a vůbec se jim nedivím, že se na to radši vyfláknou :D :D :D ... vtip :D i když něco na tom je - ušít kabát bez podšívky je daleko rychlejší než s ní, tudíž stihnou udělat více oblečení a mít víc peněz. a my ať si mrzneme :D

      Vymazat
  11. máte pravdu. sehnat pořádný a kvalitní oblečení za rozumnou cenu je fakt umění. já jsem si poslední dobou oblíbila značku Esprit. na mimibazaru jsem si koupila úžasnou mikinu, která byla ve slevě za 799kč a je uplně perfektní drží tvar, kvalitní materiál.. no prostě bomba tak jsem si nakoupila i další věci jako svetříky, tílka, kalhoty,... mohu jen doporučit ve slevě jsou zboží opravdu za rozumnou cenu. jinak ráda také nakupuju v reserved. jinak jako obchody typu ny, tally weijl, ... nerada nakupuju příjde mi že jsou ty věci šíleně předražené a ta kvalita? o tom radši nebudu mluvit! mají sice krásné věci, ale když si to člověk oblečene no tak to je fakt hnus to už lepší věci koupíte u vietnamců za lepší cenu!

    OdpovědětVymazat
  12. Reserved je super, mám odtud pár věcí, a nemůžu si stěžovat..
    moc se mi líbí to tričko s flitry co máš na obrázku! :))

    OdpovědětVymazat
  13. Páni, ty šaty jsou dokonalý! :)

    OdpovědětVymazat
  14. Souhlasím s tebou. Pamatuji si, že jednou v létě při nákupech jsem měla obešlý už všechny klasické obchody, ve kterých nakupuju, tak jsem se ještě zašla podívat do Reservedu a neodešla s prázdnou dokonce ani moje mamka :) A věci, který jsi vybrala jsou fakt moc pěkný :)

    OdpovědětVymazat
  15. absolútne s tebou súhlasím, čo sa týka tých nekvalitných vecí v obchodoch

    OdpovědětVymazat
  16. pochybuju, že bys jela do Loun nebo do Mostu a hlavně - tady není o co stát :D jediné co tu je je New Yorker, C&A, Gate..
    v Reserved mají pěkný věci :) ale já si na ty drahé prostě nepotrpím... nejhorší je, že "kvalita" je všude stejná - jak u vietnamců, tak ve značkových obchodech.. a vietnamci se s cenami už taky moc neliší :D
    já pro jistotu nenakupuju :D:D jsem zastánce názoru, že prostě jen to co mě "uhodí" do oka.. přijde mi blbý kupovat něco jen, abych neodešla s prázdnou
    z koláže se mi líbí ty šatičky :)

    OdpovědětVymazat
  17. Já letošní podzim/zimu nakupuji svetry jedině v C&A. Mají krásné odstíny, drží tvar a jsou za rozumnou cenu do 300,- :) zrovna tento týden jsem si tam zase jeden koupila!
    http://angellovely-things.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  18. souhlasím. já ještě jak mám ve škole oděvní technologii, oděvní materiály atd., kde bereme kvalitu/nekvalitu látek, co která dělá, jak se chová, k čemu je vhodná, tak si toho od té doby všímám ještě víc a než si danou věc koupím, projde přísnou kontrolou :D

    třeba ale to pelíchání nebo cuckatění je u těchto látek ale naprosto běžný :-/ já měla kabát ze 100% vlny a stejně se dělaly cucky atd. proto je třeba ten materiál ještě "kosmeticky" upravit (proti kousání, proti cuckatění, vytahávání) a to něco taky stojí a proto se na to plno firem zkrátka vybodne. a ty které ne, tak si zase pěkně napálí ceny, takže si nevybereš :D

    já mám třeba krásný flitrovaný svetr z F&F a jsem s ním spokojená. v C&A jsem taky viděla plno krásných svetrů, jeden odtud mám a vypadá taky kvalitně.

    OdpovědětVymazat
  19. v každém obchodě se vždy najde něco nekvalitního, je potřeba koukat jestli je to opravdu bavlna to tričko atd.. :) Reserved je jeden z mých nejoblíbenějších obchodů, vybrala bych si tam úplně všechno kdyby to šlo :) a zatím jsem nic nemusela reklamovat, ani nic vyhazovat. Ceny mi tam nepřijdou velké a když jsou a boty stojej třeba 2500, tak jsou opravdu z kůže :)
    Taky mám ráda tally weijl, ten má nízké ceny a krásné oblečení, C&A, Orsay, tam odtud mám taky plno svetrů, halenek, triček a i bundu a všechno je v naprostém pořádky a ceny taky nejsou vysoké :)
    Ale je pravda, že H&M má plno nekvalitních věcí a občas se divím, co si jsou schopni za to říct.. jediné, co tam mají pěkné, levné a kvalitní je spodní prádlo :)

    bornto-shop.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  20. Reserved miluju, ale nakupuju tam pouze jen ve slevách, snad jsem tam nikdy nic nekoupila za plnou cenu :D jiank máš naprostou pravdu! už mi to fakticky vadí, jak každé druhé tričko vypadá jako kus hadru na vytření podlahy a ještě za něj chtějí 500Kč..

    OdpovědětVymazat
  21. Máš naprostou pravdu, kdyyž už nákup oblečení, tak raději v zahraničí než u nás, protože tam neprodávají třetí jakost. Jinak já mám ráda Bershku, džíny mi padnou snad jen tam a ve slevách je mají za 200-400 Kč což je paráda. Jinak jejich svetříky už mi drží krásné déle než rok. Také se tam najdou nekvalitní věci, ale obecně jsem spokojená.

    OdpovědětVymazat
  22. já reserved prostě miluju. zrovna dneska jsem šla okolo a měli tam slevy až 50% skoro na celý sortiment, tak sem se tam šla juknou a hnedka 1 000kč fuč :D ale aspon jsem si udělala radost :)

    OdpovědětVymazat
  23. Reserved je opravdu kvalita. Mám odtamtud jen pár věcí, protože jako studentce mi to není příliš nakloněno, nicméně to je opravdu KVALITNÍ. Dále mohu jen a jen doporučit Camaieu - i kdybych v peněžence nic neměla, na oblečení z tama si vždycky zlaťáky najdu. Cenově je to ale jako v Reserved. A pak miluji F&F. Hlavně šaty tam mají bombastické. Mám na svou postavu větší obsah hrudníku, proto potřebuju trika a šaty vypasované - a ne ty volné "pytle", co jsou třeba zrovna in v Reserved.

    OdpovědětVymazat
  24. Reserved je opravdu kvalita. Mám odtamtud jen pár věcí, protože jako studentce mi to není příliš nakloněno, nicméně to je opravdu KVALITNÍ. Dále mohu jen a jen doporučit Camaieu - i kdybych v peněžence nic neměla, na oblečení z tama si vždycky zlaťáky najdu. Cenově je to ale jako v Reserved. A pak miluji F&F. Hlavně šaty tam mají bombastické. Mám na svou postavu větší obsah hrudníku, proto potřebuju trika a šaty vypasované - a ne ty volné "pytle", co jsou třeba zrovna in v Reserved.

    OdpovědětVymazat
  25. Já už nenakupuji v levných a nekvlalitních obchodech jako je NY nebo Gate.. Pokud si tam něco koupím, tak počítám s tím, že to tolik nevydrží..
    A co se týče H&M, tak je to můj nejoblíbenější obchod "by far" a s nějakými nekvalitními věcmi jsem se nesetkala. Pokud se mi nelíbí látka/ svetr pelichá/..., tak to prostě nekoupím ;) A takhle jsem se vyhla všem špatným výrobkům :)

    OdpovědětVymazat
  26. To mi povídej. :( Poslední dobou mi taky všechno přijde nekvalitní. Svetry, trika, rifle. :/ Měla jsem na sobě tenhle víkend riflové legíny, co jsme si koupila na Vánoce. A už mám kolem zadních kapes dírky. Nechci si kupovat rifle o 2 čísla vetší abych je neměla upnuté na zadku, prostě se mi to tak líbí. Myslela jsem, že Bershka je kvalitnější obchod. Pak nemám náladu ani nakupovat, když oblečení nic nevydrží.

    OdpovědětVymazat